Betaizing the Alpha Male – Μέρος 3ο

Betaizing the Alpha Male

Ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να προσπαθούν να μάθουν λεκτικές απαντήσεις στα shit test παραβλέποντας όμως πως η απάντηση είναι η τελική αντίδραση στο shit test ενώ η ουσία βρίσκεται στον αρχικό σκοπό του shit test και στην χρονική στιγμή της συναναστροφής στην οποία γίνεται αλλά και στις βάσεις που στηρίζονται οι σωστές απαντήσεις.

Σαν γενικό κανόνα αυτό που ακολουθούμε είναι να συμπεριφερόμαστε σαν τα πάντα να είναι shit test. Αν δεν είναι τελικά ένα shit test τίποτα αρνητικό δεν συμβαίνει. Αν όμως αποτύχουμε να αναγνωρίσουμε ένα shit test και η γυναίκα μεταφράσει τα πράγματα με τον τρόπο της, το ενδιαφέρον της και η σεξουαλική έλξη παρουσιάζουν κατακόρυφη πτώση.

Το να αποτύχεις να αναγνωρίσεις και να περάσεις ένα shit test σημαίνει ότι πέφτεις σε λογική συζήτηση (Logic Frame).

Για παράδειγμα :
-εκφράζοντας ένα πρόβλημα που έχει στη ζωή της λόγω της φύσης μας σαν αρσενικά να δίνουμε λύσεις το πρώτο πράγμα που θα έκανε ο μέσος άντρας θα ήταν να προσφερθεί να την συμβουλέψει ή να την βοηθήσει πρακτικά.

-εκφράζοντας θυμό ή λύπη το πρώτο πράγμα που θα έκανε ο μέσος άντρας θα ήταν να προσπαθήσει να την ηρεμήσει.

Λογικά δεν ακούγονται ? Κατά την κοινή αντρική λογική ( Male Logic ) ναι. Το να αντιμετωπίζεις όμως τη γυναικεία συναισθηματικότητα με βάση τη λογική είναι το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις για να σκοτώσεις το Sexual Attraction. Οι γυναίκες χρειάζονται έντονα συναισθήματα – ναι έστω και αρνητικά – για διατηρούν το Sexual Attraction.

Λογική αντίδραση (Logic Frame) = Anti Game
Game = Συναισθηματική Διέγερση (Emotional Stimulation) = Έλξη (Attraction)

emotion vs logic
emotion vs logic

Παράδειγμα Α
Γυναίκα:”Μου λες ψέματα”
Άντρας: ” Όχι δεν σου λέω, γιατί να σου πω ψέματα? ”

Παράδειγμα Β
Γυναίκα:”Μου λές ψέματα”
Άντρας: ” Θα σου περάσει ”
ή
Άντρας: καμία απάντηση, καμία αντίδραση παντελώς ανεπηρέαστος

Στο παράδειγμα Α ανταποκρινόμενος στο shit test με βάση την λογική βγάζεις τη γυναίκα εκτός του Emotional State που έχει ανάγκη να βρεθεί.
Στο παράδειγμα Β ανταποκρινόμενος με Anti-Supplicative Frame ερεθίζεις το Emotional State της γυναίκας και διατηρείς την έλξη.

Ας δούμε ένα παράδειγμα πιο αναλυτικά :

Άντρας:’’Λοιπόν θα τα πούμε το απόγευμα όπως είπαμε χθές.’’

Γυναίκα: ’’Πού είσαι?’’

Άντρας:’’Στο γραφείο. Θα συναντηθούμε στην πλατεία στις 4:45 μμ. Έχω ακούσει τα καλύτερα για αυτή την ταινία.’’

Γυναίκα: ’’Δουλεύεις συνέχεια. Σίγουρα σου αρέσει να είσαι μακριά από το σπίτι!’’

Στο συγκεκριμένο σημείο οι περισσότεροι άντρες θα έχαναν αυτό το shit test γιατί θα συνέχιζαν με λογική και θα αγνοούσαν το συναίσθημα που συνδέεται με το γεγονός ότι ο άντρας είναι στο γραφείο, και θα απαντούσαν ως εξής :

’’Να σου πώ, σε λίγο έχω ραντεβού με το διευθυντή. Θα συναντηθούμε στις 4:45 ή όχι?’’ (με νεύρα ή απογοήτευση)
και η γυναίκα θα ένιωθε το πασίγνωστο ” Δεν με καταλαβαίνεις”

Ένας έμπειρος σαγηνευτής θα άφηνε τη λογική στην άκρη και θα βούταγε στο συναίσθημά της :

Άντρας: ’’Ναι…να σκεφτείς ότι χρειάζεται πολλές φορές να ταξιδεύω στον κόλπο του Άντεν και να προστατεύω τα βαπόρια από τους πειρατές…τόσους μήνες μακρυά από το σπίτι.’’

Γυναίκα: ’’Σου αρέσει να σκοτώνεις έτσι δεν είναι?’’

Άντρας: ’’Μου αρέσει σίγουρα η αίσθηση να φυτεύω σφαίρες στα κεφάλια των πειρατών την ώρα που ορμάνε καταπάνω μου με τα σκάφη τους.’’

Γυναίκα: ’’ Πω πω, τελικά όλοι οι άντρες είστε ίδιοι. Το μόνο που σας νοιάζει είναι λεφτά, εξουσία και σκοτωμοί!’’

Άντρας: ’’Ναι. Μα πόσο δίκιο έχεις. Για την ακρίβεια πιστεύω ότι πρέπει σαν φύλλο να εξαγνιστούμε…τι θα έλεγες να σχεδιάζαμε τις επόμενες διακοπές μας σε μοναστήρι?’’

Ο άντρας δείχνει να ταυτίζεται με την συναισθηματική της κατάσταση της στιγμής και την πειράζει ακόμα περισσότερο διεγείροντας το emotional state της. Αυτό είναι που θέλουν οι γυναίκες! Έναν άντρα που να μην επηρεάζεται από τα συναισθήματά της αλλά να τα καθοδηγεί. Να μην χάνει ποτέ την ψυχραιμία του, να είναι πάντα ήρεμος, να την ακούει πολύ χαλαρά σαν να του λέει τί ώρα είναι, να μην μπαίνει στο Frame της συζήτησης με βάση τη λογική αλλά με βάση το τί νιώθει, να μην προσπαθεί να δώσει λύση ή να την ηρεμήσει αλλά να την πειράζει και στη συνέχεια να την καθοδηγεί και να αλλάζει εντελώς θέμα.

Είμαι σίγουρος πως φράσεις όπως ”μην τις παίρνεις στα σοβαρά” βγάζουν πλέον άλλο νόημα.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που θα χρειαστεί να διακόψεις την επικοινωνία ή να αγριέψεις (γυναικεία αποφυγή σεξουαλικής επαφής, ασέβεια κτλ) στις οποίες θα αναφερθούμε στο επόμενο άρθρο.

(συνεχίζεται)

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.