Άγχος προσέγγισης και πως να το ξεπεράσεις Μέρος 1ο

Είναι ίσως το πιο βασικό πρόβλημα! Ο βασικός παράγοντας που σε δυσκολεύει ή ακόμα και σε κρατάει πίσω στο να προσεγγίσεις μια άγνωστη κοπέλα. Το λεγόμενο άγχος προσέγγισης. Στη συνέχεια του άρθρου θα διαβάσεις την δική μου οπτική περί του θέματος και μια τεχνική για να το ξεπερνάς και εσύ.

Το άγχος προσέγγισης  είναι ένα αίσθημα φόβου που νιώθεις, στο να πας και να μιλήσεις σε κάποια άγνωστη. Αυτό εμφανίζεται κατά κύριο λόγο, επειδή κάνεις κάτι στο οποίο δεν είσαι συνηθισμένος(το να μιλάς σε μια άγνωστη) και επειδή δεν γνωρίζεις εξ’ αρχής την αντίδρασή της σε σένα. Είναι ακριβώς αυτό το συναίσθημα που νιώθεις όταν θες να μιλήσεις σε κάποια και έχεις κάτι να σε “κρατάει” μέσα σου στο να ΜΗΝ της μιλήσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να την προσεγγίζεις καθυστερημένα και με περισσότερο άγχος ή ακόμα και να μην της μιλάς ποτέ σου!

Υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι, που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις ευκολότερα το άγχος προσέγγισης :

1) Συνειδητοποίησε  το φόβο σου.

Το χειρότερο πράγμα για το άγχος προσέγγισης, είναι πως οι περισσότεροι δεν ξέρουν πως υπάρχει. Έχει τύχει σχεδόν σε όλους, να περνάει από μπροστά τους μια πολύ καυτή γυναίκα και να μην σκέφτονται καν την ιδέα ότι μπορούνε να πάνε και να την γνωρίσουν.

Αν και το σώμα σου ελκύεται από αυτή τη γυναίκα, το μυαλό σου προσπαθεί να σε κρατήσει πίσω! Έτσι λοιπόν το πρώτο βήμα για να το ξεπεράσεις, είναι να αποκτήσεις επίγνωση του τι είναι το άγχος προσέγγισης. Δηλαδή να ξέρεις ότι υφίσταται και έχει ονομασία, αυτή η συγκεκριμένη μορφή άγχους.

Το δεύτερο βήμα, είναι να κατανοήσεις από που προέρχεται. Το άγχος προσέγγισης, προέρχεται κυρίως από τις περιοριστικές πεποιθήσεις (limiting beliefs) που έχεις. Θα πρέπει λοιπόν να έχεις τον έλεγχο αυτών των πεποιθήσεων σου.

Πιο συγκεκριμένα, ο φόβος αυτός προέρχεται αρχικά από έναν μηχανισμό επιβίωσης που έχει αναπτύξει ο άνθρωπος, από τότε που άρχιζε να ζει σε οργανωμένες κοινωνίες/ομάδες ανθρώπων. Φαντάσου κάποιον στην εποχή των σπηλαίων, να μιλούσε στη “λάθος” γυναίκα μέσα στην φυλή. Την αμέσως επόμενη στιγμή, η ζωή του θα βρισκόταν σε κίνδυνο!

Πίσω στη σημερινή εποχή μας, έχουμε επιπλέον να αντιμετωπίσουμε και τις περιορισμένες πεποιθήσεις μας. Αυτές προέρχονται κατά κύριο λόγο, από τον κοινωνικό προγραμματισμό. Από μικρά παιδιά, ακούγαμε συνέχεια τη μητέρα μας να λέει: “Μην μιλάς σε αγνώστους!”. Στο σχολείο φοβόμασταν να δείξουμε τις προθέσεις μας και να πούμε ότι μας αρέσει κάποια, επειδή οι συμμαθητές θα μας κοροϊδεύανε. Πλέον, νομίζουμε πως δεν είναι κοινωνικά αποδεχτό το να δείξεις και πάλι τις προθέσεις σου και να μιλήσεις σε κάποια άγνωστη κοπέλα, επειδή η κοπέλα και οι “τριγύρω” θα σε κατακρίνουν.

Εάν πας σε ένα κλαμπ, ξέροντας ότι θα φας απόρριψη από όλες τις γυναίκες εκεί μέσα και ότι δεν θα τις ξαναδείς ποτέ ξανά στη ζωή σου, τότε απλά δεν υπάρχουν πραγματικές  δικαιολογίες που  σε εμποδίζουν να το κάνεις. Και όμως, δεν θα σου είναι τόσο εύκολο στο να μιλήσεις σε όλες στην πράξη!

Όλα είναι μέσα στο μυαλό σου! Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να ελέγξεις τι σκέψεις σου…

2) Η δύναμη των σκέψεων.

Είναι απαραίτητο, να καταλάβεις τους φόβους σου και να συνειδητοποιήσεις ότι όλοι προέρχονται από εσένα. Πρέπει να “δαμάζεις” όλες σου τις φοβίες και έτσι να μπορείς να τις ξεπερνάς.

Σκέψου ένα μοντέλο επάνω στην πασαρέλα ή μία sexy χορεύτρια σε ένα κλαμπ. Είναι πραγματικά όμορφη! Όλοι την κοιτάνε… Γνωρίζει και παίρνει επιβεβαίωση από άπειρους άντρες καθημερινά… Και όλοι οι άντρες θα ήθελαν να είναι μαζί της.

Τώρα πάρε τη συγκεκριμένη κοπέλα, μακριά από την πασαρέλα ή το κλαμπ. Χωρίς άπειρα βλέμματα στραμμένα πάνω της. Χωρίς βάψιμο. Χωρίς sexy ρούχα. Φαντάσου την να κάθεται στο σαλόνι της να βλέπει τηλεόραση και δίπλα της να είναι η μητέρα της και ο μικρός της αδερφός. Θα καταλάβεις αμέσως ότι  οι σκέψεις σου είναι αυτές όπου σε κάνουν να την βλέπεις τόσο ψηλά, σε σχέση με κάποια άλλη γυναίκα.

Πάρε τους φόβους σου, έλεγξε τους και χρησιμοποίησε τους για να να σε δραστηριοποιήσουν. Πάρε δηλαδή το άγχος προσέγγισης  και δες το, ως ένα πολύ ξεχωριστό συναίσθημα που σε κάνει να πλησιάζεις και να  μιλάς σε μία άγνωστη κοπέλα! Θα αισθανθείς καλύτερα! Ελάχιστοι άνδρες μπορούν να μετατρέψουν σε κάτι δημιουργικό την ανησυχία τους και μάλιστα, όχι τόσο συχνά όσο έχεις εσύ τη δυνατότητα να το κάνεις!

Είναι όλα θέμα ελέγχου και εστίασης…

 

Διάβασε το δεύτερο μέρος εδώ

 

 

Και μη ξεχνάς:

πρόγραμμα αλλαγής με τις γυναίκες.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.