9 Πράγματα που Γνωρίζω πως Είναι Σημαντικά Αλλά δεν τα Έχω Μάθει Πραγματικά!

Υπάρχουν πολλά σημαντικά πράγματα στην ζωή μας που μπορεί να τα αγνοούμε. Διάβασε ποια είναι.

Εντάξει καταλαβαίνω πως ο τίτλος λέει τα πάντα και σχεδόν τίποτα, όμως θα σου το θέσω όσο πιο απλά μπορώ: Υπάρχουν πράγματα που γνωρίζουμε πως είναι σημαντικά, έχει αποδειχθεί μέσω εμπειρίας πως είναι κρίσιμα, αλλά πολλές φορές τα αγνοούμε επιδεικτικά, επειδή έτσι μας βολεύει βρε παιδί μου.

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά προσωπικά η σχέση που έχω με σημαντικά πράγματα στην ζωή μου και αυτό περιλαμβάνει εμπειρίες, δραστηριότητες, ανθρώπους, διαδικασίες, είναι κάπως περίεργη.

Τι θέλω να πω.

Έχεις την εμπειρία πως πολλά πράγματα έχουν αξία, αλλά είναι λες και εθελοτυφλείς και ασχολείσαι με πράγματα που δεν έχουν.

Μην το καθυστερήσω άλλο. Πάμε να τα δούμε.

9 Πράγματα Σημαντικά που Κάνουν Όντως την Διαφορά Αλλά τα Αποφεύγω
Υπάρχουν πολλά σημαντικά πράγματα στην ζωή μας που μπορεί να τα αγνοούμε. Διάβασε ποια είναι.

#1. Όσο πιο σύντομα κάνεις κάτι που αναβάλεις και θεωρείς δύσκολο, τόσο πιο γρήγορα θα φύγει από το κεφάλι σου και θα σταματήσει να σε απασχολεί.

Όλοι μέσα στην ημέρα έχουμε ένα to-do list. Είτε το έχουμε γραμμένο σε χαρτί ή γραμμένο σε κάποιο παλιό ζευγάρι παπούτσια ή απλωμένο σε κάποιο μέρος του μυαλού μας, όλοι έχουμε κάποια πράγματα να κάνουμε.

Η ρουτίνα φεύγει όταν κάνεις αυτές τα δραστηριότητες και η εξέλιξη έρχεται όταν κάνεις τα δύσκολα αυτής της λίστας, χωρίς να αναβάλεις.

Βέβαια το επόμενο στάδιο της εξέλιξης έρχεται όταν αρχίζεις να ορίζεις εσύ αυτή την λίστα και εισάγεις σε αυτή δραστηριότητες που ξέρεις πως θα σε αναπτύξουν και δεν αναβάλεις να τις πιάσεις στα χέρια σου, χωρίς να προσπαθείς να ξεφύγεις μακριά τους.

#2. Το οποιοδήποτε είδος γυμναστικής είναι ελιξίριο ζωής. Από κάθε άποψη.

Όταν γυμνάζεσαι συστηματικά και συνδυαστικά με ένα απαιτητικό ωράριο εργασίας, είναι πολλές φορές σκότωμα.

Όμως η γυμναστική είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα, αφού δεν προσφέρει μόνο σωματική υγεία αλλά και ψυχική.

#3. Η τραγικότητα που έχει η ασταμάτητη παρακολούθηση της οθόνης του κινητού μου, ειδικά όταν είμαι με δικούς μου ανθρώπους. Καλή η τεχνολογία, αλλά η ανθρώπινη επαφή έχει αρχίσει να περιορίζεται επικίνδυνα και να εξαρτάται από ειδοποιήσεις που λαμβάνουμε.

Λυπηρό.

Πηγαίνω για φαγητό με την παρέα μου και μετά από λίγο παίζω με τον κινητό. Μετά από λίγο, και ενώ οι υπόλοιποι συζητούν μεταξύ τους, κάθομαι και σκέφτομαι τι πρόβλημα υπάρχει και δεν συμμετέχω.

Μετά το πάω λίγο παραπέρα και ξεκινά ένας περίεργος συλλογισμός για το πόσες ώρες τελικά περνάω μέσα στην ημέρα κοιτώντας μια οθόνη.

#4. Ένα μεγάλο μέρος της ευτυχίας μου εξαρτάται από την επαφή που έχω με ανθρώπους που γουστάρω και συνήθως αγνοώ το γεγονός πως η αναζήτηση νέων γίνεται όλο και πιο σπάνια λόγω εργασιομανίας.

Θα μου πεις τώρα, πως οι νέες φιλίες δεν είναι και ότι πιο εύκολο, όμως πάντα είναι χρήσιμο να βρίσκουμε λίγο χρόνο για θετική κοινωνικοποίηση.

