Απάθεια – Οδηγός 3 βημάτων

Οδηγός 3 βημάτων για να κάνεις την απάθεια σημαντικό κομμάτι του social οπλοστασίου σου!

Καλησπέρα και χρόνια πολλά για τις ημέρες.

 

Ελπίζω να περάσατε όμορφα γνωρίζοντας νέο κόσμο, νέες γυναίκες και δημιουργώντας ισχυρότερους δεσμούς με τους υπάρχοντες ανθρώπους στη ζωή σας. Και μιας και μιλάμε για αυτούς, η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, που θέλουμε στη ζωή μας και αγαπάμε, μερικές φορές μας δημιουργούν τα χειρότερα προβλήματα έτσι δεν είναι;

Και φυσικά, πρώτοι εμείς, με την αντίδρασή μας ή με τις βαριές λέξεις ή εκφράσεις μας, δημιουργούμε ενοχές σε αυτούς, τύψεις σε εμάς και ξανά τα ίδια ώσπου αυτό να δημιουργήσει ένα φοβερό φαύλο κύκλο που δεν κάνει καλό σε κανέναν, με μόνα αποτελέσματα, νεύρα, τσακωμούς και σε κάποιες περιπτώσεις διακοπή επικοινωνίας.

Ποια είναι η λύση σε αυτό το κοινό πρόβλημα που ταλαιπωρεί και ανθρώπους που έρχονται για bootcamp στην ομάδα του Menofstyle.gr; Αν δεχθούμε πως οι επικοινωνιακές δεξιότητες που έχει ο καθένας μας, είναι το εργαλείο για να επικοινωνούμε και παράλληλα με την ίδια λογική θεωρήσουμε πως ο τρόπος σκέψης μας και το Mindset μας είναι οι «οδηγίες χρήσης» του εργαλείου τότε, ίσως το καλύτερο Mindset για να αντιμετωπίσουμε ανθρώπους που μας δημιουργούν προβλήματα είναι η απάθεια.

Πολλοί τη θεωρούν ελάττωμα. Ίσως. Είναι οι ίδιοι που θεωρούν και την προσέγγιση σε μια γυναίκα στο δρόμο «πέσιμο» που δεν είναι πρέπον; Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να εξηγήσουμε τι σημαίνει να είσαι απαθής και πως σε εξυπηρετεί.

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν θες να είσαι ο πιο βαρετός άνθρωπος του κόσμου, το να είσαι απαθής συνεχώς δεν είναι καλό. Μπορείς να δείχνεις την πρέπουσα «ζεστασιά» και ενδιαφέρον σε γεγονότα και πράγματα τα οποία έχουν αξία για σένα, όπως ο γάμος ενός καλού σου φίλου – ασχέτως αν δεν σε νοιάζει ο θεσμός. Αν δεν αξίζει την αδιαφορία σου, θα ήταν καλό να παραβρεθείς και να συμμετέχεις ενεργά σε αυτή την ευτυχισμένη για αυτόν στιγμή.

Αν όμως κάποια γεγονότα σου χαλάνε την διάθεση και την ημέρα, η απάθεια είναι σωτήρια. Γιατί;

  • Επειδή σε βοηθάει να αντιμετωπίζεις την απόρριψη, την αρνητικότητα ή τα άσχημα γεγονότα στη ζωή σου.
  • Επειδή σιγά σιγά και με την εκπαίδευσή σου, θα μάθεις να επηρεάζεις εσύ τα πράγματα και όχι τα πράγματα εσένα και την διάθεσή σου.
  • Επειδή η ηρεμία στη ζωή σου θα λάβει τη θέση που της αξίζει και θα την απολαμβάνεις.

 

Πως όμως θα ενισχύσεις την στάση απάθειας στον εαυτό σου.

Παρακάτω 3 βήματα κλειδιά.

Α) Κάνε μια καταγραφή του τι σου δημιουργεί νεύρα στους άλλους ή σε καταστάσεις. Πχ. Έψηνα ελληνικό καφέ και χύθηκε. Και μου την σπάει πολύ ακόμα και αν δεν έγινε σημαντική ζημιά.

Β) Ψάξε το πραγματικό λόγο που σου την σπάει. Πχ είναι η ζημιά το ότι έπεσε στο πάτωμα ο καφές ή το ότι νιώθεις κάπως άχρηστος επειδή ήσουν αφηρημένος μη καταφέρνοντας να κάνεις σωστά κάτι τόσο απλό;

Γ) Αντικατέστησε τα συναισθήματα. Το πιο δύσκολο κομμάτι. Το λογικό σου μυαλό πρέπει να δουλέψει περισσότερο από το συναισθηματικό σου μυαλό. Πχ. Αφού με ενοχλεί όταν ο καφές χύνεται, την επόμενη φορά όταν βράζει ας έχω τα μάτια μου για δυο λεπτά που παίρνει η βράση πάνω του.

Έτσι δεν θα γίνεται η ζημιά, θα βάζεις το μυαλό σου να αντιλαμβάνεται τις εναλλακτικές και φυσικά, θα υπερισχύει η αντιμετώπιση του προβλήματος έναντι των νεύρων που θα μπορούσαν να προκληθούν.

Τα ίδια κάντε τα μια αναγωγή σε όσους από το περιβάλλον σου σας ενοχλούν.

  • Α) Ο Ξάδερφος μου την σπάει που βάζει στο σπίτι μου την μουσική που θέλει αυτός
  • Β) Δεν είναι όμως ότι με ενοχλεί η μουσική που επιλέγει αλλά αυτό που πραγματικά με ενοχλεί είναι ότι του επιτρέπω να επιλέγει ή ότι επιλέγει αυτός ότι μουσική θέλει χωρίς να με ρωτήσει.
  • Γ) την επόμενη φορά θα του επικοινωνήσω το προβληματισμό μου πριν το κάνει με ήρεμο τρόπο ώστε να το λύσουμε εκείνη τη στιγμή.

Αν τα social skills σου θέλουν δουλειά, μη διστάζεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Καθώς για άλλη μια φορά η ομάδα του Menofstyle.gr, καινοτομεί για εσένα. Ο Nitro και η υπόλοιπη ομάδα ετοιμάζουμε ένα πλήρες απίστευτο πακέτο 6 μηνών που σε αλλάζει ριζικά με ελάχιστο κόστος ανά μήνα. Όσοι το άκουσαν δεν πίστευαν στα αυτιά τους και θα δίνεται σε λίγους μόνο για τον Απρίλιο μέχρι να καλυφθούν οι ελάχιστες θέσεις που απομένουν.

Ξεκίνα τώρα και ζήσε το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σου.

Παράλληλα μη ξεχάσεις να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό του MenOfstyle.gr με εγγραφή εδώ και ψηφίζοντας τον instructor που προτιμάς, με δώρο ένα infield με τους καλύτερους instructors, ένα δώρο αξίας πάνω από 200 ευρώ.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.