Άνδρας Αξίας και Ηγετικές Ικανότητες: Γίνε Ένας Άξιος Ηγέτης

Άνδρας Αξίας και Ηγετικές Ικανότητες: Γίνε Ένας Άξιος Ηγέτης

Άνδρας Αξίας Και Ηγετικές Ικανότητες

Όπως θα έχεις ίσως καταλάβει από τα άρθρα μας και το βιβλίο μας, ένας άνδρας αξίας συνδυάζει πολλά χαρακτηριστικά τα οποία του προσφέρουν μια άνετη και επιτυχημένη ζωή και τον κάνουν να ξεχωρίζει. Και πολύ ψηλά στη λίστα είναι οι ηγετικές ικανότητες που διαθέτει και καλλιεργεί διαρκώς ένας Άνδρας Αξίας.

Μέσα στο χάος του σύγχρονου φλερτ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να είσαι ένας Άνδρας Αξίας και να δημιουργήσεις τις ηγετικές ικανότητες που είναι απαραίτητες προκειμένου να ηγείσαι όχι μόνο των άλλων, αλλά κυρίως του εαυτού σου.

Ένας άντρας με ηγετικές ικανότητες ηγείται των γύρω του, του αντίθετου φύλου, των καταστάσεων που διέπουν τη ζωή του και φυσικά του εαυτού του.

Εάν δεν μπορείς να ηγηθείς στον εαυτό σου και στη ζωή σου αρχικά, πώς γίνεται να ηγηθείς σε οποιονδήποτε άλλον;

Μέσα από την ηγεσία ανακαλύπτεις πτυχές του εαυτού σου που δεν φανταζόσουν ότι έχεις. Αυτό είναι που προσφέρει η ηγεσία.

Ένας άντρας που ηγείται συνδυάζει πολλά χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι ο τρόπος σκέψης που έχεις όταν διεκδικεί μια γυναίκα. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika για την αλλαγή στον τρόπο σκέψης που σου χρειάζεται.

Πώς ξεχωρίζει όμως ένας Άνδρας Αξίας με βάση τις ηγετικές του ικανότητες και με ποιον τρόπο μπορείς εσύ να αναπτύξεις τον ηγέτη που κρύβεις μέσα σου;

Τι Σημαίνει Να Είσαι Ένας Άνδρας Αξίας Με Ηγετικές Ικανότητες

Από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις ότι ένας Άνδρας Αξίας είναι απαραίτητο να έχει ηγετικές ικανότητες και να είναι ένας άξιος ηγέτης, έχεις κάνει το μισό της διαδρομής.

Ποιο είναι ωστόσο το βασικό χαρακτηριστικό ενός ηγέτη;

Ο ηγέτης φαίνεται από τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά (και με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβεις κι εσύ εάν διαθέτεις ηγετικές ικανότητες ή εάν θα χρειαστεί να τις αναπτύξεις):

#1. Το εάν έχει ανθρώπους που τον ακολουθούν

#2. Το ποσοστό των ανθρώπων που τον ακολουθούν (πόσοι τον ακολουθούν;)

#3. Την ποιότητα των ανθρώπων που των ακολουθούν (τι αξία και ποιότητα έχουν οι άνθρωποι αυτοί;)

#4. Την διάρκεια που τον ακολουθούν αυτοί οι άνθρωποι (είναι για δύο μήνες ή είναι για μια ζωή;)

Ωστόσο, προκειμένου να αποκτήσεις ηγετικές ικανότητες και να ηγηθείς σε άλλους ανθρώπους και φυσικά στις γυναίκες, θα χρειαστεί καταρχάς να μάθεις να ηγείσαι στον εαυτό σου.

Τι σημαίνει αυτό;

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να σταματήσεις να ακολουθείς τυφλά ανθρώπους, να κάνεις ό,τι κάνουν και οι άλλοι, να αντιγράφεις συμπεριφορές και νοοτροπίες και, κατά βάση, να αρχίσεις να ακολουθείς τους δικούς σου κανόνες και να δημιουργήσεις τη δική σου πραγματικότητα.

