Αυτά Είναι τα Λάθη που Πρέπει να Αποφύγεις Όταν Προσεγγίζεις μια Γυναίκα

Νιώθεις έναν κόμπο στο στομάχι όταν σκέφτεσαι να το κάνεις, αλλά και όταν τελικά την προσεγγίζεις. Τι λάθη κάνουμε όταν πλησιάζουμε μια γυναίκα;

Οι γυναίκες όπως θα έχεις καταλάβει ίσως, δίνουν τεράστια σημασία στη συμπεριφορά και στον τρόπο που επικοινωνεί ένας άνδρας μαζί τους. Στη γλώσσα σώματος, στη συχνότητα επικοινωνίας, στο πώς κλιμακώνει ο άνδρας τη γνωριμία και στην επικοινωνία αλλά και στη σωματική επαφή, στον τρόπο που παίρνει αποφάσεις και πρωτοβουλίες.

Ας δούμε λοιπόν σε αυτό το άρθρο τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν προσεγγίζεις μία γυναίκα. Και ας  λάβεις υπόψιν ότι η προσέγγιση ξεκινά ΠΡΙΝ πας να της μιλήσεις, πριν ξεκινήσεις τη συζήτηση μαζί της.

Έχεις Απορριφθεί Πριν Πας να της ΜιλήσειςΝΙώθεις έναν κόμπο στο στομάχι όταν σκέφτεσαι να το κάνεις, αλλά και όταν τελικά την προσεγγίζεις. Τι λάθη κάνουμε όταν πλησιάζουμε μια γυναίκα;

Φοβάσαι τα χειρότερα πριν καν ξεκινήσεις να της μιλάς, μόνο και μόνο επειδή είναι εμφανίσιμη και ελκυστική;

Δυστυχώς αρκετοί άνδρες νιώθουν πως δεν τους αξίζει μία ελκυστική γυναίκα, μόλις αισθανθούν την επιθυμία να της μιλήσουν. Αρχίζουν οι αρνητικές σκέψεις πριν καν την προσέγγιση, πριν καν ξεκινήσουν να συζητούν μαζί της:

 • Είναι πολύ όμορφη, δε θα κοιτάξει κάποιον σαν εμένα.
 • Δεν έχω αρκετά λεφτά / κοιλιακούς / εμφάνιση .
 • Δεν έχω χιούμορ, θα με βαρεθεί.
 • Μιλάει με τις φίλες της, θα την ενοχλήσω και θα θυμώσει.

Ας ξεχάσεις οτιδήποτε έχεις ακούσει ή οποιαδήποτε αρνητική εμπειρία είχες μέχρι τώρα με τις γυναίκες. Οι γυναίκες δεν έχουν σκοπό να μας γελοιοποιήσουν και να μας κάνουν να αισθανθούμε άσχημα που τις προσεγγίσαμε ή που τις φλερτάραμε. Έχουν παρόμοιες φοβίες και ανασφάλειες με εμάς. Θέλουν παρέα, συντροφικότητα, σεξ, ασφάλεια.

Μην ξεχάσεις πως είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι θέλει μια γυναίκα στο κρεβάτι. Το επεισόδιο από την εκπομπή μας Apla+Andrika, ίσως μπορεί να σε βοηθήσει.

Ξεκινώντας τη συζήτηση με τη φράση «Συγγνώμη για την ενόχληση», μπορεί να θεωρείς ότι είσαι ευγενικός και έτσι πρέπει, ωστόσο δηλώνεις, εν ΑΓΝΟΙΑ σου, ότι θεωρείς πως είσαι ενοχλητικός τύπος και ελπίζεις να σου κάνει τη χάρη να σου μιλήσει.

Με το να πεις «Το ξέρω ότι μάλλον δε σε ενδιαφέρει», και πάλι σαμποτάρεις τον εαυτό σου και της έχεις δηλώσει εξαρχής πως θεωρείς ότι δε θα καταφέρεις τίποτα μαζί της.

Τα πολλά κομπλιμέντα για την εμφάνιση, επίσης κατά κανόνα δε θα σε βοηθήσουν και είναι ένας τρόπος προσέγγισης στον οποίο καταλήγεις συνήθως όταν φοβάσαι πως δεν έχεις πιθανότητες με την κοπέλα. Αν της πεις για παράδειγμα «είσαι πολύ όμορφη, θα είναι πολύ τυχερός αυτός που θα σε έχει», είναι σαν να της λες πως μόνο από τύχη θα έκανες σεξ / σχέση μαζί της και θα σου ήταν αναπάντεχο. Οπότε και πάλι μπορεί να νομίζεις ότι της λες κάτι θετικό, αλλά ουσιαστικά απορρίπτεις ΕΣΥ τον εαυτό σου και δεν της δίνεις την επιλογή να την κάνεις να σε θέλει.

Όταν προεξοφλείς ότι η ιστορία δε θα έχει ευχάριστο τέλος, το πιο πιθανό είναι και να μην έχει ευχάριστο τέλος.

