Αιτίες για να Σπάσει το Γυαλί: Οι πιο Σοβαροί Λόγοι που Χωρίζουμε

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις μια σχέση, αλλά και πολλοί λόγοι για να την τερματίσεις.Γιατί χωρίζουμε και πώς να το προλάβουμε;

Ένας χωρισμός μεταξύ ανθρώπων που έχουν συναισθήματα μεταξύ τους είναι κάτι που πάντα μπορεί να συμβεί. Η ερώτηση είναι: «Γιατί χωρίζουμε;».

Ίσως τα συναισθήματα φθείρονται με τον καιρό και δεν μοιάζουν όπως στην αρχή. Αυτή η φθορά προκαλείται από διάφορους παράγοντες, που ραγίζουν και σιγά σιγά σπάνε το γυαλί.

Συνήθως κοντά στον πρώτο χρόνο η αλήθεια κάνει την εμφάνιση της. Αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο, καθώς πλέον βλέπει, όλο και πιο ξεκάθαρα, ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου στην πλήρη έκταση του.

Έτσι μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους στοιχεία του χαρακτήρα ή συνήθειες που δεν βρίσκουμε και τόσο ελκυστικές.

Παράλληλα, όσο περνά ο χρόνος το ζευγάρι θέλει να αισθανθεί ότι η επένδυση που κάνει πιάνει τόπο.

Ας δούμε ποιοι είναι οι πιο σοβαροί λόγοι για τους οποίους χωρίζουμε.

#1. Δεν Συμβαδίζουν Οι ΠροσδοκίεςΥπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις μια σχέση, αλλά και πολλοί λόγοι για να την τερματίσεις.Γιατί χωρίζουμε και πώς να το προλάβουμε;

Δεν είναι εύκολο για ένα ζευγάρι να προχωρήσει τον δρόμο της ζωής.

Κάποια στιγμή θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις σχετικά με την πορεία της σχέσης. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να είναι να γίνει η σχέση πιο επίσημη, μονογαμική, να γίνει κάποιος γάμος ή να μετακομίσουμε μαζί.

Αν δεν υπάρχουν οι ίδιες προσδοκίες και προτεραιότητες και από τις δύο πλευρές, θα δημιουργηθούν εντάσεις και αυτός είναι ένας λόγος που χωρίζουμε.

#2. Το Σεξ Παύει να Είναι ΣημαντικόΥπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις μια σχέση, αλλά και πολλοί λόγοι για να την τερματίσεις.Γιατί χωρίζουμε και πώς να το προλάβουμε;

Στην αρχή της σχέσης θέλουμε να είμαστε συνεχώς μαζί, να διασκεδάζουμε και να κάνουμε σεξ.

Αυτό το στάδιο δεν κρατά για πάντα και η ρουτίνα χτυπά την σχέση. Το σεξ μειώνεται, όπως και η επαφή του ζευγαριού γενικότερα. Μπορεί να μην συμβαίνει σε όλους, αλλά αν συμβεί έχει μεγάλη επίπτωση στην σχέση, ειδικά όταν ο ένας από τους δύο δεν μπορεί να το αποδεχτεί.

#3. Ανακαλύπτουμε Ότι Δεν Υπάρχει Κοινό ΈδαφοςΥπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις μια σχέση, αλλά και πολλοί λόγοι για να την τερματίσεις.Γιατί χωρίζουμε και πώς να το προλάβουμε;

Ένας ακόμη λόγος που χωρίζουμε είναι όταν λίγο καιρό αργότερα ανακαλύπτουμε ότι δεν έχουμε κοινές αξίες που θεωρούμε βασικές και ότι δεν υπάρχει συμβατότητα σε καίριους τομείς.

Στην αρχή η σχέση μοιάζει με μια διασκεδαστική περιπέτεια, όμως όταν η αλήθεια κάνει την εμφάνιση της και δούμε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καταλαβαίνουμε ότι πια δεν μπορούμε να είμαστε μαζί.

