Αγίου Βαλεντίνου Χωρίς Σχέση: Γιατί δεν Ήρθε το Τέλος του Κόσμου

Χωρίς Σχέση του Αγίου Βαλεντίνου

Πόσο σπαστική ή και καταθλιπτική μπορεί να είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου χωρίς σχέση, όταν δεν είσαι ερωτευμένος ή σε μία σχέση που πηγαίνει καλά, σωστά;

Πριν 15 χρόνια, όταν ακόμα φοβόμουν τη μοναξιά, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τρόμαζε. Επειδή ένιωθα μόνος μου, πολλές φορές ακόμα και ενώ ήμουν σε σχέση. Θα έχω άραγε κοπέλα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Θα έχω κάποιον λόγο να γιορτάζω ή θα είναι άλλη μία διαβολεμένη ημέρα που θα μου θυμίζει το πόσο δύσκολο είναι να έχω μία γυναίκα που μου αρέσει, δίπλα μου;

Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις.

Το πρόβλημα δεν είναι αν έχεις τη σχέση σου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και αν είσαι μόνος. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν νιώθεις μόνος.

Γιατί τότε, το κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας αυτής, η οποία πέρα από ρομαντική (για μερικούς) έχει γίνει και εμπορική, σου θυμίζει αυτό που σε βασανίζει: «Πώς θα έχω την κοπέλα ή τις κοπέλες που θέλω, στη ζωή μου».

Η αλήθεια είναι πως η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι άλλη μία μέρα του χρόνου. Μερικές μέρες ή μερικές δραστηριότητες, απλά φέρνουν στην επιφάνεια πράγματα που μας ενοχλούν στη σχέση μας ή στην απουσία μιας σχέσης. Ενώ τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου μπορούμε πιο εύκολα να κρύψουμε αυτά που μας ενοχλούν και να θάβουμε τα συναισθήματά μας.

Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου επειδή ήρθε η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και δεν είσαι σε μια σχέση. Ωστόσο, επειδή μπορεί να νιώθεις έτσι (έχω βρεθεί στο μακρινό παρελθόν στη θέση σου) θα σου δώσω μερικές ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις αυτή τη μέρα ώστε να μη νιώθεις ότι όλα καταρρέουν γύρω σου.

#1. Βγες με Φίλους που δεν Βρίσκονται σε Σχέση


Αν είσαι μόνος την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τότε δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Πάντα υπάρχουν επιλογές.

Αυτό είναι το πιο εύκολο ίσως που μπορείς να κάνεις. Είναι κάτι που άνδρες και γυναίκες κάνουν αυτή τη μέρα, στην περίπτωση που δε βρίσκονται σε κάποια σχέση.

Αποφασίζουν να φορέσουν τη μάσκα «δε με νοιάζει που είμαι χωρίς σχέση, θα βγω με την παρέα μου και θα διασκεδάσω». 

Και έχει αποτέλεσμα. Βγες έξω και διασκέδασε, σαν να είναι μία οποιαδήποτε άλλη μέρα.

Πέρασε καλά με τους φίλους σου ή με τον κολλητό σου ή με μία φίλη σου. Πιες, διασκέδασε και(γιατί όχι) φλέρταρε  και προσέγγισε. Σίγουρα θα είναι και άλλες παρέες εκεί έξω αποτελούμενες από singles, που πιθανότατα τους ενδιαφέρει να κοινωνικοποιηθούν.

# 2. Δες μια Ταινία


Αν είσαι μόνος την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τότε δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Πάντα υπάρχουν επιλογές.

Αρκεί να μην κάνεις το λάθος να δεις ρομαντική Χολυγουντιανή πατάτα! Φυσικά και όταν λέω να δεις μία ταινία αυτή τη μέρα, εννοώ να δεις κάτι ανάλαφρο και ευχάριστο, ώστε να σου φτιάξει τη διάθεση αλλά και να σε κάνει να ξεχαστείς.

Από τη μία, καλή λύση για ταινία είναι να δεις ταινία ή και ταινίες με αγαπημένη/αγαπημένο σου ηθοποιό. Ακόμα καλύτερα αν μία τέτοια ταινία παίζεται στο σινεμά και είναι περιπέτεια. Μη φοβηθείς να πας ακόμα και μόνος σου.

Καλύτερα όμως στην άνεση του καναπέ σου. Περιποιήσου τον εαυτό σου. Pop-corn, κόκα κόλα, σωστός φωτισμός και ας ξεκινήσει η παράσταση!

