Άνδρας Αξίας: Πώς Διατηρείς και Διαλύεις μια Σχέση

Άνδρας Αξίας: Πώς Διατηρείς και Διαλύεις μια Σχέση

Άνδρας Αξίας Και Σχέση

Μια από τις ικανότητες που έχει ένας Άνδρας Αξίας είναι ότι ξέρει πώς να διατηρήσει αλλά και πώς να διαλύσει μια σχέση.

Είναι πολύ σημαντικό, εφόσον έχουμε ξεπεράσει το στάδιο της προσέγγισης και έχουμε δημιουργήσει μια σχέση με μια γυναίκα, να γνωρίζουμε τους τρόπους με τους οποίους διατηρούμε και διαλύουμε τη σχέση αυτή.

Το να έχεις την ικανότητα να διατηρήσεις μια σχέση για το χρονικό διάστημα που θέλεις και βλέπεις ότι η σχέση αυτή ευδοκιμεί, είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να γίνεις ένας Άνδρας Αξίας και να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.

Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζεις και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να διαλύσεις μια σχέση, αλλά και ο κατάλληλος τρόπος.

Αυτό είναι που θα εξετάσουμε στο σημερινό άρθρο, προκειμένου να βάλουμε μια τάξη στο χάος του σύγχρονου φλερτ αλλά και να διαπιστώσουμε πόσο πιο απλές γίνονται οι δυναμικές των ανθρώπινων σχέσεων όταν ξέρεις να τις διαχειριστείς σωστά.

Πώς Διατηρεί Μια Σχέση Ένας Άνδρας Αξίας

#1. Ηγείται Στη Σχέση

Οι ηγετικές ικανότητες, όπως θα μάθεις διαβάζοντας εδώ διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στη διατήρηση μιας σχέσης αλλά και στην εξέλιξή της.

Το να είσαι ένας άξιο ηγέτης ανεβάζει την έλξη στη σχέση, με αποτέλεσμα να μην μειώνεται το ερωτικό ενδιαφέρον.

Ένας καλός ηγέτης παίρνει αποφάσεις και πρωτοβουλίες, αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του και των σχέσεών του και κυρίως, γνωρίζει πού στοχεύει και πώς θα το πετύχει.

Και όλα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για να πετύχει μια σχέση.

#2. Ένας Άνδρας Αξίας Έχει Ξεκάθαρα Όρια

Η οριοθέτηση είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας στο να υπάρχει μια υγιής σχέση. Μέσα από τα όρια έρχεστε και οι δύο σε επαφή με το τι αρέσει στον καθένα και το τι ανέχεται.

Το αντίθετο φύλο αντιλαμβάνεται ότι ένας άντρας δέχεται τα πάντα επειδή έχει ανάγκη από αποδοχή, όπως και ότι έχει ξεμείνει από επιλογές και βασίζεται στη σχέση του με τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Και αυτό διαλύει την έλξη και κάνει τις γυναίκες να είναι αδιάφορες απέναντί του.

Επομένως, όχι μόνο πρέπει να θέτεις ξεκάθαρα τα όριά σου και να μένεις σταθερός σε αυτά, αλλά όταν παραβιάζονται θα πρέπει να τα υποστηρίζεις και να υπάρχουν ξεκάθαρες συνέπεια. Δες το βίντεο του Χρήστου με τους 3 τρόπους να της δείξεις τα όριά σου.

Έτσι επικοινωνείς ότι είσαι ισχυρός και ανεξάρτητος, καθώς και ότι έχεις την ικανότητα να ηγηθείς και να στηρίξεις τη σχέση.

 

#3. Έχουν Και Οι Δύο Τη Δική Τους Πραγματικότητα

Το να έχει ο καθένας τη δική του πραγματικότητα είναι εξαιρετικά σημαντικό σε μια σχέση.

Ενώ μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να μας είναι δύσκολο να περνάμε ώρες χώρια από τη γυναίκα που είμαστε σε σχέση, είναι πολύ βασικό το να μην “γαντζωνόμαστε” ο ένας πάνω στον άλλο και να μπορούμε να λειτουργούμε και ανεξάρτητα.

Αυτό είναι κάτι που πρώτον, κάνει και τους δύο να μην βαριούνται και αυξάνει την ερωτική και σεξουαλική επιθυμία, και δεύτερον, δείχνει ότι και τα δύο άτομα έχουν ισχυρές προσωπικότητες και μπορούν να βασιστούν στα πόδια τους.

Ένας Άνδρας Αξίας δεν προσκολλάται πάνω στη γυναίκα. Αντιθετα, έχει τα χόμπυ του, τις παρέες του, τον κοινωνικό του κύκλο και την επαγγελματική του καριέρα και έχει χρόνο για τον εαυτό του και για να κάνει ό,τι τον ευχαριστεί.

Αυτή η κατάσταση διατηρεί τις σχέσεις και τις κάνει πιο υγιείς. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχει ο καθένας χώρο και χρόνο για τον εαυτό του και να δημιουργεί τη δική του ισχυρή πραγματικότητα.

 

Πώς Διαλύει Μια Σχέση Ένας Άνδρας Αξίας

Το να έχεις την ικανότητα να διαλύεις μια σχέση με τον σωστό τρόπο είναι όσο σημαντικό είναι και το να έχεις την ικανότητα να τη διαλύεις. Πριν συνεχίσεις να διαβάζεις, δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το πώς χωρίζουμε.

#1. Την Κατάλληλη Στιγμή

Είναι πολύ σημαντικό η σχέση να σταματάει όταν αντιλαμβάνεται ο ένας ή και οι δύο ότι δεν πηγαίνει άλλο και ότι έχει έρθει η ώρα του χωρισμού.

Πολλές φορές, πολλοί άντρες βρίσκονται σε άρνηση να δουν ότι πρέπει να χωρίσουν. Αντί να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, “σέρνονται” μέσα στη σχέση και δεν βάζουν το τέλος τη στιγμή που πρέπει.

Ωστόσο, ένας Άνδρας Αξίας συνειδητοποιεί ότι είναι ζωτικής σημασίας το να σταματάει η σχέση την κατάλληλη στιγμή.

Γι’ αυτό, αντί να κάθεται σε μια σχέση που δεν του προσφέρει κάτι πλέον και του αφαιρεί αξία, φροντίζει να χωρίσει τη στιγμή που συνειδητοποιεί ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσει.

#2. Με Σεβασμό Και Ευγένεια

Ο σεβασμός, η ευγένεια και οι καλοί τρόποι δείχνουν ότι ένας άντρας είναι ένας Άνδρας Αξίας.

Ένας Άνδρας Αξίας δεν έχει στο μυαλό του να προσβάλει, να μειώσει ή να φέρει σε δύσκολη θέση τη γυναίκα.

Αντίθετα, αντιλαμβάνεται ότι η γυναίκα έχει αξία και έχει συναισθήματα και πληγώνεται, επομένως διατηρεί την ψυχραιμία του και επικοινωνεί αυτό που νιώθει με σεβασμό και ευγένεια.

Ένας άνθρωπος που προσβάλει ή μειώνει κάποιον δείχνει ότι έχει χαμηλή αξία.

Το πιο σημαντικό είναι, ό,τι κι αν έχει συμβεί μεταξύ σας, να διατηρηθεί ένα αξιόλογο επίπεδο.

#3. Με Ξεκάθαρο Τρόπο Και Οριστικά

Αυτοί οι δύο τρόποι είναι ίσως και οι πιο σημαντικοί.

Ένας Άνδρας Αξίας διαλύει μια σχέση με απλό και ξεκάθαρο τρόπο και αφού έχει καταλάβει ότι δεν πάει άλλο.

Δεν το “τραβάει” μέχρι να καταλάβει εκείνη ότι θέλει να χωρίσουν.

Αντίθετα, αναλαμβάνει την ευθύνη και κάνει εκείνος την ξεκάθαρη κίνηση που χρειάζεται να κάνει.

Επιπλέον, όταν πει “τέλος” γνωρίζει ότι είναι οριστικό.

Δεν επιστρέφει, δεν μετανιώνει και δεν πισωγυρίζει στην απόφασή του.

Αυτό συμβαίνει γιατί όταν παίρνει μαι απόφαση, την υποστηρίζει. Γνωρίζει ότι είναι ανώφελο να προσπαθεί να αλλάξει καταστάσεις και άτομα που δεν αλλάζουν, καθώς και ότι ο χρόνος του είναι πολύτιμος και πρέπει να πάει παρακάτω.

Δεν κολλάει σε μια γυναίκα, γιατί αντιλαμβάνεται και πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετές γυναίκες που περιμένουν να τις φλερτάρουν.

Έχει επιλογές. Γι’ αυτό δεν συμβιβάζεται.

Δες περισσότερα για το πώς να γίνεις ένας Άνδρας Αξίας εδώ.

Συμπερασματικά, ένας Άνδρας Αξίας γνωρίζει πότε να διαλύσει μια σχέση και έχει τον κατάλληλο τρόπο να το κάνει. Ξέρει επίσης και πώς να διατηρεί μια σχέση και να την κάνει να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι ένας Άνδρας Αξίας γνωρίζει την αξία του και δεν κάνει σχέσεις από ανάγκη ή απλά για να κάνει. Αντίθετα, ενώ μπορεί να είναι ανεξάρτητος και να σταθεί στα πόδια του και δεν τον φοβίζει η μοναξιά, επιλέγει ο ίδιος να μπει σε σχέση επειδή πραγματικά του αρέσει η συγκεκριμένη γυναίκα.

Έτσι, δημιουργεί υγιής σχέσεις οι οποίες προσφέρουν επιπρόσθετη αξία στη ζωή του.

Και αυτό είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει και τον οδηγεί στην βαθιά και πραγματική επιτυχία.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα, δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.