Φυσικά, όλοι ακολουθούμε κάποιους ανθρώπους κατά καιρούς. Και είναι πολύ σημαντικό να συμβαίνει αυτό.

Χρειαζόμαστε μέντορες στη ζωή μας, ανθρώπους να μας εμπνεύσουν και πρότυπα.

Αλλά το θέμα, και πάλι, είναι: Ποιους ακολουθείς;

Ένας Άνδρας Αξίας που ξέρει να ηγείται πρώτα μαθαίνει να ακολουθεί ανθρώπους που έχουν κάτι που θέλει να αποκτήσει, είτε αυτό είναι υλικό αγαθό, είτε μια νοοτροπία, είτε κάποια ικανότητα, είτε μια συμπεριφορά. Σε κάθε περίπτωση, ο Άνδρας Αξίας με ηγετικές ικανότητες δεν ακολουθεί την μάζα ούτε όποιον νά’ ναι.

Ακολουθεί άλλους ανθρώπους αξίας.

Και φυσικά, το δεύτερο κριτήριο εδώ, είναι ότι ένας άξιος ηγέτης ακολουθεί μικρότερο ποσοστό ανθρώπων σε σχέση με το ποσοστό των ανθρώπων το οποίο τον ακολουθεί.

Εάν ηγείσαι δέκα ανθρώπων, τότε πρέπει να ακολουθείς τρεις. Εάν συμβαίνει το αντίθετο, τότε δεν ηγείσαι του εαυτού σου και των ανθρώπων. Είσαι ένας ακόλουθος. Και αυτό δεν είναι κακό. Όλοι ακολουθούμε κάποιον στην αρχή μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να ηγηθούμε.

Ωστόσο, το θέμα αυτή είναι αυτή η αλυσίδα να σπάσει και να βάλεις τάξη στο χάος του μυαλού σου.

Να μην αφήνεις να σε ορίζουν οι άλλοι, αλλά να ορίζεις εσύ τη ζωή σου και το ποιος είσαι.

Μόνο τότε θα μπορέσεις να ηγηθείς πραγματικά.

Όταν σπάσεις τα δεσμά, τους κρίκους της δέσμευσης, και καταφέρεις να αποκτήσεις ηγετικές ικανότητες πρώτα απ’ όλα σε σχέση με εσένα και έπειτα σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

άνδρας αξίας

Πώς Να Γίνεις Ένας Άξιος Ηγέτης

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις προκειμένου να γίνεις ένας Άνδρας Αξίας που είναι παράλληλα ένας άξιος ηγέτης.

Και οι ηγετικές σου ικανότητες φαίνονται από τις σχέσεις σου με τις γυναίκες και με τους άλλους ανθρώπους, αλλά κυρίως με τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου.

#1. Ηγήσου Του Εαυτού Σου

Η ζωή μας είναι ένας συνεχής βομβαρδισμός από πρότυπα, εντολές για το πώς να ζήσουμε και πώς να σκεφτούμε και τις κοινωνικές καθοδηγήσεις σχετικά με το τι είναι σωστό και λάθος.

Η ανθρώπινη συμπεριφορά καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις κοινωνικές δομές και από τις επηρροές που δεχόμαστε στην καθημερινότητά μας.

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι να καταφέρουμε να σπάσουμε τα δεσμά και να ηγηθούμε του εαυτού μας.

Σταμάτα να πιστέυεις όσα σου λένε οι γύρω σου και όσα προβάλει η κοινωνία. Σταμάτα να κάνεις ό,τι κάνουν οι άλλοι. Και σταμάτα να ακολουθείς ανθρώπους που δεν ξέρουν που πάνε.

Πες όχι. Ανέπτυξε το δικό σου σκεπτικό γύρω από τις καταστάσεις και τη ζωή και εμπνεύσου από ηγετικές προσωπικότητες που είχαν έναν στόχο και τον πέτυχαν παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν.

Να θυμάσαι ότι κάθε φορά που ακολουθείς παύεις να ηγείσαι.

Τόσο απλά.

