Battle Ropes: Πιάσε τα Σχοινιά για να Γυμναστείς σαν Τρελός

Τα σχοινιά προπόνησης ή αλλιώς Battle Ropes, είναι ένα φοβερό όργανο για να γυμναστείς αποτελεσματικά. Διάβασε τους λόγους.

Battle Ropes Για να Γυμναστείς Σαν Τρελός

Τα battle ropes χρησιμοποιούνται κυρίως ως εργαλείο σε υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT) για να βοηθήσουν τον αθλητή να αναπτύξει δύναμη, εκρηκτικότητα καθώς και αερόβια και αναερόβια αντοχή. Έτσι σου δίνουν τη δυνατότητα να γυμναστείς σαν τρελός.

Υπάρχουν διάφορα μεγέθη, με το μήκος να κυμαίνεται μεταξύ 8-15 μέτρων και το πάχος 2,5 έως 5 εκατοστών. Το βάρος τους μπορεί να ποικίλλει, αναλόγως με το μήκος και το πάχος.

Το σκοινί είναι διπλωμένο γύρω από ένα σημείο αγκύρωσης και ο αθλητής κρατάει την άκρη του κάνοντας γραμμικές και κυκλικές κινήσεις.

Στην συνέχεια του άρθρου θα διαβάσεις τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους με τα battle ropes θα γυμναστείς σαν τρελός.

Έτσι και αλλιώς, η γυμναστική είναι ένα είδος απόδρασης όπως μπορείς να τσεκάρεις στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika εδώ.

#1. Οι Ασκήσεις Είναι Γρήγορες
Τα σχοινιά προπόνησης ή αλλιώς Battle Ropes, είναι ένα φοβερό όργανο για να γυμναστείς αποτελεσματικά. Διάβασε τους λόγους.

Αν δεν έχεις πολύ χρόνο να αφιερώσεις στην γυμναστική, θα θέλεις να εκμεταλλευτείς τον διαθέσιμο χρόνο με τον καλύτερο τρόπο, κάνοντας κάτι γρήγορο και αποτελεσματικό.

Μια διαλειμματική προπόνηση 18 λεπτών με battle ropes θα σε βοηθήσει να γυμναστείς έντονα και γρήγορα.

#2. Καις Λίπος Σαν Τρελός
Τα σχοινιά προπόνησης ή αλλιώς Battle Ropes, είναι ένα φοβερό όργανο για να γυμναστείς αποτελεσματικά. Διάβασε τους λόγους.

Με την ένταση της προπόνησης με battle ropes θα κάψεις πάρα πολλές θερμίδες (300-500 θερμίδες ανά 30′ άσκησης), κάτι που δεν συμβαίνει όταν τρέχεις χαλαρά στο γήπεδο.

Έχει βρεθεί ότι η έντονη άσκηση ενεργοποιεί τον μεταβολισμό ακόμη και για 36 ώρες μετά την άσκηση, κάτι που θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος, ακόμη και στον ύπνο σου ή στην δουλειά σου την επόμενη ημέρα.

#3. Ταυτόχρονα Χτίζεις Μύες

Με τα battle ropes συνδυάζεις την ταυτόχρονη προπόνηση καύσης λίπους με την προπόνηση αύξησης μυϊκής μάζας και όπως ήδη είπαμε: κερδίζεις πολύ χρόνο, και έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα.

#4. Μπορείς Να Γυμναστείς Οπουδήποτε

Δεν είναι καθόλου εύκολο να ταξιδέψεις κάπου και να κουβαλάς μαζί εξοπλισμό γυμναστικής, με λίγες εξαιρέσεις όπως ο kettlebell.

Ίσως δεν είναι ότι καλύτερο να ταξιδέψεις με αεροπλάνο έχοντας στις αποσκευές σου battle ropes, αλλά σε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, μπορείς εύκολα να τα πάρεις μαζί σου και να γυμναστείς οπουδήποτε στην ύπαιθρο, ιδιαίτερα αν πηγαίνεις σε μέρη με καλές καιρικές συνθήκες, αρκεί να έχεις χώρο και ένα μέρος να βάλεις το σημείο αγκύρωσης.

#5. Ποικιλία Ασκήσεων
Τα σχοινιά προπόνησης ή αλλιώς Battle Ropes, είναι ένα φοβερό όργανο για να γυμναστείς αποτελεσματικά. Διάβασε τους λόγους.

