Απόρριψη: 5 Περιπτώσεις που Είναι Κρίσιμο να την Διαχειριστείς

Απόρριψη: 5 Περιπτώσεις που Είναι Κρίσιμο να την Διαχειριστείς

Απόρριψη Και Περιπτώσεις Να Διαχειριστείς

Η απόρριψη είναι κάτι που μπορεί να το αντιμετωπίσουμε κάθε στιγμή της ημέρας, σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας.

Είναι επίσης μια κατάσταση που πρέπει να μάθουμε όλοι να την διαχειριζόμαστε, καθώς πολλές φορές αποτελεί εμπόδιο στην επιτυχία μας.

Επιπροσθέτως, εάν μάθουμε να την διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά θα ξεπεράσουμε πολλούς από τους φόβους μας, θα είμαστε πιο ήρεμοι συνολικότερα στη ζωή μας και τελικά, θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε και να αποκτήσουμε αυτό που μας αξίζει στη ζωή.

Υπάρχουν 5 περιπτώσεις και καταστάσεις που είναι πολύ κρίσιμο να διατηρήσουμε μια θετική στάση και να διαχειριστούμε την απόρριψη, καθώς εκείνες τις στιγμές υπάρχουν αρκετά τα οποία ενδέχεται να χάσουμε εάν πάρουμε την απόρριψη προσωπικά και μας επηρεάσει συναισθηματικά.

Αυτές οι περιπτώσεις είναι αρκετά συνηθισμένες και μπορεί να συμβούν στον οποιονδήποτε.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η απόρριψη δεν έχει να κάνει με εμάς. Χρειάζεται να αποκτήσουμε την κατάλληλη νοοτροπία γύρω από την απόρριψη, ώστε να μην μας επηρεάζει έντονα αρνητικά και να μην χάνουμε ευκαιρίες να αποκτήσουμε το καλύτερο δυνατό στη ζωή μας.

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα διαπιστώσεις ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις στις οποίες είναι κρίσιμο να διαχειριστούμε την απόρριψη, καθώς και τρόπους αποτελεσματικής διαχείρισης που φέρνουν αποτελέσματα.

απόρριψη

#1. Ερωτική Απόρριψη Κατά Τη Διάρκεια Της Προσέγγισης

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης και του φλερτ, είναι πολύ πιθανό η γυναίκα να μας απορρίψει. Αυτή είναι μια κατάσταση που είναι κρίσιμο να διαχειριστούμε την απόρριψη, καθώς σίγουρα θα πρέπει να το ξεπεράσουμε προκειμένου να προσεγγίσουμε την επόμενη γυναίκα.

Εάν κολλήσουμε στην απόρριψη από μια γυναίκα κατά τη διάρκεια του φλερτ, είναι πολύ πιθανό να μην θέλουμε να προσεγγίσουμε ξανά. Επιπλέον, εάν αντιδράσουμε υπερβολικά στην απόρριψη αυτή, είναι πολύ πιθανό και επόμενο και η γυναίκα να αντιδράσει υπερβολικά απέναντί μας.

Επομένως, είναι σημαντικό να διαχειριστούμε τα συναισθήματα μέσα μας και να μην πάρουμε την απόρριψη προσωπικά.

Αυτό θα μας δώσει ώθηση να συνεχίσουμε να φλερτάρουμε και να μάθουμε πόσο επιμένουμε μετά την απόρριψη. Γιατί είναι σημαντικό να ξέρουμε πόσο θα επιμείνουμε σε μια κατάσταση. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το πόσο πρέπει να επιμένουμε μετά την απόρριψη.

 

#2. Απόρριψη Στον Επαγγελματικό Μας Χώρο

Μια απόρριψη που πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε να διαχειριζόμαστε είναι η απόρριψη στον επαγγελματικό τομέα, που είναι και αρκετά συχνή.

Είτε πρόκειται για έναν εργοδότη που μας απορρίπτει είτε για κάποιο συνάδελφο, εάν συμβαίνει στην εργασία μας δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτήν την κατάσταση να μας επηρεάσει. Θα πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι με τον εαυτό μας και να διατηρήσουμε τα συναισθήματά μας σε ένα επίπεδο.

Σίγουρα, δεν ωφελεί να πέσουμε ψυχολογικά γιατί θα πέσει και η απόδοσή μας.

Επομένως, όταν ένας άνθρωπος μας απορρίπτει στον επαγγελματικό μας χώρο, θα πρέπει να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε και να επικεντρωθούμε στην εργασία μας, ώστε να είμαστε αποδοτικοί.

 

#3. Απόρριψη Στο Οικογενειακό Μας Περιβάλλον

Μια απόρριψη που ενδεχομένως είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε είναι η απόρριψη στο οικογενειακό μας περιβάλλον. Όταν ένα άτομο από την οικογένεια μας μας απορρίπτει με οποιονδήποτε τρόπο, συνήθως αυτό μας είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσουμε και να το διαχειριστούμε αποτελεσματικά.

Το να μας απορρίψει ένα μέλος της οικογένειάς μας πονάει ενδεχομένως πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη απόρριψη, καθώς από την οικογένεια είναι που περιμένουμε να πάρουμε αποδοχή, αγάπη και υποστήριξη.

Σε αυτήν την περίπτωση ενδεχομένως θα πρέπει να συζητήσουμε με το άτομο αυτό τι μας ενόχλησε και πώς νιώσαμε, ώστε να μπορέσει να διορθωθεί η κατάσταση, αν διορθώνεται.

Σε κάθε περίπτωση, εάν μας απορρίψει ένα μέλος της οικογένειάς μας, θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να το διαχειριστούμε, είτε μένοντας και λύνοντας το όποιο θέμα, είτε φεύγοντας.

 

#4. Χωρισμός

Από τις πιο δύσκολες και επίπονες απορρίψεις που μπορεί να αντιμετωπίσουμε είναι ο χωρισμός.

Και πάλι, πρόκειται για μια ερωτική απόρριψη, η οποία ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις αφήνει ανεξίτηλα σημάδια.

Δεν είναι ωφέλιμο να κολλήσουμε με την πρώην μας και να μας εμποδίζει αυτό από το να προχωρήσουμε μπροστά και να κάνουμε σχέση με κάποια άλλη γυναίκα.

Δεν γίνεται να αφήνουμε έναν χωρισμό να ορίζει τη ζωή μας και τις ερωτικές μας σχέσεις.

Ειδικά εάν σε χώρισε χωρίς να το περιμένεις, ενδέχεται να σου είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσεις και να προχωρήσεις. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το τι να κάνεις για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό εάν δεν τον περίμενες.

Θα πρέπει να θρηνήσουμε την κατάσταση για ένα μικρό διάστημα, αλλά από εκεί και πέρα να προχωρήσουμε μπροστά, σε κάτι καινούριο και ενδεχομένως καλύτερο.

 

#5. Απόρριψη Από Φίλο

Το να μας απορρίπτει ένας φίλος μας μπορεί να είναι μια κατάσταση αρκετά δύσκολη, ειδικά εάν η φιλία είναι μακροχρόνια. Ενδέχεται να μην το περιμέναμε και να το βιώσουμε ως προδοσία.

Σε κάθε περίπτωση, οι φίλοι είναι η οικογένεια που εμείς επιλέγουμε και είναι πάντα πολύ σημαντικό για εμάς να μας αποδέχονται και να μας υποστηρίζουμε.

Ωστόσο, είναι κρίσιμο να διαχειριστούμε μια απόρριψη από έναν φίλο μας, καθώς είναι σημαντικό να μας επιλέγει κι εκείνος.

Εάν ο φίλος σου σε απορρίπτει διαρκώς μέσω της συμπεριφοράς του, σίγουρα δεν το θέλεις δίπλα σου.

Μην κυνηγάς και μην κάθεσαι να στενοχωρηθείς υπερβολικά γι’ αυτό. Υπάρχουν άτομα εκεί έξω που θα σε στηρίξουν και θα θέλουν να είναι φίλοι σου.

απόρριψη

Συνολικά, η απόρριψη είναι κάτι το οποίο σίγουρα πονάει. Ωστόσο, δεν είναι ωφέλιμο να στενοχωριόμαστε υπερβολικά και να μας παίρνει από κάτω.

Για κάθε άνθρωπο που μας απορρίπτει ή που φεύγει από τη ζωή μας υπάρχουν κάποιοι άλλοι πρόθυμοι να καλύψουν αυτές τις θέσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε και να διαχειριζόμαστε τις απορρίψεις στη ζωή μας, καθώς είναι κομμάτι της. Μέσα από την απόρριψη μαθαίνουμε χρήσιμα μαθήματα και εξελισσόμαστε.

Δεν πρέπει καμία απόρριψη σε κανέναν τομέα να αποτελέσει εμπόδιο προς την επιτυχία μας. Κάθε φορά που κάποιος σε απορρίπτει, λοιπόν, να πεισμώνεις και να κοιτάς τι έμαθες μέσα από αυτό.

 

Πιστεύεις ότι σου αξίζουν ποιοτικότερες σχέσεις αλλά δυσκολεύεσαι να τις αποκτήσεις; Είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις. Πάτα εδώ.

Και φυσικά, μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας, εδώ

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.