Άνδρας Αξίας και Υγιείς Σχέσεις

Άνδρας Αξίας και Υγιείς Σχέσεις

Άνδρας Αξίας Και Υγιείς Σχέσεις

Τι χαρακτηρίζει έναν Άνδρα Αξία όσον αφορά τη σχέση του με τους γύρω του και τι ξεχωρίζει μια υγιή σχέση από μια τοξική;

Πώς δημιουργεί υγιείς σχέσεις ο Άνδρας Αξίας;

Και τελικά, σε τι διαφέρουν οι σχέσεις ενός Άνδρα Αξίας από τις σχέσεις των υπόλοιπων ανθρώπων.

Είναι λογικό να έχεις αυτές τις απορίες. Όσο μπαίνεις βαθύτερα στο μονοπάτι του φλερτ, της εξέλιξης και της προσωπικής σου ανάπτυξης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε πολύ λανθασμένα πρότυπα όσων αφορά τον ρόλο των δύο φύλων και τις μεταξύ τους σχέσεις.

Τα ΜΜΕ, το οικογενιακό μας περιβάλλον, ο περίγυρός μας και η κοινωνία μάς προωθούν πρότυπα. Τα οποία είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ακατάλληλα για να δημιουργηθεί μια υγιής και επιτυχημένη σχέση.

Το αντίθετο φύλο είναι όσο μπερδεμένο είναι και το αντρικό φύλο όσον αφορά τις σχέσεις, ερωτικές και μη.

Όταν διεκδικείς, δείχνεις ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας με κριτήρια και επιθυμίες. Όταν κυνηγάς, αυτή η εικόνα αλλάζει. Πού σταματάει όμως η διεκδίκηση και που ξεκινάει το κυνήγι; Σήμερα ο Χρήστος θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, αλλά θα σου δώσει επίσης και τους 5 σημαντικότερους λόγους για να σταματήσεις να την κυνηγάς.

Γιατί είναι όμως σημαντικό να δημιουργούμε υγιείς σχέσεις στη ζωή μας και ποια είναι τα οφέλη;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των υγιών σχέσεων;

Και τελικά, πώς μπορείς εσύ να δημιουργήσεις πιο υγιείς σχέσεις στη ζωή σου;

 

Άνδρας Αξίας Και Υγιείς Σχέσεις : Η Αξία Τους Στη Ζωή Του

Η ποιότητα των σχέσεών μας καθορίζει σε μεγάλο ποσοστό την ποιότητα της ζωής μας.

Ένας άντρας που έχει ξεκάθαρη εικόνα της ζωής που θέλει να δημιουργήσει και αναλαμβάνει την ευθύνη να την κάνει πραγματικότητα δεν μπορεί να συμβαδίσει και να συμβιβαστεί με τοξικές σχέσεις.

Η εσωτερική του ηθική πυξίδα τον καθοδηγεί να δημιουργεί σχέσεις που προσφέρουν αξία στη ζωή του και όχι που τον μειώνουν ως άνθρωπο και τον επηρεάζουν αρνητικά.

Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξή του.

Ένας άνδρας αξίας είναι ένας άνδρας που ξέρει να επιλέγει πολύ προσεκτικά τα άτομα που θα τον συνοδέψουν στο ταξίδι της ζωή του και της επιτυχίας του.

Έχει κριτήρια για κάθε σχέση, είτε ερωτική είτε όχι, και γνωρίζει πώς να βάζει τα όριά του με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο.

Αυτό του προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη μέσα του, καθώς η ζωή του περιβάλλεται από ανθρώπους που, κατά κύριο λόγο, τον υποστηρίζουν και τον βοηθούν να αυξήσει την αυτοπεποίθησή του και την αυτοεκτίμησή του.

Τα άτομα του κύκλου του θα τον βοηθήσουν να εξελίξει ακόμα περισσότερο τις ικανότητες που ήδη έχει και θα τον φέρουν μπροστά στα όνειρά του και στους στόχους του σε περίπτωση που παρεκκλίνει.

Και αυτή είναι η αξία και η δύναμη των υγιών σχέσεων στη ζωή μας.

