Άνδρας Αξίας: Κοινωνικός Κύκλος και Ανδρική Φιλία

Άνδρας Αξίας Και Κοινωνικός Κύκλος

Από τα βασικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ένας Άνδρας Αξίας είναι η ικανότητά του να δημιουργεί και να διατηρεί ένα ποιοτικό κοινωνικό κύκλο.

Επειδή ο Άνδρας Αξίας είναι ένας άξιος ηγέτης είναι εξαιρετικά σημαντικό το να έχει έναν κοινωνικό κύκλο. Όπως μπορείς να διαβάσεις σε αυτό το άρθρο, που μπορεί να τον υποστηρίξει αλλά και στον οποίο ο ίδιος φυσικά προσφέρει αξία.

Βέβαια, το να έχεις κοινωνικό κύκλο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις και φίλους. Η ανδρική φιλία δεν μετριέται με το πόσους ανθρώπους έχεις στη ζωή σου. Πολλοί άνθρωποι έχουν τεράστιο κοινωνικό κύκλο και καθόλου φίλους.

Άλλοι πάλι έχουν φίλους αλλά μικρό κοινωνικό κύκλο.

μικρός κοινωνικός κύκλος

Το σημαντικό είναι να μπορέσεις σταδιακά να δημιουργήσεις έναν κοινωνικό κύκλο και παράλληλα να έχεις και άντρες φίλους.

Σε κάθε περίπτωση, ένας Άνδρας Αξίας έχει ξεκάθαρη εικόνα της ζωής που θέλει να δημιουργήσει και αντιμετωπίζει τους εσωτερικούς του φόβους που τον εμποδίζουν να δημιουργήσει πραγματικές φιλίες και να αναπτύξει έναν ποιοτικό κοινωνικό κύκλο.

 

Πώς Δημιουργείς Έναν Ποιοτικό Κοινωνικό Κύκλο 

Καταρχάς, υπάρχει λόγος που χρησιμοποιώ τη λέξη “ποιοτικός”. Το να έχεις έναν κοινωνικό κύκλο που απαρτίζεται από άτομα που κοιτούν μόνο να αφαιρέσουν αξία από τους άλλους και όχι να προσφέρουν σίγουρα δεν σε ωφελεί και ούτε θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους και τα όνειρά σου.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεσαι πραγματικά περισσότερους φίλους στη ζωή σου. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με εάν θέλουμε πραγματικά πολλούς φίλους.

Αντίθετα, χρειάζεσαι περισσότερα ποιοτικά άτομα στη ζωή σου που σου προσφέρουν αξία και που μαζί μπορείτε να πορευτείτε προς τους στόχους σας και να πετύχετε.

Επομένως, στο θέμα Άνδρας Αξίας και κοινωνικός κύκλος, δεν χρειάζεται να βάζεις στη ζωή σου όποιον τύχει να βρεθεί στο δρόμο σου.

Όταν δημιουργείς έναν κοινωνικό κύκλο πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός αλλά και επιλεκτικός στο ποιον βάζεις μέσα.

Το ωφείλεις πρώτα απ’ όλα σε εσένα, αλλά και στα υπόλοιπα άτομα που είναι μέρος του κύκλου αυτού.

Για παράδειγμα, το να συναναστρέφεσαι με ένα άτομο που διαρκώς παραπονιέται για τα πάντα, κατηγορεί τους άλλους, δεν έχει στόχους και όνειρα, είναι παθητικό και δεν διεκδικεί, και συνολικότερα “ρουφάει” όση περισσότερη ενέργεια μπορεί από τους γύρω του όχι μόνο θα επηρεάσει εσένα, αλλά θα αντιδράσουν αρνητικά και τα υπόλοιπα άτομα της παρέας.

Αντίθετα, είναι πολύ πιο ωφέλιμο να συναναστρέφεσαι με ποιοτικά άτομα υψηλής αξίας, τα οποία έχουν να προσφέρουν στον κύκλο αυτό και κοιτούν το καλό όλης της παρέας.

άνδρας και φίλία

Να προτιμάς να κάνεις παρέα με άτομα που είναι θετικά, έχουν στόχους και όνειρα, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, θέλουν να εξελίσσονται και να βοηθούν τους γύρω τους και έχουν παιδεία.

Όλα αυτά είναι πολύ βασικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να έχουν όσοι επιλέξουν και επιλέξεις να κάνετε παρέα.

Να θυμάσαι ότι η ποιότητα και η υψηλή αξία έλκει ποιότητα και υψηλή αξία.

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να έχεις έναν κοινωνικό κύκλο που αποτελείται από 50 άτομα χαμηλής αξίας. Είναι προτιμότερο να έχεις μια παρέα που αποτελείται από 5 άτομα υψηλής αξίας.

Σταδιακά, θα έλξετε και θα γνωρίσετε κι άλλους ποιοτικούς ανθρώπους και η παρέα σας θα μεγαλώσει. Γι’ αυτό να είσαι επιλεκτικός. Ένας Άνδρας Αξίας ακολουθεί την εσωτερική του ηθική πυξίδα και επιλέγει εκείνος τις σχέσεις που θα συνάψει με τους άλλους.

Επιπλέον, είναι σημαντικό, προκειμένου να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο να γίνεις πιο κοινωνικός. Να βγαίνεις περισσότερο έξω και να ξεκινήσεις νέες δραστηριότητες.

Φυσικά, όλα αυτά λειτουργούν συνδυαστικά. Χρειάζεται και να βγαίνεις περισσότερο έξω, και να ξεκινήσεις νέες δραστηριότητες και χόμπυ, αλλά και να γίνεις πιο κοινωνικός και να αρχίσεις να μιλάς πρώτος σε περισσότερους ανθρώπους.

Θυμήσου ότι ένας Άνδρας Αξίας βάζει τον εαυτό του στην πρώτη γραμμή και είναι εκείνος που παίρνει τις πρωτοβουλίες και ξεκινάει μια συζήτηση.

Μην περιμένεις από τους άλλους λοιπόν. Ξεκίνα εσύ. Πότε δεν ξέρεις τι μπορεί να βγει μέσα από μια νέα γνωριμία.

Άνδρας Αξίας Και Ανδρική Φιλία

ανδρική φιλία

Η ανδρική φιλία διαφέρει από τον κοινωνικό κύκλο, καθώς ένας κοινωνικός κύκλος μπορεί να αποτελείται από πολλά άτομα που απλά γνωρίζεις.

Αντίθετα, οι φίλοι σου είναι κοντινοί σου άνθρωποι τους οποίους μπορείς να εμπιστευτείς περισσότερο και τους οποίους μπορείς να υπολογίζεις ως συμμάχους που θα είναι δίπλα σου.

Θα χρειαστεί φυσικά κι εσύ να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου ώστε να μην βασίζεσαι υπερβολικά πολύ επάνω στους φίλους σου. Σε μια φιλία το καλύτερο είναι να νιώθεις ότι παίρνεις περίπου όσα δίνεις.

Εάν δίνεις μόνο εσύ, τότε η φιλία αυτή δεν είναι ισότιμη.

Αντίθετα, εάν δεν μπορείς να διαχειριστείς τις καταστάσεις και τα συναισθήματά σου και διαρκώς αναζητάς τη βοήθεια των φίλων σου, και πάλι η σχέση δεν είναι ισότιμη.

Επίσης, ένας Άνδρας Αξίας ξέρει να στηρίζει πρακτικά τους φίλους του και να προσφέρει αξία διαρκώς, χωρίς να απαιτεί αντάλλαγμα για τη στήριξη που δίνει. Δεν κοιτάει τι θα πάρει όταν δίνει, γιατί έτσι δεν προσφέρει πραγματικά αξία αλλά κοιτάει πώς να πάρει αξία.

Το πώς διαχειρίζεσαι τις σχέσεις σου και τις φιλίες σου δείχνει σε τεράστιο βαθμό τι είδους άνθρωπος είσαι.

