9 Τρόποι να Διώξεις την Μιζέρια από Αύριο το Πρωί

Αν είχα την δυνατότητα να επιβάλλω στην ανθρωπότητα κάτι, αυτό θα ήταν το χαμόγελο. Και μη παρεξηγηθώ. Δεν είμαι τόσο γενναιόδωρος άνθρωπος και θέλω όλοι να είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, συνεχώς χαμογελαστοί.

Αλλά να, ίσως συμφωνήσεις μαζί μου πως αυτή η μιζέρια που υπάρχει γύρω μας είναι πραγματικά θάνατος της αισθητικής.

Θα ξυπνήσεις το πρωί, θα δεις πρόσωπα σκυθρωπά – στο μετρό, στο λεωφορείο, στη κίνηση του δρόμου – πηγαίνοντας στη δουλειά ή στη σχολή τους ή οπουδήποτε. Θα δεις ανθρώπους με χαμηλά το κεφάλι να χαλάνε από την πολύ χρήση το κινητό τους, να μη δίνουν σημασία στο τι γίνεται γύρω τους, να μη λένε μια καλημέρα ή να μη χαμογελάνε.

sociaety

Ο wing μου για χρόνια, ο Δημήτρης, ένας εκφραστικότατος άνθρωπος, όταν νιώθει χαρούμενος το εκφράζει, γελάει και επικοινωνιακός όπως είναι βρίσκεται πολλές φορές σε παρέες που του λένε πως, τους κάνει εντύπωση που χαμογελάει χωρίς να υπάρχει πάντα σοβαρός λόγος.

Πρόσφατα το συζητούσαμε και μας φάνηκε από την μεριά μας εντυπωσιακό, που οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται κάποιο σοβαρό λόγο για να χαμογελούν.

Αναρωτήσου:
Αλήθεια, τι σοβαρό λόγο χρειάζεται να έχεις για να είσαι απλά θετικός – χαρούμενος – χαμογελαστός.

Όμως ας μη τα λέμε μονόπλευρα. Και η αλήθεια είναι πως καταλαβαίνω. Κρίση – δυστυχία – δράμα – κακία στο κόσμο – κακοτυχία – κακές γλώσσες – λίγα τα λεφτά – λίγες οι ευκαιρίες – λίγη και η διάθεση. Όλα αυτά επηρεάζουν. Και όχι μόνο εσένα ή όποιον είναι λιγότερο θετικός από εμένα. Και εμένα με επηρεάζουν. Σπάνια αλλά τυχαίνει καμιά φορά με τραβάνε σε περίεργες καταστάσεις και μπορεί να φαίνομαι λίγο πιο στενάχωρος από ότι είμαι πραγματικά.

Η συνεχιζόμενη αρνητικότητα όμως φέρνει μιζέρια. Και η μιζέρια δεν φέρνει τίποτα καλό.

Αν χτυπούσαμε την αρνητικότητα; Αν δηλαδή είχαμε έναν τρόπο να δώσουμε μια αύξηση στην θετικότητά μας – λίγο κάθε μέρα;

Προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ μια σειρά από κινήσεις που κάνω κυρίως όταν ξυπνάω. Ξεκίνησα για να ξεπεράσω την αρνητικότητα του «Δεν Γουστάρω να σηκωθώ». Αλλά βοήθησε και στα υπόλοιπα που αντιμετωπίζω μέσα στην ημέρα.

7-Steps-for-the-Best-morning-Routine-Ever

Είναι κινήσεις που πλέον έχουν μείνει λόγω της αποδοτικότητάς τους και γίνονται ευλαβικά – όχι όλες και πάντα μαζί – αλλά πάντα κάθε πρωί θα κάνω κάτι από αυτά ή συνδυασμό αυτών για να με ανεβάσουν και να μου δώσουν την θετικότητα – ενέργεια που χρειάζομαι για να πάει καλά η ημέρα μου και κατά επέκταση η ζωή μου.

Δοκίμασε μερικά όπως :

  1. Ξύπνα με φως από τα παραθυρόφυλλα – φυσικό φως της ημέρας και όχι με φως λάμπας. Ίσως ο πιο εύκολος τρόπος να ξεπεράσεις τα πρώτα κρίσιμα 5 λεπτά της ημέρας.
  2. Το ξυπνητήρι σου να είναι μουσική ή ραδιοφωνικός σταθμός. Όχι κάτι με πολιτική συζήτηση ή αθλητικά που τσακώνονται και φανατίζονται.
  3. Κάνε ένα κρύο ντους. Έχει ευεργετική δράση. Σε ανανεώνει πέραν της καθαριότητας που προσφέρει.
  4. Βάλε μια λίστα με ανεβαστική μουσική να παίζει όσο ετοιμάζεσαι. Επέλεξε κάτι που να είναι σε υψηλό ρυθμό και που έχει θετικούς στοίχους ή που σε κάνει να θες να χορέψεις. Χόρεψε αν θες λίγο – δεν είναι κακό. Ειδικά αν δεν έχεις όρεξη να ασκηθείς όπως εγώ.
  5. Κάτσε και σκέψου 2-3 θετικά πράγματα για τα οποία γουστάρεις που ζεις και αυτή τη μέρα. Το ωραίο σου σπίτι, τις κοπέλες που θα πειράξεις στο γραφείο, το βραδινό ραντεβού που έρχεται.
  6. Φάε κάτι καλό. Όχι την πίτσα που έμεινε χθες. Φάε κάτι ποιοτικό και που παράλληλα σου αρέσει και να ετοιμάζεις αλλά και να απολαμβάνεις.
  7. Πες μια καλημέρα σε όλους στο σπίτι και όσους φίλους – γνωστούς – γείτονες συναντήσεις στο δρόμο. Θα σε κάνει να νιώσεις πιο καλά και αν όχι, η ανταπόδοση της καλημέρα με ένα χαμόγελο που πιθανόν έρθει θα είναι κάτι πιο θετικό από το τίποτα.
  8. Βάλε άρωμα ή κουβάλα κάτι μαζί σου που μυρίζει ωραία. Φρόντισε το ίδιο για κάθε σου αίσθηση. Ακουστικά με μουσική – Ένα ωραίο ύφασμα στα ρούχα σου για να το αισθάνεσαι όμορφα πάνω σου κτλ.
  9. Μόλις κάτσεις στο γραφείο ή όπου πας, φρόντισε να υπάρχουν 2 πράγματα. Α) Κάτι να διαβάσεις για λίγη ώρα πριν ξεκινήσεις δουλειά –πχ το αγαπημένο σου site, εφημερίδα κτλ Β) ένα τονωτικό ρόφημα – πχ πορτοκαλάδα, καφές κτλ. Όταν διαβάζω κάτι που με ενδιαφέρει το πρωί και πίνω ένα καλό καφέ, νιώθω σα να μην υπάρχει τίποτα στο κόσμο που να μπορεί να μου αποσπάσει την προσοχή.

Και μη ξεχάσεις. Η μέρα δεν τελειώνει εδώ και φυσικά η επαφή σου με τις γυναίκες πρέπει να είναι στο ίδιο μοτίβο. Για αυτό διάβασε εδώ.

Bonus tip  – Ξεκίνα τη μέρα με ένα επεισόδιο Apla + Andrika

Ξέρω μπορεί να ακούγονται λίγα ή ασήμαντα. Αλλά με μικρά βήματα φθάνεις κάπου. Με καθόλου βήματα δεν φθάνεις πουθενά.

Μέχρι την επόμενη φορά

μιζέρια και φλερτ.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .