Άνδρες που Θαυμάζουμε: Jimi Hendrix

Ο Jimi Hendrix είναι ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς όλων των εποχών. Και σίγουρα ένας από τους άνδρες που θαυμάζουμε.

“Η γνώση μιλά, αλλά η σοφία ακούει” – Jimi Hendrix

Το άρθρο που ακολουθεί, αποτελεί το πρώτο από μια σειρά άρθρων σχετικά με επιτυχημένους άνδρες που αξίζουν τον θαυμασμό μας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις για τον Johnny Allen Hendrix, γνωστό ως Jimi Hendrix, τραγουδιστή, συνθέτη και σημαντικότερο κιθαρίστα όλων των εποχών, σύμφωνα και με το Rock Hall of Fame.

Ο Δρόμος μέχρι την Επιτυχία:
Ο Jimi Hendrix είναι ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς όλων των εποχών. Και σίγουρα ένας από τους άνδρες που θαυμάζουμε.

Ο Hendrix γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1942 και ξεκίνησε να παίζει ακουστική κιθάρα σε ηλικία 15 ετών. Λέγεται ότι το πρώτο κομμάτι που έπαιξε στην κιθάρα ήταν το Peter Gunn theme.

Μετά την θητεία του στον στρατό το 1961 ξεκίνησε να παίζει σε διάφορες μπάντες έως το 1966, οπότε και βρέθηκε στην Αγγλία. Εκεί τον ανέλαβε ο μπασίστας των Animals, Chas Chandler και μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφόρησε τις πρώτες του επιτυχίες.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μπήκε στο ΤΟP10 της Μεγάλης Βρετανίας με 3 τραγούδια του, ενώ δεν άργησε να γίνει νούμερο 1 και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λίγα χρόνια μετά κατάφερε να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος κιθαρίστας στον κόσμο, παίζοντας σε παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ, όπως αυτό του Woodstock.

Η καριέρα του Hendrix διήρκεσε στην ουσία μόνο μια οκταετία (1962-1970) παρόλα αυτά υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη της rock μουσικής. Ο Hendrix επηρεάστηκε από την blues μουσική, η οποία ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής εκείνη την εποχή και κατάφερε να συνδυάσει τον ήχο των blues με τον ήχο της rock, δημιουργώντας έναν νέο ήχο που δεν είχε ακουστεί ποτέ ξανά και ξετρέλανε τα πλήθη!

Η χρήση ηλεκτρικών ενισχυτών και μεικτών τον βοήθησε να αναδείξει την μουσική του, να καθιερωθεί και να εμπνεύσει άλλους καλλιτέχνες.

Με το τέλος της καριέρας του είχε καταφέρει να αλλάξει την μουσική και παρόλο που υπάρχει η άποψη ότι δεν είχε τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, είναι σημαντικό να κρίνουμε τον Hendrix με κριτήριο την αυθεντικότητα του.

Ο Pete Townshend, κιθαρίστας των Who, είχε πει για τον Hendrix ότι ομόρφυνε τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας. Ο Hendrix πραγματικά ήταν ένας επαναστάτης της μουσικής, με όπλο του μια κιθάρα Fender Stratocaster.

Όπως ο ίδιος έλεγε “Η μουσική δεν λέει ψέμματα. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, αυτό είναι η μουσική”

Από τα όσα ο Hendrix είχε κατά καιρούς πει, μπορεί κανείς να αντιληφθεί την αγάπη του για την μουσική, για τον rock τρόπο ζωής και για την ίδια την ζωή, καθώς επίσης και το μέγεθος της σοφίας του.

Βραβεία:
Ο Jimi Hendrix είναι ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς όλων των εποχών. Και σίγουρα ένας από τους άνδρες που θαυμάζουμε.

Όλοι οι δίσκοι του Hendrix, όσο ήταν εν ζωή, έγιναν πλατινένιοι, ενώ κυκλοφόρησαν και δίσκοι μετά τον θάνατό του, ορισμένοι από τους οποίους έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι και έφτασαν σε υψηλές θέσεις στα charts.

Βραβεύτηκε πολλές φορές, τόσο εν ζωή, όσο και μετά θάνατον, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ψηφίστηκε ως ο καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών και καλύτερος καλλιτέχνης όλων των εποχών.

Όπως είναι φυσικό, ακόμη και σήμερα ο Hendrix έχει πιστούς οπαδούς κάθε ηλικίας, οι οποίοι ακούν και εμπνέονται από την μουσική του, σε όλο τον πλανήτη.

Πριν εμφανιστεί ο Hendrix, κανείς δεν ήταν σαν αυτόν. Μετά όλοι ήθελαν να είναι σαν αυτόν και αυτό είναι μια ακόμη μεγάλη του επιτυχία.

Γιατί τον Θαυμάζουμε:
Ο Jimi Hendrix είναι ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς όλων των εποχών. Και σίγουρα ένας από τους άνδρες που θαυμάζουμε.

  1. Ήταν ταλαντούχος.
  1. Ο τρόπος που έπαιζε ήταν πολύπλοκος, όμως το έκανε να φαίνεται εύκολο.
  1. Ήταν ευγενής.
  1. Ήταν αυτοδίδακτος.

Μερικές από τις Μεγάλες Επιτυχίες του Hendrix:

Στα παρακάτω links θα βρεις μερικά από τα δημοφιλέστερα τραγούδια του Jimi Hendrix. Αξίζει να το ψάξεις περισσότερο και να ακούσεις και άλλες συνθέσεις του.

Purple HazeFreedomFoxy Lady, Hey JoeVoodoo Child

Ο Jimi Hendrix πέθανε σε ηλικία 27 ετών τον Ιανουάριο του 1970. Κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε ακόμη να προσφέρει στην μουσική, το σίγουρο είναι ότι μέσα σε ελάχιστα χρόνια κατάφερε να επιδράσει με μοναδικό τρόπο και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που τον θαυμάζουμε!

 

Καλή συνέχεια

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.