9 Σημάδια πως η Γυναίκα που Μου Αρέσει δεν Γουστάρει

Μήπως απλά δεν θέλει ; Διάβασε τα σημάδια για την γυναίκα που σου αρέσει.

Η Γυναίκα Που Μου Αρέσει Δε Με Θέλει

Συχνά αναρωτιέσαι ”Ενδιαφέρεται για μένα η γυναίκα που μου αρέσει;”. Αιώνιο ερώτημα ή όχι; Πιστεύω πως δεν είναι ούτε επιστήμη ούτε πως χρειάζεται μαγικά τρικ για να καταλάβεις πως μια γυναίκα απλά δεν θέλει. Συνήθως τα σημάδια είναι ξεκάθαρα απλά παίρνουμε την περίεργη απόφαση να τα αγνοήσουμε ελπίζοντας για μια διαφορετική έκβαση. Συνήθως αυτό συμβαίνει επειδή:

 • Πιστεύουμε πως στο τέλος θα της αλλάξουμε γνώμη.
 • Δεν έχουμε άλλη επιλογή.
 • Έχουμε επενδύσει πολύ χρόνο και δεν θέλουμε να πάει χαμένος.
 • Δεν θέλουμε να απορριφθούμε.

απόρριψη από τη γυναίκα που μου αρέσει

Ακόμα, ένα τεράστιο λάθος που συμβαίνει συχνά είναι πως προσπαθούμε να κατανοήσουμε σε τι βαθμό αρέσουμε σε μια γυναίκα.

Δεν υπάρχει κάποια κλίμακα για το πόσο αρέσεις σε μια γυναίκα. Είτε της αρέσεις είτε όχι.

Φυσικά η ελπίδα είναι περίεργο πράγμα. Είναι πιο εύκολο νοητικά να ελπίζεις πως κάποιος θα αλλάξει παρά να αποφασίσεις να δεις κατάματα την πραγματικότητα και πως πολύ απλά δεν είναι διαθέσιμη για εσένα.

Τα Πρώτα Ξεκάθαρα Σημάδια Πως Η Γυναίκα Δεν Ενδιαφέρεται

 

Αν σου αρέσει μια γυναίκα, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα της το δείξεις. Οι γυναίκες δεν χρειάζονται ολόκληρη παράσταση για να καταλάβουν το ενδιαφέρον και την έλξη που αισθάνεσαι για αυτές.

Οι πιο συνηθισμένες μορφές όπου η γυναίκα θα ρίξει τοίχο στην προσπάθεια και τις προθέσεις σου είναι:

#1. Η Γυναίκα Που Μου Αρέσει Μου Λέει Πως Με Βλέπει Φιλικά

Η συγκεκριμένη περίπτωση έχει δύο εκδοχές και καμία δεν είναι θετική. Υπάρχει περίπτωση να σε βλέπει όντως ως φίλο και η περίπτωση να σε απορρίπτει με το γάντι.

Δεν υπάρχει όμως καμία περίπτωση μια γυναίκα να σε απορρίψει απότομα λέγοντας σου: « Δεν είσαι αυτός που μου ανάβει τα λαμπάκια ». Και να συμβαίνει, πάλι δεν πρόκειται να στο πει αλλά τουλάχιστον θα στο δείξει.

Ωστόσο, σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν πρέπει να ελπίζεις. Δεν χρειάζεται, δεν υπάρχει λόγος και κυρίως είναι χαμένος κόπος να υπέρ – προσπαθείς να πείσεις μια γυναίκα πως αξίζει να είναι μαζί σου ή απλά να ασχοληθεί.

Κάθε φορά που διεκδικείς μια γυναίκα που σου έχει δείξει πως δεν ενδιαφέρεται, ρίχνεις την αξία σου, μειώνεις εκθετικά την έλξη και το πιο βασικό δείχνεις απελπισμένος.

Πριν συνεχίσεις, δες και εδώ.

#2.  Η Γυναίκα Που Μου Αρέσει Αναφέρει Πως Έχει Σχέση

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια σε αυτό. Σκέψου λογικά: Αν μια γυναίκα έδειχνε ενδιαφέρον και σου άρεσε, θα της έλεγες ποτέ ψέματα πως έχεις σχέση;

Φαντάζομαι πως όχι. Οπότε προχώρα παρακάτω.

