9 Σημάδια πως η Σχέση σου Αρχίζει να Χάνει το Ενδιαφέρον της

Μπορεί να αισθάνεσαι πως όλα πηγαίνουν καλά, αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ πως τα πράγματα ίσως να έχουν στραβώσει στη σχέση σου και να μην το έχεις καταλάβει;

Η Σχέση Σου Χάνει Το Ενδιαφέρον Της

Μια σχέση έχει τα πάνω της, όπως μπορεί να έχει και τα κάτω της!

Κάποια στιγμή ίσως  νιώθεις ότι το άτομο αυτό απομακρύνεται , μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ σας  και χάνει το ενδιαφέρον ή δείχνει να προσποιείται.

Πώς όμως μπορείς να είσαι σίγουρος;

Ευτυχώς υπάρχουν ξεκάθαρα προειδοποιητικά σημάδια τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να αναγνωρίσεις πότε η σύντροφός σου χάνει το ενδιαφέρον της. Ας τα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

#1. Είσαι Πάντα Εκείνος Που Ξεκινά Την Επικοινωνία

ενδιαφέρον στη σχέση

Αυτή είναι μία από τις πιο εμφανείς ενδείξεις ότι κάτι συμβαίνει. Στις γυναίκες αρέσει να μιλούν και φυσικά η επικοινωνία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σχέσης. Πρέπει λοιπόν, να την ξεκινούν και οι δύο.

Το να βρίσκεσαι σε μία σχέση σημαίνει ότι ακούς πραγματικά την σύντροφό σου και εκείνη ακούει εσένα και θέλει να βρίσκεστε σε επαφή.

Αν αποφεύγει την επικοινωνία, δεν έχει επενδύσει σε εσένα, ούτε στην σχέση σας. Θυμήσου ότι εάν το μυαλό της είναι αλλού είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται επίσης και η καρδιά της αλλού.

#2. Η Σχέση Σου Χάνει Το Ενδιαφέρον Της Αν Δεν Ζηλεύει Πια

χάνει το ενδιαφέρον

Θυμήσου πόσες φορές, όσο έχετε σχέση, σου έκανε παράπονα για το ότι έχεις πολλές φίλες. Σε ρώταγε ποια είναι αυτή που σου έκανε like και γενικώς ζήλευε αρκετά, όταν είχες φιλικές επαφές με άλλες γυναίκες.

Αυτή η ζήλια ήταν σημάδι ενδιαφέροντος, τουλάχιστον έως ένα σημείο, όσο κινούνταν σε φυσιολογικά πλαίσια.

Εάν ξεκίνησε να σε αφήνει να βγαίνεις με όποιον σου αρέσει, δίχως ένα σημάδι διαμαρτυρίας και χωρίς σχόλια, τότε έχει αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον της.

#3. Απαντά Μονολεκτικά Στα Μηνύματα Σου

Πώς καταλαβαίνεις ότι μια γυναίκα ενδιαφέρεται; Και ακόμα σημαντικότερο, πώς καταλαβαίνεις ότι έχει σταματήσει πια να ενδιαφέρεται. Σήμερα ο Χρήστος όχι απλά θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα αλλά θα εντοπίσει και τους λόγους που μπορεί να συμβαίνει αυτό και τι μπορείς να κάνεις εάν συμβεί.

Αυτό μιλά από μόνο του. Ήδη αναφέραμε πόσο πολύ αρέσει στα κορίτσια να μιλάνε και να επικοινωνούν. Όταν δεν την ενδιαφέρει να απαντήσει στα μηνύματα σου, και δεν μπαίνει στον κόπο απλά να γράψει μία ολόκληρη φράση, οι πιθανότητες είναι ότι δεν ενδιαφέρεται πια.

