Άνδρες που Θαυμάζουμε: Bruce Lee

O Bruce Lee είναι ένας θρύλος και φυσικά ένας άνδρας που θαυμάζουμε. Διάβασε τους λόγους.

Ο Bruce Lee πέθανε το 1973, σε ηλικία μόλις 32 ετών. Έχουν περάσει 50 χρόνια από τον θάνατο του και οι ταινίες του είναι ακόμη πολύ δημοφιλείς.

Η διδασκαλία του είναι ακόμη σεβαστή, βρίσκει εφαρμογή και έχει προσαρμοστεί στις σύγχρονες πολεμικές τέχνες. Θα βρεις αφίσες του σε σχολές πολεμικών τεχνών ανά τον κόσμο, αλλά και σε δωμάτια νεαρών (ή όχι και τόσο νεαρών!) αντρών και σε κινηματογράφους.

Ας Δούμε την Ιστορία του από την Αρχή
O Bruce Lee είναι ένας θρύλος και φυσικά ένας άνδρας που θαυμάζουμε. Διάβασε τους λόγους.

Ο Bruce Lee γεννήθηκε στο San Francisco, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας στην Κίνα. Εκεί ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός και τις σπουδές του στο Kung Fu.

Στα 18 του επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Washington. Αυτό είναι κάτι που αρκετοί δεν γνωρίζουν, αλλά η ανώτατη εκπαίδευση του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη του.

Ο Lee ήταν ιδιοκτήτης σχολών Kung Fu σε όλη την Αμερική, όπου δίδαξε με πάθος την κινέζικη φιλοσοφία και κουλτούρα, κάτι πολύ ριζοσπαστικό για την εποχή (δεκαετία του 1960).

Για τον λόγο αυτό έγινε θύμα αρνητικής κριτικής από τους συμπατριώτες του, ελιτιστές δασκάλους του Kung Fu, στους οποίος δεν άρεσε το γεγονός ότι ο Lee δίδασκε την τέχνη τους σε μη Ασιάτες.

Ο Lee, όντας προοδευτικός δεν συμβιβάστηκε και συνέχισε το έργο του παραμένοντας πιστός στις αρχές του.

Πώς όμως ο Bruce Lee από Δάσκαλος του Kung Fu
έγινε Σταρ του Κινηματογράφου;
O Bruce Lee είναι ένας θρύλος και φυσικά ένας άνδρας που θαυμάζουμε. Διάβασε τους λόγους.

Άνθρωποι του Hollywood τον είδαν για πρώτη φορά σε εντυπωσιακές επιδείξεις που έκανε κατά την διάρκεια αγώνων πολεμικών τεχνών.

Το 1966 πέρασε οντισιόν και πήρε τον πρώτο του ρόλο στην αμερικάνικη σειρά The Green Hornet. Μέσα από αυτήν την σειρά έγινε διάσημος σε όλη την Αμερική.

Είναι γνωστό το γεγονός ότι οι παραγωγοί της σειράς του είχαν ζητήσει να είναι πιο αργός στις κινήσεις του, γιατί ήταν πολύ γρήγορες για να τις πιάσει η κάμερα!

Η σειρά άντεξε μόνο μια σεζόν, αλλά ήταν αρκετή για να απογειώσει την καριέρα του Lee. Ακολούθησαν πάρα πολύ γνωστές ταινίες: Fist of Fury, Enter the Dragon και το μνημειώδες Way of the Dragon, όπου ο Lee έρχεται αντιμέτωπος με τον πασίγνωστο Chuck Norris.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγινε διάσημος και κατάφερε να βγάλει πολλά χρήματα, διατηρώντας την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Πολύ σημαντικό ήταν και το γεγονός ότι άνοιξε πόρτες και σε άλλους συμπατριώτες του, οι οποίοι έως τότε βίωναν τον ρατσισμό.

To Jeet Kune Do
O Bruce Lee είναι ένας θρύλος και φυσικά ένας άνδρας που θαυμάζουμε. Διάβασε τους λόγους.

Η σημαντικότερη ίσως παρακαταθήκη του Bruce Lee ήταν η δημιουργία της τέχνης του Jeet Kune Do, το οποίο ήταν η  βάση των σύγχρονων μεικτών πολεμικών τεχνών, ΜΜΑ.

