Άνδρας, μούσι και περιποίηση. Ομάδα που κερδίζει!

Αν είσαι από αυτούς που αφήνουν μούσι μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες για την περιποίησή του. Αν όχι ίσως να θες να το ξανασκεφτείς και να αφήσεις και εσύ!

Το ότι οι άνδρες με μούσι είναι στη μόδα το ξέρουμε καιρό τώρα. Όσοι από εμάς είχαμε μούσι πριν γίνει εντυπωσιακής απήχησης μόδα στην Ελλάδα, αισθανόμασταν ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή σύντομα και αυτό γιατί βλέπαμε το πώς μας βλέπουν οι άνθρωποι σε σχέση με κάποιον που δεν έχει μούσι.

Προσωπικά άρχισα να αφήνω μούσι γιατί

Α) μου άρεσε σαν διαδικασία. Από πολύ μικρός ανυπομονούσα να αρχίσω να ασχολούμαι με τα ξυραφάκια και τους αφρούς ξυρίσματος του πατέρα μου. Θυμάμαι τον εαυτό μου σε πολύ παιδική ηλικία να παίζω με τις χτένες που είχε για το δικό του μούσι και να προσπαθώ να χτενίσω το χνούδι στο παιδικό μου πρόσωπο. Οπότε όταν ξεκίνησα να ξυρίζομαι το είδα σαν χόμπι που επιτέλους μπορώ να ξεκινήσω. Ένα πέρασμα στην αντρειοσύνη από την παιδικότητα.

Β) μου άρεσε επάνω μου. Ένιωθα καλά όταν είχα μούσι, ίσως γιατί το δέρμα στο πρόσωπό μου είναι πιο απαλό από όσο θα έπρεπε. Όταν δεν είχα τρίχες στη μούρη μου έμοιαζα με νεότερο 5-6 χρόνια. Αυτό από μόνο του, όταν θες να δείχνεις μεγαλύτερος για να απολαμβάνεις τα οφέλη ενός μεγαλύτερου άνδρα (γυναίκες, δουλειές, σεβασμό) ήταν αρκετό.

σου συμβαίνει κάτι τέτοιο και σένα όταν ξυρίζεσαι;
σου συμβαίνει κάτι τέτοιο και σένα;

Γ) Μου πρόσθετε κύρος. Από πολύ μικρός η καριέρα μου απαιτούσε παρουσία ανάμεσα σε ανθρώπους υψηλού κύρους και ποιότητας. Σε αυτά τα περιβάλλοντα, μπορεί να φαίνεται χαζό, αλλά η γνώση και ο επαγγελματισμός μόνο δεν φτάνει. Χρειάζεται ένα καλό πουκάμισο και ένα περιποιημένο μούσι για να συνοδεύουν ότι ικανότητες είχα.

Δ) Το καθημερινό ξύρισμα μου προκαλούσε ερεθισμό. Όντας με απαλό δέρμα και λογικά ευαίσθητο, το καθημερινό ξύρισμα ήταν κόλαση μετά από κάποιες ημέρες. Ειδικά σε περιόδους όπως στο στρατό ή στις πρώτες μου ημέρες σε ένα νέο εργασιακό χώρο όπου αναγκαστικά ξυριζόμουν, υπέφερα. Οι κρέμες δεν βοηθούν πάντα αλλά και όταν το έκαναν ήταν παροδική ανακούφιση γιατί αυτό που πραγματικά χρειαζόμουν ήταν να μη ξυρίζομαι.

Ε) Το ξύρισμα μου θύμιζε καταναγκαστικό έργο. Όταν βλέπω καθημερινά ξυρισμένους άνδρες μου θυμίζουν κατηγορίες ανθρώπων που είναι αναγκασμένοι να κάνουν κάτι που δεν θέλουν πραγματικά. Σαν μια δήλωση υποχώρησης της αντρειοσύνης τους έναντι της κοινωνίας. Σαν μια δέσμευση σε κάτι που είναι δυνατότερο από αυτούς. Ξέρω τραβηγμένο και ίσως ρομαντικό αλλά σε εμένα υπήρχε αυτή η αίσθηση.

Από εκεί και πέρα είναι πλέον πασίγνωστο, ειδικά σε χώρες όπως η δικιά μας, πως το μούσι στον άνδρα ελκύει περισσότερο την γυναίκα από το να είσαι ξυρισμένος κόντρα. Υπάρχουν άπειρες έρευνες που το έχουν αναδείξει ως πραγματικότητα. Το θεωρούν στολίδι ή μια ένδειξη ανωτερότητας σε μια φανταστική κοινωνική ομάδα μέσα στα πλαίσια της οποίας είσαι σημαντικός. Μια γενειάδα ή ένα υγιές μούσι, προσεγμένο και δυνατό, εκπέμπει αρρενωπότητα και εμπνέει τα πρωτόγονα ένστικτα της γυναίκας να της πουν ότι ίσως αυτός ο άνδρας να είναι αυτό που δείχνει, όπως και σε εμάς μια υγιείς, μακριά και περιποιημένη γυναικεία κώμη μας προκαλεί τα ίδια.

Σε κάθε περίπτωση, όπως όλα όσα αξίζουν, χρειάζεται και αυτό περιποίηση. Δεν είμαι ειδικός, αλλά έχοντας δοκιμάσει διάφορα μπορώ να αναφέρω ότι και όσα έχουν πετύχει σε μένα για να έχω ένα σχετικά όμορφο και υγιές μούσι στα γούστα τα δικά μου και των γυναικών που συναναστρέφομαι.