Πολλές φορές στην αρχή κάνουμε θυσίες, προκειμένου να φανεί το ενδιαφέρον, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε έτσι για πολύ και έτσι αργά ή γρήγορα χωρίζουμε ή αρχίζει να μας μπαίνει η ιδέα.

#4. Έλλειψη ΕπικοινωνίαςΥπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις μια σχέση, αλλά και πολλοί λόγοι για να την τερματίσεις.Γιατί χωρίζουμε και πώς να το προλάβουμε;

Δεν μπορεί να υπάρξει σχέση χωρίς επικοινωνία. Από την στιγμή που αυτή χάνεται, έχουμε ακόμη έναν λόγο που χωρίζουμε και μάλιστα πάρα πολύ σημαντικό.

Συχνά η έλλειψη επικοινωνίας εκφράζεται ως έλλειψη σεβασμού προς τον άλλον που παρουσιάζεται όταν υπάρχει κάποιο ζήτημα και είμαστε “σκληροί προς το άλλο άτομο,  αλλά μαλακοί προς το πρόβλημα”.

Αυτή η στάση είναι σαν δηλητήριο για την σχέση και μπορεί σταδιακά να την καταστρέψει και να φέρει τον χωρισμό.

#5. Οικονομικά ΖητήματαΥπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις μια σχέση, αλλά και πολλοί λόγοι για να την τερματίσεις.Γιατί χωρίζουμε και πώς να το προλάβουμε;

Όσο περισσότερο είναι μαζί δύο άνθρωποι και αφοσιώνονται στην σχέση, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να προκύψουν οικονομικές διαφορές.

Ενώ τα χρήματα δεν είναι απαραίτητα ένα ζήτημα, όταν βγαίνεις απλά ραντεβού, μπορεί να επηρεάσει σοβαρά μια σχέση, όταν ζείτε μαζί.

Αν είσαι ακόμη στην αρχή της σχέσης και σε απασχολεί το ζήτημα ποιος πληρώνει στο πρώτο ραντεβού, τσέκαρε το παρακάτω βίντεο του Χρήστου.

#6. Ζητήματα ΕμπιστοσύνηςΥπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις μια σχέση, αλλά και πολλοί λόγοι για να την τερματίσεις.Γιατί χωρίζουμε και πώς να το προλάβουμε;

Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ένας από τους λόγους που χωρίζουμε. Χωρίς εμπιστοσύνη η σχέση χάνει έναν πολύ σημαντικό δεσμό που την κρατά, που δεν είναι άλλος από την ασφάλεια.

Όταν προκύψουν ζητήματα εμπιστοσύνης, έρχονται στο προσκήνιο η ζήλια, η έλλειψη αξιοπιστίας, η κτητικότητα, τα ψέμματα και η χειραγώγηση.

Κάποιες φορές αυτά τα προβλήματα προκαλούνται λόγω βάσιμων στοιχείων, ενώ άλλες φορές βασίζονται σε υποκειμενικά συναισθήματα.

#7. Κακή ΣυμπεριφοράΥπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις μια σχέση, αλλά και πολλοί λόγοι για να την τερματίσεις.Γιατί χωρίζουμε και πώς να το προλάβουμε;

Η κακή συμπεριφορά μπορεί να περιλαμβάνει κακοποίηση σε επίπεδο λεκτικό, συναισθηματικό, σωματικό και σεξουαλικό.

Ακόμη μπορεί να περιλαμβάνει τακτικές χειραγώγησης, ζήλιας ή και εθισμών που δημιουργούν προβλήματα. Κάποιες συμπεριφορές δεν μπορούμε να τις ανεχτούμε και γι’ αυτό δικαιολογημένα, χωρίζουμε.

#8. ΒαρεμάραΥπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις μια σχέση, αλλά και πολλοί λόγοι για να την τερματίσεις.Γιατί χωρίζουμε και πώς να το προλάβουμε;

Η έλλειψη αφοσίωσης, οι διαφορετικές προσδοκίες, η έλλειψη συμβατότητας και η ρουτίνα μπορεί να φέρουν το ζευγάρι σε μια κατάσταση βαρεμάρας από την οποία δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ξεφύγουν.

