Αν δεν σε Προκαλεί Τότε δεν σε Αλλάζει

Ο άντρας θέλει μία γυναίκα που να τον προκαλεί. Μία προσωπικότητα που διεγείρει τις αισθήσεις του και τα αντρικά του ένστικτα.

Προφανώς και γνωρίζεις πολύ καλά πως οι προκλήσεις είναι ένα είδος περιπέτειας και προσφέρουν στην καθημερινότητα μια διαφορετική πινελιά ενδιαφέροντος. Με λίγα λόγια, αν κάτι δεν σε προκαλεί δεν σε αλλάζει.

Όλοι μας θέλουμε την αλλαγή, το νέο, την εξερεύνηση και να σπάμε την ρουτίνα που πολλές φορές νιώθουμε βουτηγμένοι μέχρι τον λαιμό μέσα της.

Όμως, η αλλαγή χρειάζεται ένα αντάλλαγμα που ορισμένες φορές δεν είναι και ότι πιο εύκολο να προσφέρουμε.

Η Αλλαγή Θέλει ένα ΤίμημαΟ άντρας θέλει μία γυναίκα που να τον προκαλεί. Μία προσωπικότητα που διεγείρει τις αισθήσεις του και τα αντρικά του ένστικτα.

Σίγουρα θα έχεις σκεφτεί κάποια στιγμή στην ζωή σου πως χρειάζεσαι μια αλλαγή σε κάποιον τομέα σημαντικό ή όχι.

Όταν κάτι σε προκαλεί θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν το κάνει πάντα με τον όμορφο τρόπο. Αντιθέτως μάλιστα.

Οι προκλήσεις συνήθως εμφανίζονται όταν θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανες συνήθως ή όταν θέλεις να εξελιχθείς σε κάτι καλύτερο. Τότε ξεκινάει ένα περίεργο παιχνίδι μέσα σου. Ένα είδος πονηρής διαπραγμάτευσης.

Όλοι θέλουμε την αλλαγή προς το καλύτερο αλλά τις περισσότερες φορές είτε δεν γνωρίζουμε το τίμημα που χρειάζεται να πληρώσουμε ή απλά δεν ξέρουμε τι πραγματικά χρειάζεται για να αλλάξουμε.

Όταν κάτι σε προκαλεί, σου φανερώνει ένα φάσμα της πραγματικότητας που πριν δεν είχες υπολογίσει πως υπάρχει.

Μια δυσκολία, νέες απαιτήσεις ή κάποιο ξεκαθάρισμα που πρέπει να κάνεις με τον εαυτό σου ή με τους άλλους.

Ή για να το θέσω πιο απλά, η αλλαγή είναι από μόνη της μια πρόκληση.

Όμως θέλει κάτι πίσω γιατί χρειάζεται να κερδηθεί.

Γιατί Κάτι μας Προκαλεί;Ο άντρας θέλει μία γυναίκα που να τον προκαλεί. Μία προσωπικότητα που διεγείρει τις αισθήσεις του και τα αντρικά του ένστικτα.

Πιστεύω πως οι προκλήσεις έχουν την ικανότητα να βγάζουν ταυτόχρονα τον καλύτερο και χειρότερο εαυτό μας.

Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάτι που μας προκαλεί, ουσιαστικά ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια πτυχή του εαυτού μας που δεν είχαμε τόσο καλά μέχρι να εμφανιστεί η πρόκληση.

Όταν για παράδειγμα απορρίπτεσαι, βρίσκεσαι μπροστά σε κάτι που σε προκαλεί, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:

Όταν απορρίπτεσαι δεν έχει να κάνει με την γυναίκα αλλά με όλα τα υπόλοιπα που αποκαλύπτει η απόρριψη μέσα σου. Τους λόγους που έχεις φτιάξει στο κεφάλι σου, τις πεποιθήσεις που έχεις για το τι μπορεί να θέλουν οι γυναίκες ή το κλειδί που βρίσκεται πίσω από τις προκλήσεις.

Και φυσικά αυτό είναι η ξαφνική και βίαιη αποκάλυψη κάποιων ανασφαλειών.

Όταν κάτι μας προκαλεί μας φέρνει ενώπιον των πεποιθήσεων που έχουμε για τον εαυτό μας. Τι πιστεύουμε πως μας αξίζει και τι πιστεύουμε πως μπορούμε να καταφέρουμε.

Θεωρώ πως μια από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές προκλήσεις είναι να διεκδικείς διαρκώς αυτό που πιστεύεις πως σου αξίζει.

Ειλικρινά, και στο γράφω από προσωπική σκοπιά, οι λόγοι που το θεωρώ τόσο δύσκολο είναι γιατί πολλές φορές όταν θέλω κάτι καλύτερο για την ζωή μου μπορεί να μην πιστεύω πως το αξίζω ή πως είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρω.

Όταν κάτι μας προκαλεί, βάζει δύο πράγματα στο ζύγι μια απόφασης. Το καλύτερο και το χειρότερο.