Να μας κινητοποιήσουν, να μας εξοπλίσουν με εφόδια και να μας εκτινάξουν ακόμα πιο ψηλά απ’ ότι είμαστε.

Αντίθετα, οι τοξικές σχέσεις είναι οι σχέσεις που μας μειώνουν διαρκώς και αφαιρούν αξία από τη ζωή μας.

Δεν είναι μόνο ανώφελες, είναι και επιζήμιες.

Το αποτέλεσμα των τοξικών σχέσεων είναι ακριβώς το αντίθετο.

Μας απομακρύνουν από τους στόχους μας και από τα όνειρά μας.

Μας ξεζουμίζουν.

Μας υπενθυμίζουν τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα μας και έχουν ως σκοπό να μην μας δουν να πετυχαίνουμε.

Μας χειραγωγούν και μας κακοποιούν συναισθηματικά και σε πολλές περιπτώσεις δεν το καταλαβαίνουμε καν. Δες το βίντεο του Χρήστου πως να επικοινωνείς τα όριά σου.

Αυτοί οι άνθρωποι που έχουμε στη ζωή μας και μας γεμίζουν τοξικότητα είναι οι άνθρωποι που ζηλεύουν ό,τι κι αν κάνουμε, καθώς οι επιτυχίες μας τους υπενθυμίζουν τις δικές τους αποτυχίες.

Είναι οι άνθρωποι που θα σου πουν “μην προσεγγίσεις εκείνη τη γυναίκα, θα γίνεις ρεζίλι”. Είναι εκείνοι που σου λένε “μην κάνεις σχέση, θα πληγωθείς”. “Μην ξεκινήσεις καινούρια καριέρα, θα φας τα μούτρα σου”.

Οι περισσότεροι κρύβονται πίσω από την μάσκα “το λέω για το καλό σου” και μας περιορίζουν προωθώντας μας ό,τι τοξική άσχετη φράση και περιοριστική πεποίθηση χρησιμοποιούν οι ίδιοι ως δικαιολογία για να μην διεκδικήσουν κάτι καλύτερο και να μην πετύχουν.

Ένας Άνδρας Αξίας δεν δέχεται τέτοιου είδους ανθρώπους στη ζωή του γιατί ξέρει ότι θα τον μειώσουν και ότι θα χάσει όλη του την ενέργεια μόνο και μόνο με τη συναναστροφή του μαζί τους.

Επειδή αναγνωρίζει ότι οι υγιείς σχέσεις προσφέρουν τεράστια αγαθά στη ζωή του, απορρίπτει τους ανθρώπους που είναι τοξικοί.

Και το κάνει με τέχνη, αλλά είναι είναι κάθετος στην απόφασή του αυτή.

Δεν προσβάλλει κανέναν ούτε μπαίνει σε μια διαμάχη χωρίς λόγο. Γιατί ξέρει ότι η ενέργειά του είναι πολύτιμη και δεν θέλει να την σπαταλήσει.

Οι υγιείς σχέσεις που χτίζει του δίνουν δύναμη, θάρρος, αποφασιστικότητα, τον γεμίζουν με ενέργεια και θετικά συναισθήματα.

Είναι σχέσεις μέσα από τις οποίες όχι μόνο νιώθει ισχυρότερος, αλλά και ανακαλύπτει τις ικανότητες που είχε θαμμένες και τις οποίες δεν μπορούσε να δει ο ίδιος.

Φυσικά, δεν μιλάω μόνο για ερωτικές σχέσεις.

Ωστόσο, μια υγιής ερωτική σχέση με μια γυναίκα μπορεί να προσφέρει τεράστια αξία και ποιότητα, δυνατές εμπειρίες και ευχάριστες στιγμές, θετικά συναισθήματα και νέους στόχους σε έναν άντρα.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ένας Άνδρας Αξίας δεν περιμένει από τις γυναίκες ή από τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους να αντλήσει αξία και δύναμη.

