Anti Slut Defense (ASD): Γιατί οι Γυναίκες έχουν Άμυνες – Μέρος 1

Anti Slut Defense (ASD) Γιατί οι Γυναίκες έχουν Άμυνες - Μέρος 1

Anti Slut Defense ή ASD είναι οι άμυνες που σηκώνουν οι Γυναίκες για να προστατεύσουν τη φήμη τους αλλά και για άλλους λόγους. Πρόκειται για ένα μείγμα διαφορετικών συναισθημάτων, που όμως εξυπηρετούν παρόμοιους σκοπούς. Οι γυναίκες έχουν άμυνες για τους εξής λόγους:

  1. Για να αποφύγει να μπει σε μία κατάσταση με έναν άνδρα που δεν εμπιστεύεται ή δε νιώθει άνετα μαζί του ακόμη.
  2. Για να αποφύγει να κάνει σεξ και να δεθεί συναισθηματικά ακούσια με έναν άνδρα που έχει λιγότερη αξία στα μάτια της.
  3. Για να αποφύγει να δεθεί συναισθηματικά ακούσια, με έναν άνδρα που δε σκοπεύει να δεθεί συναισθηματικά μαζί της – κι επομένως αφού κάνει σεξ μαζί της, δε θα συνεχίσει τη γνωριμία.
  4. Για να αποφύγει να χαλάσει η φήμη της στον κοινωνικό της κύκλο.

Το πρώτο πράγμα στο μυαλό μίας γυναίκας είναι η ασφάλειά της. Ακολουθεί η Αξία που έχει ένας άνδρας στα μάτια της, εν συνεχεία το δέσιμο με έναν άνδρα που δε θα δεθεί μαζί της και τέλος η φήμη της. Το ASD λοιπόν, οι άμυνές της υπάρχουν για να την βοηθήσουν να αποφύγει τυχόν κίνδυνο, άβολη κατάσταση, να μπλέξει με άνδρα χαμηλότερης Αξίας κτλ. Οι άμυνες που έχει είναι μία προοπτική εύλογης δυνατότητας άρνησης. Εάν δηλαδή νιώσει ότι πρόκειται να ενδώσει ερωτικά κάνοντας κάτι που την βγάζει έξω από τα νερά της – είτε νιώθει κίνδυνο, είτε ότι δεν είναι κατάλληλος ο συγκεκριμένος άνδρας για τους λόγους που προαναφέρθηκαν – ενεργοποιείται το ASD ώστε να επανακτήσει εύλογη δυνατότητα άρνησης. Να μπορεί δηλαδή να χρησιμοποιήσει τη λογική της για να απορρίψει τον συγκεκριμένο άνδρα.

Όπως ειπώθηκε αρχικά, οι άμυνες που βγάζει μία γυναίκα (ASD) οφείλεται σε μείγμα παρόμοιων συναισθημάτων. Αν και παρόμοια, εξυπηρετούν ελαφρώς διαφορετικούς σκοπούς και τα βιώνουμε διαφορετικά. Το “Μόλις τον γνώρισα για να κάνω σεξ μαζί του” της δημιουργεί ένα συναίσθημα διαφορετικό από το “είναι φλώρος” ή “δε με γουστάρει αρκετά και θα με παρατήσει”. Είναι διαφορετικά αλλά παρόμοια συναισθήματα, που προκαλούν και διαφορετικές μορφές αντίστασης, άμυνας ή άρνησης. Οι διαφορετικές μορφές άμυνας, λοιπόν, θα κάνουν μία γυναίκα να συμπεριφερθεί με συγκεκριμένο τρόπο σε έναν άνδρα ώστε να προκαλέσει διαφορετικές αντιδράσεις κάθε φορά, όπως να νιώσει ο άνδρας ότι θέλει να τον αποφύγει και να το καταφέρει, να τον δελεάσει να επενδύσει περισσότερο ή να τον κρατήσει στον “πάγο” χωρίς να τον ξενερώσει.

Τρόποι Αντιμετώπισης: Τι κάνω για να προσπεράσω αυτές τις άμυνες;

Το κλειδί τις περισσότερες φορές, είναι η διακριτικότητα. Το να φανεί δημόσια μία γυναίκα να φιλιέται με έναν άγνωστο άνδρα, εγκυμονεί τον κίνδυνο να βλάψει την φήμη της στον κοινωνικό της κύκλο. Θα φοβάται ότι οποιοσδήποτε άγνωστος μπορεί να αρχίσει να καυχιέται για την κατάκτησή του και να την εκθέσει. Πραγματικά άπειρες φορές, η φράση “δε θα σε εκθέσω” ή “καταλαβαίνω” ή “μην ανησυχείς” με έχει βοηθήσει να προσπεράσω τις άμυνες μίας γυναίκας. Επίσης, αν γνωρίζει η γυναίκα ότι έχω κάνει σεξ με κάποια για την οποία θα μπορούσα να είχα καυχηθεί αλλά δεν το έκανα, αυτό από μόνο του μου δίνει τεράστια Αξία και την φέρνει πιο κοντά μου.

Μη νιώσεις ένοχος για τα συναισθήματά σου. Ωστόσο, οι πράξεις σου είναι αποτέλεσμα των συναισθημάτων σου και των ενστίκτων σου, όσον αφορά στις ερωτικές γνωριμίες. Τις περισσότερες φορές, αυτό σε κάποια στιγμή της γνωριμίας θα ενεργοποιήσει τις άμυνες (ASD) της γυναίκας. Ένας άνδρας μεγάλης Αξίας, όμως, γνωρίζει πώς να προκαλέσει τα κατάλληλα συναισθήματα ώστε να πέσουν οι άμυνες. Οι μαγικές λέξεις, είναι: Οικειότητα και εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη εξαφανίζει τον όποιο κίνδυνο στο μυαλό της γυναίκας και νιώθει ασφάλεια κοντά σου. Παράλληλα, καθώς θα δείχνεις ότι είσαι ένας άνδρας με υγιή συναισθήματα και υγιείς συναισθηματικές αντιδράσεις, η εμπιστοσύνη αυξάνεται και πάλι και οι άμυνές της απενεργοποιούνται.

Το ASD είναι ένας μηχανισμός παρέμβασης. Εάν η γυναίκα νιώσει “υπεύθυνη” για την γρήγορη κλιμάκωση, ότι η κλιμάκωση της γνωριμίας είναι δική της πρωτοβουλία χωρίς να έχει βιώσει μαζί σου αρκετά υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης και οικειότητας, ενεργοποιούνται οι άμυνες. Προσοχή, λοιπόν, στη γρήγορη κλιμάκωση όταν δεν σε εμπιστεύεται ακόμα αρκετά ή δε νιώθει ακόμα αρκετά άνετα μαζί σου.

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.