Η Αξία στη Ζυγαριά – Τι Δίνω VS τι Λαμβάνω!

Αν η αξία όσων δίνεις είναι διαφορετική από όσα παίρνεις σε μια σχέση, τότε αργά η γρήγορα η συμφωνία θα αλλάξει!

Η Αξία Στη Ζυγαριά – Τι Δίνω VS Τι Λαμβάνω!

Ο μεγαλύτερος κριτής δεν είναι το αφεντικό σου, ο διευθυντής σου, ο πατέρας σου ή ο κολλητός σου. Μεγαλύτερος κριτής σου, είναι ο εαυτός σουΚαι αυτό ισχύει για όλους μας. Το ότι δεν το αντιλαμβανόμαστε όλοι είναι επειδή η αξία που δίνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον (φίλοι, γνωστοί, δουλειά, οικογένεια) είναι μεγαλύτερη από όση δίνουμε στον εαυτό μας.

Για όσους όμως τα έχουν βρει με τον εαυτό τους και βλέπουν τον καθρέπτη χωρίς την επιρροή του έξω κόσμου, το είδωλο που τους κοιτάει είναι ο οδηγός τους.

Η Αξία Στη Ζυγαριά : Για Ποιο Λόγο Να Σε Κάνει Παρέα;

η αξία στη ζυγαριά

Πριν χρόνια, για να καταλάβω ότι το πρόβλημα που αντιμετώπιζα με την έλλειψη γυναικών στη ζωή μου, δεν είχε να κάνει με αυτές, αλλά με μένα, οδηγήθηκα εκεί, μέσα από μια σειρά σκληρών ερωτήσεων και απαντήσεων από και προς τον εαυτό μου.

Η πιο σκληρή από αυτές ήταν :

Γιατί  μια γυναίκα να γουστάρει την παρέα σου; Δίνεις Αξία;

Αν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως όλες οι σχέσεις είναι ουσιαστικά ένα εμπορικό αλισβερίσι. Δίνεις και παίρνεις.  Για να είναι μαζί σου μια γυναίκα, πρέπει να σου προσφέρει κάποια από όσα ζητάς.  Αυτό την κάνει θελκτική, σε κάνει να την θες δίπλα σου, την κάνει καλύτερη από τις άλλες.

Αντίστοιχα και εσύ πρέπει να παρέχεις όσα αυτή χρειάζεται.

Φυσικά, όταν ένα από τα δύο μέρη δεν τηρεί τη συμφωνία ανταποδοτικής προσφοράς, η συναλλαγή σταματάει, το συμβόλαιο λύνεται και το άλλο μέρος ψάχνει για νέο συνεργάτη.

Τι είναι αξία; Δες το πρώτο cine vlog από το Men Of Style σχετικά με την αξία εδώ.

Πρόβλημα #1

Στις Σχέσεις Δεν Υπάρχει Συμβόλαιο!

Στις σχέσεις, αντίθετα με τις εμπορικές ανταποδοτικές συμφωνίες, δεν υπάρχουν ξεκάθαροι όροι. Οι προσδοκίες δεν γίνονται καθαρογραμμένοι παράγραφοι σε ένα χαρτί  ώστε να ξέρει ο ένας ή ο άλλος ακριβώς τι να περιμένει και πότε.

Αυτό που υποσχόμαστε είτε με λόγια, είτε μη λεκτικά στις αρχές της γνωριμίας, δεν το τηρούμε πάντα, είτε γιατί δεν μπορούσαμε από την αρχή – απλά νομίζαμε ή προσποιούμαστε, είτε γιατί κάπου στη πορεία κάτι χάλασε. Καμιά φορά όμως, ίσως γιατί δεν καταλάβαμε ποτέ τι περίμενε η άλλη μεριά από εμάς.

Και δεν θα ήταν πρόβλημα αυτό από μόνο του. Άλλωστε κανείς ποτέ δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει ή τι να περιμένει όταν γνωρίζει έναν άνθρωπο.

Μόνο έχει μια ιδέα για τη αξία.

Αλλά ακριβώς επειδή έχει μόνο μια ιδέα το κάνει πιο πολύπλοκο από ένα συμβόλαιο. Οι προσδοκίες – επιθυμίες αυξομειώνονται καμιά φορά ασύμμετρα στα δύο μέρη. Η επένδυση που κάνει ο ένας δεν αποδίδει και η πίεση από τις προσδοκίες που νιώθει ο άλλος τον πνίγει.