Κάποιοι φίλοι και γνωστοί, πάνε σε ειδικούς (ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν μπαρμπέρηδες πια) και μπορώ να σου προτείνω ένα δύο μαγαζιά Αθήνα αν θες που κάνουν καλή δουλειά. (Πάτα εδώ για να επικοινωνήσουμε). Καλά κάνουν. Όμως ο χρόνος μου είναι τόσο περιορισμένος που σαν διαδικασία μου κοστίζει περισσότερα από όσα καλά μου προσφέρει. Οπότε το προσπαθώ μόνος και φυσικά με τον καιρό έγινα καλύτερος.

Έχω πάντα καλό ξυραφάκι. Επένδυσε έστω 20 ευρώ και πάρε ένα από αυτά με τα ανταλλακτικά. Τουλάχιστον 3 λεπίδες σε κάθε κεφαλή. Τα μιας χρήσης με τη μια λεπίδα είναι απλά απαράδεκτα για μια σωστή φροντίδα προσώπου. Δεν τα χρησιμοποιώ για πλήρες ξύρισμα αλλά για να θέσω το πλαίσιο και τα όριά του. Ξυρίζω γύρω γύρω, κάτω από το λαιμό και ψηλά στα μάγουλα κάτω από τα ζυγωματικά για να δώσω στο μούσι το σχήμα που θέλω. Σε κάθε bootcamp προσεγγίζω περίπου 20 γυναίκες οπότε είχα και τρόπο να τεστάρω ποιο σχήμα μου ταιριάζει κατά την άποψή τους. Πλέον έχω καταλήξει σε κάτι διακριτικό και με αρκετές γραμμές σε σχέση με καμπύλες.

Έχω μια καλή ξυριστική μηχανή. Για να το τριμάρω ελαφρώς όταν φουντώνει. Προσωπικά μου αρέσει το μούσι των 10 ημερών. Ούτε καν τριών που λένε όλοι και που κάνει τον άνδρα πιο σέξυ. Αυτό είναι γενάκι. ¼ – ½  δάχτυλο τρίχα και πάνω. Όταν ξεφύγει με τη μεγάλη σκάλα αποφορτίζουμε για να μη μοιάζουμε με τον Άγιο Βασίλη.

Ξυρίζω και πάνω από τα χείλια αλλά και στα πλάγια της φαβορίτας. Στα χείλια καμία τρίχα για μένα δεν πρέπει να καλύπτει έστω και ένα χιλιοστό του χείλους. Την φαβορίτα δεν την κάνω πολύ λεπτή για να μη μοιάζει με του Σφακιανάκη αλλά ούτε και την αφήνω Κόκκωτα στυλ. Κάτι στη μέση βολεύει για να μην ξεφεύγουν τριχούλες από το πλαίσιό της.

Έχω ένα ενυδατικό για μετά για τα σημεία που περνάει το ξυράφι και είναι αυτό εδώ. Μου το πρότεινε ο Chris και δροσίζει όπως πρέπει το σημείο που είναι ταλαιπωρημένο από την λεπίδα. Σε 15 λεπτά είναι πάλι όπως πριν. (Δεν έχουμε καμία σχέση με την εταιρεία ούτε κάνουμε διαφήμιση. Πάρε όποιο νομίζεις, απλά σου λέω εγώ ποιο χρησιμοποιώ)

Δεν χρησιμοποιώ ποτέ λάδι ή άλλη κρέμα για το χρώμα τους. Κάποιοι το κάνουν ώστε όταν περάσει καιρός και η τρίχα στα άκρα της αρχίζει και ξανθίζει, να επαναφέρουν το χρώμα. Προσωπικά δεν το αφήνω τόσο πολύ και όταν φτάσει σε αυτό το σημείο καταλαβαίνω ότι ήρθε η ώρα για τριμάρισμα. Το θεωρώ καλό για ανανέωση της τρίχας. Δοκίμασέ το κάνα μήνα και πες μου τα αποτελέσματα.

Με την ευκαιρία, όταν αρχίζουν τα μούσια να έχουν άσπρες τρίχες, μη σκας. Κοίτα πόσο cool μπορείς να γίνεις.

Μουσι

 

Αν έχεις δικές σου πρακτικές ή «Τελετουργικά» για την περιποίηση του πολύτιμου στολιδιού σου που λέγεται μούσι, στείλε μου εδώ και εγώ θα τα δημοσιεύσω και για τους υπόλοιπους. Ή μπορείς να ξεκινήσεις μια κουβέντα με τους αναγνώστες του MenOfStyle στο forum.

Πριν πας σε κάποιο άλλο άρθρο για style της σελίδας μας, θυμήσου να εγγραφείς στο newsletter μέσω του οποίου σε ενημερώνουμε για σημαντικά ζητήματα της κοινότητάς μας, προσφορές μόνο για μέλη, δωρεάν σεμινάρια και μπορείς να κατεβάσεις ένα δωρεάν ebook.

Ως την επόμενη φορά.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Έχασες τον κωδικό σου? Εισήγαγε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου. Θα λάβεις ένα σύνδεσμο για να δημιουργήσεις έναν νέο κωδικό πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.