9 Τρόποι για να Βάλεις στην Θέση τους Όσους σε Ζηλεύουν

Η ζήλια, καλώς ή κακώς, δεσπόζει σε πολλούς τομείς της ζωής μας είτε αυτοί λέγονται σχέσεις, είτε παρέες. Πώς αντιμετωπίζεις όμως τέτοιες καταστάσεις;

Αντιμετώπισε Όσους Σε Ζηλεύουν Με Επιτυχία

Στην πορεία της ζωής σου θα διαπιστώσεις ότι δεν σε συμπαθούν όλοι και αυτό είναι φυσιολογικό. Θα δεις όμως ότι μερικοί άνθρωποι, όχι απλά δεν σε συμπαθούν, αλλά ζηλεύουν και σε υποσκάπτουν με κάθε ευκαιρία

Υπάρχει η περίπτωση να σε θάβει η κολλητή της κοπέλας σου. Δες στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika που θα βρεις εδώ τι κάνεις, όταν αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση.

Άλλος μπορεί να νιώθει ότι μένει πίσω εξαιτίας σου, άλλος να συγκρίνει τον εαυτό του και να βλέπει ότι δεν μπορεί να καταφέρει όσα έχεις καταφέρει εσύ. Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι, για να σε ζηλεύουν.

Αυτοί που ζηλεύουν βέβαια δεν θα στο πουν ποτέ ξεκάθαρα, αλλά θα το δείξουν συχνά με την μορφή μίσους, κουτσομπολιού και κακοπροαίρετης κριτικής.

#1. Σβήσ’ τους

Αυτοί που σε ζηλεύουν μπορεί να σε καταδιώκουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προσπαθούν εκεί να ξεκινήσουν διαμάχες μαζί σου.

Μην τους επιτρέπεις να σχολιάζουν τις δημοσιεύσεις σου και αν χρειαστεί σβήσ’ τους και μπλοκάρισε τους.

Αν αυτοί που σε ζηλεύουν και σε κουτσομπολεύουν το κάνουν μέσω διαδικτύου, αυτή είναι η απλούστερη λύση.

#2. Αντιμετώπισε Αυτούς Που Ζηλεύουν

αντιμετώπισε αυτούς που σε ζηλεύουν

Ένας ακόμη τρόπος να βάλεις στην θέση τους εκείνους που σε ζηλεύουν είναι να τους αντιμετωπίσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είσαι αγενής, ούτε ότι θα παίξετε μπουνιές. Αρκεί να μιλήσεις, να εκφραστείς και να προσπαθήσεις να βρεις τις αιτίες που τους κάνουν να σε ζηλεύουν και τελικά μια λύση.

Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι και η άλλη πλευρά θα έχει την θέληση για κάτι τέτοιο.

#3. Να Έχεις Καθαρή Συνείδηση

Όταν σε ζηλεύουν ή σε μισούν χωρίς προφανή λόγο, θύμισε στον εαυτό σου ότι το πρόβλημα δεν το έχεις εσύ, αλλά όσοι έχουν δημιουργήσει στο μυαλό τους ένα σενάριο, στο οποίο, εσύ είσαι για κάποιο λόγο, ο εχθρός.

Κάποιες φορές μπορεί να μπεις σε μια κατάσταση αναζήτησης των αιτιών και να ρίξεις το φταίξιμο στον εαυτό σου.

Γι’ αυτό πρέπει να έχεις την συνείδηση σου καθαρή και να αντισταθείς σε όσα σε κάνουν να αισθάνεσαι ένοχος, για κάτι που πραγματικά δεν ευθύνεσαι.

#4. Κράτησε Θετική Στάση Απέναντι Σε Όσους Σε Ζηλέυουν

Μην πέφτεις στην παγίδα της ζήλιας. Η θετική στάση μπορεί να κερδίσει κάθε διαμάχη.

Μείνε θετικός, ακόμη και απέναντι σε όσους σε ζηλεύουν και δεν έχεις να φοβηθείς απολύτως τίποτε.

#5. Δείξε Κατανόηση

Μερικές φορές περνώντας χρόνο με όσους σε ζηλεύουν τους περνά ένα μήνυμα κατανόησης.

