Ανδρικές Κουβέντες: Τι Άλλαξε Πραγματικά στην Ζωή μου Όταν Έχασα τα Περιττά Κιλά

Πάντα είχα αρκετά κιλά παραπάνω από όσα θεωρεί ο δυτικός πολιτισμός ιδανικά. Δεν ήταν ότι μου άρεσε απλά το φαγητό – σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε; – ήταν ότι έτρωγα σε περίεργες ώρες και κατανάλωνα τροφές που δεν τις λες και αθώες.

Και αυτό για πολλά χρόνια. Τόσα πολλά που η εν γένει ενεργή ζωή μου και τα 10 χρόνια συστηματικών προπονήσεων σε πολεμικά αθλήματα από την εφηβεία μου και έπειτα, δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα κιλά σε αποδεκτά όρια.

Φυσικά, και εδώ θα με καταλάβεις, όταν είσαι σε μια κοινωνία που όλο κάτι πρέπει να επιτύχεις για να της αποδείξεις ότι αξίζεις, όπως επαγγελματικά, σχολές, σχολεία κτλ, και όλες σου οι δυνάμεις είναι εκεί, που χρόνος για προετοιμασία σωστής διατροφής και άσκηση;

Παράλληλα, με καλό ύψος που είχα  την τύχη να έχω και προσαρμοσμένο στυλ στα ρούχα ώστε να με κολακεύει παρά τα κάποια παραπάνω κιλά, ήμουν σχετικά εντάξει με τον εαυτό μου!

Ή μπορεί να είναι και όλα δικαιολογίες.

Αθάνατο Σουβλάκι θα σε αγαπώ για πάντα!

12ωρα στο γραφείο, σεμινάρια να παραδίδω και να δέχομαι γιατί η γνώση δεν σταματά, γυρίζεις σπίτι και πρέπει να φτιάξεις τα ρούχα για αύριο και άντε να μαγειρέψεις. Έ όχι, παραγγέλνεις 2 σουβλάκια (και στις μεγάλες πείνες και 1 πατάτες με τυρί και κέτσαπ γιατί σκέτες δεν είναι αρκετά νόστιμες από μόνες τους) και πέφτεις για ύπνο.

Δεν καις σχεδόν τίποτα, οι θερμίδες γίνονται λίπος, το λίπος γίνεται κιλά, τα κιλά χαμηλή αυτοπεποίθηση και η χαμηλή αυτοπεποίθηση  σε οδηγεί πάλι στην κατανάλωση θερμίδων, σε έναν κύκλο που δεν τον σταματάς παρά μόνο όταν το πάρεις απόφαση. Πραγματικά όμως απόφαση. Απόφαση που θέλει κόπο και πόνο.

Όταν το πήρα απόφαση εκτός από τις θερμίδες που κατανάλωνα, μείωσα τις ώρες που κοιμόμουν ώστε να έχω χρόνο και για γυμναστική, τις συνήθειες που ήθελαν φαγητό (pop corn στο cinema) και το ποτό που χρειάζεται που και που όταν βγαίνεις. Γιατί το αλκοόλ αν δεν το ξέρεις έχει θερμίδες, ρίχνει τον μεταβολισμό και γενικά είναι no go. Ναι τα έμαθα και αυτά.

Τι  Άλλαξε και Έγιναν τα πράγματα Καλύτερα;

Μέσα σε 12 μήνες, με τα πάνω και τα κάτω του, με κολλήματα ή με καλή ροή, έχασα 15 κιλά, μείωσα το ποσοστό του λίπους μου σε σχέση με το βάρος μου και αύξησα το μυϊκά μου κιλά. Ήταν αρκετά για να φανεί η διαφορά. Και μαζί με την οπτική αλλαγή, ήρθαν και αλλαγές στη καθημερινότητά μου που δεν είχα προβλέψει.

  1. Απόκτησα εμμονή με τις θερμίδες. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που κατανάλωσα κάτι συσκευασμένο χωρίς να κοιτάξω το πόσες θερμίδες έχει. Ξέρω ότι μπορώ να κάψω περίπου 2.500 θερμίδες την ημέρα με άσκηση και ότι μασουλάω από το πρωί, προστίθεται σε ένα σύνολο που δεν πρέπει να ξεπεράσει αυτό τον αριθμό.
  2. Κάθε τι που τρώω το μετράω σε λεπτά της ώρας στο διάδρομο. Ο χειρότερος πόνος για εμένα ήταν ο βαρετός διάδρομος. Ειδικά στην διαλειμματική προπόνηση. Ένα μπισκότο είναι περίπου 10 λεπτά διαδρόμου στο 6.Μια μακαρονάδα γεύμα είναι 60 λεπτά στο 7 και μια σαλάτα ολόκληρη είναι στο ένα τρίτο μόνο!
  3. Τα ρούχα μου έγιναν όλα για πέταμα. Πιο πολλά λεφτά χαλάω στο ντύσιμο πλέον παρά σε οτιδήποτε άλλο. Και ποτέ δεν ήμουν πολύ ψώνιο με αυτά, αλλά όσο αλλάζει το σώμα, αλλάζει και το τι πρέπει να βάλεις. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα είχα παντελόνι που θα φόραγα μόνο 3 φορές επειδή μετά από μερικές ημέρες θα μου ήταν μεγάλο.
  4. Έβαλα στη ζωή μου μόνιμα δύο νέους ανθρώπους να με φροντίζουν. Ούτε η μάνα μου έτσι. Για να τα καταφέρω και να συντηρήσω το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθώ, ήθελα βοήθεια. Μια κοπέλα να μου μαγειρεύει τα όσα απαιτούνται – τα οποία δεν είναι εύκολα – και τον personal trainer για να επιτυγχάνω με τον σωστό τρόπο και στο σωστό χρόνο. Και αφού μιλάμε για τον trainer κατέληξα στο παρακάτω.
  5. Αποφάσισα ότι ο personal trainer είναι η χειρότερη δουλειά τον κόσμο. Δεν πρέπει να τον αγαπάει κανείς από τους πελάτες τους. Κάθε επαφή μαζί του είναι ένα μικρό τσικ στην καρδιά από την αγωνία για όσα θα τους βάλει να κάνουν ή να στερηθούν. Εκτός από όταν η ζυγαριά στα λέει καλά και θες να το μοιραστείς με κάποιον.
  6. Ενίσχυσα την άποψη που είχα πως η καλύτερη επένδυση είναι στον εαυτό μας. Τα λεφτά που έδωσα για trainers, διατροφή κτλ γυρνάνε πίσω από το πόσο λιγότερο παραγγέλνω απέξω, πόσο ευκολότερα βρίσκω ρούχα και πόσο καλύτερα νιώθω με τον εαυτό μου. Ακόμα και στα αεροπλάνα η θέση μου φαίνεται άνετη πλέον.
  7. Μου είναι πανεύκολο πλέον να φλερτάρω αποδοτικά γυναίκες. Σαν coach είχα μια ευχέρεια και άνεση στην επικοινωνία με τις γυναίκες, αλλά ο κόπος είναι σαφώς μικρότερος όταν το μάτι της πέφτει στο σώμα σου και το βλέπει σχηματισμένο σε κάτι πέρα από μια μεγάλη κοιλιά

Και αν έχεις θέμα και εσύ με το 7, τότε σίγουρα ήρθε η ώρα να αυξήσεις τα αποτελέσματά σου. Δες παρακάτω.

Τι άλλαξε όταν έχασα τα περιττά κιλά.

Μέχρι την επόμενη φορά.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .