Αύριο, Ας Ξυπνήσεις Λίγο Νωρίτερα!

Σχεδόν κάθε ημέρα, ξυπνάω το πρωί γύρω στις 08.30 με 09.00 παρά.

Πλένομαι, τρώω πρωινό τις περισσότερες φορές που έχω χρόνο (είναι μια καλή συνήθεια που βοηθάει στον έλεγχο του βάρους, στο να έχεις ενέργεια και να ξυπνάς εντελώς και την ενσωμάτωσα πρόσφατα), ετοιμάζω το πρόγραμμα της ημέρας, συνήθως νοητά αλλά καμιά φορά και γραπτώς (με βοηθάει να έχω μια σειρά στο ότι κάνω αλλά κυρίως έχω παρατηρήσει ότι ο προγραμματισμός ακόμα και σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, βοηθάει στην παραγωγικότητά μου) και ξεκινάω για την εργασία μου.

breakfast

 Η καθημερινότητά μου ξεκινάει δυνατά στις 10.00 πάντα.  Γραφείο, συναντήσεις, απαιτήσεις.

Χθες ήταν μια πολύ γεμάτη ημέρα. Κοιμάμαι συνήθως μετά τα μεσάνυχτα αλλά ειδικά εχθές, τα μάτια μου έκλειναν στις 23.00 οπότε όπως καταλαβαίνεις, στις 06.20 το πρωί το μάτι ήταν γαρίδα.

Ο παλιός μου εαυτός θα είχε 2 επιλογές.

Α) να ξανακοιμηθεί ή να χουζουρέψει.

Β) να ανοίξει τηλεόραση ή pc και να χαζέψει.

Ο νέος μου εαυτός δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα από τα δύο.

Εδώ και κάποια χρόνια, το χάσιμο χρόνου είναι σημαντικά εκτός της καθημερινότητάς μου. Όχι γιατί πιέζω τον εαυτό μου για να κερδίζω το κάθε λεπτό. Αλλά γιατί πλέον γνωρίζω από πρώτο χέρι πως αν χάσω παραγωγικό χρόνο ή τον ανταλλάξω με μια ασχολία που δεν προσφέρει στους στόχους μου, στο τέλος της ημέρας θα νιώθω άσχημα.

Άσχημα, ακριβώς επειδή ξόδεψα τον πολυτιμότερο πόρο μου, τον χρόνο σε ασχολίες που τις έχω δοκιμάσει, έχω δει ότι προσφέρουν απλά μια ψευδαίσθηση ξεκούρασης ή ψυχαγωγίας αλλά το πέρας του χρόνου, δεν είναι ψευδαίσθηση. Είναι κάτι πολύ απτό.

Οπότε τι έκανα τόσο νωρίς;
Σηκώθηκα, έκανα δυο δουλειές που ήθελα με υπηρεσίες που ανοίγουν νωρίς ώστε να μην τις έχω για τις επόμενες ημέρες στο μυαλό μου, πήρα έναν εκπληκτικό καφέ και πρωινό πληρέστερο και ποιοτικότερο από το τοστ που συνήθως τρώω και είμαι ήδη στο γραφείο μου και σου γράφω αυτές τις γραμμές. Η ώρα 08.25.

Τι θα έλεγες σήμερα το βράδυ να κοιμηθείς λίγο πιο νωρίς.

Και να ξυπνήσεις αύριο λίγο νωρίτερα από όταν ξυπνάς συνήθως ή ακόμα καλύτερα, νωρίτερα από όταν ξυπνούν όλοι οι άλλοι;

early

Τι θα έλεγες να παρατηρήσεις τον εαυτό σου αύριο και να δεις, σε αυτές τις έξτρα ώρες που του έδωσες, τι παραπάνω κατάφερε να κάνει και να το μοιραστείς μαζί μας;

Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από μια δουλειά για το γραφείο που θα σε βοηθήσει να επιτύχεις έναν στόχο σου, μέχρι και το να βάλεις μια μπουγάδα ή να σιδερώσεις το πουκάμισό σου;

Μπορεί να είναι ένα γρήγορο καθάρισμα του σπιτιού, ώστε όταν γυρίσεις στο τέλος της ημέρας να το απολαύσεις ακόμα περισσότερο, γιατί είναι η φωλιά σου – το λιμάνι σου – ο χώρος ηρεμίας σου.

Μπορεί να είναι μια γυμναστική που όπως συχνά λέει ο Chris τον έχει βοηθήσει να κρατάει εκτός από την φυσική του κατάσταση και την συναισθηματική του ευεξία.

Μπορεί να είναι ακόμα και 15 λεπτά διαλογισμός που θα σε βοηθήσει να βάλεις τις θετικές σκέψεις σου σε μια σειρά και σε πρώτο πλάνο και όλο το chatter / θόρυβο της καθημερινότητας πίσω από τις κάμερες του μυαλού ή να τον εξαλείψεις εντελώς.

Τι θα έλεγες να δημιουργήσεις αύριο, μια νέα καθημερινότητα για σένα;

Ρίξε μια ματιά εδώ και εδώ και αν χρειάζεσαι βοήθεια είμαστε στη διάθεσή σου!

απόρριψη από γυναίκες.

Ναι αλλά ρε Σπύρο, αν κοιμηθώ νωρίς και ξυπνήσω νωρίτερα δεν θα έχω ακριβώς τις ίδιες ώρες;

Ναι αλλά θα καταφέρεις να επιτύχεις περισσότερα και αυτό γιατί αν ξυπνήσεις νωρίτερα :

A) Θα είσαι πάντα μπροστά ένα βήμα από όλους όσους κοιμούνται ή όταν ξυπνούν νωρίς φέρονται σαν ζόμπι.

Β) Θα έχεις κερδίσει ακόμα μια μάχη με τον εσωτερικό σου “δαίμονα” που λέει ότι 5 λεπτά ακόμα ύπνος δεν πειράζει. Και όταν αποκτάς έλεγχο στον εσωτερικό σου ανταγωνισμό, περίεργα θετικά πράγματα συμβαίνουν.

Γ) Θα έχεις αποκτήσει ένα χαρακτηριστικό που οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στο κόσμο έχουν όλοι! Ξυπνούν νωρίς.

Δεν χάνεις τίποτα με το να δοκιμάσεις. Ας ξυπνήσεις νωρίτερα μόνο αύριο και βλέπεις.

Καλή αρχή.

Μέχρι την επόμενη φορά.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .