Άκου Προσεκτικά! Μια Ικανότητα που οι Περισσότεροι Αγνοούμε!

Άκου προσεκτικά, αλλά διαφορετικά από όλους τους άλλους με απλές τεχνικές που θα κάνουν τον συνομιλητή σου να σε λατρέψει!

Άκου Προσεκτικά! Μια Ικανότητα Που Οι Περισσότεροι Αγνοούμε!

Σε μια από τις συνεντεύξεις του Χρήστου, που υπάρχει εδώ στο youtube, οι παρουσιάστριες ενθουσιάζονται με την απάντησή του, όταν τον ρωτούν : «Πρέπει να ακούς την γυναίκα;»

Ο Χρήστος απαντά:

Έχουμε δύο αυτιά και ένα στόμα. Πρέπει να ακούμε διπλάσια από όσο μιλάμε.

Και αυτό, από τα δικά σας σχόλια, φαίνεται να άρεσε και σε εσάς, όχι μόνο στις φιλόξενες παρουσιάστριες του «Εδώ που τα λέμε».

Όμως θα σας πως ένα μυστικό. Αυτό που δίνει πραγματική αξία σε μια συνομιλία, είναι αυτό που είπε ο Χρήστος λίγο παρακάτω στην ίδια συνέντευξη και συνδέεται απόλυτα στο νόημα του ακούω.

«Επιτυχία είναι να κάνεις τον άλλον να μιλάει το για το αγαπημένο του θέμα. Τον εαυτό του».

Μάλλον σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να παρακολουθήσεις ποιοι είναι οι 5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να εκτοξεύσεις την επικοινωνία σου.

Τι Σημαίνει Ακούω Ενεργά;

Σημαίνει να δείχνεις πραγματικό ενδιαφέρον στο τι λέει ο συνομιλητής σου αλλά να μη μένεις εκεί. Όχι απλά να δίνεις σημασία, αλλά να δίνεις στον συνομιλητή σου να το καταλαβαίνει.

Να του δίνεις την αίσθηση ότι ακούς με τέτοια προσοχή αυτά που λέει που ο κόσμος φαντάζει πως αρχίζει και τελειώνει στα όρια της κουβέντας σας.

Ο έχων την ικανότητα, γιατί περί ικανότητας πρόκειται, να περνάει αυτό το μήνυμα στον συνομιλητή του, έχει παράλληλα την δυνατότητα να κάνει τους συνομιλητές του να νιώθουν καλά μαζί του.

Και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Όλα, ακόμα και στο φλερτ, ξεκινούν από εκεί.

άκου προσεκτικά

Η Δύναμη Της Ενεργητικής Ακοής!

 

Όταν ακούς ενεργά τον συνομιλητή σου, θα παρατηρήσεις πως μαγικά πράγματα συμβαίνουν.

Α) Αρχίζει να ανοίγεται μοιραζόμενος περισσότερα από όσα περίμενες. Οι κουβέντες κυμαίνονται σε βαθύτερα θέματα συζήτησης και όχι στα κλασσικά.

Β) Αρχίζει να νιώθει ασφάλεια και μεταφέρει πληροφορίες που διαφορετικά θα το σκεφτόταν δύο ή τρεις φορές.

Γ) Αρχίζει να δείχνει ενδιαφέρον και στα αντίστοιχα δικά σου, ακόμα και αν μέχρι χθες δεν περίμενες ποτέ ότι θα συζητούσατε για αυτά με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Δ) Απαντά ευκολότερα σε προσωπικές ερωτήσεις, αντιδρά θετικότερα στα πειράγματά σου και χτίζεται οικειότητα δυσανάλογης του χρόνου της επαφής σας.

Πως Ακούω Ενεργά;

Άκου προσεκτικά. Το κόλπο όμως είναι να μη περιορίζεσαι στο «προσέχω τον συνομιλητή μου».

Όπως λογικά ήδη γνωρίζεις, η face to face επικοινωνία μεταξύ δύο ανθρώπων, δεν περιορίζεται σε έναν δίαυλο επικοινωνίας. Δεν ανταλλάζουμε πληροφορίες μόνο με την φωνή μας ή μόνο με νοήματα.

Η επικοινωνία είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων. Της γλώσσας σώματος, του βλέμματος, των εκφράσεων του προσώπου, των αγγιγμάτων μας, της τονικότητας της φωνής, του τρόπου ομιλίας μας, της φρασεολογίας μας και των λεκτικών μας και άλλων.

Η μαγεία συμβαίνει, όταν αξιοποιείς όλα αυτά τα μέσα για να δώσεις στον άλλον να καταλάβει ότι τον προσέχεις πραγματικά.

Άκου Προσεκτικά Και Πρακτικά. Ξεκινώντας Από Τα Απλά:

άκου προσεκτικά

Α) Κοίταζε στα μάτια. Κράτα οπτική επαφή και όταν μιλάς αλλά και όταν σου μιλάει. Όχι το βλέμμα του δολοφόνου αλλά «χάιδευε» το βλέμμα του με το δικό ου.

Β) Γνέφε καταφατικά. Όχι συνέχεια και μηχανικά αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δείχνει ότι σου αρέσει αυτό που ακούς ή / και ότι το καταλαβαίνεις.

Γ) Λέγε “ναι” και “χμ χμ” ως απόδειξη παρακολούθησης. Βοηθάει τον άλλον να αντιληφθεί ότι δεν σε παίρνει ο ύπνος με τα μάτια ανοιχτά.

Δ) Ταυτίσου με το συναίσθημα. Μη σου λέει για την άρρωστη γατούλα  και εσύ γελάς σαν χάνος επειδή δεν πρόσεχες τι έλεγε.

Άκου Όπως Κανείς Άλλος. Πάμε Στα Πιο Αdvanced:

επικοινωνία

#1. Να επαναλαμβάνεις κομμάτια όσων λέει. Όταν επαναλαμβάνεις μια λέξη ή μια φράση από όσα είπε, δείχνεις συντονισμένος.

#2. Να τον διακόπτεις για διευκρινιστική ερώτηση. Όχι συνέχεια. Κάθε 5-10 λεπτά κουβέντας, ανάλογα τον όγκο της πληροφορίας που ανταλλάζετε.

#3. Παρότρυνέ τον να συνεχίσει. «Και μετά;» «Και τελικά» . Σα να ανυπομονείς για τα επόμενα.

#4. Κάνε γκριμάτσες σχετικές με το πλαίσιο της κουβέντας. Δείξε ενθουσιασμό όταν ενθουσιάζεται. Έκπληξη όταν εκπλήσσεται κτλ.

#5. Κόψε επιδεικτικά οτιδήποτε μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή. Άκου τον άνθρωπο όχι το περιβάλλον. Βάλε ανάποδα μπροστά του το κινητό στο τραπέζι. Αν χτυπήσει μη το σηκώσεις και πες του να συνεχίσει ακόμα και αν σου πει να το σηκώσεις.

#6. Ρώτα «πως νιώθει για αυτό». Σε κάτι που θα πει για ένα γεγονός ή κάτι πρακτικό ρώτα σε επίπεδο συναισθημάτων. Πως νιώθεις τώρα που άλλαξες δουλειά τελικά; Δείχνεις ότι νοιάζεσαι για πιο βαθιά επικοινωνία.

#7. Δείξε ότι θυμάσαι. Κάνε μια αναφορά στην αρχή της κουβέντας σας. «Είπες πριν ότι…πως το συνδυάζεις με αυτό που λες τώρα;»

Κλείνοντας, μην ξεχνάς ότι μπορείς κι εσύ να έχεις τη γυναίκα που σου αρέσει. Δες το βίντεο του Θέμη και μάθε πως.

Αν θες να μάθεις πως να εκφράζεσαι καλύτερα στις γυναίκες και να δείχνεις με ωραίο τρόπο τις προθέσεις σου, τότε πρέπει να δεις εδώ

Καλή συνέχεια

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.