Και κάπου εδώ μπαίνει ακόμα ένα πρόβλημα.

Αλλά πριν συνεχίσεις, δες παρακάτω το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για την αφοσίωση και την επιτυχία.

Πρόβλημα #2

Όταν Τα Συναισθήματα Μπαίνουν Στο Παιχνίδι, Τα Πράγματα Γίνονται Πολύπλοκα.

Ας δεχθούμε πως σε μια εμπορική συμφωνία, όταν ένας από τους δύο δεν ικανοποιεί – τηρεί το δικό του μέρος, κοιτάζουμε τους συμφωνημένους όρους για αθέτηση της συμφωνίας και προχωράμε σε λύση του συμβολαίου. Δεν δίνεια αξία, δηλαδή.

Και φυσικά όταν λυθεί ένα συμβόλαιο, ισχύουν οι συνθήκες που περιγράφονται στους όρους λύσης και όταν διαφωνούν τα 2 μέρη στο χειρότερο σενάριο αναλαμβάνουν τα δικαστήρια.

Σε μια τέτοια αντίστοιχη κατάσταση για τις σχέσεις, ίσως τα πράγματα να ήταν πιο εύκολα!

Στις σχέσεις βλέπεις τα συναισθήματα να παίρνουν τα ηνία. Γυναίκες που τις κακομεταχειρίζονται άνδρες να μένουν μαζί τους για χρόνια, άνδρες που δεν τους σέβονται οι γυναίκες να τις έχουν δίπλα τους και σε βάθρο.

Η Αξία Στη Ζυγαριά : Εσύ Τι Προσφέρεις;

η αξία στη ζυγαριά

Ας απλοποιήσουμε λίγο τα πράγματα. Για να έχεις ένα ποιοτικό θηλυκό δίπλα σου πρέπει να το αξίζεις.

Εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά ας μιλήσουμε για τον κανόνα.

 • Ακόμα και αν καταφέρεις να την πείσεις ότι αξίζεις περισσότερο από ότι πραγματικά ισχύει, η αλήθεια θα λάμψει  αργά η γρήγορα. Συνήθως γρήγορα.
 • Ακόμα και αν πραγματικά αξίζεις, αν στη συνέχεια χάσεις μέρος της αξίας σου, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Αντίστοιχα και από την άλλη μεριά.

Όμως θα δεις τον εαυτό σου να μένει με γυναίκες που πολλές φορές δεν του προσφέρουν αξία.

Ποιοι είναι οι λόγοι που γίνεται αυτό;

 1. Δεν την αφήνεις γιατί το σεξ μαζί της είναι εύκολο. ( Είναι αλήθεια; )
 2. Δεν την αφήνεις γιατί δεν ξέρεις αν θα βρεις άλλη σαν και αυτήν.Έψαξες; )
 3. Δεν την αφήνεις γιατί την λυπάσαι.Τον εαυτό σου τον λυπάσαι😉
 4.  Δεν την αφήνεις γιατί την έχεις αγαπήσει. ( Ποια έκδοσή της αγάπησες και πότε; )

Δες παρακάτω το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για τους δύσκολους χωρισμούς.

Από την άλλη βέβαια, η φύση κάνει τις γυναίκες πιο αδίστακτες. Θα σε αφήσει σχεδόν μόλις αντιληφθεί ότι δεν είσαι αυτό που το ένστικτό της, της λέει ότι της κάνει.

 1. Δεν είσαι το ισχυρό αρσενικό.
 2. Δεν είσαι ικανός να την βοηθήσεις να διαιωνίσει το είδος. (άσχετο με το αν θες ή όχι) .
 3. Δεν μπορείς να προστατέψεις τους ανθρώπους σου (άρα και αυτήν)
 4. Δεν αντέχεις καθόλου χωρίς αυτήν.
 5. Δεν έχεις ηγεσία της ζωής σου και των αποφάσεών σου.

Επίλογος

Αν είσαι σε μια σχέση που οι όροι και οι παροχές δεν είναι ξεκάθαροι κάνε το εξής.

Α) Κοίτα τον καθρέπτη και δες αν καλύπτεις τα παραπάνω. Μέτρα την αξία σου πραγματικά.

Β) Σύγκρινε με την αξία που λαμβάνεις.

Αν είναι κάτι που σε ικανοποιεί, το πρόβλημα είναι αλλού, αν δεν είναι όμως, πρέπει να προχωρήσεις είτε σε επαναδιαπραγμάτευση είτε σε έρευνα αγοράς.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .