Αυτοπεποίθηση για Εσωστρεφείς: 6 Στάδια Εξέλιξης που Αξίζει να Περάσεις

αυτοπεποίθηση με γυναίκες.

Αυτοπεποίθηση Για Εσωστρεφείς

Όχι, δεν αισθάνεσαι πως έχεις την αυτοπεποίθηση του James Bond ούτε του George Clooney. Σκέφτεσαι αρκετά πριν μιλήσεις και πολλές φορές ίσως λες το λάθος πράγμα την λάθος στιγμή.

Spoiler: Το άρθρο είναι 1600 λέξεις αλλά αξίζει την ανάγνωση.

Ναι, είσαι εσωστρεφής και η αυτοπεποίθηση σου δεν είναι και στα καλύτερα της. Όμως μην τρελαίνεσαι. Τα πάντα είναι μια ενδεχόμενη ικανότητα που μπορείς να αποκτήσεις.

Δεν είναι λίγες οι φορές που πιστεύεις πως δεν αρέσεις στην γυναίκα που φλερτάρεις όμως σκέψου αυτό: Υπάρχει περίπτωση απλά να μην γνωρίζει πως σου αρέσει.

δεν ξέρει ότι σου αρέσει

Σε αυτό το σημείο ίσως πιστέψεις πως προσπαθώ να σε κάνω να αισθανθείς καλύτερα όμως δεν ισχύει. Και αυτό επειδή, παρόλο που η αυτοπεποίθηση σου με τις γυναίκες να μην είναι το ατού σου, έχεις μια ικανότητα που δεν της έχεις δώσει την απαιτούμενη σημασία.

Ξέρεις να ακούς και δεν μιλάς ακατάπαυστα.

Μπορεί να φαντάζεσαι τους άνδρες που τραβούν την προσοχή, ως ομιλητές κορυφαίας κλάσης όμως έχεις και εσύ ένα πλεονέκτημα:

Η ικανότητα να ακούς την γυναίκα και να μην βιάζεσαι να μιλήσεις είναι πολύ πιο σημαντική από ότι φαντάζεσαι.

ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ, φρόντισε να μιλάς όπως αναφέρω στο video. 

Η ανθρώπινη επικοινωνία κρύβει πολλούς κώδικες όμως ένας από τους πιο σημαντικούς είναι να κάνεις τον άλλο να ανοιχτεί. Και για να το πετύχεις είναι απαραίτητο να του δώσεις χώρο.

Και αυτό το ξέρεις ήδη. Αυτοπεποίθηση για εσωστρεφείς λοιπόν, πάμε να το αναλύσουμε. Πριν από αυτό, δες πως βρίσκεις τη χαμένη αυτοπεποίθηση.

Αυτοπεποίθηση Για Εσωστρεφείς : Πως Είπες Ότι Την Αναπτύσσω;

 

Δεν είπα όμως θα το κάνω…

αυτοπεποίθηση με γυναίκες.

 

Αυτοπεποίθηση είναι η εσωτερική σιγουριά πως έχεις τις απαραίτητες ικανότητες να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις που σκέφτεσαι πως θα αντιμετωπίσεις καθώς διεκδικείς ή εκφράζεις αυτό που θέλεις.

(Για ορισμό που τον έγραψα μόλις τώρα καλός είναι)

Για να αποκτήσεις όμως την σιγουριά που χρειάζεσαι απαιτούνται δύο συστατικά για να κάνεις την συνταγή να δέσει:

  1. Στοιχεία πως δεν θα σε φάει κάποιο λιοντάρι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως περιμένεις.
  2. Να κάνεις την επιλογή να συλλέξεις αυτά τα στοιχεία.

Για να κάνεις όμως την επιλογή να συλλέξεις στοιχεία για να γίνει η αυτοπεποίθηση ένα ακόμα εφόδιο στο ταξίδι σου, θα χρειαστεί να βρεις το κίνητρο.

Και για να βρεις το κίνητρο έχεις απόλυτη ανάγκη από ένα ακόμα μαγικό συστατικό: Αποδοχή.

Αυτοπεποίθηση Και Αποδοχή

Πόσο σημαντική είναι η αυτοπεποίθηση για εσωστρεφείς; Μάθε στο παρακάτω βίντεο πως να δείχνεις πάντα άνετος και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ξέρεις, είναι περίεργο να προσπαθείς να ξεφύγεις από τις ατέλειες σου. Το ακόμα πιο περίεργο (και εκνευριστικό) είναι πως όσο περισσότερο προσπαθείς να τις κρύψεις τόσο περισσότερο φαίνονται.

Οπότε τα πρώτα βήματα που χρειάζεται να δουλέψεις είναι:

#1. Αποδέξου Το Γεγονός Πως Το Τέλος Του Κόσμου Δεν Θα Έρθει Τόσο Σύντομα

αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες

Όλοι έχουμε αρνητικά και θετικά στοιχεία. Κανείς δεν γεννήθηκε με φωτοστέφανο και να σου πω την αλήθεια καλύτερα. Μερικές αμαρτίες πρέπει να τις ζήσεις για να δεις από τι είσαι φτιαγμένος και ποια είναι τα όρια σου.

Όμως, αποδέξου πως δεν είσαι φτιαγμένος μόνο από αρνητικά. Απλά κάποια στιγμή κάποιοι σε έπεισαν πως το να εστιάζεις σε αυτά θα σε κάνει καλύτερο.

Ε λοιπόν δεν σε κάνει.

Όλοι έχουμε δεχτεί κριτική για αυτά που μας διαφοροποιούν και μας κάνουν ξεχωριστούς. Ο κόσμος βρίσκει πιο εύκολο να ονομάσει κάτι περίεργο αντί διαφορετικό.

Όμως, η κριτική που μας ασκούν άνθρωποι που έχουν αξία για εμάς λειτουργεί σαν ιός που με την πάροδο του χρόνου αυτοματοποιείται. Την κάνουμε κτήμα μας και συνεχίζουμε να την ασκούμε μόνοι μας στον εαυτό μας.

  • Πως κριτικάρεις τον εαυτό σου;
  • Πόσο συχνά σκέφτεσαι τις νίκες σου και πόσο συχνά τις επιτυχίες σου;

Μην ξεχνάς πως η ιστορία σου δεν έχει μόνο πτώσεις αλλά και νίκες.

#2. Αποδέξου Πως Θέλεις Και Εσύ Την Απόλαυση

αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες

Δεν είναι κακό να σου αρέσει μια γυναίκα και να θέλεις να το δείξεις.

Και γνωρίζω πολύ καλά πως είναι να αισθάνεσαι άβολα όταν σου αρέσει μια γυναίκα και τα σενάρια που στήνει το μυαλό σου να είναι τόσο πρόχειρα όσο το σενάριο του τελευταίου Star Wars (σε αυτό το σημείο οι λάτρεις της ταινίας με ρίχνουν στην πυρά και με υποβάλουν σε εξορκισμό).

Όμως όλα είναι μια επιλογή. Έτσι δεν είναι;

 

Απλά πιστεύεις πως δεν έχεις επιλογή επειδή πείθεις εύκολα τον εαυτό σου πως δεν έχεις καμία ελπίδα με την γυναίκα που σου αρέσει.

Όμως κατά πόσο είσαι σίγουρος για αυτό;

Καταλαβαίνω πως την δύσκολη στιγμή είναι πολύ πιο εύκολος ο στρουθοκαμηλισμός παρά η έκφραση μιας ανάγκης. Όμως σκέψου το εξής:

Σοβαρά τώρα, έχεις κάτι να χάσεις;

Εδώ θα σε αφήσω λίγο μετέωρο και θα σου πω ναι… Έχεις κάτι να χάσεις. Και αυτό ονομάζεται αντιληπτική αξία. Τι είναι;

Όταν προσπαθείς να φλερτάρεις υπάρχουν δύο εικόνες που σχηματίζεις στο μυαλό σου και αυτές με την σειρά τους έχουν και διαφορετικά αξία.

αυτοπεποίθηση με γυναίκες.

 

Η μια είναι η αξία που πιστεύεις πως έχεις για τον εαυτό σου και η άλλη η αξία που πιστεύεις πως έχεις για την γυναίκα. Προφανώς η πρώτη επηρεάζει απόλυτα την δεύτερη.

Αν έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση πιστεύεις πως δεν σου αξίζει η γυναίκα που έχεις απέναντι σου οπότε ποιος ο λόγος να εκφραστείς; Χάσιμο χρόνου.

Όταν η αυτοπεποίθηση σου είναι θαμμένη κάπου στις σκιές, είσαι μπερδεμένος με τι πιστεύεις πως σου αξίζει και τι όχι. Η συγκεκριμένη αντίληψη σε βάζει στο τρυπάκι  να σκέφτεσαι πως όλοι είναι πιο σημαντικοί από εσένα και πως να ασχοληθούν μαζί σου είναι μια χάρη που δεν πρόκειται να σου κάνουν.

Όταν λοιπόν φλερτάρεις και σου τρέχουν τα σάλια κοιτώντας την γυναίκα που έχεις απέναντι σου, τρομοκρατείς τον εαυτό σου.

Σκέφτεσαι όλους τους πιθανούς λόγους που θα απορριφθείς, θα ξεφτιλιστείς και στο τέλος θα μείνεις και πάλι μόνος.

Όταν θέλεις να φλερτάρεις τι σκέφτεσαι; Τους λόγους που μια γυναίκα θα σε απορρίψει ή τους λόγους που αξίζει να είναι μαζί σου;

Αυτοπεποίθηση: 6 Στάδια Προς Την Λύτρωση 

6 στάδια προς τη λύτρωση

Φαντάζομαι πως ήδη γνωρίζεις πως για την αλλαγή χρειάζεται να ματώσεις, να ιδρώσεις και να φτύσεις τα συκώτια σου. Σιγά το νέο…

Καθώς όμως θα αρχίσεις το ταξίδι σου για να βελτιώσεις την αυτοπεποίθηση σου θα περάσεις από κάποια νοητικά στάδια αλλαγής. Και εδώ είναι που θέλω να δώσεις μεγάλη προσοχή:

αυτοπεποίθηση με γυναίκες.

 

Τα στάδια περιλαμβάνουν εσωτερικό πόνο όμως δεν είναι στοιχεία αποτυχίας αλλά επιτυχίας. Δείχνουν πως εξελίσσεσαι, δεν μένεις αδρανής και πως είσαι διατεθειμένος να περάσεις από εσωτερικές ζυμώσεις για να εξελιχθείς.

Έχεις νιώσει ποτέ το συναίσθημα πως αλλάζεις και ταυτόχρονα πως τίποτα δεν αλλάζει; Είναι σαν βρίσκεσαι συνεχώς στην πηγή, να έχεις λιώσει στο τρέξιμο μέχρι να φτάσεις και συνεχώς να μένεις διψασμένος;

Τα στάδια λοιπόν είναι:

#1. Το Σημείο Όπου Συνεχώς « Χάνω »

Σε αυτό το στάδιο, οτιδήποτε και αν κάνεις σημαίνει πως ο μόνος υπαίτιος είσαι εσύ και κανείς άλλος. Δεν αξίζεις ούτε ευρώ και η αξία σου κάνει συνεχώς μακροβούτι στα Τάρταρα.

Σκέψεις του στυλ: « Δεν θα τα καταφέρω ποτέ, δεν θα δω ποτέ διαφορά, δεν έχω καμία ελπίδα » γίνονται καραμέλα που δεν λέει να λιώσει.

#2. Το Σημείο ‘Οου Συνεχώς « Εσύ Χάνεις »

Είναι το στάδιο όπου φταίνε μόνο οι άλλοι.

αυτοπεποίθηση με γυναίκες.

 

Όλοι οι ψυχολογικοί μηχανισμοί άμυνας στήνουν χορό και προσπαθείς να μεταθέσεις το βάρος της ευθύνης σε εξωγενείς παράγοντες. Φταίει το περιβάλλον, η κοινωνία, οι γυναίκες, η δουλειά σου. Όλοι.

Όποια γυναίκα σε απορρίψει έχει κάνει αυτόματα το σοβαρότερο σφάλμα της ζωής της. Έχασε την καλύτερη ευκαιρία της ζωής της (δεν το πιστεύεις αλλά προσπαθείς για να μην ρίξεις το βάρος στον εαυτό σου).

#3. Το Σημείο Όπου Συνεχώς « Κερδίζω »

κερδίζω

Ότι και αν κάνεις είναι καλό. Ζεις το όνειρο και όλα γίνονται ένας παθιασμένος στροβιλισμός χαράς και απόλαυσης (και πάλι δεν το πιστεύεις αλλά το παλεύεις).

Όμως αυτό είναι και το σημείο που έχεις αρχίσει να συλλέγεις και τα πρώτα σοβαρά στοιχεία και η αυτοπεποίθηση σου αρχίζει να κάνει την εμφάνιση της.

Είναι το σημείο όπου ο τρόπος σκέψης « Ότι και να γίνει θα μάθω από την εμπειρία και θα εξελιχθώ » έχει αρχίσει να κατασταλάζει μέσα σου.

#4. Το Σημείο Όπου Συνεχώς « Εσύ Κερδίζεις »

Είναι το στάδιο όπου μια ποιοτική συμμαχία με τον εαυτό σου γεννιέται. Αρχίζεις και αισθάνεσαι πιο ασφαλής μέσα στο κεφάλι σου αλλά και με τους γύρω σου. Και φαίνεται.

αυτοπεποίθηση με γυναίκες.

 

Επικοινωνείς πιο θετικά και ξεκινάς να συνειδητοποιείς πως ποτέ δεν μπορείς να βγάλεις ένα συμπέρασμα για μια γυναίκα αφού δεν μπορείς να ξέρεις όλα τα στοιχεία. Είναι το σημείο όπου οι υποθέσεις για τους γύρω σου γίνονται λιγότερες και εσύ χαλαρώνεις.

 #5. Το Σημείο Όπου Συνεχώς « Είτε Κερδίζουμε Και Οι Δύο Ή Δεν Παίζουμε »

κερδίζουμε

Τα κριτήρια σου γίνονται πιο ξεκάθαρα και η εμπειρία που έχεις κερδίσει με κόπο σου επιτρέπει να είσαι πιο ξεκάθαρος με το τι είδους γυναίκες θέλεις στην ζωή σου και κυρίως για ποιο λόγο.

#6. Το Σημείο Όπου Συνεχώς « Δεν Υπάρχει Νίκη Ή Ήττα. Όλα Είναι Μια Περιπέτεια »

Σε αυτό το στάδιο απλά απολαμβάνεις να φλερτάρεις Το αποτέλεσμα δεν συνδέεται συνεχώς με μια ατέλεια που πρέπει να εξαλείψεις ούτε συνδέεται με την προσωπική σου αξία.

αυτοπεποίθηση με γυναίκες.

 

Αν μια γυναίκα σε απορρίψει η αυτοπεποίθηση σου μένει σταθερή επειδή έχεις κερδίσει με κόπο την νοοτροπία πως μερικές καταστάσεις δεν θα είναι πάντα εύκολες, δίκαιες και πως ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις σε τι φάση έχεις πετύχει την γυναίκα.

Έτσι και αλλιώς ο καθένας έχει τα δικά του θέματα να λύσει.

Αυτοπεποίθηση Για Εσωστρεφείς : Συμπέρασμα

συμπεράσματα για τους εσωστρεφείς

Η ζωή είναι ένα ταξίδι όπου τα στάδια εξέλιξης δεν τελειώνουν ποτέ. Και πιστεύω πως αυτή είναι η πιο σημαντική συνειδητοποίηση. Δεν υπάρχει επίπεδο που τερματίζεις και οι άλλοι σε φωνάζουν Master. Και αν αυτό συμβεί καλύτερα να προσέχεις τα νώτα σου.

Υπάρχει όμως το επίπεδο όπου ο φόβος να κοιτάξεις τον εαυτό σου σβήνει και συνειδητοποιείς πως η αυτοπεποίθηση βρίσκεσαι στο σημείο που γελάς με τα λάθη σου γιατί ξέρεις πως αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία που χρειάζεσαι για να πετύχεις.

Και αυτό είναι ένα επίπεδο που αξίζει να φτάσεις.

Κουράστηκες να μην παίρνεις αυτό που σου αξίζει στο φλερτ και τις γυναίκες; Υπάρχει λύση. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr