Αυτο – Αξιολόγηση : Πως θα ξέρεις ότι τα πας καλά!

Θες να ξέρεις που βρίσκεσαι. Να κάνεις ανά πάσα στιγμή μια αυτο - αξιολόγηση για να ξέρεις τι να αλλάξεις ή τι να κρατήσεις ίδιο!

Μετά από κάθε Bootcamp, κανονίζουμε συνεδρίες με τους μαθητές μας για να βλέπουμε πως εξελίσσονται σαν players αλλά και στο αν βαδίζουν σωστά σε ότι στόχους έχουν βάλει ως Άνδρες, σύμφωνα με τον ορισμό του Άνδρα που δίνουμε μαζί. Κάνουμε μια αξιολόγηση των στόχων και των αποτελεσμάτων και προχωράμε στα επόμενα.

Σε αυτές τις συνεδρίες, οι άνθρωποί μας, αντιμετωπίζουν από κοινού με τον instructor, τις περιοριστικές σκέψεις και τα εμπόδια που τους παρουσιάζονται καθ’ όλη την διάρκεια της εξέλιξης.

obstacles

Μέσα σε αυτές τις συναντήσεις, βγαίνει πολύ ζουμί.

Ένα από αυτά που αντιμετωπίζουν κυρίως οι άνθρωποι που μας εμπιστεύονται είναι το : Πως μπορώ να αξιολογήσω τον εαυτό μου;

Και είναι λογικό. Θες να ξέρεις που βρίσκεσαι. Να κάνεις ανά πάσα στιγμή μια αυτο – αξιολόγηση. Θυμάμαι όταν είχα πάρει το πρώτο μου κινητό και ήταν το πιο ακριβό πράγμα που είχα αποκτήσει ποτέ, έπιανα πάντα τη τσέπη που το έβαζα να δω αν είναι εκεί. Να σιγουρευτώ ότι όλα είναι καλά και πως βρίσκεται στη σωστή θέση.

Αντίστοιχα, όταν έχεις ρίξει ελπίδες και έχεις επενδύσει χρόνο στο να γίνεις καλύτερος, θες ανά πάσα στιγμή να κάνεις ένα reality check – να γνωρίζεις που βρίσκεσαι. Ένα self evaluation  – μια αξιολόγηση του αν πας καλά ή όχι. Να ξέρεις, ότι αυτό το πολύτιμο πράγμα που έχεις – η εξέλιξή σου – πάει καλά και εσύ δεν έχεις ξεφύγει από το δρόμο.

wtf

Check list. Έχουμε πει αρκετές φορές, ότι πρέπει να καταγράφεις τους στόχους σου. Όχι μόνο για να τους θυμάσαι αλλά και για να γυρνάς σε αυτούς για αναφορά όταν αμφισβητείς τον εαυτό σου και να βλέπεις τι πέτυχες. Προφανώς, αν έχεις σβήσει όσους πρέπει ως επιτυχημένους, τότε βαδίζεις σωστά.

Lessons Learned. Είναι σίγουρο πως θα κάνεις λάθη και θα έχεις κάποιες μικρές ή μεγαλύτερες αποτυχίες. Το θέμα είναι όμως με κάθε μία από αυτές να αποκτάς μια συγκεκριμένη διδακτική εμπειρία ή γνώση η οποία θα σου φανεί χρήσιμη. Αν προχωράς με τα ίδια λάθη, τότε κάτι πρέπει να αλλάξεις. Αλλά αν κάθε επόμενη φορά, εκμεταλεύεσαι την γνώση που πήρες και κάνεις ακόμα ένα βήμα παραπάνω, τότε είσαι σε καλό δρόμο.

Specifics Matter. Να είσαι πολύ συγκεκριμένος. Βάλε κριτήρια στην απόδοσή σου και στην στοχοθεσία σου που να είναι αντικειμενικά, λεπτομερή και με θετική προδιάθεση προς βοήθεια του εξεταζόμενου, που είσαι εσύ. Το μυστικό εδώ, είναι να αποστασιοποιηθείς από την κατάσταση που κρίνεις και να καταγράψεις με τέτοια λεπτομέρεια που να μη χωράει αμφιβολία στην τελική απόφαση.

Ask For Help. Δεν χάνεις ποτέ με το να ρωτήσεις κάποιον που εμπιστεύεσαι ή θεωρείς καλύτερο από εσένα ή θεωρείς expert στον τομέα του για να σε βοηθήσει στο να κρίνεις τον εαυτό σου. Ένας έμπειρος μπορεί να σε βοηθήσει στο να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις στον εαυτό σου ώστε να βρεις τις ανάγκες του αλλά και στο να δημιουργήσεις πλάνα πράξεων προς βελτίωση ή συντήρηση της ήδη υπάρχουσας καλής πορείας σου.

 

you-see-im-not-like-a-boss-i-am-the-boss

Τώρα ας δούμε το παραπάνω μοντέλο με ένα παράδειγμα. Ας δεχθούμε ότι θες να γίνεις καλύτερος με τις γυναίκες.

  • Check list. Αν έχεις στόχους να ξεπεράσεις το άγχος προσέγγισης, να μιλάς με 5 γυναίκες την ημέρα τουλάχιστον, να έχεις τρία ραντεβού την εβδομάδα κτλ, και αυτά τα έχεις επιτύχει σε χρονικό διάστημα που συμφώνησες με τον εαυτό σου ή τους instructors ότι είναι εύλογο, τότε είσαι καλά. Αν επίσης είσαι δύο μήνες στο πρόγραμμα και σε πιάσει μια μικρή ανασφάλεια για το αν πας καλά, δες τα όσα πέτυχες το τελευταίο δίμηνο – που σίγουρα η διαφορά θα είναι τεράστια ή πάρε μας τηλέφωνο.
  • Lessons Learned. Αν ξεκινάς το ταξίδι σου μιλώντας με γυναίκες και η γλώσσα του σώματός σου δεν είναι καλή και αυτός για χάρη του παραδείγματος είναι ο λόγος που σε απορρίπτουν τότε αυτό είναι και το μάθημά σου για την επόμενη προσπάθεια. Αν συνεχίζεις να έχεις κακή γλώσσα σώματος πάει να πει ότι δεν εξελίσσεσαι άρα είσαι σε στάση στο δρόμο σου. Αν όμως προσπαθείς βήμα βήμα να το φτιάξεις τότε είσαι καλά.
  • Specifics Matter.  Οι λεπτομέρειες έχουν σημασία. Και αν σε απορρίψουν 3 γυναίκες σε μια νύχτα, τότε αν το καταγράψεις έτσι στο μυαλό σου ή στο ημερολόγιό σου δεν ακούγεται όντως όμορφο. Αν όμως καταγράψεις λεπτομέρειες όπως, ήταν 3 γυναίκες που προσέγγισες στις 03.00 τα ξημερώματα σε σχεδόν έρημο δρόμο με χαμηλό φωτισμό και φοβήθηκαν λόγω συνθηκών, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έκανες λάθος προσέγγιση. Πάρε μια απόσταση, κατέγραψε λεπτομέρειες αντικειμενικά και κρίνε όπως θα έκρινες έναν τρίτο.
  • Ask For Help. Το να πεις τον διάλογο που είχες με μια γυναίκα σε έναν άνθρωπο που το κάνει επαγγελματικά αυτό και θεωρείται ειδικός, είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια. Θα σου δώσει απαντήσεις που δεν θα μπορούσες ενδεχομένως να δώσεις εσύ στον εαυτό σου και πάντα η εμπειρία είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Σαν Men Of Style, δίνουμε δωρεάν συμβουλές σε όποιον μας καλέσει ή μας στείλει email, ακόμα και αν δεν είναι μέλος των VIP ανθρώπων μας.

 

Συνέχισε τον δρόμο σου με προσπάθεια και συγκέντρωση και μη ξεχνάς ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι εδώ να σε βοηθούν.

Εμείς βάζουμε τον καφέ (1)

 

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.