#2. Απόκτησε Αξία-Δώσε Αξία

Οι άνθρωποι γύρω σου δεν θα σε ακολουθήσουν μόνο επειδή έχουν να κερδίσουν κάτι από εσένα. Θα σε ακολουθήσουν επειδή η αξία σου είναι τόσο μεγάλη που έλκονται από αυτήν και θέλουν να μεγαλώσουν και τη δική τους αξία.

Όσο η δική σου αξία ως άντρας ανεβαίνει, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα σε ακολουθούν.

Αυτό είναι νόμος.

Γιατί οι άνθρωποι έχουν την τάση να έλκονται από ανθρώπους που έχουν κάτι να προσφέρουν τόσο στους ίδιους όσο και στην κοινωνία συνολικότερα.

Το σημαντικό, λοιπόν, δεν είναι να αναπτύξεις μόνο τις δικές σου ηγετικές ικανότητες και να γίνεις εσύ ένας Άνδρας Αξίας. Είναι να μάθεις να προσφέρεις αξία και στους γύρω σου και να τους βοηθήσεις να πετύχουν τους δικούς τους στόχους και να εξελιχθούν.

Τότε θα σε ακολουθούν και θα σε εκτιμούν περισσότεροι άνθρωποι απ’ όσους μπορείς να φανταστείς.

άνδρας αξίας

#3. Πρωτοβουλίες, Αποφάσεις, Επίλυση Προβλημάτων, Ρίσκα

Προκειμένου όμως να σε εμπιστευτεί ο κόσμος και να γίνεις ένας άξιος ηγέτης είναι απαραίτητο να συνδυάζεις αυτά τα πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά.

Το να λαμβάνεις γρήγορες αλλά όχι παρορμητικές αποφάσεις και να τις υποστηρίζεις είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που πρέπει να αναπτύξεις που είναι υψίστης σημασίας.

Ένας καλός ηγέτης ξέρει να λαμβάνει αποφάσεις και να τις υποστηρίζει. Επιπλέον, οι αποφάσεις συνδέονται και με τις πρωτοβουλίες.

Δεν νοείται να είσαι ένας Άνδρας Αξίας και μια ηγετική προσωπικότητα και να μην παίρνεις πρωτοβουλίες.

Επίσης, μια ικανότητα που πρέπει να αναπτύξεις προκειμένου να είσαι ένας άξιος ηγέτης είναι η επίλυση προβλημάτων.

Τι εννοώ;

Ένας καλός ηγέτης δεν επικεντρώνεται στο πρόβλημα αλλά στη λύση. Βρίσκει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα και σε στιγμές κρίσεις, εκεί που οι άλλοι μπλοκάρουν. Και αυτό είναι που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους άντρες.

Τέλος, το να ξέρεις να παίρνεις υπολογισμένα ρίσκα είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχεις προκειμένου να ηγείσαι σωστά.

Τα ρίσκα είναι που βοηθούν την ανθρωπότητα να προχωρήσει μπροστά και φανερώνουν ότι έχεις θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Κλείνοντας, θα επισημάνω ότι ένας καλός ηγέτης είναι ένας ηγέτης που ξέρει να ακούει.

Το να είσαι ισχυρογνώμων και ξεροκέφαλος δεν δείχνει ηγετικές ικανότητες ούτε προσφέρει αξία σε κανέναν. Αντίθετα αφαιρεί.

Το θετικό είναι ότι όλοι μας μπορούμε να γίνουμε άξιοι ηγέτες. Ηγέτης δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika με τον κ. Κατσουράνη σχετικά με τις ηγετικές ικανότητες.

Το να αναπτύξεις τις ηγετικές σου ικανότητες και να γίνεις ένας Άνδρας Αξίας και παράλληλα ένας άξιος ηγέτης δεν είναι μια απλή διαδικασία, είναι όμως ένας δρόμος που θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές.

Μην διστάζεις. Ξεκίνα σήμερα να αναπτύσεις τις ηγετικές σου ικανότητες και να ηγείσαι. Θα σου προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες.

Αν όχι εσύ, τότε ποιος;

Και εμείς στο Men Of Style μπορούμε να σε βοηθήσουμε να κάνεις την αρχή. Μπορείς να μας βρεις εδώ.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο μας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.