Αυτά Είναι τα Ακριβότερα Αμάξια στον Πλανήτη!

Όλοι μας τα χαζεύαμε από μικροί και πάντα ονειρευόμασταν τη στιγμή που θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε ένα από αυτά. Τα πιο ακριβά αμάξια του πλανήτη, κύριοι!

Τα πρώτα αμάξια έκαναν την εμφάνιση τους μετά το 1886, όταν ο Karl Benz εφηύρε τον πρόγονο του σύγχρονου αυτοκινήτου. Από τότε το αυτοκίνητο έγινε ένα μέσο προσιτό, αλλά και παράλληλα ένα σύμβολο στάτους.

Οι πλούσιοι άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα για να αγοράσουν αμάξια που  είναι πέρα από τις οικονομικές  δυνατότητες των απλών ανθρώπων. Μερικά από αυτά κοστίζουν πολύ περισσότερο από ένα σπίτι και είναι απωθημένα για άντρες σε όλο τον κόσμο.

Τσέκαρε το παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika, σχετικά με τα ανδρικά απωθημένα.

Μάλιστα, μερικοί πολύ πλούσιοι συλλέκτες έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από αυτά τα αμάξια.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις ποια είναι τα 10 ακριβότερα αμάξια στον κόσμο!

#1. Sweptail – Rolls Royce – 13.000.000$Όλοι μας τα χαζεύαμε από μικροί και πάντα ονειρεύομασταν τη στιγμή που θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε ένα από αυτά. Τα πιο ακριβά αμάξια του πλανήτη, κύριοι!

Αυτό το αυτοκίνητο φτιάχτηκε για έναν πελάτη της Rolls Royce του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν αποκαλυφθεί. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι βασισμένο στην Wraith και έχει μόνο δύο καθίσματα. Η οροφή του είναι πανοραμική και το εσωτερικό του είναι χειροποίητο με ξύλο και δέρμα, ενώ μάλιστα υπάρχουν και ειδικές θήκες για φορητούς υπολογιστές σε κάθε πόρτα. Δεν υπάρχουν πολλές άλλες πληροφορίες για το συγκεκριμένο αμάξι.

#2. Mercedes Benz Maybach Exelero 10.100.000$Όλοι μας τα χαζεύαμε από μικροί και πάντα ονειρεύομασταν τη στιγμή που θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε ένα από αυτά. Τα πιο ακριβά αμάξια του πλανήτη, κύριοι!

Η Exelero είναι ένα από τα πιο ακριβά αμάξια στον κόσμο. Το κόστος της δικαιολογείται από τον πολυτελέστατο εξοπλισμό και τον δυνατό κινητήρα.

Η τιμή της είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έκανε την εμφάνιση του το 2004.

#3. Koenigsegg CCXR Trevita – 4.800.000Όλοι μας τα χαζεύαμε από μικροί και πάντα ονειρευόμασταν τη στιγμή που θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε ένα από αυτά. Τα πιο ακριβά αμάξια του πλανήτη, κύριοι!

Δεν υπάρχουν άλλα αμάξια στον κόσμο που να είναι φτιαγμένα από υλικό που προέρχεται από διαμάντια. Η κατασκευάστρια εταιρεία χρησιμοποιεί μια ειδική ρητίνη φτιαγμένη από διαμάντια που κάνει το ανθρακόνημα να έχει ένα ασημένιο χρώμα, αντί του κλασσικού μαύρου., κάτι που είναι πραγματικά εντυπωσιακό

Εκτός αυτού, ο πανίσχυρος κινητήρας 4,8 λίτρων δίνει στο Trevita φοβερή ιπποδύναμη και εκπληκτικές επιδόσεις.

#4. Lamborghini Veneno Roadster – 4.500.000$Όλοι μας τα χαζεύαμε από μικροί και πάντα ονειρεύομασταν τη στιγμή που θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε ένα από αυτά. Τα πιο ακριβά αμάξια του πλανήτη, κύριοι!

Τα αμάξια της Lamborghini είναι γνωστά για τον σχεδιασμό, τις επιδόσεις και το τεράστιο κόστος τους που τα κάνει απροσπέλαστα για τους περισσότερους από εμάς.

“Veneno” σημαίνει δηλητήριο στα ισπανικά, μάλλον λόγω του φονικού design του που μοιάζει με εξωγήινο διαστημόπλοιο. Ο 6,5 λίτρων κινητήρας του αποδίδει 740 ίππους και οι επιδόσεις του είναι καταπληκτικές. Έχουν φτιαχτεί μόλις 9 αμάξια, κάποια από τα οποία έχουν μεταπωληθεί σε απίστευτες τιμές, παραπάνω από διπλάσιες της αρχικής.

#5. McLaren P1 LM – 3.600.000$Όλοι μας τα χαζεύαμε από μικροί και πάντα ονειρεύομασταν τη στιγμή που θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε ένα από αυτά. Τα πιο ακριβά αμάξια του πλανήτη, κύριοι!

Η McLaren P1 LM δεν ανήκει στα αμάξια παραγωγής, αλλά είναι μια νόμιμη έκδοση του αυτοκινήτου πίστας P1 GTR της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο μοντέλο μετασκευάστηκε από την Lanzante έχοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες των αγοραστών από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τα ΗΑΕ. Το αυτοκίνητο έχει πολλά κοινά με την πιστάδικη έκδοση και είναι παράλληλα πιο ελαφρύ και με καλύτερη αεροδυναμική.

Έχουν κατασκευαστεί και πωληθεί 5 αμάξια.

#6. Lykan Hypersport – 3.400.000$Όλοι μας τα χαζεύαμε από μικροί και πάντα ονειρεύομασταν τη στιγμή που θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε ένα από αυτά. Τα πιο ακριβά αμάξια του πλανήτη, κύριοι!

Τα φώτα του Lykan Hypersport δεν θα τα βρεις σε άλλα αμάξια, μιας και είναι φτιαγμένα από διαμάντια 15 καρατίων. Μοιάζει με θωρακισμένο αυτοκίνητο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας και είναι το πρώτο super car φτιαγμένο από Λιβανέζικη εταιρεία, την  W Motors και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα αντίστοιχα αμάξια ευρωπαϊκής προέλευσης.

Ο κινητήρας του αποδίδει 780 ίππους και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 385 χλμ/ώρα.

#7. Limited Edition Bugatti Veyron της Masory Vivere – 3.400.000$Όλοι μας τα χαζεύαμε από μικροί και πάντα ονειρεύομασταν τη στιγμή που θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε ένα από αυτά. Τα πιο ακριβά αμάξια του πλανήτη, κύριοι!

Η έκδοση Masory Vivere της Veyron έχει αναβαθμιστεί 4 φορές από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 και είναι, όχι μόνο, ένα από τα πιο ακριβά αμάξια στον κόσμο, αλλά και από τα ταχύτερα.

Διαθέτει εντυπωσιακή κατασκευή από ανθρακονήματα, έχει αισθητικά όμορφο εσωτερικό και δυνατές επιδόσεις χάρη στον 8 λίτρων κινητήρα που αποδίδει 1200 ίππους. Η αρχική του έκδοση μάλιστα είχε χαρακτηριστεί αυτοκίνητο της δεκαετίας 2000-2009.

Όλα αυτά τα αμάξια έχουν κάτι κοινό. Κινούνται γρήγορα και αποφασιστικά. Το ίδιο πρέπει να κάνεις κι εσύ, όταν έρθει η ώρα.

#8. Aston Martin Valkyrie – 3.200.000$Όλοι μας τα χαζεύαμε από μικροί και πάντα ονειρεύομασταν τη στιγμή που θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε ένα από αυτά. Τα πιο ακριβά αμάξια του πλανήτη, κύριοι!

Η τιμή για αυτό το αυτοκίνητο δεν είναι επίσημη, αλλά εκτιμώμενη. Η Valkyrie αποτελεί μια επανασχεδιασμένη και βελτιωμένη έκδοση της Red Bull AM-RB 001. Πρόκειται να κατασκευαστούν 150 κομμάτια, τα οποία αναμένονται στις αρχές του 2019. Επιπλέον, θα κατασκευαστούν 25 κομμάτια της έκδοσης μόνο για πίστα.

#9. Ferrari Pininfarina Sergio – 3.000.000$Όλοι μας τα χαζεύαμε από μικροί και πάντα ονειρεύομασταν τη στιγμή που θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε ένα από αυτά. Τα πιο ακριβά αμάξια του πλανήτη, κύριοι!

Το Sergio ήταν ένα concept car που σχεδίασε ο Pininfarina προς τιμήν του νεκρού γιου του ιδρυτή του οίκου.

Κατασκευάστηκαν 6 αμάξια, τα οποία ήταν οι πιο ακριβές Ferrari που φτιάχτηκαν ποτέ. Διαθέτει τον ίδιο κινητήρα με την Ferrari 458, αλλά είναι ελαφρύτερο, κάτι που το καθιστά και πιο γρήγορο.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος ο κατασκευαστής επέλεξε ποιοι θα είναι οι έξι τυχεροί ιδιοκτήτες.

#10. Pagani Huayra BC – 2.800.000$Όλοι μας τα χαζεύαμε από μικροί και πάντα ονειρεύομασταν τη στιγμή που θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε ένα από αυτά. Τα πιο ακριβά αμάξια του πλανήτη, κύριοι!

Το Huayra BC είναι το πιο φτηνό από τα αμάξια αυτής της λίστας!

Το BC στο όνομα της μπήκε προς τιμήν του Benny Coiola, ενός Ιταλού επενδυτή, πολύ καλού φίλου του Horacio Pagani, ο οποίος ήταν συλλέκτης γνωστός για την συλλογή από Ferrari που είχε στην κατοχή του.

Η Huayra BC εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2016 στο Motor Show της Γενεύης και εντυπωσίασε με τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά της και με τον ισχυρό κινητήρα AMG που αποδίδει 790 ίππους. Επίσης, η BC είναι αρκετά ελαφρύτερη από την αρχική Huayra, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί ανθρακονήματα για την κατασκευή του αμαξώματος.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Τρέξε γρήγορα προς την επιτυχία, ξεκινώντας από το κατάλληλο σημείο. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.