Ένας καλός φίλος είναι κάποιος που ξέρει να ακούει και δεν νιώθει την ανάγκη να επιβάλει μονίμως τη γνωήμη του και να περνάει το δικό του. Αναγνωρίζει ότι η πραγματική φιλία βασίζεται στο ότι θέλεις το καλό του άλλου κι ας σημαίνει αυτό ότι θα έχεις άδικο.

Πολλές φορές το όφελος του φίλου μας δεν είναι αυτό που νομίζουμε εμείς. Ωστόσο, μια ανδρική φιλία πρέπει να βασίζεται στο να βγουν κερδισμένα και τα δύο μέλη από τη σχέση αυτή.

Με αυτόν τον τρόπο προσφέρεις πραγματική αξία στους φίλους σου κι εκείνοι θέλουν να είναι δίπλα σου.

Επιπλέον, ανδρική φιλία σημαίνει ότι στηρίζεις έμπρακτα το άλλο άτομο στις επιλογές του και φυσικά ότι κάνει κι εκείνο το ίδιο. Η πρακτική υποστήριξη είναι πολύ σημαντική σε μια φιλία. Φυσικά και θα πεις τη γνώμη σου εάν διαφωνείς στην επιλογή ενός φίλου σου, αλλά δεν έχεις δικαίωμα να την επιβάλεις.

Πρακτική υποστήριξη σημαίνει ότι εάν θέλει ένας φίλος σου να μιλήσει σε μια γυναίκα που του αρέσει, πας κι εσύ μαζί του. Σίγουρα δεν τον εμποδίζεις από το να την προσεγγίσει. Δες το βίντεο του Θέμη για το τι μπορείς να κάνεις εάν οι φίλοι σου δεν φλερτάρουν.

Οι πραγματικές φιλίες δημιουργούνται μεταξύ ατόμων που δεν ζηλεύουν ο ένας τον άλλον και που έχουν σχεδόν ίση αξία, ώστε να προσφέρουν ίση αξία και στη σχέση.

Και η ανδρική φιλία είναι ένας δεσμός που είναι βαθύς και μπορεί να προσφέρει πολλά στη ζωή σου.

Συνολικά, ένας Άνδρας Αξίας ξέρει να ξεχωρίζει τον κοινωνικό κύκλο από τους φίλους. Αλλά προσφέρει αξία σε κάθε άτομο στη ζωή του. Άνδρας Αξίας και κοινωνικός κύκλος αλληλεπιδρούν και επηρεάζονται.

Το πιο σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεσαι να βάζεις ανθρώπους στη ζωή σου που σου αφαιρούν αξία. Και σε μειώνουν. Γιατί έτσι χάνεις κι εσύ. Να είσαι επιλεκτικός και να γνωρίζεις τι αξίζεις.

Μόνο έτσι θα μπορέσεις να δημιουργήσεις ποιοτικές σχέσεις με τους ανθρώπους και να αποκτήσεις έναν κοινωνικό κύκλο που θα σε βοηθήσει να απογειωθείς.

Μάθε πώς μπορείς κι εσύ να γίνεις ένας Άνδρας Αξίας διαβάζοντας το βιβλίο από τους δημιουργούς της πρώτης σχολής φλερτ στην Ελλάδα Men Of Style “Άνδρας Αξίας: Πώς Να Βάλεις Τάξη Στο Χάος Του Σύγχρονου Φλερτ“, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Έσοπτρον.

Πρόκειται για έναν πρακτικό οδηγό για τις σχέσεις σου με το αντίθετο φύλο. Τις συμπεριφορές που δημιουργούν έλξη και επιθυμία, τον τρόπο που σκέφτονται οι γυναίκες, το πώς μπορούμε να τις φλερτάρουμε πετυχημένα. Αλλά κυρίως, το πώς να εξελίξουμε τον εαυτό μας. Με τέτοιο τρόπο που να κερδίζουμε σε καθημερινή βάση αυτό που μας αξίζει.

Βρες το εδώ.

Αν θέλεις να μάθεις πώς να είσαι ένας άνδρας αξίας που οι γυναίκες πάντα προσέχουν και ξεχωρίζεις στο πλήθος, μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.