Το να αργήσει να απαντήσει μια φορά ή να βιάζεται και να απαντήσει μονολεκτικά, δεν είναι απαραίτητο ότι δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος. Αντιλαμβάνεσαι όμως ότι όταν γίνεται καθημερινό φαινόμενο, υπάρχει πρόβλημα.

Αν παλιότερα σου έγραφε ολόκληρα κατεβατά και ξαφνικά αυτό άλλαξε, θα πρέπει να αναρωτηθείς για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό και στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν την ενδιαφέρει η σχέση μαζί σου και ίσως με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να στο δείξει έμμεσα.

#4. Φλερτάρει Με Άλλους Άντρες Μπροστά Σου, Άρα Η Σχέση Σου Χάνει Το Ενδιαφέρον Της

Αυτό τώρα μπορεί αν σημαίνει δύο διαφορετικά πράγματα. Η πρώτη περίπτωση είναι να προσπαθεί να κερδίσει την προσοχή σου, κάνοντας σε να ζηλέψεις. Φυσικά αυτό δεν είναι δικαιολογία, καθώς το να σε χειραγωγεί, δεν είναι ένας σωστός τρόπος για να σώσει την σχέση σας.

Η άλλη πιθανότητα είναι ότι απλά φλερτάρει με άλλους άνδρες σε κάθε ευκαιρία, γιατί ψάχνει την επόμενη σχέση της, καθώς δεν ενδιαφέρεται πλέον για εσένα.

Τι σημαίνει όμως αρχικά το ότι σε παίζει; Θα αναλύσουμε λοιπόν αυτά τα 3 σημάδια που δείχνουν ξεκάθαρα πώς σε κατευθύνει να συντηρείς ελπίδες για κάτι που δεν θα συμβεί.

#5. Παύει Να Περιποιείται Τον Εαυτό Της

Μια γυναίκα που είναι σε μια σχέση που την ενδιαφέρει, προσπαθεί να εντυπωσιάσει τον άντρα με την εμφάνιση της και αποζητά τα κομπλιμέντα.

Όταν σταματά να επιθυμεί την επιβεβαίωση από εσένα και τα κομπλιμέντα σου, τότε είτε είστε παντρεμένοι και η ρουτίνα έχει μπει στην σχέση, ή πλέον δε ενδιαφέρεται.

Ιδιαίτερα δε αν φτιάχνεται και περιποιείται τον εαυτό της μόνο όταν πρόκειται να βγει με τις φίλες της, θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στην σχέση σας.

#6. Κάνει Μονόπλευρα Σχέδια

μονόπλευρα σχέδια

Κάθε τόσο σου ανακοινώνει σχέδια της, μακροπρόθεσμα για την ζωή της ή βραχυπρόθεσμα, πχ για το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Αυτά τα σχέδια όμως, δεν σε συμπεριλαμβάνουν.

Είναι κατανοητή η ανάγκη κοινωνικοποίησης και σίγουρα σε κάποιες περιστάσεις θα πρέπει να σχεδιάσει μόνο για τον εαυτό της. Όμως όταν σε μια σχέση, από ενδιαφέρον και μόνο πρέπει να βάλεις στα πλάνα σου και τον σύντροφο σου.

Αν δεν το κάνει αυτό, τότε πιθανότατα έχει χαθεί το ενδιαφέρον της και γι’ αυτό προτιμά να περνά χρόνο με άλλους ανθρώπους, με τους οποίους αισθάνεται πιο άνετα.

#7. Το Σεξ Χάνεται

το σεξ χανεται

Ένα ξεκάθαρο σημάδι έλλειψης ενδιαφέροντος σε μια σχέση είναι η μείωση ή εξαφάνιση του σεξ. Αρχίζει να αρνείται το σεξ, δεν δέχεται να κάνετε στάσεις που τις άρεσαν μέχρι πρόσφατα και γενικώς δείχνει να βαριέται και ψάχνει δικαιολογίες να αποφύγει το σεξ.

