Αρχέτυπα του Στυλ, Το Κλειδί για να Ντύνεσαι Καλά Συνεχίζοντας να Είσαι ο Εαυτός σου

Υπάρχουν συγκεκριμένα αρχέτυπα του στυλ τα όποια προσδιορίζουν την εικόνα σου. Διάβασε ποια είναι.

Αρχέτυπα Του Στυλ

Σε όλους μας έχει συμβεί να αγοράσουμε ένα ρούχο που μας άρεσε πάρα πολύ και αντιπροσώπευε το στυλ μας (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε) μέχρι που πήγαμε σπίτι και καταλάβαμε πως δεν μας ταιριάζει με τίποτα.

Το στυλ έχει συγκεκριμένα πρότυπα και το καθένα από αυτά θέτει κάποιους συγκεκριμένους περιορισμούς στο στυλ μας.

Διάβασε λοιπόν ποια είναι τα πιο συνηθισμένα αρχέτυπα του στυλ.

Ποια Eίναι Tα Αρχέτυπα Tου Στυλ Kαι Tι Περιλαμβάνουν

στυλ

Τα αρχέτυπα του στυλ που θα θα αναφέρουμε παρακάτω, έχουν μεγάλο εύρος, που ταιριάζει και διαμορφώνεται με ποικίλους τρόπους.

Τα τρία βασικά αρχέτυπα είναι: ο Δυναμικός, ο Κομψός και το Κακό Παιδί.

Οι περισσότεροι άνδρες βασίζονται σε δύο αν όχι και στα τρία αρχέτυπα για να διαμορφώσουν τελικά το στυλ τους.

Είναι πολύ σπάνιο ένας άνδρας με στυλ να ντύνεται αποκλειστικά στηριζόμενος σε ένα και μόνο αρχέτυπο. Και αυτό συμβαίνει επειδή το καθένα έχει διάφορες υποκατηγορίες.

Ένας ακόμα λόγος είναι γιατί η ανάπτυξη και η προσαρμογή του στυλ μας, επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως η κουλτούρα, τόπος και τα ενδιαφέροντα που έχει ο καθένας.

Για τον κάθε άνδρα με στυλ που θέλει να κάνει την διαφορά, θα χρειαστεί πολλές φορές να συνδυαστούν διάφορες τάσεις της μόδας, μέχρι να εντοπίσει αυτό που τον χαρακτηρίζει και τον κάνει να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του όταν το φοράει.

Αυτό μπορεί να είναι ένα σκουλαρίκι, ένα ρολόι ή παπούτσια.

Φυλή

Αναβάθμισε το καθημερινό σου στυλ. Δες το βίντεο του Θέμη.

Η φυλή είναι ένα καλό παράδειγμα για να πάρουμε μία γεύση για το πώς αναπτύχθηκαν τα αρχέτυπα.

Συνήθως σε μια φυλή, επικρατούσε το Δυναμικό αρχέτυπο και ο λόγος ήταν πως το κάθε αρσενικό θα έπρεπε να προβάλει δυναμισμό και κυριαρχία. Ακόμα, η μαχητικότητα και η τόλμη, ήταν απαραίτητα χαρακτηριστικά που ο κάθε άνδρας έπρεπε να προβάλει μέσα σε μια φυλή.

Συνδέοντας Τα Αρχέτυπα Στο Στυλ

στυλ

Με το πέρασμα του χρόνου και τις απαιτήσεις των ανθρώπων, τα αρχέτυπα άρχισαν να αναμιγνύονται.

Για παράδειγμα συνδυάστηκε το Δυναμικό αρχέτυπο με αυτό το Κομψό.

Δεν είμαστε πια κυνηγοί και αν είμαστε το κάνουμε από χόμπι. Παρόλο λοιπόν που το κυνήγι ήταν κάποτε ζήτημα επιβίωσης, τώρα πια μπορούμε να φορέσουμε ένα militaire παλτό χωρίς να πηγαίνουμε απαραίτητα για κυνήγι. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν ο δυναμισμός δεν μπορεί να συνδυαστεί με την κομψότητα.

 

Επειδή το στυλ σου μπορεί να ταυτίζεται πιο πολύ με ένα κομψό αρχέτυπο και λιγότερο με ένα πιο δυναμικό, δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν έχεις καλό στυλ.

Θέλεις να έχεις όλο το όφελος μίας εμφάνισης αλλά και την δυναμική που θα το προκαλέσει.

Μάθε πως να δείχνεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και άνεση στην επικοινωνία με το άλλο φύλο και όχι μόνο.

Τι σημαίνει αυτό;

Παράδειγμα:

Έχεις μία επίσημη δεξίωση και θέλεις να δώσεις το στυλ του κακού παιδιού και της κομψότητας αλλά σου λείπει αυτό το ξεχωριστό αξεσουάρ που θα κάνει αυτή την διαφορά.

 

Η Λύση

βελτίωσε την εξωτερική σου εμφάνιση

Αρχικά σκέψου, ποια αρχέτυπα θα ακολουθήσεις, ποιο θέλεις πραγματικά να είναι το στυλ σου και τι θέλεις να προβάλεις μέσα από αυτό.

Μιλώντας για εμφάνιση είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, πως μέσα από αυτή επιδεικνύουμε την  αξία μας .

Η τελική εξωτερική εικόνα είναι η εσωτερική αξία που προβάλεις στους γύρω σου.

Είναι ωραίο, τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης και του στυλ σου να προβάλουν δύναμη, άνεση, ελκυστικότητα και αισιοδοξία.

Αν αισθάνεσαι πολύ κομψός με τάση κακού παιδιού, αλλά το αρχέτυπο της εμφάνισης που προβάλεις είναι εξ ολοκλήρου κομψό και μόνο, τότε χάνεις κάτι από αυτό που θέλεις να πεις με την εμφάνιση σου.

Σκέψου τους παράγοντες όπως που μένεις, με τι ασχολείσαι, ποια είναι η τακτική που ακολουθείς όταν ντύνεσαι, τι σε εκφράζει καλύτερα.

Μην χρησιμοποιείς στοιχεία ενδυμασίας που εσύ θα ήθελες να ταιριάζουν, κάνοντας υπερβολές. Χρησιμοποίησε αυτά που πραγματικά ταιριάζουν μεταξύ τους.

Αν το στυλ σου είναι πιο Casual / Street, μπορείς να βρεις ρούχα από αυτή τη κατηγορία σε πολλά καταστήματα της αγοράς. Δεν χρειάζεται να είναι πανάκριβο ένα ρούχο για να ταιριάζει με το στυλ σου.

αναλογα με την περίσταση

Αρχέτυπα του στυλ…

Όλοι πρέπει να έχουμε ένα κουστούμι στην γκαρνταρόμπα μας για τις επίσημες εμφανίσεις. Ειδικά αν το στυλ σου συμπεριλαμβάνει την συχνή του χρήση, τότε κάνε την έρευνα σου για ένα χειροποίητο κουστούμι.

Τα χειροποίητα κουστούμια, είναι ένα από τα στοιχεία που θα σου δώσουν μία ευδιάκριτη διαφορά ανάμεσα στο πλήθος.

Οι μετρήσεις που θα γίνουν για κάποιες δυσαναλογίες που ίσως έχεις στο σωματότυπό σου είναι σημαντικές, θα υπογραμμίσουν το στυλ σου μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Κάνοντας σε να νιώθεις πιο σίγουρος και ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση σου.

Κουράστηκες να μην παίρνεις αυτό που σου αξίζει στο φλερτ και τις γυναίκες; Υπάρχει λύση. Πάτα εδώ.

Ένας Άνδρας Αξίας ποτέ δεν τα παρατάει, μέχρι να αποκτήσει αυτό που του αξίζει. Εάν έχεις δυσκολευτεί στις μέχρι τώρα σχέσεις σου και θέλεις να αποκτήσεις κάτι καλύτερο, δες αυτό.

Καλή συνέχεια

 

Themis
author
Όταν μεγαλώνεις σε μια μικρή πόλη και ξαφνικά βρίσκεσαι στην μεγάλη πρωτεύουσα, η κοινωνικοποίηση μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Με όπλο το πείσμα του και τον πληθωρικό χαρακτήρα του, ο Θέμης κατάφερε να μετατραπεί σε ένα επικοινωνιακό όπλο που δεν διστάζει να οπλίσει εκφράζοντας αποτελεσματικά τις προθέσεις του.