Σκεφτόμαστε ποιο είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί και ταυτόχρονα πιο είναι το χειρότερο που μπορεί να προκύψει.

Και σε αυτό το σημείο πρέπει να παλέψουμε με Θεούς και Δαίμονες για να διαχειριστούμε τον ίδιο μας τον εαυτό και εν τέλει να αποφασίσουμε μετά από πολύ κόπο αν όντως μας αξίζει κάτι καλύτερο και πως πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να το διεκδικήσουμε.

Ή να μείνουμε στο καβούκι μας.

Γιατί Χρειαζόμαστε ΠροκλήσειςΟ άντρας θέλει μία γυναίκα που να τον προκαλεί. Μία προσωπικότητα που διεγείρει τις αισθήσεις του και τα αντρικά του ένστικτα.

Προφανώς και όταν αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και στο τέλος τις διαχειριζόμαστε, υπάρχει μια τριβή.

Δεν θέλω να ωραιοποιήσω κάτι.

Αρχικά τα οφέλη μιας πρόκλησης είναι πολλά και κάποια που μου έρχονται στο μυαλό αμέσως τώρα είναι:

Αρχικά όταν κάτι σε προκαλεί σε φοβίζει. Είναι άγνωστο, είναι καινούργιο και βγάζει προς τα έξω πράγματα που δεν γνωρίζαμε πως υπήρχαν.

Οπότε, οι προκλήσεις σου μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζεις τους φόβους που είναι από μόνο του τεράστιο κομμάτι στην πίτα της εξέλιξης.

Όμως, για να ξεπεράσεις ένα φόβο χρειάζεται θάρρος κα το θάρρος είναι από μόνο του υπερδύναμη που σε αναπτύσσει και σε πηγαίνει στα επόμενα επίπεδα.

Όπως για παράδειγμα ο φόβος της έκθεσης που μπορείς να τσεκάρεις στην εκπομπή μας Apla+Andrika στο παρακάτω βίντεο:

Ακόμα, όταν κάτι σε προκαλεί, τεστάρει τα όρια σου και τι πιστεύεις πως μπορείς να καταφέρεις. Ωριμάζει την αντίληψη και την νοοτροπία σου σε πολλά πράγματα και σου προσφέρει έναν τρόπο σκέψης που δημιουργήθηκε από την απαίτηση της πρόκλησης να αποδόσεις σε υψηλότερο επίπεδο.

Και τέλος, οι προκλήσεις σου προσφέρουν την δύναμη της επιλογής και η επιλογή είναι ελευθερία. Όταν αποφασίζεις να αντιμετωπίσεις προκλήσεις σημαίνει πως παλεύεις για κάτι καλύτερο, οπότε στιγμιαία δημιουργείς περισσότερες ευκαιρίες στην ζωή σου.

Όμως αυτό είναι η ωραία πλευρά.

Οι προκλήσεις όμως και ο τρόπος που εξελίσσουν τον τρόπο σκέψης έχουν και ένα τίμημα. Και αυτό είναι της διαφοροποίησης από τους άλλους.

Δεν θα μπορέσουν όλοι να αποδεχτούν τις αποφάσεις σου ούτε το κυνήγι ενός καλύτερου μέλλοντος.

Δεν θα μπορέσουν όλοι να συμβαδίσουν με τον τρόπο σκέψης σου, με τις θυσίες που αποφασίζεις να κάνεις όταν βρίσκεσαι στο κυνήγι ενός καλύτερου μέλλοντος θυσιάζοντας απλές και συνηθισμένες δραστηριότητες.

Η σκληρή δουλειά που απαιτούν όλα αυτά που σε προκαλούν, η αφοσίωση και η δέσμευση δεν είναι απλά λόγια. Από κάποιο σημείο και μετά γίνονται τρόπος ζωής που δεν μπορούν να ακολουθήσουν όλοι.

Και κάποιες στιγμές, όταν βρίσκεσαι στο μεταίχμιο μιας αλλαγής, η μοναξιά είναι ένα σκληρό τίμημα.

Σίγουρα θέλουμε να πιστεύουμε πως η αλλαγή και οι προκλήσεις είναι ωραία πράγματα όμως όλα έχουν τίμημα που όταν έρχεται η στιγμή να το βάλουμε στην ζυγαριά της αξιολόγησης, χρειάζεται εσωτερικό σκάψιμο και την αναζήτηση μιας ισορροπίας.

Μια ισορροπία που στηρίζεται στο κατά πόσο έχουμε αποδεχτεί τι θέλουμε να κερδίσουμε αλλά και τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε.

Και αυτή η προσπάθεια αυτής της ισορροπίας είναι ένας παράγοντας που φέρνει εν τέλει την αλλαγή.

Και η πρόκληση είναι να έχεις το θάρρος να ταράξεις αυτή την ισορροπία.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη μαγική διαδικασία του φλερτ, κάνε κλικ εδώ.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.