Αν έχεις δοκιμάσει να κάνετε κάτι καινούριο και διαφορετικό, αλλά δεν είδες διαφορά και το σεξ συνεχίζει να είναι διεκπεραιωτικό από μέρους της, τότε δεν ενδιαφέρεται για εσένα και ίσως μάλιστα ήδη έχει βρει κάτι άλλο.

Ναι, μπορείς να κατηγορήσεις την κούραση από την δουλειά, ή γενικά τη ρουτίνα για την έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξ από μέρους της, αλλά πιθανότητα κοροϊδεύεις τον εαυτό σου.

Όταν μια γυναίκα απομακρύνεται από το σεξ, ειδικά όταν η σχέση είναι ακόμη στα πρώιμα στάδια, τότε συχνά απομακρύνεται και συναισθηματικά από εσένα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποδεχτείς.

#8. Ακυρώνει Τα Ραντεβού

Αν έχει αρχίσει να ακυρώνει ραντεβού, με ή χωρίς  δικαιολογία, ή να μικραίνει τον χρόνο των ραντεβού, είναι εμφανές ότι δεν θέλει να περνά πολύ χρόνο μαζί σου.

Καταλήγετε λοιπόν να συναντιέστε ολοένα και λιγότερο. Βλέπεστε λίγες φορές την εβδομάδα. Αυτό μειώνεται σε δύο την εβδομάδα. Μετά γίνεται μία φορά την εβδομάδα, αν είσαι τυχερός.

Όταν έχεις σχέση με μια γυναίκα, θέλει να περνά χρόνο μαζί σου. Αλλιώς, απλά δεν ενδιαφέρεται.

#9. Ασχολείται Με Άλλα Πράγματα Όταν Συναντιέστε Παρά Με Τη Σχέση Σας

Κατά την διάρκεια του ραντεβού σας, αντί να συζητάτε ή να κάνετε κάποια δραστηριότητα, καταλήγεις να την παρακολουθείς να ασχολείται συνεχώς με το κινητό της.

Της μιλάς και εκείνη σκρολάρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στέλνει μηνύματα σε φίλες ή σε οποιονδήποτε άλλον; Αυτό είναι ένα κακό σημάδι, που δείχνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

#10. Προτιμά να Βγαίνει Έξω Με Τις Φίλες Της

βγαινει με φιλες

Ασφαλώς, θα θέλει να βλέπει τις φίλες της, όπως θέλεις και εσύ να συναντάς τους κολλητούς σου. Επομένως, δεν μιλάμε για μια βραδινή έξοδο με τις φίλες της μια στο τόσο.

Όταν σταθερά σε αφήνει μόνο στο σπίτι και πηγαίνει για να διασκεδάσει στα club με τις φίλες της, τότε σίγουρα έχει αρχίσει για κάποιον λόγο να χάνει το ενδιαφέρον της για εσένα.

Ίσως αυτή της η συμπεριφορά να σημαίνει είτε ότι χρειάζεται  χρόνο και χώρο, είτε ότι  εξετάζει τις επιλογές της. Όπως και να χει, αυτό δεν είναι καλό σημάδι για την σχέση σας.

#11. Αποφεύγει Να Σε Συστήνει Ως Το Αγόρι Της

Αν μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγε σε όλους ότι είσαι το αγόρι της, ενώ πλέον το κρύβει και αν χρειαστεί να σε συστήσει, χρησιμοποιεί απλά το μικρό σου όνομα, θα πρέπει να σκεφτείς τι είναι αυτό που έχει αλλάξει.

Ίσως απλά να έτυχε κάποιες φορές, αλλά ενδέχεται η έλλειψη ενδιαφέροντος για την σχέση σας και για εσένα, να την οδηγούν στο να υποβαθμίζει τον ρόλο σου.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πώς λειτουργούν οι σχέσεις, δες εδώ.

Το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style μπορεί να σου δώσει μια καλύτερη εικόνα για τις σχέσεις. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.