Την αξία και τη δύναμη την έχει μέσα του. Δεν εξαρτάται από τους άλλους. Και ακριβώς επειδή οι σχέσεις του βασίζονται στην επιθυμία του να σχετιστεί με το συγκεκριμένο άτομο και όχι στην ανάγκη του να γίνει αποδεχτός ή στον φόβο του να μην μείνει μόνος, δημιουργεί υγιείς σχέσεις.

Άνδρας Αξίας Και Υγιείς Σχέσεις : Τα Βασικά Χαρακτηριστικά 

Όπως έχουμε ήδη αντιληφθεί μέχρι τώρα, οι υγιείς σχέσεις είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό στη ζωή μας και καθορίζουν σε τεράστιο βαθμό το ποιοι είμαστε και το τι πετυχαίνουμε.

Τα χαρακτηριστικά των υγιών σχέσεων που δημιουργεί και συνάπτει ένας Άνδρας Αξίας είναι αρκετά, ωστόστο θα δώσουμε βάση στα σημαντικότερα και βασικότερα.

#1. Αλληλοσεβασμός

Σε μια υγιή σχέση, και τα δύο άτομα σέβονται ο ένας τον άλλον.

Αναγνωρίζουν τα προσωπικά όρια του συντρόφου τους και δεν προσπαθούν να τα ξεπεράσουν

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικά, καθώς ο σεβασμός είναι βασικό χαρακτηριστικό μια υγιούς σχέσης.

Δεν μειώνουν, δεν πιέζουν, δεν κατακρίνουν τον σύντροφό τους. Σέβονται τη διαφορετικότητά του και επιδιώκουν να προσφέρουν αξία και θετικά συναισθήματα στη ζωή του.

#2. Αλληλοκατανόηση

Άλλο ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό είναι η αλληλοκατανόηση.

Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο άτομα ακούν περισσότερο απ’ όσο μιλούν και έχουν στο μυαλό τους να κατανοήσουν σε βάθος τα συναισθήματα και τον τρόπο σκέψης του άλλου ατόμου.

Δεν τους νοιάζει να πουν απλά τη γνώμη τους και δεν είναι ξεροκέφαλοι και ισχυρογνώμονες.

Αντίθετα, κατανοούν ότι ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί, νιώθει και σκέφτεται διαφορετικά και δίνουν χώρο για ελευθερία και ανεξαρτησία.

άνδρας αξίας και υγιείς σχέεις

#3. Ο Καθένας Έχει Τη Δική Του Πραγματικότητα

Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Σε μια υγιή σχέση τα άτομα έχουν μεν κοινή πραγματικότητα και καθημερινότητα, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν και ανεξάρτητα και να έχει ο καθένας τη δική του ζωή.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα μαζί.

Ειδικά σε μια ερωτική σχέση, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το να έχει ο καθένας και τη δική του παρέα, τους δικούς του φίλους, χώρο και χρόνο για τον εαυτό του και τα δικά του χόμπυ.

#4. Αλληλοϋποστήριξη

Ένας Άνδρας Αξίας δημιουργεί και συνάπτει σχέσεις με άτομα που τον υποστηρίζουν και όχι με άτομα που τον εμποδίζουν να πετύχει τους στόχους και τα όνειρά του.

Η αλληλοϋποστήριξη είναι εξαιρετικά σημαντική σε κάθε είδος σχέσης, καθώς δίνει δύναμη στα άτομα και τα κινητοποιεί να κυνηγήσουν τους στόχους του.

Φυσικά και ο καθένας θα πει τη γνώμη του, με σεβασμό όμως και ευγένεια και χωρίς να αποτρέπει τον άλλον να διεκδικήσει αυτό που του αξίζει.

#5. Έκφραση Συναισθημάτων

Η έκφραση των συναισθημάτων είναι εξαιρετικά σημαντική σε μια σχέση.

Όταν δεν εκφράζουμε ξεκάθαρα και με σαφήνεια τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας τη στιγμή που δημιουργούνται, αυτά μαζεύονται με αποτέλεσμα να ακολουθούν εκρήξεις και εντάσεις στη σχέση.

Το καλύτερο είναι να εκφράζει ο καθένας αυτό που νιώθει ελεύθερα, χωρίς να προσβάλει ή να μειώνει, με σεβασμό στο άλλο άτομο και στα δικά του συναισθήματα.

#6.Ο Ένας “Ανεβάζει” Και Εξελίσσει Τον Άλλον

Σε μια τοξική σχέση, τα άτομα έχουν ασυνείδητα ως σκοπό να μειώσουν τον άλλον και να τον αποτρέψουν από το να πετύχει τους στόχους του.

Προβάλλουν τις δικές τους ανασφάλειες και φοβίες στο άλλο άτομο και το εμποδίζουν να εξελιχθεί και να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Σε μια υγιή σχέση ωστόσο, ο σκοπός των ατόμων είναι να “ανεβάσουν” ψυχολογικά τον άλλον και να τον ωθήσουν στην εξέλιξη, καθώς αντιλαμβάνονται ότι όσο εξελίσσεται ο ένας επωφελείται και ο άλλος.

Δεν υπάρχει αυτό το έντονο εγωιστικό συναίσθημα ούτε ο φθόνος. Δεν κοιτάει ο καθένας τον εαυτού του και μόνο.

Αντίθετα, αντιλαμβάνονται και οι δύο ότι, όσο περισσότερο προχωράει ο ένας, τόσο θα προχωρήσει και ο άλλος.

άνδρας αξίας και υγιείς σχέσεις

#7. Έχουν Κοινή Νοοτροπία Και Παρόμοιους Στόχους

Η κοινή στάση απέναντι στη ζωή είναι πολύ σημαντική.

Όταν συμβαδίζεις με κάποιον, είτε ερωτικά είτε φιλικά είτε επαγγελματικά, είναι απαραίτητο να μοιράζεστε κοινούς στόχους και οράματα και κοινή νοοτροπία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα θέλετε ακριβώς τα ίδια και θα σκέφτεστε το ίδιο.

Σημαίνει ότι, εάν ο ένας θέλει να φτάσει στο 100 ο άλλος δεν θα έχει ως στόχο να φτάσει στο 20, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν θα συμβαδίζουν αυτά τα δύο άτομα.

#8. Άνδρας Αξίας Και Υγιείς Σχέσεις : Ερωτική Και Σεξουαλική Έλξη

Εάν μιλάμε για ερωτική σχέση, τότε είναι απαραίτητο να υπάρχει ερωτική και σεξουαλική έλξη ανάμεσα στα δύο άτομα.

Η ερωτική και η σεξουαλική έλξη παίζουν τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη και τη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης.

Δεν νοείται σχέση ερωτική όπου δεν νιώθει το ζευγάρι την ανάγκη να συνευρίσκεται σεξουαλικά αρκετά συχνά.

Εάν υπάρχει χαμηλή σεξουαλική και ερωτική έλξη τότε η σχέση φθίνει καθώς λείπουν κάποιες πολύ βασικές πτυχές της και αρχίζει και γίνεται τοξική.

Η ερωτική και σεξουαλική αποδοχή και ελευθερία παίζουν τεράστιο ρόλο στη δημιουργία μιας υγιούς ερωτικής σχέσης.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι ένας Άνδρας Αξίας δεν περιμένει να του έρθουν υγιείς σχέσης στη ζωή του, ούτε κατηγορεί τους άλλους για τις τοξικές του σχέσεις.

Επιλέγει ο ίδιος ποια άτομα θέλει να έχει στη ζωή του και επιδιώκει να εξυγιαίνει τις σχέσεις του και να δημιουργεί εκείνος τις ιδανικές σχέσεις που του αξίζουν.

Ξεπερνάει τους εσωτερικούς του φόβους και διεκδικεί τη ζωή και τις σχέσεις που του αξίζουν.

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο τι σημαίνει να είσαι ένας Άνδρας Αξίας και πώς μπορείς να γίνεις ένας τέτοιος άντρας μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο “Άνδρας Αξίας: Πώς Να Βάλεις Τάξη Στο Χάος Του Σύγχρονου Φλερτ“, από τους δημιουργούς του Men Of Style και από τις Εκδόσεις Έσοπτρον.  Μπορείς να το παραγγείλεις εδώ.

Και μπορείς να μάθεις ακόμα περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.