#3. Δηλώνει Πως Είναι Ακόμα Κολλημένη Με Τον Πρώην

Ανεξάρτητα αν αληθεύει ή όχι, η πραγματικότητα είναι πως πίσω από την συγκεκριμένη φράση κρύβεται μια μορφή απόρριψης.

Βέβαια, υπάρχει περίπτωση να δηλώνει το παραπάνω αλλά να συνεχίζει να σου δίνει μικτά σήματα. Μην υποκύψεις και μην μπεις στην διαδικασία να προσπαθήσεις να την ξεκολλήσεις από τον πρώηνδείχνοντας πως είσαι καλύτερος ή πιο ενδιαφέρον.

Ο μόνος που ανταγωνίζεσαι στο φλερτ είναι ο εαυτός σου και κανένας άλλος.

Στο τέλος όλα έχουν να κάνουν με το τι δίνεις και τι παίρνεις. Αν δίνεις συνεχώς προσπάθεια και δεν παίρνεις κάτι σε αντάλλαγμα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Απλά δεν θέλει ή δεν έχει την όρεξη να προσπαθήσει όσο εσύ.

#4. Όταν Εκδηλώνεις Ενδιαφέρον Σου Λέει Πως Δεν Είναι Έτοιμη Να Κάνει Κάτι

Όχι δεν σημαίνει « προσπάθησε περισσότερο ». Σημαίνει όντως πως δεν είναι έτοιμη να κάνει κάτι. Και αν συνεχίσεις να προσπαθείς απλά χειροτερεύεις τα πράγματα.

Δύο Φάσεις Ένδειξης Ενδιαφέροντος Για Την Γυναίκα Που Σου Αρέσει

Υπάρχουν δύο γενικές φάσεις εξέλιξης του ενδιαφέροντος για την γυναίκα που σου αρέσει.

Είναι γενικές όμως είναι σημαντικό να τις ξεκαθαρίσουμε από την αρχή (ή τουλάχιστον στην μέση του άρθρου).

#1. Η πρώτη φάση είναι μέχρι να ανταλλάξατε τηλέφωνα και να ξεκινήσει η πρώτη επικοινωνία και η δεύτερη φάση είναι μέχρι να κάνετε σεξ.

Προσωπικά πιστεύω πως η πρώτη φάση είναι περισσότερο ξεκάθαρη από την δεύτερη στην περίπτωση που δεν της αρέσεις. Αν δηλαδή λαμβάνουν χώρα οι πρώτες επικοινωνίες μεταξύ σας, τα σημάδια είναι περισσότερο ξεκάθαρα.

Κάποια βασικά σημάδια πως δεν της αρέσεις από την αρχή είναι:

 • Όταν της μιλάς σου απαντά συνεχώς μονολεκτικά.
 • Δεν σε αγγίζει.
 • Όταν την πλησιάζεις ή έρχεσαι περισσότερο κοντά της, δείχνει πως αισθάνεται άβολα ή απομακρύνεται.
 • Δεν ρωτάει πράγματα για εσένα.
 • Όταν ζητάς το νούμερο της για να βγείτε συμβαίνει κάποιο από τα παραπάνω ( #1, #2, #3, #4).
 • Δείχνει πως δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει την συζήτηση.Δεν είναι καθόλου εκφραστική και δεν συμμετέχει ενεργά στην συζήτηση.
 • Όταν ζητάς το νούμερο της, σου λέει να της δώσεις το δικό σου και θα σε πάρει (δεν θα το κάνει).

Με λίγα λόγια η γυναίκα που σου αρέσει αποφεύγει να κανονίσει να βρεθείτε οι δύο σας και μόνοι σας.

#2. Όμως, παρόλο που τα παραπάνω δεν είναι στοχαστικές ανελίξεις από θέμα πολυπλοκότητας, πολλά από τα προβλήματα δημιουργούνται όταν ξεκινήσει η πρώτη επικοινωνία. Δηλαδή η δεύτερη φάση.

