Αυτοσεβασμός: Αυτό Είναι το Κλειδί της Δύναμης σου

αυτοσεβασμός και γυναίκες.

Ο αυτοσεβασμός προβάλλεται σε οποιαδήποτε κατάσταση πρόκειται να εισάγεις τον εαυτό σου. Όταν επικοινωνείς με τις γυναίκες, η αξία που ο ίδιος τοποθετείς στον εαυτό σου θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την αξία που θα αντιληφθεί η γυναίκα πως έχεις.

Τα Μυστικά που Κρύβει ο Αυτοσεβασμός

Αυτοσεβασμός σημαίνει αποδοχή του εαυτού σου. Σημαίνει να αισθάνεσαι καλά με τα δυνατά αλλά και τα αδύνατα σημεία σου. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο αυτοσεβασμός πηγάζει κυρίως από την ικανότητα να αποδέχεσαι όχι μόνο τον εαυτό σου αλλά και την φύση των καταστάσεων που κάθε φορά τον εισάγεις.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις πως ο αυτοσεβασμός στηρίζεται στο να σου αρέσει ο εαυτό σου. Όταν συνεχώς συγκεντρώνεσαι στο τι σου λείπει ωθείς την προσοχή σου το να παρατηρεί συνεχώς σφάλματα στο ότι κάνεις.

Αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετικά κουραστική και κυρίως αναποτελεσματική. Σε σπρώχνει να επιτηρείς ως αρνητικός κριτής τον εαυτό σου και να τον πιέζεις όταν θα  άπρεπε να τον διαχειρίζεσαι κατάλληλα ώστε να τον κινητοποιείς σε καλύτερες καταστάσεις.

Όμως, αυτοσεβασμός δεν σχετίζεται με την επιτυχία. Αντιθέτως, στηρίζεται στις διαδικασίες μέσω τις οποίες το αποτέλεσμα, ως στόχος, λειτουργεί ως εναρκτήριο λάκτισμα ώστε να δημιουργήσεις μια πορεία εξέλιξης και βελτίωσης. Ο λόγος που ο αυτοσεβασμός δεν σχετίζεται  άμεσα με την επιτυχία είναι γιατί σε οποιαδήποτε διαδρομή θα βιώσεις αποτυχίες. Αν όμως έχεις τον εαυτό σου σύμμαχο θα καταφέρεις να μάθεις από αυτές και να βελτιωθείς ταχύτατα.

Αυτοσεβασμός και Αποδοχή Προσωπικής Αξίας

Ο Αυτοσεβασμός δημιουργεί πλαίσια μέσω των οποίων οι επιλογές και οι αποφάσεις σου σε καθοδηγούν στηριζόμενα σε θετικές πεποιθήσεις και αξίες. Όταν, κατ’ επέκταση, καθοδηγείσαι από θετικές πεποιθήσεις δεν επηρεάζεσαι από παρελθοντικές αποτυχίες ούτε καθορίζεις το μέλλον σου από αυτές.

Όταν ο αυτοσεβασμός είναι παρών, τότε γίνεσαι πιο συμπονετικός με τον εαυτό σου. Χρησιμοποιείς τις καταστάσεις ως διδάγματα και όχι ως απλά περιστατικά που δεν πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να επαναληφθούν.

Όταν αποδέχεσαι τον εαυτό σου, η επικοινωνία σου με τις γυναίκες καθίσταται στιγμιαία πιο ποιοτική και πιο αυθεντική. Αντί να προσπαθείς συνεχώς να δείξεις κάτι που δεν είσαι ή να κρύψεις συμπεριφορές που θεωρείς πως δεν αποδίδουν, χαλαρώνεις και απολαμβάνεις την διαδικασία έκθεσης του εαυτού σου.

Ο αυτοσεβασμός είναι το κλειδί για οποιαδήποτε εξέλιξη αποφασίσεις να έχεις στην ζωή σου. Είναι το θεμέλιο μέσω του οποίου θα στηριχτείς ώστε να προχωρήσεις στο δύσκολο μονοπάτι που λέγεται επιτυχία.

Ποια είναι η γνώμη σου για το άρθρο; Έλα να την συζητήσουμε εδώ.

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr