Άγχος Προσέγγισης και Δικαιολογίες που σε Κρατάνε Καθηλωμένο

Άγχος Προσέγγισης Και Δικαιολογίες

Λίγες ημέρες πριν το Webinar στις 13/2 πάνω στο Άγχος Προσέγγισης και σκέφτηκα να αφιερώσω αυτό το άρθρο στο θέμα αυτό που σίγουρα απασχολεί τους περισσότερους άνδρες, αναγνώστες μας και μη.

Το καλό με το άγχος προσέγγισης, είναι πως πρόκειται για κάτι που εμείς δημιουργούμε και επομένως μπορούμε και να το σταματήσουμε συνειδητά. Υπάρχει μόνο επειδή το επιτρέπουμε να υπάρχει μέσα από τις αρνητικές σκέψεις που κάνουμε. Ενεργοποιείται επειδή σκέφτεσαι με συγκεκριμένους τρόπους που σου δημιουργούν φόβο, δισταγμό και νευρικότητα πριν πλησιάσεις μία γυναίκα.

Οι άνδρες που δεν υποφέρουν από το άγχος προσέγγισης, είναι αυτοί που σκέφτονται με τρόπο που τους δίνει αυτοπεποίθηση, τους χαλαρώνει ή ακόμα και τους ενθουσιάζει πριν προσεγγίσουν μία γυναίκα.

Πώς Μπορείς Να Δημιουργήσεις Τέτοιες Σκέψεις;

ξεπέρασε το άγχος προσέγγισης

Ποια είναι τα λάθη που κάνεις όταν φλερτάρεις και την πατάς; Δες εδώ το βίντεο που σου δίνει τις απαντήσεις.

Αλλάζοντας συνειδητά τον τρόπο σκέψης σου θα μπορέσεις να νιώσεις αυτοπεποίθηση τη στιγμή που προσεγγίζεις μία γυναίκα. Μετά από λίγο καιρό δε θα χρειάζεται αυτή η συνειδητή προσπάθεια. Απλά θα νιώθεις πραγματική αυτοπεποίθηση. Στην αρχή, ωστόσο, εφόσον το άγχος προσέγγισης είναι έντονο, θα χρειαστεί η συνειδητή προσπάθεια να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Γίνεται Να Νιώσω Αυτοπεποίθηση Αμέσως;

ΟΧΙ. Αν ήταν εφικτό με ένα απλό και εύκολο βήμα από αγχωμένος να νιώσεις φουλ αυτοπεποίθηση, θα ήταν κάτι που θα το έκαναν όλοι και σίγουρα οι φαρμακευτικές εταιρείες που παρασκευάζουν αντιαγχωτικά χάπια θα έχαναν πολλά χρήματα. Ο μόνος τρόπος όμως να ξεπεράσεις το άγχος προσέγγισης είναι να δημιουργήσεις μία κατάσταση αυτοπεποίθησης τόσο δυνατή που το άγχος δεν θα έχει καμία θέση. Χρειάζεσαι λοιπόν μία διανοητική γέφυρα που θα σε πηγαίνει από την αγχώδη σκέψη στη σκέψη που θα σου δίνει αυτοπεποίθηση.

Κι αν θες να βρεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση δες παρακάτω το βίντεο που ακολουθεί.

Άγχος Προσέγγισης Και Δικαιολογίες : Παραδείγματα

#1. Πώς Γίνεται Αυτό;

 • Αγχωτική νοοτροπία: “Μάλλον θα φάω χυλόπιτα αν την προσεγγίσω.”
 • Γέφυρα προς Αυτοπεποίθηση: Κανένας δεν μπορεί να τις ρίξει όλες. Κανένας άντρας δεν είναι συμβατός με όλες τις γυναίκες. Αν δεν ταιριάζουμε δεν πειράζει. Απλά θα πλησιάσω την επόμενη με την οποία θα ταιριάζω περισσότερο.
 • Νοοτροπία αυτοπεποίθησης: “Γιατί να ειμαι άτυχος να μην ταιριάζω με αυτή και να ταιριάζω με την επόμενη; Θα ταιριάζω με αυτή που θα προσεγγίσω τώρα. Πάω να της μιλήσω.”

#2. Τι Θα Πει Ο Κόσμος;

 • Αγχωτική νοοτροπία: “Θα με δούνε τόσοι που πάω να της μιλήσω θα με περάσουν για πέφτουλα ή αποτυχημένο, θα τα κάνω σκατά και θα γελάνε.”
 • Γέφυρα προς Αυτοπεποίθηση: Ο περισσότερος κόσμος ανησυχεί περισσότερο για το πώς δείχνει αυτός προς τα έξω και όχι για το τι θα  κάνω εγώ και πώς θα το σχολιάσει.Είναι απόλυτα φυσιολογικό να πάω να μιλήσω σε μία κοπέλα που μου αρέσει. Δεν πάω να την τρομάξω ή να την προσβάλω. Πάω να κοινωνικοποιηθώ. Αν ταιριάζουμε, τα βρίσκουμε στη συζήτηση και νιώθουμε ότι θέλουμε να τα ξαναπούμε, θα ανταλλάξουμε κινητά.
 • Νοοτροπία αυτοπεποίθησης: Θα με δει ο κόσμος; Ποιος κόσμος; Δε με ενδιαφέρει. Απλά πάω να μιλήσω στην κοπέλα απέναντι.

#3.  Πώς Θα Συνεχίσω Τη Συζήτηση;

να συνεχίσεις τη συζήτηση

 • Αγχωτική Νοοτροπία: “Δεν έχω τι να πω, θα την κοιτάω σαν χαζός και θα λέω βλακείες.”
 • Γέφυρα προς Αυτοπεποίθηση: Να μιλάω ξέρω, έχω μερικά πράγματα να πω στην αρχή που θα πάω κοντά τους, λογικά θα τους τραβήξω το ενδιαφέρον οπότε μετά θα βοηθήσουν και οι κοπέλες για να συνεχιστεί η συζήτηση. Θα προσεγγίσω και θα προσπαθήσω.
 • Νοοτροπία αυτοπεποίθησης: Οι κοπέλες εδώ παρακαλάνε να τις πλησιάσει κάποιος σαν εμένα. Και εγώ όμως θέλω πολύ να τους μιλήσω. Θα χαρούν που θα τους κάνω το βράδυ πιο ενδιαφέρον. Πάω να μιλήσω.

Δες το βίντεο που ακολουθεί για το πως ακριβώς θα έχει ροή και έλξη μια συζήτηση.

#4. Θα Μου Δώσει Το Κινητό Της;

 • Αγχωτική Νοοτροπία: Αν δε μου δώσει το κινητό της / δεν την φιλήσω / δεν κάνουμε σεξ, θα είναι αποτυχία η προσέγγιση. Θα φάω τα μούτρα μου και οι φίλες της αλλά και η ίδια θα με περάσουν για loser.
 • Γέφυρα προς Αυτοπεποίθηση: Είπαμε δε γίνεται κανένας άνδρας να ταιριάζει με όλες τις γυναίκες. Απλά πρέπει να πάω για να διαπιστώσω αν ταιριάζω με τη συγκεκριμένη. Αν ταιριάζω, θα ανταλλάξουμε κινητά, θα βγούμε και θα κάνουμε σεξ. Αλλιώς θα ταιριάξω με την επόμενη που θα προσεγγίσω.
 • Νοοτροπία αυτοπεποίθησης: Πάω να της μιλήσω και σε μισή ώρα θα μου έχει δώσει το κινητό της ενώ θα φλερτάρει με την ιδέα να με φιλήσει.

ξεπε΄ρασε το άγχος προσέγγισης

Το νόμισμα έχει δύο όψεις. Εσύ επιλέγεις κάθε φορά αν θα δεις το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Το μόνο που έχεις να κάνεις πριν πας να μιλήσεις σε μία γυναίκα, είναι θετικές σκέψεις. Και στην οποιαδήποτε αρνητική σκέψη σου, η απάντηση που θα δίνεις στον εαυτό σου θα είναι πάντα η ίδια: αν δεν πάει καλά με αυτή την κοπέλα, απλά δεν ταιριάζουμε. Θα πάει καλύτερα με την επόμενη που θα γνωρίσω.

Κουράστηκες να μην παίρνεις αυτό που σου αξίζει στο φλερτ και τις γυναίκες; Υπάρχει λύση. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.