Αισθάνομαι Νευρικότητα στο Φλερτ! Τι Κάνω;

Αισθάνομαι φοβερά νευρικός όταν φλερτάρω, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Δες πώς μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου!

Ας αναλύσουμε το φλερτ βήμα βήμα:

Την κοιτάς. Σ’ αρέσει. Σε κοιτάει κι εκείνη. Είναι φανερό ότι της αρέσεις. Αναρωτιέσαι:

Να τη φλερτάρω;

Σκέφτεσαι: Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να πάω να της μιλήσω.

Αλλά εκείνη την στιγμή παραλύεις ολόκληρος. Σε πιάνει νευρικότητα και μόνο στην σκέψη ότι θα την φλερτάρεις και ενδέχεται να αντιμετωπίσεις την απόρριψη. Τι κάνεις;

Έχεις νιώσει ποτέ έτσι; Σε έχει λούσει ποτέ κρύος ιδρώτας κατά την διάρκεια του φλερτ ή ενός ραντεβού; Αν ναι, διάβασε παρακάτω και θα ανακαλύψεις τρεις απλές λύσεις προσαρμοσμένες σε κάθε άνδρα που θέλει να είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση όταν φλερτάρει με μια γυναίκα που τον έλκει.

Πριν ξεκινήσεις όμως το διάβασμα, άκου αυτό:

Ο σκοπός του φλερτ και της προσέγγισης μιας γυναίκας δεν είναι να γεμίζεις με στρεσογόνα συναισθήματα, αλλά αντιθέτως να απολαμβάνεις την διαδικασία και να περνάς καλά.

Τι μπορώ να κάνω για να αισθάνομαι ήρεμος και να μην είμαι νευρικός όταν φλερτάρω μια όμορφη γυναίκα.

Είσαι έτοιμος;

#1. Αποδέξου Το Ότι Αγχώνεσαι Με Το Φλερτμε αγχωνει το φλερτ

Ο Νο1 κανόνας για να ηρεμήσεις μέσα σου την ώρα που έχεις απέναντί σου μια γυναίκα και θες να την φλερτάρεις είναι να αποδεχτείς την κατάσταση. Σταμάτα να αρνείσαι ότι κάτι σου συμβαίνει, και αντιμετώπισε την πραγματικότητα ως έχει.

Όσο το πολεμάς, όσο πολεμάς μέσα σου το γεγονός ότι έχεις αγχωθεί και ότι δεν μπορείς να αρθρώσεις κουβέντα, τόσο αυτό φουσκώνει και γίνεται γιγάντιο.

Γιατί μου συμβαίνει αυτό;

Κανένας δεν θέλει να αποδεχτεί ότι είναι αδύναμος.

Ειδικά όταν είσαι μπροστά σε ένα ελκυστικό θηλυκό, επιδιώκεις να προβάλεις τα πιο δυνατά και αρρενωπά σου χαρακτηριστικά.

Το να αρνείσαι όμως μια κατάσταση που όντως υπάρχει κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Το θέμα σου διογκώνεται και αρχίζει ξαφνικά να γίνεται αντιληπτό από εκείνη την οποία θες να έλξεις.

Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να το ξεπεράσεις αυτό, λοιπόν, είναι αυτός που θα διαβάσεις στην επόμενη γραμμή.

ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Πώς μπορώ να φλερτάρω πιο αποτελεσματικά; Δες το βίντεο του Χρήστου.

Θα παρατηρήσεις ότι μόλις αποδεχτείς το γεγονός ότι έχεις νευρικότητα την συγκεκριμένη στιγμή, αμέσως θα χαλαρώσεις.

Είναι λογικό. Συνήθως αυτό που μας αγχώνει ακόμα περισσότερο όταν είμαστε νευρικοί, είναι το γεγονός ότι ξέρουμε εμείς οι ίδιοι ότι είμαστε νευρικοί. Και ακόμη χειρότερα, πιστεύουμε ότι το άγχος μας το αντιλαμβάνεται και η γυναίκα απέναντί μας, και αγχωνόμαστε ακόμα περισσότερο.

Στην πραγματικότητα, στο φλερτ δεν ισχύει τίποτα απ’ όλα αυτά. Αποδέξου ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να έχεις άγχος και νευρικότητα όταν φλερτάρεις, ειδικά αν δεν το κάνεις συχνά, και ειδικά αν εκείνη που έχεις απέναντί σου σου δημιουργεί μεγάλη ερωτική έλξη.

Αντί λοιπόν να αντιστέκεσαι σε αυτό που νιώθεις, αποδέξου την κατάσταση και πάρε μια βαθιά ανάσα. Ακόμα κι αν αντιμετωπίσεις την απόρριψη, δεν χάθηκε ο κόσμος. Η ζωή θα συνεχιστεί κανονικότατα.

#2. Απομυθοποίησε Την Γυναίκα Που Φλερτάρειςφλερτ

Το να έχεις απέναντί σου μια όμορφη γυναίκα είναι αρκετά αγχωτικό από μόνο του. Το να την θεοποιείς όμως κάνει πάντα την νευρικότητά σου να μεγαλώνει με κάθε λεπτό που περνά, και σε φέρνει σε πολύ μειονεκτική θέση.

Γιατί μου συμβαίνει αυτό;

Πάρα πολλές φορές όταν έχουμε απέναντί μας ένα άτομο του αντίθετου φύλλου που μας αρέσει, μειώνουμε υποσυνείδητα τον εαυτό μας και μας βγαίνουν στην επιφάνεια όλες μας οι φοβίες και οι ανασφάλειες.