Αν δεις ότι κάποιος ζηλεύει για κάποιο υλικό αγαθό που έχεις καταφέρει να αποκτήσεις, δείξε την θέληση να το μοιραστείς μαζί του. Δείξε ότι διαθέτεις κατανόηση και ότι είσαι και εσύ άνθρωπος, σαν εκείνον, με διάθεση να τα βρεις μαζί του.

Στο κάτω κάτω, το να δείξεις κατανόηση και ανωτερότητα είναι σημάδι ότι ηγείσαι στη ζωή και στις σχέσεις. Δες και το επεισόδιο Apla+Andrika που ακολουθεί.

#6. Αγνόησε Όσους Σε Ζηλεύουν

Σε ανίατες περιπτώσεις τοξικών ανθρώπων που ζηλεύουν τόσο πολύ, παρά τις προσπάθειες σου να αλλάξεις τα πράγματα, μπορείς να τους αγνοήσεις.

Αυτό μπορεί να μην είναι και τόσο ευχάριστο, αλλά αν οι προσπάθειες σύνδεσης και κατανόησης αποτυγχάνουν, δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις.

#7. Κάνε Ένα Βήμα Πίσω

Όταν σε ζηλεύουν, όπως προείπαμε, το πρόβλημα δεν είναι δικό σου. Αν νομίζεις ότι σου φέρονται αδίκως και πιστεύεις ότι αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία κάνε ένα βήμα πίσω και ανάλυσε τι μπορεί να οδηγεί σε αυτή την συμπεριφορά.

Αν ξέρεις τι τροφοδοτεί την ζήλια ίσως είναι πιο εύκολο να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει και να βρεις ποια είναι η αρμόζουσα λύση.

Μπορεί για παράδειγμα, η δική σου συμπεριφορά να πυροδοτεί αισθήματα ζήλιας σε κάποιον. Αν δεις ότι μιλώντας, για παράδειγμα, για τις διακοπές που σχεδιάζεις να κάνεις, κάποιοι δείχνουν να σε ζηλεύουν, τότε μπορείς πολύ απλά να μην μιλάς σχετικά με αυτό το θέμα, όταν είναι παρόντες.

#8. Αφόπλισε Τους Και Απόφυγέ Τους

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που προέρχεται από τις ανασφάλειες, την έλλειψη αυτοεκτίμησης και το αίσθημα ανεπάρκειας που έχει κάποιος.

Αυτοί που σε ζηλεύουν πιθανότατα δεν έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση. Τσέκαρε στο παρακάτω βίντεο του Χρήστου για την αυτοπεποίθηση και πως την βρίσκεις.

Κάποιος που σχολιάζει κάτι δικό σου με τρόπο που δείχνει ότι ζηλεύει, δεν είναι δύσκολο να αφοπλιστεί, αν γυρίσεις το σχόλιο προς το μέρος του. Δηλαδή, όταν κάποιος σου πει ζηλεύοντας πόσο ωραίο σπίτι έχεις, πες του ότι βρίσκεις το δικό του καλύτερο.

Αυτό θα αφοπλίσει την αρνητικότητα του και ίσως τον κάνει να δει τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά.

Επειδή όμως τα αρνητικά σχόλια που κρύβουν ζήλια μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικά και καθώς δεν είσαι υποχρεωμένος κάθε φορά να ψάχνεις να βρεις τι φταίει, ίσως η καλύτερη λύση είναι να αποφεύγεις αυτά τα άτομα.

#9. Συνέχισε Να Είσαι Ο Καλός Σου Εαυτός

συνέχισε να είσαι ο καλός σου εαυτός

Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που σε ζηλεύουν ίσως είναι ένα σημάδι ότι τα πράγματα στην ζωή σου πάνε καλά.

Αυτοί που ζηλεύουν το βλέπουν αυτό και δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι που δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες επιτυχίες.

Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που σε ζηλεύουν, μάλλον σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσεις έτσι, καθώς είσαι στον σωστό και επιτυχημένο δρόμο, άλλωστε όπως λένε και οι Αμερικανοί “Haters gonna hate”.

Δεν είναι εύκολο πράγμα να ζεις με τη ζήλια, ειδικά μέσα σε μια σχέση. Μάθε περισσότερα για τις σχέσεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.