9 σκέψεις πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου

Γνωρίζεις τις σκέψεις που θα βοηθήσουν την εξέλιξη σου;

Κάθε δευτερόλεπτο που περνάει γράφουμε την προσωπική μας ιστορία. Και η ιστορία που διηγούμαστε στον εαυτό μας είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα από τα αποτελέσματα μας στη ζωή. Αυτός ο εσωτερικός διάλογος, το εσωτερικό παιχνίδι με τις σκέψεις, οι ιστορίες που φτιάχνουμε υπαγορεύουν τι είδους ζωή θα έχουμε.

Σου φαίνεται κάποια από τις ακόλουθες σκέψεις γνώριμη;

  • Δεν έχω τον χρόνο… 
  • Δεν είμαι αρκετά καλός (ή ωραίος ή έξυπνος)…
  • Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί… 
  • Δεν μου αξίζει… 
  • Είμαι ελαττωματικός… 

 Όλες αυτές είναι ιστορίες που εμείς δημιουργούμε και επηρεάζουν άμεσα τα αποτελέσματά μας στη ζωή, τις σχέσεις και την ευτυχία. Πρόκειται για σκέψεις που μπορεί να έχουν την προέλευσή τους ίσως και σε ένα μόνο γεγονός που συνέβη στη ζωή μας. Και παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς τις αναγνωρίζουμε όταν τις κάνουμε, δεν συνειδητοποιούμε πόσο καταστροφικές μπορεί να είναι στο πως βγαίνουμε προς τον κόσμο.

Αυτός ο λανθασμένος τρόπος σκέψης είναι που μας περιορίζει από το να κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές στη ζωή μας.  Μας σαμποτάρει και μας κρατάει μόνιμα στο γνώριμο και το άνετο.

Το θέμα όμως είναι ότι το να μένεις μόνιμα στο γνώριμο και στο άνετο, στη ζώνη άνεσης δηλαδή, είναι ο πιο απλός και σίγουρος τρόπος για την παρακμή. Σε όσες περισσότερες προκλήσεις και προστριβές εκτίθεσαι, τόσο καλύτερα σφυρηλατήσε.

 

Η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου διαμορφώνεται μέσα από τις δυσκολίες, και όχι από την ευκολία και την πλαδαρότητα. Η ζωή τρέφεται με την αβεβαιότητα.

 

Γράφεις τη δική σου ιστορία με κάθε σκέψη που κάνεις, με τον τρόπο που περνάς κάθε ώρα και κάθε μέρα σου. Και ο τρόπος που περνάς κάθε μέρα είναι ο τρόπος που περνάς τη ζωή σου ολόκληρη.

Γράψε λοιπόν μια εκπληκτική ιστορία ζωής. Εμείς προσφερόμαστε να είμαστε δίπλα σου για αυτό.

Ιδού λοιπόν ορισμένες σκέψεις για να ξεκινήσεις, χωρίς άλλο δισταγμό, το ταξίδι σου:

 

#1 Αποφάσισε ποιος θες να είσαι

Μπορείς είτε να εξερευνήσεις τη ζωή και όλα όσα έχει να σου προσφέρει, είτε να συμβιβαστείς και να πεθάνεις μέσα σου παρόλο που αναπνέεις ακόμα. Αποφάσισε ποιος θα να είσαι…

Εσύ έχεις τον απόλυτο έλεγχο στη ζωή σου.  Και σίγουρα θα έρθουν και καταστάσεις που θα σε πιέσουν ή θα σε βγάλουν εκτός ισορροπίας. Αλλά το σημαντικό είναι να έχεις την ικανότητα να σηκώνεσαι πάλι στα πόδια σου γρήγορα, και συχνά καλύτερος απ’ότι πριν.

 

#2 Σταμάτα να αποδεικνύεις

Δεν έχεις τίποτα να αποδείξεις. Καμία ανάγκη να ευχαριστήσεις, παραστήσεις, υπερασπιστείς προκειμένου να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου. Εσύ είσαι εσύ. Κατάλαβέ το. Οι άλλοι σέβονται το άτομο που είναι περήφανο για τα πιστεύω του, ακόμα κι αν αυτά είναι διαφορετικά.

 

 #3 Ανάπτυξε την περιέργειά σου

Άκου με ενδιαφέρον το συνομιλητή σου, κοίτα τον κόσμο με περιέργεια, έχε περισσότερες συζητήσεις και συναναστροφές. Θα ανοίξουν ένα σωρό ευκαιρίες αν είσαι περίεργος για όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου.

 

9 σκέψεις πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου

 

#4 Δες ποιες είναι οι παρέες σου

Είσαι ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάς τον περισσότερο χρόνο. Ναι, το έχεις ξανακούσει και ναι, είναι αλήθεια. Τείνουμε να απορροφούμε και να αντανακλούμε τις συμπεριφορές των ανθρώπων γύρω μας, είναι στην ανθρώπινη φύση μας. Το που δίνεις το χρόνο σου έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πως βλέπεις τον εαυτό σου αλλά και πως νιώθεις για τον εαυτό σου. Οπότε σκέψου: οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου σε βοηθούν να αναπτυχθείς ή σε κρατάνε πίσω;

 

#5 Σταμάτα να εύχεσαι μόνο

Επιτέλους ανάλαβε δράση και ξεκίνα να δουλεύεις προς αυτό που επιθυμείς. Με ευχές και παρακάλια δεν γίνεται τίποτα (για να παραφράσουμε τον Κώστα Βάρναλη).

 

#6 Αξιοποίησε τα δυνατά σου σημεία

Σε οτιδήποτε είσαι καλός, δώσε κι άλλη έμφαση. Αν δεν ξέρεις σε τι είσαι καλός, ψάξου μέσα σου μέχρι να παρατηρήσεις τι είναι αυτό που σου αρέσει. Σκέψου πως θα περνούσες τις μέρες σου, αν μπορούσες να κάνεις ότι ήθελες. Και αφού το βρεις, δώσε τον χρόνο στον εαυτό σου, να το κάνει.

 

#7 Απόφυγε τη Ζώνη Άνεσης

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη Ζώνη Κινδύνου, το αναφέραμε και πιο πάνω. Όταν είσαι σε αυτήν σταματάς να παρατηρείς τι γίνεται γύρω σου. Η πρόοδος δεν έρχεται μέσα σε αυτή, αλλά μόνο σε μέρη που σε εξαναγκάζουν να αναπτυχθείς, μέρη που είναι αβέβαια και άβολα. Όταν σταματάς να αναπτύσσεσαι, ξεκινάει η καθοδική πορεία και η συρρίκνωση. Αντίθετα η αυτοπεποίθηση έρχεται όταν δοκιμάζεσαι έξω από τη Ζώνη Άνεσης.

 

 #8 Εμπιστεύσου την ευφυΐα σου

Η ευφυΐα δεν έχει να κάνει μόνο με το μυαλό σου. Η διαίσθησή σου και τα συναισθήματά σου, αποτελούν κι αυτά μέρος της ευφυΐας σου. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να εξηγήσεις ή να αποδείξεις κάτι, δεν σημαίνει ότι δεν είναι αληθινό. Άκου τη διαίσθησή σου, δώσε χώρο στα συναισθήματά σου, φίλτραρέ τα μέσα και από τη λογική σου.

 

 #9 Κατάλαβε ότι είσαι έτοιμος!

Τόσοι πολλοί άνθρωποι περιμένουν και περιμένουν και περιμένουν, πρώτα πρέπει να γίνει το ένα, μετά το άλλο, μετά το τρίτο κλπ… Η αλήθεια είναι ότι είσαι 100% έτοιμος τώρα!   Ποτέ δεν θα υπάρξει η τέλεια στιγμή, ο μόνος τρόπος να ξεκινήσεις είναι με το πρώτο βήμα.

Τώρα!

 

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.