Αναγνώρισε τον Ερωτισμό στην Ατμόσφαιρα

Εσύ Τί Θα Κάνεις Με Τόσο Ερωτισμό Στην Ατμόσφαιρα;

Μπορεί να είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις τον ερωτισμό στην ατμόσφαιρα.

Ο ερωτισμός και η σεξουαλική ένταση μπορεί να σε μπερδέψουν και να σου δημιουργήσουν άγχος, ακόμη και χωρίς καν να έχεις φέρει στο μυαλό σου μια πιθανή απόρριψη.

Όμως, κατ’ αρχάς, τον ερωτισμό στην ατμόσφαιρα τον αισθάνονται και οι δύο ή είναι κάτι που μπορεί να νιώθει μόνο ο ένας;

Ή απλά, δεν υφίσταται ερωτισμός, αν δεν τον νιώθουν και οι δύο;

Αρχικά λοιπόν θα πρέπει να ορίσουμε τον ερωτισμό, για να γνωρίζουμε για τι ακριβώς συζητάμε.

Πρώτα όμως, τσέκαρε το παρακάτω βίντεο του Χρήστου, για την περίπτωση που το ενδιαφέρον δεν είναι αμοιβαίο.

Τι Είναι Ο Ερωτισμός;

Ο ερωτισμός είναι ένα συναίσθημα που κάνει δύο ανθρώπους να βιώνουν ένταση, η οποία μπορεί να ανακουφιστεί με κάποιου είδους σεξουαλική/ερωτική δραστηριότητα.

Όσον αφορά το αν πρέπει ή όχι να είναι αμφίδρομος, οι απόψεις διίστανται.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να είναι αμοιβαίος. Ενώ άλλοι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει μόνο από την μια πλευρά. Καθώς αυτή η επιθυμία, μπορεί να υπάρχει, ακόμη και αν η άλλη πλευρά δεν ανταποκρίνεται. Ή και αν δεν γνωρίζει την ύπαρξη ερωτικού ενδιαφέροντος.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων αυτή η ένταση έχει θετική χροιά και δημιουργεί ένα συναίσθημα ανυπομονησίας.

Μερικές φορές όμως, όταν κάποιος έχει ανασφάλειες, βιώνει το άγχος της απόδοσης ή φοβάται έντονα την απόρριψη, όταν αυτός ο ερωτισμός είναι μονόπλευρος, μπορεί να έχει αρνητική χροιά και να ενισχύει αυτό το άγχος.

Βέβαια, για να προχωρήσει η κατάσταση και να οδηγήσει κάπου αυτή η ένταση, θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαία επιθυμία και ο ερωτισμός να είναι αμοιβαίος και αμφίδρομος.

Τέλος, μην ξεχνάς ότι ο ερωτισμός είναι κάτι που μπορεί να δημιουργηθεί από έναν Άντρα Αξίας, χάρη στα στοιχεία της προσωπικότητάς του και ιδίως μέσω της προβολής της αυτοπεποίθησης και της αυθεντικότητας.

Ένας Άνδρας Αξίας ξέρει να ηγείται, όχι μόνο στις σχέσεις, αλλά και γενικότερα. Μάθε περισσότερα για το θέμα της ηγεσίας στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.

Πώς Θα Αναγνωρίσεις Τον Ερωτισμό Στην Ατμόσφαιρα

 

#1. Οπτική Επαφή

Όταν ο ερωτισμός υπάρχει και είναι αμοιβαίος, θα υπάρχει έντονη βλεμματική επαφή.

Τόσο ο άντρας, όσο και η γυναίκα, αισθάνονται ότι δεν μπορούν να πάρουν τα μάτια τους ο ένας από τον άλλον και αυτό αυξάνει διαρκώς το ενδιαφέρον και την σεξουαλική ένταση.

#2. Δεν Σταματούν Τα Χαμόγελα

ερωτισμός στην ατμόσφαιρα

Θα αναγνωρίσεις τον ερωτισμό στην ατμόσφαιρα, όταν η γυναίκα δεν μπορεί να σταματήσει να χαμογελά, όσο την κοιτάς και να γελάει κάθε φορά που λες ένα αστείο.

Το ίδιο θα συμβαίνει βέβαια και από την πλευρά σου.

#3. Η Φωνή Σαν Ένδειξη Ερωτισμού

Οι φωνές σας αλλάζουν όταν απευθύνεστε ο ένας στον άλλον.

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά μάλιστα ότι ο τόνος της φωνής αλλάζει, όταν κάποιος μιλά σε έναν άνθρωπο που τον έλκει ερωτικά, σε μια υποσυνείδητη προσπάθεια να δημιουργήσει έλξη.

Αν λοιπόν, παρατηρήσεις ότι η φωνή της αλλάζει όταν σου μιλάει και γίνεται πιο ερωτική σημαίνει ότι υπάρχει ερωτισμός.

#4. Ο Τρόπος Που Αγγίζεστε

Σίγουρα κατά την διάρκεια μιας αλληλεπίδρασης με μια γυναίκα που σου αρέσει και της αρέσεις, θα υπάρξουν αγγίγματα.

Από τον τρόπο που αυτά γίνονται, θα αντιληφθείς αν υπάρχει ερωτισμός στην ατμόσφαιρα.

Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και ένα απαλό άγγιγμα, θα σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να σε χτύπησε κεραυνός!

Αν η αντίδραση της γυναίκας μοιάζει να είναι αντίστοιχη και αν κάθε φορά που την αγγίζεις, τείνει να σε πλησιάζει ή να γυρνά το σώμα της προς το μέρος της είναι ένα καλό σημάδι ότι υπάρχει ένταση και ερωτισμός μεταξύ σας.

Ακόμη, θα παρατηρήσεις ότι οι μεταξύ σας αγκαλιές είναι πιο σφιχτές και μεγαλύτερες σε διάρκεια σε σχέση με αυτές με άλλους ανθρώπους.

#5. Υπάρχει Διάθεση Για Φλερτ Και Αμηχανία Την Ίδια Στιγμή

Η ερωτική διάθεση και το φλερτ εντείνουν τον ερωτισμό στην ατμόσφαιρα.

Τα θέματα της συζήτησης συμβάλλουν σε αυτό, ενώ παράλληλα το πείραγμα ενισχύει την ερωτική διάθεση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ένας περιμένει τον άλλον να κάνει κίνηση( συνήθως η γυναίκα!) και αυτό δημιουργεί μια αμηχανία και ένα συναίσθημα ότι υπάρχει κάτι που δεν έχει ειπωθεί ακόμη.

#6. Ο Ερωτισμός Από Την Μεριά Ενός Εξωτερικού Παρατηρητή

Ένας τρόπος να αναγνωρίσεις την ερωτισμό στην ατμόσφαιρα είναι να ακούσεις την γνώμη κάποιου τρίτου, ο οποίος θα σας έχει δει μαζί.

Δύο άνθρωποι που βρίσκονται σε μια κατάσταση σεξουαλικής έντασης και ερωτικού ενδιαφέροντος ξεχωρίζουν εύκολα από κάποιον εξωτερικό παρατηρητή.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα ακούσεις σχόλια για το “πόσο καλά δείχνετε μαζί”, ή “πόσο ταιριάζετε”, ενώ  κάποιος από την παρέα μπορεί να ζητήσει από τους άλλους να “σας αφήσουν μόνους”.

Τι Μπορώ Να Κάνω

ερωτισμός στην ατμόσφαιρα

Ήδη από τον ορισμό που δώσαμε ο ερωτισμός, όπως και κάθε είδους ένταση, χρειάζεται να επιλυθεί με κάποιο τρόπο.

Το κυριότερο λοιπόν είναι να αναγνωρίσετε και οι δύο ανοικτά ότι αυτή η ένταση υπάρχει και να την εκφράσετε, ενδίδοντας σε αυτή.

Αυτό είναι κάτι που θα ανακουφίσει και τους δύο. 

Γενικά, ο τρόπους που θα προχωρήσεις εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τα σημάδια που λαμβάνεις. 

Αν πιστεύεις ότι υπάρχει μερική ανταπόκριση ή αν δεν είσαι και τόσο σίγουρος, αλλά υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να κλιμακώσεις την αλληλεπίδραση, να εντείνεις το άγγιγμα και αν πράγματι υπάρχει ανταπόκριση να συνεχίσεις με ένα φιλί.

Το Συμπέρασμα

Μερικές φορές, όταν η επιθυμία σου είναι πολύ έντονη είναι πολύ πιθανό να βλέπεις μπροστά σου υποτιθέμενα σημάδια ερωτισμού και αυτό χρειάζεται προσοχή.

Δες πριν κλείσουμε το βίντεο με τα 10 σημάδια ότι ελκύεις μια γυναίκα εδώ, απλά για να είσαι σίγουρος.

Αν θέλεις να αναγνωρίσεις τον ερωτισμό στην ατμόσφαιρα, φρόντισε να έχεις καθαρό μυαλό, κάτι που ενδέχεται να μην είναι εύκολο, όταν έχεις άγχος και φοβάσαι ότι θα απορριφθείς ή ότι δεν θα αποδώσεις σωστά.

Ακόμη και αν έχεις καθαρό μυαλό όμως, τα σημάδια ίσως έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους ή αργούν να εμφανιστούν. 

Γι’ αυτό το λόγο, το ιδανικό όταν σου αρέσει μια γυναίκα, θα είναι να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας και να κινηθείς γρήγορα, εκφράζοντας το ερωτικό σου ενδιαφέρον, τόσο με λόγια, όσο και με τη γλώσσα του σώματος, χρησιμοποιώντας το άγγιγμα κυρίως, ώστε, εφ’ όσον το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο, να ενισχύσεις την ένταση και να κλιμακωθεί η επαφή σας έως το φιλί και την σεξουαλική επαφή.

Για να δημιουργήσεις ένταση και ερωτισμό όταν προσεγγίζεις μια γυναίκα χρειάζεσαι τα σωστά επικοινωνιακά εργαλεία. Μάθε περισσότερα για το πως να εξασκήσεις αυτές τις ικανότητες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.