Αντέχεις τα χτυπήματα;

Αντέχεις τα χτυπήματα;

Πρόσφατα συνάντησα κάποιους παλιούς μου φίλους από τα χρόνια που έκανα πολεμικές τέχνες και αναπόφευκτα το μυαλό μου γύρισε σε εκείνες τις εποχές και τις αναμνήσεις που είχα από τους αγώνες. Εντελώς ασυναίσθητα όμως μου ήρθαν κατά νου κάποιοι παραλληλισμοί που υπάρχουν με το φλερτ.

Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που έμαθα τότε λοιπόν, ήταν ότι δεν μπορείς να αποφεύγεις όλα τα χτυπήματα του αντιπάλου. Όταν παίζεις σε κάποιο αγώνα αναπόφευκτα θα δεχτείς και κάποιο χτύπημα.

Μάντεψε: το ίδιο ισχύει και για το φλερτ. Το ρίσκο της απόρριψης θα συνοδεύει για πάντα το φλερτ και δεν μπορείς να το αποφύγεις. Όποιος σου λέει το αντίθετο σε κοροϊδεύει. Αυτό όμως που μπορείς να μάθεις είναι να ελαχιστοποιείς τον αντίκτυπο που έχει για εσένα.

Και όπως και με τις πολεμικές τέχνες μαθαίνεις τρόπους να αντιμετωπίζεις τα χτυπήματα, το ίδιο μπορείς να κάνεις και με την απόρριψη στο φλερτ.

 

Τι μπορείς να κάνεις;

Το πρώτο και πιο σημαντικό σημείο είναι να αποφεύγεις να υπερ-επενδύεις. Όσο λιγότερό επιτρέπεις να φουσκώνει η συμβολική σημασία κάποιας κοπέλας για τη ζωή σου, τόσο λιγότερο θα σε ενοχλεί αν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά όσο περίμενες.

Παρομοίως, είναι σημαντικό να αναπτύξεις μια αληθινή εικόνα του κόσμου, ώστε να βάζεις τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις. Όταν συνειδητοποιήσεις πόσες εκπληκτικές γυναίκες υπάρχουν εκεί έξω στον κόσμο, το γεγονός ότι μία συγκεκριμένη γυναίκα σε απέρριψε σημαίνει λιγότερα πράγματα για εσένα, ακριβώς επειδή γνωρίζεις ότι υπάρχει κάποια άλλη παρομοίως εκπληκτική κάπου κοντά.

Κάτι άλλο που παίζει μεγάλο ρόλο, είναι το πώς επιλέγεις εσύ ο ίδιος να δεις την απόρριψη. Όταν έχεις πειστεί ότι αποτελεί μία συνολική κριτική του ποιος είσαι και της αξίας σου ως άνδρας, ναι, είναι απολύτως λογικό να σε επηρεάζει αφάνταστα. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς εδώ: τις περισσότερες φορές η κοπέλα που σε απέρριψε ούτε που σε γνωρίζει. Αλλά κι εσύ καλά –καλά ούτε που την γνωρίζεις. Το μόνο που έγινε είναι ότι οι δυο σας δεν κάνατε «κλικ». Δεν λέω, υπάρχουν λόγοι για αυτό. Μπορεί να πρέπει να δουλέψεις λίγο την τεχνική σου, τον τρόπο που προσεγγίζεις, αυτά που λες και τον τρόπο που τα λες. Ή μπορεί να την έπιασες σε μια κακή για αυτήν στιγμή, που μπορεί μόλις να χώρισε, να μην έχει όρεξη, να της την έσπασε κάποιος πιο πριν κ.ο.κ.

Το μόνο που συνέβη είναι ότι πήρες μια απάντηση στην ερώτηση «αν θα μπορούσε να γίνει κάτι μεταξύ σας» και τώρα είσαι ελεύθερος να προχωρήσεις σε κάποιαν άλλη. Πάρε ορισμένο χρόνο, μάθε από την εμπειρία σου αυτή, και συνέχισε.

Κάθε φορά που πέφτεις κάτω, ξανασηκώνεσαι λίγο πιο δυνατός και λίγο πιο σοφός, επειδή τώρα ξέρεις τι δεν πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά.

 
Αντέχεις τα χτυπήματα;

 

Ο μόνος τρόπος να μάθεις πώς να δέχεσαι ένα χτύπημα, είναι να το δεχτείς στην πράξη

Η σκληρή αλήθεια είναι πως θα έχεις απορρίψεις. Είναι βέβαιο πως θα συμβεί. Αλλά είναι απολύτως οκ. Όλοι έχουν απορρίψεις. Επαφίεται όμως σε εσένα αν αυτές θα σε «σπάσουν» ή όχι.

Όπως συμβαίνει και στις πολεμικές τέχνες, αν δεν μάθεις να δέχεσαι και χτυπήματα, τότε αυτά θα σε καταστρέφουν κάθε φορά. Προσωπικά όταν έμαθα να δέχομαι τα χτυπήματα, έμαθα ότι είμαι και πιο δυνατός απ’ ότι πίστευα ως τότε. Μπορούσα να δεχτώ πιο πολλά απ’ όσα πίστευα. Όταν έπεφτα κάτω, ήξερα ότι θα σηκωθώ και επανέλθω σε χρόνο ρεκόρ. Και παραδόξως, όταν ήμουν λιγότερο φοβισμένος για τα χτυπήματα που θα δεχτώ, ήμουν και πολύ πιο θαρραλέος στον αγώνα.

Και για να επανέλθουμε στο φλερτ, παρομοίως, η στιγμή που σταμάτησα να προσπαθώ να αποφύγω την απόρριψη, ήταν η στιγμή που προσωπικά βελτιώθηκα πολύ και ξεπέρασα μια για πάντα το άγχος προσέγγισης. Η στιγμή που έμαθα πολλά και μπόρεσα να περάσω σε άλλο επίπεδο.

Δεν ήταν εύκολο. Το να σε απορρίπτουν είναι χάλια, αλλά δεν με έσπασε. Μπορεί στην αρχή να υπήρξαν νύχτες που γύρναγα σπίτι με την ουρά στα σκέλια και την αυτοπεποίθησή μου στο μηδέν, αλλά σηκωνόμουν την επόμενη μέρα και προσπαθούσα ξανά. Και συνέχισα να βελτιώνομαι. Κι άλλο, κι άλλο. Και αφού μπόρεσα να το κάνω εγώ, είμαι απολύτως βέβαιος ότι μπορείς να το κάνεις κι εσύ.

Ξέρω ότι η απόρριψη είναι δυσάρεστη. Αλλά είναι ο φόβος της που σε κρατάει πίσω. Το να υπερνικάς τον φόβο σου είναι που σβήνει τον πόνο, είναι που σε βοηθάει να πετύχεις. Αλλά πρώτα πρέπει να μάθεις να αντέχεις το χτύπημα. Και μπορούμε να σε βοηθήσουμε σε αυτό.

 

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.