Το Jeet Kune Do ήταν μια προσαρμοσμένη έκδοση του Kung Fu με στοιχεία πυγμαχίας αλλά και άλλων τεχνικών. Ο ίδιος πίστευε ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη πολεμική τέχνη.

Η διδασκαλία του JKD ήταν πρωτοποριακή για την εποχή και έφερε επανάσταση.

Bruce Lee, ένας Ολοκληρωμένος Άνθρωπος
O Bruce Lee είναι ένας θρύλος και φυσικά ένας άνδρας που θαυμάζουμε. Διάβασε τους λόγους.

Ο Lee είχε καταφέρει πάρα πολλά σε κάθε τομέα της σύντομης ζωής του. Ήταν ηθοποιός, σταρ, μαχητής, δάσκαλος, φιλόσοφος. Ο ίδιος έλεγε ότι το κλειδί για την αθανασία είναι να ζήσεις μια ζωή που θα αξίζει να θυμούνται.

Σίγουρα ο Lee το κατάφερε αυτό και με το παραπάνω.

Το όνομα του είναι γνωστό σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπήρξε άλλος άνθρωπος από τον χώρο των πολεμικών τεχνών που να είχε τέτοια επιρροή και να βοήθησε τόσο στην διάδοση των πολεμικών τεχνών, όσο ο Lee. Και παρόλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια, η διδασκαλία του αποτελεί ακόμη έμπνευση για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Γιατί τον Θαυμάζουμε
O Bruce Lee είναι ένας θρύλος και φυσικά ένας άνδρας που θαυμάζουμε. Διάβασε τους λόγους.
#1. «Αληθινή Ζωή είναι να Ζεις για τους Άλλους»

Ο Lee υπήρξε φυσιογνωμία που ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους, διάσημους και μη, σε πολλούς τομείς εκτός των πολεμικών τεχνών, από επιχειρηματίες μέχρι καλλιτέχνες.

#2. Το Πάθος για Βελτίωση σε κάθε Τομέα της Ζωής

Ο ίδιος έλεγε:

«Από μικρό παιδί είχα μια ενστικτώδη επιθυμία για βελτίωση. Για εμένα η λειτουργία και το καθήκον ενός ποιοτικού ανθρώπου είναι η ειλικρινής και τίμια ανάπτυξη των δυνατοτήτων του.»

#3. Δεν έβαλε Όρια στον Εαυτό του

Όπως είπαμε και παραπάνω, διδάχθηκε το Kung Fu και αψηφώντας τις επιθυμίες των τότε δασκάλων, επιχείρησε και κατάφερε να διαδώσει την τέχνη του στο αμερικάνικο κοινό. Έφτιαξε το δικό του σύστημα πολεμικών τεχνών και κατάφερε να γίνει παγκοσμίως διάσημος.

Ότι κατάφερε, ήταν επειδή δεν έβαλε όρια στον εαυτό του και ενέπνευσε τους συμπατριώτες του, σε μια εποχή που οι Κινέζοι στις ΗΠΑ δούλευαν ως υπηρέτες ή ως απλοί εργάτες.

«Δεν υπάρχουν όρια. Υπάρχουν μόνο σημεία καμπής, στα οποία δεν πρέπει να μείνεις, αλλά να συνεχίσεις πέρα από αυτά.»

#4. Ήθελε να Βελτιώνεται Διαρκώς

«Ακόμη και σήμερα, δεν τολμώ να πω ότι έχω επιτύχει. Ακόμη μαθαίνω, γιατί η γνώση δεν έχει όρια.»

Όσοι τον γνώριζαν, έλεγαν ότι ήταν παθιασμένος με την τελειότητα. Η αφοσίωση στου στην αυτό-βελτίωση είναι κάτι που πρέπει να εμπνέει όλους μας.

Ο θάνατος του σε ηλικία μόλις 32 ετών στάθηκε εμπόδιο στην περαιτέρω εξέλιξη του.

Κανείς δεν ξέρει τι ακόμη μπορεί να είχε καταφέρει. Όπως και να ‘χει, η διδασκαλία του παραμένει ακόμη ζωντανή, ακόμη και 50 χρόνια μετά η δουλειά του Lee συνεχίζει να εμπνέει.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θέλεις να εξελίξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες; Δες εδώ και δεν θα χάσεις.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.