9 Πράγματα που Πρέπει να Σταματήσεις να Περιμένεις από τους Άλλους

Η συνεισφορά των ανθρώπων γύρω μας είναι συχνά καθοριστική και απαραίτητη. Ορισμένες φορές όμως, δεν πρέπει να περιμένεις κάποια πράγματα από τους άλλους.

Οι μεγαλύτερες απογοητεύσεις στην ζωή ενός ανθρώπου είναι συνήθως το αποτέλεσμα λανθασμένων προσδοκιών. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει κυρίως στις σχέσεις και στην αλληλεπίδραση με τους άλλους και επηρεάζεται σημαντικά από το τι περιμένεις από αυτούς.

Άλλα αναμένεις και άλλα συμβαίνουν, με αποτέλεσμα να απογοητεύεσαι, να ενοχλείσαι, να αγχώνεσαι και να δημιουργείς στο μυαλό σου καταστάσεις που δεν είναι αληθινές.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να πάψεις να περιμένεις κάποια πράγματα από τους άλλους. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

#1. Μην Περιμένεις να Συμφωνούν Μαζί σουΗ συνεισφορά των ανθρώπων γύρω μας είναι συχνά καθοριστική και απαραίτητη. Ορισμένες φορές όμως, δεν πρέπει να περιμένεις κάποια πράγματα από τους άλλους.

Αξίζεις να είσαι ευτυχισμένος και να ζεις την ζωή σου με τον τρόπο που εσύ θέλεις. Μην αφήνεις τις γνώμες των άλλων να καθορίζουν τις κινήσεις σου και μην ζεις με προσδοκίες άλλων.

Μην περιμένεις όλοι να συμφωνούν μαζί σου. Δεν χρειάζεσαι την αποδοχή κανενός. Θα υπάρξουν αμέτρητες περιπτώσεις κατά τις οποίες ακόμη και συγγενείς ή καλοί φίλοι θα διαφωνήσουν με τις κινήσεις σου. Οι διαφωνίες είναι ένας τρόπος για να εξελιχθείς, αλλά και μια πρόκληση.

Αν περιμένεις οι άλλοι να συμφωνούν σε καθετί μαζί σου, τότε πρέπει να ετοιμαστείς για μεγάλες απογοητεύσεις. Καθένας έχεις τις δικές του απόψεις και το να συμφωνούν όλοι με όλους δεν είναι ρεαλιστικό.

Αν περιμένεις πως κάποιος πρέπει να συμφωνεί μαζί σου, τότε φρόντισε να προβάλλεις στοιχεία και γεγονότα, ώστε να τον πείσεις.

#2. Μην Περιμένεις να σε Συμπαθούν ΌλοιΗ συνεισφορά των ανθρώπων γύρω μας είναι συχνά καθοριστική και απαραίτητη. Ορισμένες φορές όμως, δεν πρέπει να περιμένεις κάποια πράγματα από τους άλλους.

Τα γούστα κάθε ανθρώπου διαφέρουν. Κάποιος μπορεί να μην σε συμπαθεί, αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να είσαι ανεκτίμητος για κάποιον άλλον.

Όσο καλός και αν είσαι, πάντοτε θα υπάρχει κάποιος με αρνητική γνώμη. Δεν μπορείς να περιμένεις να σε συμπαθούν όλοι. Όταν κάποιος δεν σε συμπαθεί, απλά χαμογελάς και προχωράς.

#3. Μην Περιμένεις να Γνωρίζουν τι ΣκέφτεσαιΗ συνεισφορά των ανθρώπων γύρω μας είναι συχνά καθοριστική και απαραίτητη. Ορισμένες φορές όμως, δεν πρέπει να περιμένεις κάποια πράγματα από τους άλλους.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαβάζουν την σκέψη. Μην αναμένεις κάποιος να ξέρει τις σκέψεις σου, αν δεν εκφραστείς από μόνος σου. Η ειλικρινής έκφραση των προθέσεων αποτελεί κομβικό σημείο κάθε σχέσης.

Στην ζωή ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ανεπτυγμένες επικοινωνιακές δεξιότητες, ώστε να εκφράζουμε σκέψεις, ανάγκες και συναισθήματα.

Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο του Χρήστου, για να μάθεις περισσότερα για την αυθεντικότητα και την έκφραση των προθέσεων σου.

Αυθεντικότητα - Πώς Nα Εκφράζεις Τις Προθέσεις Σου!

#4. Μην Περιμένεις να Κάνουν Αυτό που Εσύ Θεωρείς ΣωστόΗ συνεισφορά των ανθρώπων γύρω μας είναι συχνά καθοριστική και απαραίτητη. Ορισμένες φορές όμως, δεν πρέπει να περιμένεις κάποια πράγματα από τους άλλους.

Η ηθική και ο  τρόπος σκέψης διαφέρουν από άτομο σε άτομο και επηρεάζονται από πληθώρα παραγόντων, όπως η κουλτούρα, η θρησκεία κλπ. Επομένως, ο τρόπος που κάθε ένας αντιδρά σε κάποια κατάσταση μπορεί να διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από αυτό που εσύ περιμένεις.

Το “σωστό” και το “λάθος”, όπως και το “αποδεκτό” ή το “μη αποδεκτό” είναι έννοιες μάλλον υποκειμενικές, επομένως το να περιμένεις από κάποιον να δράσει με τον τρόπο που εσύ θεωρείς σωστό, είναι κάτι μη ρεαλιστικό.

#5. Μην Περιμένεις να Είναι ΤέλειοιΗ συνεισφορά των ανθρώπων γύρω μας είναι συχνά καθοριστική και απαραίτητη. Ορισμένες φορές όμως, δεν πρέπει να περιμένεις κάποια πράγματα από τους άλλους.