Από την άλλη, αν δεν περνάς χρόνο με τους ανθρώπους που έχεις επιλέξει να είναι δίπλα σου, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

Μην ξεχνάς τον κώδικα μεταξύ κολλητών, που μπορείς να τον παρακολουθήσεις εκτενέστερα στην εκπομπή μας Apla+Andrika, παρακάτω:

#5. Ο μόνος τρόπος για να κάνεις κάτι καλά, είναι να ξεχάσεις οτιδήποτε άλλο. Οι αποσπάσεις ελέγχονται, αλλά από ότι φαίνεται κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τις διαχειριστεί.

Καταλαβαίνω πως αυτό δεν είναι και ότι πιο εύκολο, όμως η συγκέντρωση και εστίαση της προσοχής είναι απαραίτητες όταν θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί.

#6. Το διάβασμα βιβλίων που γουστάρω είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες δραστηριότητες και μια από εκείνες που αμελώ περισσότερο.

Τα βιβλία είναι μια μοναδική παρέα, ένας φίλος που σου προσφέρει γνώσεις, δεν κρίνει και σου δίνει τον χρόνο να φυτέψεις βαθύτερα στον μυαλό σου τι σημαίνει προβληματισμός και πως βγαίνεις σε ένα συμπέρασμα όσο γίνεται πιο ταιριαστό σε μια περίεργη πραγματικότητα.

#7. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένας συνδυασμός από ευχάριστες και ταυτόχρονα σκληρές επιλογές που πρέπει διαρκώς να κάνεις.

Και αυτό που τις καθιστά περισσότερο πολύπλοκες, είναι η απίστευτη ικανότητα μας να κρύβουμε την αλήθεια από τους άλλους και κυρίως από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Καταλαβαίνω πως η αλήθεια και η ειλικρίνεια έχουν λεπτές γραμμές, όμως όταν καταπιέζεσαι, κάποια σοβαρά ζητήματα δεν βγαίνουν ποτέ στην επιφάνεια και καταπιέζονται.

Η αυθεντικότητα στην επικοινωνία είναι ακρογωνιαίος λίθος και θα χρειαστεί να εξετάζουμε συχνά κατά πόσο είμαστε ή όχι ειλικρινείς με τους άλλους και φυσικά σε τι βαθμό, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:

#8. Όταν περνάς καλά με τους ανθρώπους που συνεργάζεσαι, τότε δεν βγαίνει μόνο περισσότερη και ποιοτικότερη δουλειά, αλλά ταυτόχρονα συνειδητοποιείς πως η ημέρα περνάει χωρίς να το καταλάβεις και κυρίως δεν σε κουράζει.

Είναι σαν να λέμε πως η δουλειά δεν είναι τόσο δουλειά, αλλά κάτι διαφορετικό. Κάτι ιδιαίτερο που όσο περνάει ο καιρός, πήζει σαν το καλό κρασί που λέμε.

Αν στο εργασιακό σου περιβάλλον υπάρχουν τσακωμοί και σε θάβουν πίσω από την πλάτη σου, η συνύπαρξη, πόσο μάλλον η παραγωγικότητα πλήττονται σε μεγάλο βαθμό.

#9. Αν δεν γνωρίζεις πως θέλεις να εξελιχθεί η ζωή σου, καμία σου απόφαση και κατεύθυνση δεν θα σε ικανοποιεί.

Δύσκολο κομμάτι αυτό, αλλά έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να κάτσεις στον καναπέ, κάτω από ένα δέντρο, οπουδήποτε και να ξεκαθαρίσεις δύο πράγματα:

Πως θέλεις να είναι η ζωή σου και πως θα φτάσεις την συγκεκριμένη εικόνα.

Ή τουλάχιστον να δοκιμάσεις να το καταφέρεις, γιατί μπορεί να το πετύχεις και μετά να αλλάξεις γνώμη, που είναι και πολύ πιθανό.

Η παγίδα και δεν είναι εξ’ ορισμού κάτι αρνητικό, βρίσκεται στο γεγονός πως αυτό το ξεκαθάρισμα χρειάζεται να γίνεται πιο συχνά, αφού η ζωή μας εξελίσσεται συνεχώς και πολλές φορές με τρόπους και γυρίσματα που δεν περιμένουμε.

Όπως και να έχει, όλοι έχουμε σημαντικά πράγματα στην ζωή μας και η αξία όπως και ο χρόνος που τους προσφέρουμε ίσως να χρειάζεται κάποιες φορές να αξιολογείται λίγο παραπάνω.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Πολλές φορές αποφεύγουμε τα σημαντικά πράγματα εις γνώση μας, βάλε τα σε μια τάξη μαζί μας.

Περιμένω την οποιαδήποτε απορία σου εδώ.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr