Αυτοαμφισβήτηση : Εσύ ενάντια στον εαυτό σου!

Δεν είναι στιγμές που αμφισβητείς έντονα τον εαυτό σου;

Όχι μόνο στο κομμάτι του dating αλλά και σε άλλα σημαντικά.

Όχι μόνο δηλαδή για το αν μπορείς να έχεις την γυναίκα που θες στη ζωή σου και αν σου αξίζει αυτή που ήδη έχεις δίπλα σου ή κάποια καλύτερη, αλλά και για το αν μπορείς να γίνεις καλύτερος στις σχέσεις σου, αν σου αξίζει η επιτυχία που κυνηγάς, αν στα επαγγελματικά σου έχεις την εξέλιξη που θέλεις.

doubt

Είμαι αρκετά καλός;

Αν όχι, μπορώ να γίνω πραγματικά και να μου αξίζει κάτι καλύτερο από ότι ζω;
Αυτές οι ερωτήσεις έχουν πηγή. Η πηγή, εκτός των όποιων κακών εμπειριών του παρελθόντος σου, που δεν σε αφήνουν να προβλέπεις θετικά για το μέλλον σου, έχει ρίζες και στο περιβάλλον σου.

Με απλά λόγια, αν δεν είχες ποτέ γυναίκες, πώς να πιστεύεις ότι μπορείς ξαφνικά να αρχίσεις να έχεις; Και ακόμα και αν αυτό το ξεπεράσεις κάπως, πώς να βγεις μόνος να τις γνωρίσεις, όταν κανένας από το περιβάλλον σου δεν έχει την ικανότητα και την διάθεση να βγει μαζί σου για κυνήγι;

 

Tα παραπάνω ζητήματα κάποια μέλη μας τα έχουν επιλύσει επιτυχώς. Δες συγκεκριμένα παρακάτω.
συναισθήματα με γυναίκες.

Οπότε, η αυτοαμφισβήτηση χτυπάει κόκκινα.

Παρακάτω, διάβασε 4 tips που έχουν βοηθήσει πολλούς μαθητές μας να αντιμετωπίσουν στα πλαίσια του εφικτού, τέτοιες αρνητικές καταστάσεις και σκέψεις που δεν βοηθούν την εξέλιξη :

Α) Δες το ως διαδικασία trial & error. Η μάθηση βασίζεται στην διαδικασία της επανάληψης. Προϋποθέτει ότι κάτι θα το κάνεις λάθος για να μάθεις να το κάνεις σωστά. Αντιμετώπισε την αυτοαμφισβήτηση έτσι. Αν σου λέει ότι δεν θα το πετύχεις, τότε απάντα «Ναι αλλά αυτό χρειάζεται ώστε να το μάθω» και προσπάθησε τόσες φορές ώστε να πάρεις την ανάδραση από την αποτυχία, να βελτιωθείς και να επιτύχεις.

Β) Απομάκρυνε τους τοξικούς ανθρώπους. Στο περιβάλλον σου υπάρχουν σίγουρα κάποιοι, που με καλή ή όχι και τόσο καλή πρόθεση, ενισχύουν τις αμφιβολίες σου για το αν είσαι ικανός να κάνεις κάτι. Άνθρωποι που ζηλεύουν ή άνθρωποι που φοβούνται να εξελίσσουν τους εαυτούς τους, θέλουν να βλέπουν στάσιμους και τον κόσμο γύρω τους. Αυτός δεν θα είσαι εσύ. Από τα λόγια μέχρι τις πράξεις, πρέπει να μη τους δίνεις καμία σημασία αλλά και να τους απομακρύνεις από τον κλειστό σου κύκλο που θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο ανθρώπους θετικής επιρροής.

Γ) Αναγνώρισε τις επιτυχίες σου και να τις θυμάσαι. Σίγουρα στο διάστημα της ζωής σου, θα έχεις επιτύχει κάποια πράγματα σημαντικά. Κάποια μικρά, κάποια μεγαλύτερα.

Προσοχή
Αν δεν το πιστεύεις, είμαι σίγουρος πως μέσα σε 10 λεπτά κουβέντας θα σου έχω βρει μερικές μικρές ή μεγαλύτερες επιτυχίες σου. Αυτές μπορούν να σου θυμίσουν για τι είσαι ικανός. Μίλα μου εδώ για να το κανονίσουμε.

Αν ήσουν ικανός τότε, γιατί όχι και τώρα που είσαι εμπειρότερος και καλύτερος; Η καλύτερη απάντηση στην αμφισβήτηση είναι η απόδειξη και η απόδειξη μπορεί να είναι κάτι που στο παρελθόν σε έκανε υπερήφανο.

creativity

Δ) Ανάπτυξε νέες ικανότητες. Και εκεί που μπορείς να κάνεις πραγματικά κάτι πρακτικό, είναι να γίνεις καλύτερος. Ο εαυτός σου, σου λέει ότι δεν έχεις τις επικοινωνιακές δεξιότητες να μιλήσεις ερωτικά με νέες γνωριμίες; Τότε γίνε καλύτερος επικοινωνιακά. Δεν μπορείς να πάρεις προαγωγή; Απόκτησε νέες ικανότητες που είναι απαραίτητες το γραφείο κοκ. Κανείς δεν μπορεί να πείσει περισσότερο τον εαυτό σου από εσένα τον ίδιο. Και φυσικά, ο καλύτερος νέος εξελιγμένος εαυτός σου εκτός από τις ικανότητες, θα φέρει και αποτελέσματα που θα ενισχύσουν την άμυνά σου απέναντι στην αυτοαμφισβήτηση.

 

Μέχρι την επόμενη φορά!

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.