Ιδιαίτερα σε μια μακροχρόνια σχέση οι καθημερινές υποχρεώσεις μπορεί να στερούν από το ζευγάρι τον ποιοτικό χρόνο, με αποτέλεσμα ξαφνικά να αισθάνονται ότι δεν έχουν σημεία επαφής και ότι είναι άγνωστοι μεταξύ τους.

Τσέκαρε το επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika, στο οποίο αναλύουμε για ποιους λόγους χωρίζουμε.

#9. ΑπιστίαΥπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις μια σχέση, αλλά και πολλοί λόγοι για να την τερματίσεις.Γιατί χωρίζουμε και πώς να το προλάβουμε;

Η απιστία μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα όσων αναφέραμε παραπάνω.

Όταν συμβεί μια απιστία και μαθευτεί, θα χαθεί η εμπιστοσύνη. Αν ένας από τους δύο ή και οι δύο αναζητούν το σεξ σε άλλα άτομα, είναι δύσκολο να χτιστεί ξανά η σχέση και πολλές φορές αναπόφευκτα χωρίζουμε για αυτό τον λόγο.

#10. Θυμός Προς την Λάθος ΚατεύθυνσηΥπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις μια σχέση, αλλά και πολλοί λόγοι για να την τερματίσεις.Γιατί χωρίζουμε και πώς να το προλάβουμε;

Μια δύσκολη μέρα στην δουλειά και το καθημερινό άγχος προκαλούν εκνευρισμό, ο οποίος άδικα μπορεί να περάσει στην σχέση.

Όταν αυτό συμβαίνει επί μονίμου βάσεως η σχέση φθείρεται, τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα.

Η κακή διάθεση φέρνει αρνητικότητα και καταχρηστικές συμπεριφορές στην σχέση και μπορεί να την επηρεάσει, φτάνοντας έως και τον χωρισμό.

#11. Υπερβολική ΚριτικήΥπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις μια σχέση, αλλά και πολλοί λόγοι για να την τερματίσεις.Γιατί χωρίζουμε και πώς να το προλάβουμε;

Ένας ακόμη συνηθισμένος λόγος που χωρίζουμε είναι όταν δεχόμαστε κριτική, η οποία γίνεται σε καθημερινή βάση και αφορά σχεδόν τα πάντα.

Μερικές φορές περιμένουμε ο σύντροφος μας να είναι ο Ιππότης με την λαμπερή φορεσιά που θα μας σώσει, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό. Όλοι έχουν μειονεκτήματα. Όταν κατακρίνουμε αυτά τα μειονεκτήματα, χωρίς καμία διάθεση να τα ανεχτούμε, είναι σαν να στρώνουμε τον δρόμο σε έναν επικείμενο χωρισμό.

Πολλοί χωρισμοί θα είχαν αποφευχθεί αν το ζευγάρι έδειχνε την θέληση να δουλέψει αυτά τα προβληματικά σημεία και να δεχτεί κάποια από αυτά.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ κάποιου που δεν δείχνει τα συναισθήματα του και κάποιου που δεν τα δείχνει όπως ακριβώς θα τα περιμέναμε.

#12. Σχέσεις του Παρελθόντος

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις μια σχέση, αλλά και πολλοί λόγοι για να την τερματίσεις.Γιατί χωρίζουμε και πώς να το προλάβουμε;

Τέλος, χωρίζουμε όταν βρισκόμαστε σε μια σχέση, στην οποία ο άλλος μιλά συνεχώς για την προηγούμενη σχέση του και την συγκρίνει με την παρούσα.

Είναι από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να συμβούν και είναι μια συμπεριφορά που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν.

Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν όμορφες αναμνήσεις, αλλά η διαρκής σύγκριση, δείχνει έλλειψη σεβασμού και ακόμη ότι το άτομο απλά δεν έχει ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση, κάτι που μόνο καλό δεν μπορεί να είναι.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

 Για να μην σπάσει το γυαλί, πρέπει να είσαι έτοιμος. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.