Όταν δηλαδή ανταλλάξετε τηλέφωνα και ξεκινήσουν οι πρώτες σας επαφές. Και παρόλο που μπορεί να χάρηκες επειδή η γυναίκα που σου αρέσει σου έδωσε το νούμερο της, δεν χρειάζεται να βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα.

Και αυτό επειδή υπάρχει η περίπτωση να έχεις την ψευδαίσθηση πως της αρέσεις ενώ αυτό δεν ισχύει.

Σημάδια πως η γυναίκα που σου αρέσει δεν ενδιαφέρεται.

 

Το ότι ανταλλάξατε τηλέφωνα και έχετε μια στοιχειώδη επικοινωνία δεν σημαίνει πως υπάρχει ξεκάθαρο ενδιαφέρον.
Όπως ανέφερα και πριν, όλα ξεκινούν με βάση του τι δίνεις και τι παίρνεις. Για αυτό είναι απαραίτητο να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.

 

Σημάδια Στη Δεύτερη Φάση Πως Η Γυναίκα Δεν Ενδιαφέρεται

Πριν συνεχίσω, μην αμελήσεις να δεις την νέα μας σειρά  από το ελληνικό podcast Apla+Andrika με τους Σπύρο, Θέμη και εμένα όπου τα λέμε Απλά Και Ανδρικά για ότι απασχολεί εμάς τους Άνδρες.

Ανταλλάξατε τηλέφωνα (ελπίζω όχι μόνο Facebook) και έχουν ξεκινήσει τα πρώτα μηνύματα ή ακόμα και οι πρώτες συνομιλίες στο τηλέφωνο.

Προφανώς και είναι ένα πρώτο σημάδι ενδιαφέροντος όμως για αρχή κράτα και μικρό καλάθι. Και αυτό επειδή υπάρχουν ακόμα κάποια στοιχεία που χρειάζεται να δεις για να επιβεβαιώσεις το ενδιαφέρον.

#1. Κάνει Πολλές Ώρες Να Απαντήσει Στα Μηνύματα Σου

Πρώτο και σημαντικότερο για να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή:

Κανόνας: Μην επικοινωνείς με τις ώρες στο τηλέφωνο αν δεν έχετε βγει ακόμα ραντεβού.

Το ότι επικοινωνείτε με τις ώρες δεν σημαίνει κάτι. Αυτό όμως που σημαίνει κάτι είναι το κατά πόσο δείχνει διαθέσιμη να σε δει από κοντά.

Απλά πράγματα.

Σημάδια πως η γυναίκα που σου αρέσει δεν ενδιαφέρεται.

 

Μην προσπαθείς να εξασφαλίσεις το ενδιαφέρον της έχοντας συνεχή επικοινωνία. Δείχνει πως η γυναίκα έχει γίνει πολύ γρήγορα προτεραιότητα σου και πως έχει επενδύσει πολλά από την αρχή χωρίς να έχεις επαρκή στοιχεία
.

Σημάδια πως η γυναίκα που σου αρέσει δεν ενδιαφέρεται.

Μην ξεχνάς ποτέ πως ο σκοπός που ανταλλάξατε τηλέφωνα είναι για να επικοινωνήσετε και να κανονίσετε να τα πείτε από κοντά. Όχι για να μιλάτε σαν φίλες με τις ώρες στο τηλέφωνο.

Δεν είσαι φίλος της αλλά πιθανός εραστής.

#2. Αποφεύγει Να Συναντηθείτε Από Κοντά

Όχι, δεν έχει να κάνει με το πιεσμένο πρόγραμμα της ή με το γεγονός πως κάθε φορά κάτι συμβαίνει και πρέπει να το αναβάλει.

Σημάδια πως η γυναίκα που σου αρέσει δεν ενδιαφέρεται.

 

Οι επαναλαμβανόμενες ακυρώσεις δεν είναι χτύπημα που σας δίνει η μοίρα αλλά σημάδι πως η γυναίκα δεν θέλει να βρεθείτε από κοντά.
Αυτά είναι απλά δικαιολογίες που αναφέρει για να αποφύγει την συνάντηση. Αν συνεχώς στο αναβάλει ξεκαθάρισε τα πράγματα λέγοντας:

« Όταν μου αρέσει μια γυναίκα προτιμώ να συζητάω μαζί της από κοντά και όχι μέσω τηλεφώνου ».