Υπάρχει πληθώρα κινήσεων που μπορείς να κάνεις για να γυμναστείς με battle ropes. Μια απλή αναζήτηση στο ΥouΤube θα σε βοηθήσει να βρεις εκατοντάδες ασκήσεις και να πάρεις ιδέες για αρκετές ασκήσεις για όλη σου την ζωή!

Μπορείς επίσης να αυξομειώνεις τις επαναλήψεις ή να συνδυάζεις τις κινήσεις, κάτι που θα σε βοηθήσει να μην βαρεθείς καθόλου.

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής έχουν επηρεάσει το αν και το πόσο γυμναζόμαστε. Το παρακάτω επεισόδιο του Κάντο Με Στυλ και ο Θέμης, θα σου δείξουν πως αν το θέλεις, μπορείς να εντάξεις τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου.

#6. Μπορείς Να Τα Στήσεις Εύκολα Μέσα Σε 2′

Έχεις δοκιμάσει ποτέ να στήσεις ένα όργανο γυμναστικής; Αν ναι, θα ξέρεις ότι μερικές φορές μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρο και δύσκολο.

Αυτό δεν ισχύει με τα battle ropes, τα οποία μπορεί και ένα μικρό παιδί να στήσει μέσα σε 2′. Αυτό σημαίνει ότι σε 2′ από την ώρα που θα ανοίξεις την συσκευασία μπορείς να έχεις έτοιμο το battle rope και να σε περιμένει να γυμναστείς με αυτό.

#7. Γυμνάζεις Διαφορετικές Μυϊκές Ομάδες Την Ίδια Στιγμή

Όταν θέλεις η γυμναστική σου να είναι γρήγορη και αποτελεσματική πρέπει να μπορείς να γυμνάσεις διαφορετικές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα.

Με τα battle ropes μπορείς να γυμνάζεις χέρια και πόδια ή χέρια και κοιλιακούς την ίδια στιγμή. Έχεις την δυνατότητα να προσθέσεις και άλλες κινήσεις στην ρουτίνα σου και έτσι να γυμνάζεις ακόμη περισσότερες μυϊκές ομάδες.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι με τα battle ropes μπορείς να γυμναστείς χωρίς να επιβαρύνεις τις αρθρώσεις σου.

#8. Βελτιώνεις Την Ισορροπία Σου

Αν ξεκινήσεις την προπόνηση με battle ropes, θα παρατηρήσεις πιθανότατα ότι μια πλευρά του σώματος σου κινείται διαφορετικά σε σχέση με την άλλη ή ότι παράγει λιγότερη δύναμη.

Ένα όφελος της προπόνησης με battle ropes είναι ότι θα μπορέσεις σιγά-σιγά να εξαλείψεις αυτές τις ανισορροπίες.

Επίλογος Για Να Γυμναστείς Σαν Τρελός

Πριν κλείσουμε, στο παρακάτω βίντεο ο Θέμης αναλύει τα 5 πιο βασικά λάθη που κάνουμε στο γυμναστήριο, δίνοντας μια ουσιαστική προσέγγιση γύρω από το ζήτημα και με βασικό στόχο τη βελτίωση του προσωπικού μας στυλ.

Μερικοί ισχυρίζονται ότι η προπόνηση με battle ropes μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους ώμους. Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει πλήρως. Μπορεί να τραυματιστεί κάποιος, αν κάνει την άσκηση με λάθος τρόπο, όπως μπορεί να τραυματιστεί με πάρα πολλές άλλες κλασσικές ασκήσεις.

Όταν πρόκειται για ασκήσεις με σκοπό την αύξηση της δύναμης κατά τις περιστροφικές κινήσεις, συνήθως χρησιμοποιούνται λάστιχα, για την ανάπτυξη της δύναμης και της μυϊκής μάζας χρησιμοποιούνται τα βάρη και για την καύση λίπους η αερόβια άσκηση, όπως το τρέξιμο.

Τα battle ropes θα σε βοηθήσουν να γυμναστείς συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω. Δεν είναι απλά ένα ασυνήθιστο είδος αερόβιας άσκησης, αλλά μια εξαιρετική ποικιλία κινήσεων που αξίζει να δοκιμάσεις.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Το να είσαι σε φόρμα σου δίνει “Άλλο αέρα”, δες περισσότερες λεπτομέρειες για την ανάπτυξη της φυσικής σου κατάστασης εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.