Έχεις Λάθος Γλώσσα ΣώματοςΝΙώθεις έναν κόμπο στο στομάχι όταν σκέφτεσαι να το κάνεις, αλλά και όταν τελικά την προσεγγίζεις. Τι λάθη κάνουμε όταν πλησιάζουμε μια γυναίκα;

Ξεκινώντας από το πώς την προσεγγίζεις αλλά ακόμα και μέσα στη σχέση, υπάρχουν άπειρες λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο πρέπει να προσέξεις τη γλώσσα σώματός σου, αλλά και το πώς την αγγίζεις. Τα σημαντικότερα λάθη  που πρέπει να αποφύγεις κατά την προσέγγιση, είναι τα εξής:

 • Μη γέρνεις προς το μέρος της. Όταν συνέχεια ή πολύ συχνά το σώμα σου έχει μία κλίση προς το μέρος της, αυτό υποδηλώνει το υπερβολικό σου ενδιαφέρον. Όταν μάλιστα η γυναίκα είναι συνέχεια εκείνη που είναι χαλαρή και γέρνει το σώμα της προς τα πίσω, τότε η γυναίκα είναι εκείνη που έχει τον έλεγχο της συζήτησης και της γνωριμίας σας, ενώ εσύ είσαι αυτός που συνέχεια προσπαθεί.
 • Πρόσεξε προς τα πού είναι στραμμένο το σώμα σου. Όταν όλο σου το σώμα μαζί με το κεφάλι είναι στραμμένα προς τη γυναίκα που φλερτάρεις, αυτό επίσης δείχνει υπερβολικό ενδιαφέρον. Σημαίνει πως η γυναίκα έχει ήδη το 100% της προσοχής σου. Όταν αυτό συμβαίνει εξαρχής, πριν και εσύ να έχεις το 100% της προσοχής της, βάζει και πάλι τη γυναίκα σε θέση ισχύος.
 • Μην περιμένεις ώρες ή και 2-3 ραντεβού για να αρχίσεις να την αγγίζεις. Το άγγιγμα ξεκινά από τα πρώτα δευτερόλεπτα της γνωριμίας. Όσο την αγγίζεις από νωρίς, η γυναίκα εξοικειώνεται με το άγγιγμά σου. Και αυτό είναι κάτι που θέλεις να συμβεί γρήγορα και άμεσα.
 • Μην την κάνεις να αισθάνεται άβολα με το άγγιγμά σου. Οπότε, μην είσαι υπερβολικά επιθετικός στον τρόπο που την αγγίζεις και κλιμακώνεις τη σωματική επαφή.

Μην Είσαι ΝευρικόςΝΙώθεις έναν κόμπο στο στομάχι όταν σκέφτεσαι να το κάνεις, αλλά και όταν τελικά την προσεγγίζεις. Τι λάθη κάνουμε όταν πλησιάζουμε μια γυναίκα;

Μερικοί άνδρες είναι νευρικοί στο φλερτ. Αρχίζουν νευρικές, απότομες και περίεργες κινήσεις, ή ακόμα και τικ. Πώς μπορείς να τα περιορίσεις αυτά;

 • Αν προσεγγίζεις γυναίκες σε μπαρ, να αποφεύγεις να παίρνεις το ποτό σου μαζί. Όταν είσαι νευρικός, θα έχεις την τάση να βάζεις το ποτό σου ως άμυνα μπροστά στο στήθος σου ή την κοιλιά σου. Αυτό δηλώνει νευρικότητα, αμηχανία και ανασφάλεια. Ή, ακόμα χειρότερα, να παίζεις με το καλαμάκι στο ποτό σου. (Ας μην έχεις καλαμάκι στο ποτό σου).
 • Προσπάθησε να θυμάσαι να έχεις τα χέρια σου χαλαρά, να είσαι όσο μπορείς ακίνητος και σταθερός στα πόδια, τα πόδια σου ανοιχτά στο ύψος των ώμων σου και να μην είσαι πολύ παραστατικός με τα χέρια. Το να είσαι παραστατικός με τα χέρια είναι κάτι που βοηθά στην επικοινωνία και στο φλερτ, όμως αν το νιώθεις πως είσαι νευρικός, οι κινήσεις σου θα είναι υπερβολικές και επομένως θα σου δημιουργούν πρόβλημα.
 • Ξεκίνα να μιλάς με κόσμο και να κοινωνικοποιείσαι πριν προσεγγίσεις τη γυναίκα που σου αρέσει. Έτσι θα είσαι ήδη «ζεστός» όταν πας να της μιλήσεις και το άγχος θα είναι μειωμένο. Δε χρειάζεται στην «προθέρμανση» να φλερτάρεις με γυναίκες που σου αρέσουν ή που στοχεύεις κάπου μαζί της. Φλέρταρε λίγο με τη σερβιτόρα ή την μπαργούμαν – είναι πάντα χαμογελαστές και φιλικές, οπότε θα σε ανεβάσουν ψυχολογικά – μην παρεξηγήσεις όμως τη θετικότητά τους, είναι εκπαιδευμένες να κάνουν τους πελάτες να νιώθουν καλά μαζί τους ώστε να θέλουν να ξαναπάνε στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Τσέκαρε το βίντεο του Χρήστου, πάνω στα λάθη που κάνεις όταν φλερτάρεις και πώς να τα αποφύγεις.

Το να αρχίσεις να φλερτάρεις πιο συστηματικά και συχνά με γυναίκες που σου αρέσουν, καταλαβαίνω ότι είναι αγχωτικό και δύσκολο, ειδικά στην αρχή. Ο λαός όμως είναι σοφός όταν λέει πως «τρώγοντας έρχεται η όρεξη».  Προσπάθησε να αποφύγεις τα παραπάνω τρία λάθη και να είσαι σίγουρος ότι θα δεις τεράστια διαφορά.

Αυτά είναι τα τρία πιο σημαντικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν προσεγγίζεις μία γυναίκα. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας ή ακόμα και να μας συναντήσεις από κοντά.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Το να κάνεις λάθη δεν είναι κακό. Αρκεί να είσαι έτοιμος να μάθεις από αυτά. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να το κάνεις, εδώ.

Καλή συνέχεια

Βρες με!

Anestis

Founder / Head Instructor at Men of Style
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.

Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!

Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Anestis
Βρες με!
Anestis
administrator
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.