Αγγίγματα – Ξεκίνα να Αγγίζεις τις Γυναίκες που Μιλάς

αγγίγματα

Οι περισσότεροι άντρες δίνουν σημασία στα αγγίγματα όταν πλησιάζει η ώρα του φιλιού. Για κάποιον που δεν γνωρίζει τα μυστικά της αποπλάνησης φαίνεται λογικό. Ποιος μπορεί άλλωστε να τον κατακρίνει επειδή δεν γνωρίζει τα μυστικά που εσύ μπορείς να μάθεις αν το θέλεις.

Όπως έχουμε περιγράψει σε πλήθος άρθρων μας τα αγγίγματα διακρίνονται σε κοινωνικά, φιλικά, ρομαντικά και σεξουαλικά. Στην συνέχεια του άρθρου θα μάθεις πληροφορίες που ενώ θα σου φανούν απλές
θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις πώς μπορείς μέσω απλών κοινωνικών και φιλικών αγγιγμάτων να βελτιώσεις την κλιμάκωσή σου με το άλλο φύλο.

Οι γυναίκες αναγκάζονταν για αιώνες να νιώθουν ενοχές για τη σεξουαλική τους επιθυμία.

Παρά την σεξουαλική απελευθέρωση της σημερινής εποχής και παρόλο που κάθε γυναίκα επιθυμεί και απολαμβάνει το σεξ τουλάχιστον τόσο πολύ όσο και ο άντρας. Για πολλές γυναίκες είναι ακόμα πολύ δύσκολο να ξεφύγουν από το αίσθημα ενοχής που συνδέεται με τη σεξουαλικότητά τους.

Ορισμένες γυναίκες θα σε θεωρήσουν τέρας, αν προσπαθήσεις να τις φιλήσεις από την πρώτη σας συναναστροφή. Άλλες γυναίκες θα χρειαστούν πολύ χρόνο μέχρι να μπορέσουν να πουν ακόμη και τη λέξη “σεξ”.

Όπως έχουμε αναφέρει σε άλλα άρθρα μας οι γυναίκες χρησιμοποιούν την άρνηση του σεξ από την πρώτη κιόλας συνάντηση ως ένα μέσο για τον έλεγχο του άντρα.

Ορισμένες γυναίκες χρησιμοποιούν την άρνηση ακόμα και του ρομαντικού αγγίγματος από την πρώτη κιόλας συνάντηση. Στον αντίποδα, μερικές γυναίκες θα σε θεωρήσουν ”φλώρο” αν δεν προσπαθήσεις να τις ρίξεις στο κρεβάτι στα πρώτα 5 λεπτά από την πρώτη σας γνωριμία.

πριν συνεχίσεις, ας συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι να εκφραστείς.

Ανεξάρτητα από το είδος γυναίκας με το οποίο συναναστρέφεσαι θα πρέπει να έχεις στο νου σου τα εξής :

 • Χωρίς σωματική επαφή δεν υπάρχει αποπλάνηση. Τόσο απλό και τόσο αληθινό.
 • Καμία γυναίκα δεν διατηρεί σεξουαλικό ενδιαφέρον για έναν άντρα που δεν προχωρά στη φάση της σωματικής επαφής.
 • Χωρίς σωματική επαφή γίνεσαι ”φίλος” ή ακόμα χειρότερα “φιλενάδα” της.

Ποια είναι όμως η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει η σωματική επαφή ; Η απάντηση πιθανότατα να σε ξαφνιάσει.

Οι γυναίκες χρειάζονται κάποιο χρόνο για να νιώσουν άνετα σχετικά με το σεξ, ο οποίος διαφέρει από τη μία γυναίκα στην άλλη και σε κάθε περίπτωση ο χρόνος αυτός είναι μεγαλύτερος από του άντρα. Οι άντρες θέλουν να καταλήξουν εκεί γρήγορα. Οι γυναίκες όμως βιώνουν τη σεξουαλικότητά τους με διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι άντρες. Οι γυναίκες θέλουν να περιμένουν και να απολαμβάνουν τις αισθήσεις.

Τι καλύτερο λοιπόν για την γυναίκα – αλλά και για την κλιμάκωσή μας – από το να της προσφέρουμε συνεχόμενες αισθήσεις από το πρώτο κιόλας λεπτό της γνωριμίας μας ; Πώς θα γίνει αυτό ; Αγγίζοντας την από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Θυμήσου : Η σωματική επαφή μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Όπως είναι γνωστό από προηγούμενα άρθρα μας τα αγγίγματα (φυσική κλιμάκωση – φυσική σύνδεση) διακρίνονται σε κοινωνικά, φιλικά, ρομαντικά και σεξουαλικά. Ας δούμε μερικά ”κοινωνικά αποδεκτά” αγγίγματα που τυχαίνουν καθημερινά σε όλους μας και στα οποία κανείς δεν δίνει και τόση σημασία :

Κοινωνικά Αποδεκτά Αγγίγματα

 • χειραψία με τρόπο που δείχνει αυτοπεποίθηση
 • τυχαίο άγγιγμα των χεριών ή ποδιών σας ενώ στέκεστε κοντά (όρθιοι ή καθιστοί)
 • σύντομο άγγιγμα στον ώμο ή στο μπράτσο δίνοντας έμφαση σε κάτι που λες
 • ελαφρύ τράβηγμα του ώμου ή του μπράτσου για να ακουστείς καλύτερα
 • άγγιγμα δαχτύλων σχολιάζοντας τα δαχτυλίδια της
 • άγγιγμα λαιμού σχολιάζοντας το κολιέ της ή το μενταγιόν της
 • μετακίνηση των μαλλιών πάνω από το αυτί σχολιάζοντας το σκουλαρίκι της
 • μετακίνηση των μαλλιών πάνω από το αυτί σκύβωντας να της πείτε κάτι λόγω φασαρίας ή μουσικής
 • «σκούπισμα» του μπράτσου μετά από κάποιο αστείο
 • Hi 5 (όχι σε όλες τις ηλικίες)
 • χειρομαντεία
 • καθοδήγηση μέσα στο μπαρ με το χέρι σου χαμηλά στη πλάτη της ή στη μέση της
 • άγγιγμα προσώπου απομακρύνοντας ”εικονικό” αντικείμενο από το πρόσωπό της
 • τυχαίο άγγιγμα μάγουλο με μάγουλο ενώ της μιλάς πολύ κοντά στο πρόσωπο ή στο αυτί λόγω φασαρίας ή μουσικής
 • παιχνιδιάρικο τσίμπημα στο μάγουλο

αγγίγματα

 

Επιστημονική Τεκμηρίωση Για Τα Αγγίγματα

Πιθανότατα αυτή τη στιγμή να απορείς πως μπορεί να σχετίζονται τα απλά κοινωνικά και φιλικά αγγίγματα με την σεξουαλική ένταση. Την εμπειρική μας γνώση έρχεται να επιβεβαιώσει η επιστήμη η οποία μέσω των ευρημάτων της έχει αποκαλύψει ότι κατά την διάρκεια ακόμα και απλών και φαινομενικά αθώων κοινωνικά αγγιγμάτων, το σώμα προετοιμάζεται για απελευθέρωση χημικών ουσιών οι οποίες συνδέονται με την σεξουαλική ένταση, την απόλαυση, την στοργή και τη συναισθηματική σύνδεση.

Μία εξ’ αυτών μάλιστα, η οξυτοκίνη (η ορμόνη της αγάπης), ενεργοποιεί το τμήμα orbitofrontal cortex του εγκεφάλου το οποίο συνδέεται με τα αισθήματα ανταμοιβής και συμπόνιας.
Η ίδια ορμόνη βοηθάει στην ευεξία του οργανισμού κάνοντας μας να λάμπουμε κυριολεκτικά από χαρά, εντείνει τα συναισθήματα αγάπης και στοργής (δεν είναι τυχαίο που ονομάζεται και ορμόνη της μητρότητας καθώς δένει συναισθηματικά τις μητέρες με τα μωρά τους) και εκκρίνεται σε στιγμές οικειότητας.

Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν όλα τα είδη κοινωνικά αποδεκτών αγγιγμάτων διευκολύνουμε την κυκλοφορία των ορμονών στο σώμα, αυξάνουμε τα επίπεδα οικειότητας, τους χαρίζουμε αισθήσεις που επιθυμούν να απολαμβάνουν (και ας μην το δείχνουν και ας μην το αντιλαμβάνονται) και αυξάνουμε τα επίπεδα δεκτικότητας των γυναικών στο άγγιγμά μας.

αγγίγματα

Θυμήσου : όσο ένα άγγιγμα διακόπτεται πριν φτάσει στο σημείο να προκαλέσει δυσφορία τόσο αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και δεκτικότητας στο συγκεκριμένο άγγιγμα.

Πώς να εκμεταλλευτείς τα κοινωνικά και φιλικά αγγίγματα.

 • Από το πρώτο κιόλας λεπτό της γνωριμίας σας ξεκίνα να αγγίζεις σύντομα και ελαφρά.
 • Τα πρώτα λεπτά δώσε έμφαση στη συχνότητα των αγγιγμάτων και όχι στην ένταση και στην διάρκεια.
 • Άρχισε να κλιμακώνεις σιγά σιγά την διάρκεια των αγγιγμάτων αποσύροντας το άγγιγμα πριν νιώσει οποιαδήποτε δυσφορία (άγγιγμα – έλεγχος άνεσης – απόσυρση).

Όσο δέχεται τα αγγίγματα σου χωρίς να αντιδρά είναι ένα καλό σημάδι και μπορείς να κλιμακώσεις σιγά σιγά όλο και περισσότερο.

Μην Ξεχνάς : ανεξάρτητα αν νιώθει άνετα, η απόσυρση είναι υποχρεωτική. Η απόσυρση αυξάνει ασυνείδητα την επιθυμία της γυναίκας για περισσότερο άγγιγμα χαρίζοντας της ένα είδος αισθησιακού roller coaster.

Σίγουρα μέχρι να εξοικειωθείς θα υπάρξει και κάποια στιγμή που θα προκαλέσεις δυσφορία και ίσως αντιδράσει αρνητικά (λεκτικά ή με το να τραβηχτεί ή με έκφραση δυσφορίας). Μην νιώσεις άσχημα και μην το πάρεις προσωπικά. Δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες και δεν έχουν τον ίδιο βαθμό αύξησης της δεκτικότητας στο άγγιγμα.

Πρόσεξε : Μην κάνεις το λάθος να σταματήσεις την επαφή στα πρώτα σημάδια αντίστασης ή δυσφορίας, διότι αυτή είναι μια αντίσταση που έχουν πάρα πολλές γυναίκες, σχεδόν όλες.

Συμπεριφέρσου σαν να μην έγινε απολύτως τίποτα και απλά απέσυρε για λίγη ώρα το άγγιγμα.

αγγίγματα

Σκέψου : Πώς θα άγγιζες με τους παραπάνω τρόπους σε μια έξοδο για ποτό την κολλητή σου, την ξαδέρφη σου ή τη συνάδελφό σου ;

 

Να θυμάσαι : όσο άνετα νιώθεις με το άγγιγμα που κάνεις τόσο άνετα θα νιώσει και αυτή. Όσο δίνεις σημασία στο θέμα τόση σημασία θα δίνει και όσο αμήχανα νιώσεις τόσο αμήχανα θα νιώσει.

Σου φαίνεται δύσκολο να το καταφέρεις ; Μπορούμε να σου δείξουμε το πώς. Αρκεί να θέλεις να μάθεις τα μυστικά της αποπλάνησης.

Κλείνοντας, σημασία δεν έχει μόνο ο προορισμός αλλά και το ταξίδι. Και αν δεν κάνεις την αρχή πως θα αποκτήσεις εμπειρίες στο φλερτ; Προσέγγισε χωρίς δισταγμό και φλέρταρε με ξεκάθαρες προθέσεις τις γυναίκες που σου αρέσουν. Κλιμάκωσε μαζί τους σωματικά και θα έχεις την επιτυχία που θες στο άλλο φύλο.

Μάθε όλα όσα ήθελς για το φλερτ εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ ως Άνδρας Αξίας. Διάβασε το βιβλίο μας . Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.