Anti Slut Defense (ASD): Γιατί οι Γυναίκες έχουν Άμυνες – Μέρος 2

Anti Slut Defense (ASD): Γιατί οι Γυναίκες έχουν Άμυνες – Μέρος 2
Anti Slut Defense (ASD): Γιατί οι Γυναίκες έχουν Άμυνες – Μέρος 2

Συνεχίζοντας από το Anti Slut Defense (ASD): Γιατί οι Γυναίκες έχουν Άμυνες – Μέρος 1, έρχεται το δεύτερο μέρος του άρθρου.

“Πρέπει να πάω στην τουαλέτα”. “Πρέπει να βρούμε τους φίλους μας.” Και πάλι παρατηρήσετε πώς αυτό το είδος άμυνας λόγω της κοινωνικής πίεσης λαμβάνει χώρα. Είναι ενδιαφέρον το πώς οι φίλες ενός κοριτσιού θα ενισχύσουν το ASD της. Αν δείξεις λίγο παραπάνω ενδιαφέρον, ενώ οι φίλες της παρακολουθούν, το υπάρχον ASD θα ενισχυθεί με αποτέλεσμα να σε απορρίψει. Η κλιμάκωση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εξαιρετικά πιο εύκολες αν είστε μόνοι, μακριά από τις φίλες της. Είσαι υποχρεωμένος να αναλάβεις την ευθύνη της κλιμάκωσης στη γνωριμία σας.

Ακόμα και αν η κοπέλα δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει, οφείλεις να είσαι υπεύθυνος της κλιμάκωσης και να την απαλλάξεις από κάθε ευθύνη, ούτως ώστε να μην ενεργοποιηθεί το ASD και οι άμυνές της. Ακόμα κι αν αυτή είναι σε μια θέση όπου δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι δεν είναι ενήμερη για την κατάσταση και την εξέλιξή της, οφείλεις να αναλάβεις την ευθύνη. Όταν η φήμη μίας κοπέλας στον κοινωνικό της κύκλο απειλείται, τότε ενεργοποιείται το ASD και οι άμυνες βρίσκονται στα ύψη. Εάν θέλεις λοιπόν να κλιμακωθεί η γνωριμία, οφείλεις να την βοηθήσεις να μην ενεργοποιηθούν οι άμυνές της. Πρέπει η κοπέλα να νιώσει ότι δε συμβαίνει τίποτα, πρέπει να νιώσει ότι απλά κάνει παρέα με έναν κουλ και ενδιαφέρων τύπο και αυτή ήταν η φυσιολογική ροή των πραγμάτων.

Εάν αυτό το καταλάβαιναν οι άνδρες, θα είχαν πολύ περισσότερες επιτυχίες με τις γυναίκες. Πάντα πρέπει να φαίνεται ότι η οποιαδήποτε απότομη κλιμάκωση είναι δική σου ευθύνη. Ποτέ μην τοποθετείς την ευθύνη στη γυναίκα, ακόμα και αν η ίδια νιώθει έτσι. Χρησιμοποίησε φράσεις και προτάσεις που θα την βοηθήσουν να μη νιώθει ενοχή:

  • Δε θα κάτσουμε πολύ σπίτι μου, αύριο ξυπνάω νωρίς.
  • Δε σου υπόσχομαι τίποτα παραπάνω από μία όμορφη συζήτηση όταν βγούμε για ποτό.
  • Μη σου μπούνε πονηρές ιδέες, μόλις γνωριστήκαμε.

Με αυτό τον τρόπο, η γυναίκα νιώθει πως όλα γίνονται μέσα στα πλαίσια των κοινωνικών νόρμων, νιώθει πως τίποτα κακό ή λάθος δεν έγινε και πως ακόμα και αν έγινε, δεν έχει καμία ευθύνη η ίδια. Η υπευθυνότητα για την σεξουαλική κλιμάκωση είναι καθαρά δική σου.  Έχε στο νου σου ότι πρέπει διαρκώς να κλιμακώνεις όποτε μπορείς. Αγνόησε οποιαδήποτε συμπεριφορά της που δείχνει ότι φέρνει αντίσταση, εφόσον συνεχίζει να εκδηλώνει παθητικό ενδιαφέρον. Δηλαδή:

  • Συνεχίζει να σου μιλάει και έχει απομονωθεί από τις φίλες της.
  • Λέει “όχι” αλλά επιτρέπει μη λεκτικά την κλιμάκωση.
  • Μένει κοντά σου ακόμα και όταν δεν κοιτάς για να μπορείς να της ξαναμιλήσεις.
  • Σου χαμογελάει ακόμα και όταν λέει όχι και δε θυμώνει.

Σου έχει τύχει ποτέ να μιλάς με μία κοπέλα και να σε κοιτάει περίεργα, σαν να είσαι από άλλον πλανήτη ενώ προσπαθείς να κλιμακώσεις; Παράλληλα, σου επιτρέπει την κλιμάκωση και ας αρνείται προφορικά. Σε αναγκάζει να αναλάβεις εσύ όλο το βάρος της κλιμάκωσης καθώς και της αλληλεπίδρασης γενικότερα.  Πολλοί άνδρες δεν καταλαβαίνουν τον λόγο αυτής της συμπεριφοράς και βιάζονται να κρίνουν αρνητικά μία γυναίκα, αποκαλώντας την σνομπ ή σκύλα. Είναι όμως ένας αμυντικός μηχανισμός που αν ένας άνδρας κατανοήσει, το Παιχνίδι για τον ίδιο θα γίνει εξαιρετικά πιο εύκολο.

Η εξάσκηση είναι το κλειδί και πάλι για να καταλάβεις πότε πρέπει να επιμείνεις – η επιμονή είναι απαραίτητη, χωρίς όμως να βγάζεις προς τα έξω ότι είσαι σε απόγνωση στο θέμα Γυναίκες. Η ισορροπία ανάμεσα στην επιμονή και την απόγνωση για έναν αρχάριο μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Το Menofstyle.gr με τα νέα προγράμματα και τα νέα bootcamps, έρχεται να σε βοηθήσει να συμμετέχεις και να ζήσεις το όνειρο της προσωπικής σου αλλαγής, αυτό το καλοκαίρι. Βοήθησε τη γυναίκα να χαλαρώσει, να διασκεδάσει μαζί σου. Έλα να σου δείξουμε το πώς.

Anestis
Βρες με!

Anestis

Founder / Head Instructor at Men of Style
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.

Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!

Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Anestis
Βρες με!