Βασικά δεν έχει σημασία τι θα πεις αλλά να επικοινωνήσεις δύο πολύ βασικά μηνύματα σε περίπτωση που η γυναίκα έχει μπερδευτεί:

 1. Σου αρέσει.
 2. Δεν είσαι διαθέσιμος για Πλατωνικές συζητήσεις.

Όχι, δεν θέλεις να συζητάτε για αιώνες για τον καιρό, τα προβλήματα της, την δουλειά της ή οτιδήποτε άλλο. Οι ατελείωτες ώρες επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου ή Facebook δείχνουν πως:

 1. Έχεις πολύ χρόνο για σκότωμα.
 2. Φοβάσαι πως αν κόψεις επικοινωνία θα την χάσεις.

Και η αλήθεια είναι πως το κάνεις επειδή ίσως φοβάσαι να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα γιατί κακά τα ψέματα, όλοι μέχρι κάποιο βαθμό μπορούμε να καταλάβουμε το αυτονόητο αλλά το αποφεύγουμε επειδή θέλουμε να ελπίζουμε σε νεράιδες.

#3. Σου Ζητάει Συμβουλές Για Άλλους Άνδρες Στη Ζωή Της

Μην μπεις καν στην διαδικασία να ασχοληθείς ή να δώσεις συμβουλή. Αν αρέσεις σε μια γυναίκα δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να σου αναφέρει για άλλους άνδρες στην ζωή της.

Αν συμβεί, υπάρχει ο κίνδυνος να μην έχεις ξεκαθαρίσει τις προθέσεις σου και φυσικά να μην έχει καταλάβει πως την βλέπεις σεξουαλικά. Γιατί όμως είναι αυτό σημαντικό; Δες εδώ ένα βίντεο που σου εξηγεί γιατί.

Ίσως μια υπενθύμιση σε αυτό το σημείο θα ήταν χρήσιμη.

#4. Κλείνετε Ραντεβού Και Ξαφνικά Εμφανίζεται Μια Φίλη Της

Ενώ έχετε κανονίσει ραντεβού ξαφνικά εμφανίζεται και ένα τρίτο πρόσωπο, συνήθως μια φίλη της.

Μην το κουράσεις ούτε να προσπαθήσεις να εντυπωσιάσεις την φίλη. Δεν δίνεις συνέντευξη σε κανέναν και προφανώς αποφεύγει να βρεθείτε μόνοι σας.

Κάτσε το πολύ ένα μισάωρο και μετά θυμήσου πως έχεις ξεχάσει το θερμοσίφωνα ανοιχτό.

 #5. Επικοινωνεί Σπάνια Πρώτη

Αν κάποιος επικοινωνήσει τότε αυτός θα είσαι μόνο εσύ. Μην μπερδεύεσαι. Απλά δεν θέλει. Αν αρέσεις σε μια γυναίκα τότε θα κάνει τα πράγματα απλά και για τους δύο σας.

Συνολικά, όπως καταλαβαίνεις, τα σημάδια είναι ξεκάθαρα και είμαι σίγουρος πως έχεις συναντήσει αρκετά από αυτά στο παρελθόν. Όταν τα αγνοείς κάνεις τα πράγματα πολύπλοκα και κυρίως βρίσκεσαι συνεχώς μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Αμφιβάλεις για το αν αρέσεις στην γυναίκα ενώ ξέρεις πολύ καλά πως μπορείς να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα από την αρχή. Στο χέρι σου είναι. Οι λόγοι που ίσως το αποφεύγεις μπορεί να είναι διάφοροι αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο.

Στο τέλος της ημέρας, αν δεν παίνρεις κάτι ουσιαστικό από τη σχέση σας, κάτι που πρέπει να ξέρεις είναι ότι ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Μάθε πώς θα καταλαβαίνεις αν σε γουστάρει η γυναίκα που σου αρέσει εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.