Ακούγεται τετριμμένο, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος. Όπως εσύ έχεις σίγουρα κάποια μειονεκτήματα, έτσι έχουν και οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεσαι, είτε είναι φίλοι, είτε σχέσεις ή συγγενικά πρόσωπα.

Αντί λοιπόν να αναμένεις όλοι οι γύρω σου να είναι τέλειοι, θα ήταν καλύτερα να αγκαλιάσεις τις ατέλειες τους και να τους δεχθείς ως έχουν. Είναι απολύτως αποδεκτό για όλους να κάνουν λάθη, δεν είμαστε ρομπότ και η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα!

#6. Μην Περιμένεις να Λύνουν Δικά σου ΠροβλήματαΗ συνεισφορά των ανθρώπων γύρω μας είναι συχνά καθοριστική και απαραίτητη. Ορισμένες φορές όμως, δεν πρέπει να περιμένεις κάποια πράγματα από τους άλλους.

Ασφαλώς η οικογένεια και οι κολλητοί θα είναι κοντά σου, όταν αντιμετωπίσεις κάποια δυσκολία. Όμως αυτό απέχει πολύ από το να περιμένεις και να απαιτείς να είναι δίπλα σου και να βγάζουν άλλοι το φίδι από την τρύπα.

Μην ξεχνάς ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του προβλήματα και δεν είναι υποχρεωμένος να επωμιστεί και τα δικά σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται, αλλά ότι πρέπει απλά να πολεμάς στις δικές σου μάχες ο ίδιος.

Μάθε λοιπόν να είσαι ανεξάρτητος και να μην περιμένεις από οποιονδήποτε άλλο να αναλαμβάνει δικές σου υποχρεώσεις ή να επιλύει δικά σου προβλήματα.

#7. Μην Περιμένεις από Άλλους να σου Πουν τι να Κάνεις, όταν δεν Ξέρεις εσύ ο Ίδιος τι ΘέλειςΗ συνεισφορά των ανθρώπων γύρω μας είναι συχνά καθοριστική και απαραίτητη. Ορισμένες φορές όμως, δεν πρέπει να περιμένεις κάποια πράγματα από τους άλλους.

Πολλές φορές στην ζωή σου θα έρθεις αντιμέτωπος με δύσκολες αποφάσεις και διλήμματα. Όταν δεν ξέρεις εσύ ο ίδιος τι θέλεις, πώς θα ξέρει οποιοσδήποτε άλλος;

Οι αποφάσεις και οι επιλογές πρέπει να είναι αποκλειστικά δικές σου. Βέβαια, μια γνώμη μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά εσύ είσαι ο κύριος υπεύθυνος και άρα πρέπει εσύ πριν από όλα να ξέρεις τι θέλεις και τι επιδιώκεις.

#8. Μην Περιμένεις να Αλλάξουν ΞαφνικάΗ συνεισφορά των ανθρώπων γύρω μας είναι συχνά καθοριστική και απαραίτητη. Ορισμένες φορές όμως, δεν πρέπει να περιμένεις κάποια πράγματα από τους άλλους.

Μπορεί κάποιος άνθρωπος για τον οποίο νοιάζεσαι να παρουσιάζει συγκεκριμένες συμπεριφορές, που ελπίζεις ότι θα αλλάξει.

Αν πιστεύεις ότι είναι πολύ σημαντικό να αλλάξει κάτι, πχ μια τοξική συμπεριφορά, τότε μπορείς να το συζητήσεις, όμως μην αναμένεις ότι, ακόμη και αν υπάρχει η θέληση για αλλαγή, θα μπορέσει να το επιτύχει μέσα σε μια νύχτα. Θα χρειαστεί χρόνος και υποστήριξη.

Ειδικά για την περίπτωση των τοξικών ανθρώπων έχουμε συζητήσει εκτενώς στο επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika, το οποίο μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο.

Τοξικοί Άνθρωποι - Apla + Andrika #029

Τις περισσότερες φορές όμως θα πρέπει να δεχτείς τους άλλους, όπως είναι και να μην περιμένεις ότι θα αλλάξουν για χάρη σου.

#9. Μην Περιμένεις ότι θα Μείνουν ΊδιοιΗ συνεισφορά των ανθρώπων γύρω μας είναι συχνά καθοριστική και απαραίτητη. Ορισμένες φορές όμως, δεν πρέπει να περιμένεις κάποια πράγματα από τους άλλους.

Βέβαια, όσο περνά ο καιρός καθένας αποκτά άλλες εμπειρίες και έχει διαφορετικές επιθυμίες. Κάθε άνθρωπος αλλάζει και μπορεί αυτή η αλλαγή να είναι κάτι που δεν σου αρέσει. Φυσικά, δεν μπορείς να περιμένεις από τους άλλους να παραμένουν στάσιμοι και ίδιοι.

Άρα και σε αυτή την περίπτωση ισχύει ότι πρέπει να δέχεσαι τους άλλους όπως είναι και να μην περιμένεις να παραμένουν ίδιοι για χάρη σου.

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι συμπεριφέρονται διαφορετικά σε σχέση με αυτό που ίσως περιμένεις. Είναι εντάξει να ελπίζεις ότι θα δράσουν, όπως περιμένεις, όμως δεν πρέπει να απογοητεύεσαι στην περίπτωση που τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή. Οι μεγάλες και αναίτιες προσδοκίες, όταν δεν εκπληρώνονται φέρνουν μεγάλες απογοητεύσεις που μπορείς να αποφύγεις εύκολα, αν σκέφτεσαι ρεαλιστικά.

Όμως όλα περνάνε.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Μην περιμένεις ούτε εσύ να βελτιωθείς από μόνο σου. Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.