Αυτό συμβαίνει γιατί σε ένα βαθύτερο επίπεδο πιστεύουμε ότι έχουμε χαμηλότερη αξία από το άλλο άτομο, και μειώνουμε τον εαυτό μας στην πορεία της συζήτησης για να το επιβεβαιώσουμε.

Δεν είσαι ο μόνος. Έτσι λειτουργούμε όλοι.

Ενώ αυτό είναι πολύ συχνό και εν μέρη λογικό, είναι ωφέλιμο να αντιληφθείς ότι η γυναίκα που έχεις απέναντί σου είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ένας απλός άνθρωπος σαν κι εσένα, και ότι κατά βάση είστε ίσοι.

Δεν έχει κάτι παραπάνω ή λιγότερο από σένα. Γιατί λοιπόν, να φοβάμαι να τη φλερτάρω;

Συνειδητοποίησε ότι όπως εσύ έχεις νευρικότητα και ανασφάλειες, έτσι έχει κι εκείνη. Συνειδητοποίησε επίσης ότι κανένα άτομο δεν είναι ανώτερο από το άλλο, και ότι όλοι έχουν τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις σταδιακά να απομυθοποιήσεις την γυναίκα που θες να φλερτάρεις, και να σταθείς απέναντί της ως ίσος. Κανένας δεν είναι τέλειος, και όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν.

Διάβασε το επόμενο και μάθε μια από τις πιο σημαντικές λύσεις για την νευρικότητα.

#3. Απομυθοποίησε Το Ίδιο το Φλερτχαμογελο

Το να φλερτάρεις δεν είναι τίποτε άλλο από το να δημιουργείς μια όμορφη, ευχάριστη συζήτηση.

Όσο βλέπεις το φλερτ ως κάτι το δύσκολο ή το εξωπραγματικό, τόσο μπαίνεις σε μια διαδικασία που νομίζεις ότι το να μιλήσεις σε μια όμορφη γυναίκα είναι σχεδόν ακατόρθωτο.

Δεν ισχύει αυτό όμως.

Γιατί μου συμβαίνει αυτό;

Θα στο αποκαλύψω: Ένας από τους κύριους λόγους που σου συμβαίνει αυτό είναι ότι η ίδια η κοινωνία μάς έχει προβάλει το φλερτ ως κάτι το υπερβολικά δύσκολο ή ακατόρθωτο.

Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι το φλερτ είναι η φυσική εξέλιξη μιας πορείας, και δεν είναι κάτι το οποίο χρειάζεται να μας τρομάζει ή να μας αγχώνει.

Είναι η ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Κάνε τώρα στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: Γιατί πιστεύω ότι το να φλερτάρω είναι δύσκολο για μένα;

Σε τι υστερώ και δεν μπορώ να δημιουργήσω μια απλή συζήτηση με έναν άλλον άνθρωπο;

Η απάντηση είναι απλή: ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ !

Αυτό που ίσως σου λείπει, είναι η αυτοεκτίμηση. Μήπως γι’ αυτό δυσκολεύομαι να φλερτάρω; Ρίξε μια ματιά στο σχετικό επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika.

Στην πραγματικότητα, το φλερτ δεν θέλει κάποια συγκεκριμένη τεχνική, ειδικά προσόντα, ή ακόμα και κάποια ιδιαίτερη τέχνη.

Το φλερτ είναι η τέχνη του να είσαι ο εαυτός σου όταν συνομιλείς με ένα άτομο του αντίθετου φύλλου που σου δημιουργεί ερωτική έλξη.

Μάθε τώρα και αυτό: Στην ουσία, το φλερτ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια όμορφη, απλή συζήτηση με ένα άλλο άτομο.

Όσο θεοποιείς μια κατάσταση, τόσο περισσότερο νιώθεις ότι θέλεις να αποδώσεις.  Δεν χρειάζεται να αποδώσεις σε κάτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απολαύσεις την διαδικασία.

Το είχες σκεφτεί ποτέ αυτό;

Extra Tip: Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά όταν είσαι ο εαυτός σου.

Επομένως, τέρμα τα ψέματα λοιπόν. Τώρα ξέρεις τις τρεις βασικότερες και πρακτικότερες λύσεις για να ξεπεράσεις την νευρικότητα σου όταν φλερτάρεις και να δημιουργείς ένα ευχάριστο περιβάλλον που κάθε γυναίκα θέλει να είναι μέρος του.

Να ξέρεις ότι η νευρικότητα είναι κάτι που μας ακολουθεί όλους μας σε διάφορες φάσεις της ζωής μας, και ότι δεν είσαι ο μόνος που την αντιμετωπίζεις κατά την διάρκεια του φλερτ.

Θυμήσου! Όσο περισσότερο εκτίθεσαι και μιλάς με γυναίκες, τόσο περισσότερο μαθαίνεις τους κανόνες του φλερτ και ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σου. 

Το φλερτ είναι μια ευχάριστη διαδικασία. Κάνε το κέφι σου, και επιδίωξε όσο μπορείς να το απολαύσεις.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Το να βελτιωθείς στο φλερτ είναι μια απόφαση. Όλοι ξεκινούν από κάπου. Εσύ, ξεκίνα από εδώ.

Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.