#3. Βγες Ραντεβού. Μπορεί να σε Οδηγήσει σε μια Καινούργια Σχέση

Αν είσαι μόνος την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τότε δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Πάντα υπάρχουν επιλογές.

Γιατί όχι; Φρόντισε μέχρι εκείνη την ημέρα να έχεις καταφέρει να υπάρχει κάποια ενδιαφερόμενη που να ενδιαφέρει και εσένα για να βγείτε.

Προσοχή όμως: όχι γλυκανάλατα ραντεβού, όχι ρομαντικές υπερβολές, μην της ζητήσεις να γίνει η Βαλεντίνα της ζωής σου. Απλά βγες ραντεβού μαζί της. Υπάρχει άλλωστε καλύτερη μέρα για να βγεις ραντεβού με μία κοπέλα που σου αρέσει;

Σε περίπτωση φυσικά που βγεις ραντεβού, ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω βίντεο για να αποφύγεις κάποια συνηθισμένα λάθη στο πρώτο ραντεβού:

 

#4. Δοκίμασε Κάτι Καινούργιο, Εκτός από Σχέση


Αν είσαι μόνος την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τότε δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Πάντα υπάρχουν επιλογές.

Ήθελες πάντα να δοκιμάσεις ένα μάθημα γιόγκα; Πιλάτες; Η καλύτερη μέρα για να δοκιμάσεις είναι του Αγίου Βαλεντίνου.

Οι περισσότεροι θα έχουν κανονίσει κάτι να κάνουν μεταξύ τους αυτή την πανέμορφη ημέρα. Είτε επειδή είναι με τη σχέση τους, είτε επειδή έχουν ανάγκη να κάνουν κάτι επειδή δεν είναι σε σχέση. Αυτό σημαίνει ότι οι αίθουσες των γυμναστηρίων λογικά θα είναι άδειες. Όπως και να έχει, το πιο πιθανό είναι να μπορείς να δοκιμάσεις κάτι καινούριο με την ησυχία σου.

#5. Μην Κάνεις Τίποτα


Χωρίς σχέση; Ευκαιρία να μην κάνεις τίποτα

Φοβερό, ε; Θα αναρωτηθείς ίσως τώρα: Τι εννοεί ο ποιητής; Η απάντηση είναι απλή και μάλλον είναι αυτή που υποψιάζεσαι:

Πες ότι είναι μία οποιαδήποτε άλλη μέρα στην καθημερινότητα και τη ζωή σου. Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι σημαντικό ή φοβερό για να ξεχαστείς ή για να περάσεις φανταστικά. Απλά αποσυνδέσου από τον υπόλοιπο κόσμο.

Κλείσε το facebook. Μη δεις ειδήσεις. Αποκόψου από την επικαιρότητα για μία ημέρα.

Δεν είναι του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα. Απλά είναι η επόμενη μέρα από τις 13 Φεβρουαρίου και η προηγούμενη από τις 15 Φεβρουαρίου.

Κάνε ότι κάνεις και οποιαδήποτε άλλη μέρα. Πήγαινε στη δουλειά σου. Μετά μία βόλτα στο γυμναστήριο. Βγάλε βόλτα τον σκύλο σου. Πήγαινε στην αγαπημένη σου μπυραρία. Δες Champions League.

Είναι απλά άλλη μία ημέρα της εβδομάδας/του μήνα/του χρόνου.

Τι Είναι Αυτό που Επιθυμείς Πραγματικά;

Θέλεις απλά να περάσει αυτή η μέρα όσο πιο γρήγορα γίνεται επειδή σε νευριάζει; Θέλεις να χωρίσουν όσοι είναι ευτυχισμένοι αυτή τη μέρα; Θέλεις να κλείσεις τα μάτια σου και μόλις τα ανοίξεις να έχουν περάσει 24 ώρες; Θέλεις να μπορείς να ευχαριστιέσαι κάθε ημέρα του χρόνου;

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από όποιον έχει διαφορετική άποψη. Αλλά η τέταρτη επιλογή μου φαίνεται και η πιο υγιής. Το πώς ονομάζεται ή συμβολίζει η κάθε ημέρα για τον καθένα έχει άμεση σχέση με τι αισθάνεται πλήρης και τι νιώθει πως του λείπει.

Αν σε ενοχλεί που είσαι μόνος σου, τότε θα χρειαστεί να φλερτάρεις. Αν πάλι σου αρέσει που είσαι μόνος, τότε και πάλι μια χαρά.

Τα πάντα είναι επιλογές.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

 

Κι αν αναρωτιέσαι ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ξαναμπείς σε σχέση, δες εδώ

Περιμένω την οποιαδήποτε απορία σου εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.