Χαμηλή αυτοεκτίμηση και χαμηλή σεξουαλική ορμή – Συνδυασμός προς αποφυγή

Χαμηλή αυτοεκτίμηση - χαμηλή σεξουαλική ορμή : ένας συνδυασμός που πρέπει να αποφεύγεις.

Αφορμή για το παρόν άρθρο στάθηκαν αρκετά ερωτήματα που δέχθηκα – μετά το τελευταίο άρθρο μου για την γυναικεία αυτοεκτίμηση – σχετικά με το αν αξίζει να διατηρείς ερωτική επαφή με γυναίκες χαμηλής αυτοεκτίμησης. Αν και πιστεύω ότι η απάντηση είναι προφανής, κάποιες λεπτομέρειες των ερωτημάτων με οδηγούν στο να παρουσιάσω  κάποια στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα.

Πριν παραθέσω τις θέσεις μου στο συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να αναφερθώ σε ένα άλλο άμεσα σχετιζόμενο θέμα, το θέμα της σεξουαλικότητας. Οι σεξουαλική ορμή διακρίνεται σε χαμηλή και υψηλή και η σεξουαλικότητα των περισσότερων ανθρώπων κινείται στην ”μέση” του φάσματος με ”τάσεις” προς τα χαμηλά ή τα υψηλά άκρα και στο θέμα της σεξουαλικής ορμής πρέπει να παρουσιάζεται ταύτιση μεταξύ άντρα και γυναίκας.

Πολλοί άντρες εξαιτίας αυτής της ταύτισης που μπορεί να συναντούν στην σεξουαλικότητα εκτιμούν λανθασμένα ότι η γυναίκα έχει φυσιολογική σεξουαλικότητα ενώ στην ουσία η σεξουαλική της ορμή είναι χαμηλή σε βαθμό που πλησιάζει στα άκρα. Χαμηλή ορμή και χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι ένας συνδυασμός που δεν θέλεις να έχεις στη ζωή σου.

Ενώ με μια γυναίκα χαμηλής αυτοεκτίμησης αλλά υψηλής ορμής, είναι ανεκτό να έχεις  μια καθαρά σεξουαλική και μόνο επαφή (συναισθηματική συντροφιά είναι κάτι που απλά πρέπει να το ξεχάσεις με αυτό το είδος γυναίκας), με γυναίκα χαμηλής αυτοεκτίμησης και χαμηλής σεξουαλικής ορμής θα πρέπει να ξεχάσεις οποιαδήποτε επαφή πέραν από σέξ της μιας φοράς. Ίσως να ακούγεται ανήθικο αλλά οποιοδήποτε άλλο είδος σχέσης είναι απίστευτα μεγάλη ψυχοσυναισθηματική καταπόνηση.

Γιατί πρέπει να απορρίπτεις αυτό το είδος γυναίκας ;

Πρόκειται για γυναίκες που δείχνουν εντελώς φυσιολογικές, συμπεριφέρονται φαινομενικά ευγενικά και στοργικά και πολλές φορές φαίνονται ντροπαλές. Ειδικά αν πρόκειται και για πολύ όμορφες γυναίκες αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τον άπειρο άντρα να εκληφθούν ώς το αποκαλούμενο ”καλό κορίτσι” (good girl). Πίσω όμως από αυτή τη μάσκα της ντροπαλής ήρεμης πανέμορφης γυναίκας κρύβεται μια γυναίκα η οποία πάσχει από κατάθλιψη και πιθανόν και από ”οριακή-μεταιχμιακή διαταραχή προσωπικότητας” η οποία διατηρεί τον άντρα κοντά της μέσω ψυχοσυναισθηματικής καταπόνησης  (μέσω της συμπεριφοράς της λόγω αυτοεκτίμησης) και σεξουαλικής στέρησης (μέσω της συμπεριφοράς της λόγω σεξουαλικής ορμής) οδηγώντας τον σιγά σιγά σε πλήρη ψυχική αποδυνάμωση και υποταγή.

Πώς να εντοπίζεις τις γυναίκες με χαμηλή αυτοεκτίμηση και χαμηλή σεξουαλική ορμή.

Το θέμα της αξιολόγησης είναι εξαιρετικά σημαντικό και είναι πολλά τα στοιχεία στα οποία πρέπει να δίνεις σημασία. Ένας σχετικά απλός τρόπος όμως για να τις εντοπίζεις είναι η παρατήρηση των ακόλουθων στοιχείων :

– Η επαφή με την σεξουαλικότητά της.
Φαντάσου την γυναίκα χαμηλής αυτοεκτίμησης και την σχέση της με την σεξουαλικότητά της και την σεξουαλική της ορμή σαν τη σχέση των ικανοτήτων ενός αναβάτη μοτοσυκλέτας με τις ικανότητες τις ίδιας της μοτοσυκλέτας. Το επίπεδο αυτοεκτίμησης είναι το επίπεδο οδηγικών ικανοτήτων της, το επίπεδο ικανότητας εκμετάλευσης των δυνατοτήτων της μοτοσυκλέτας είναι η ”επαφή” με την σεξουαλικότητά της ενώ η σεξουαλική της ορμή είναι οι δυνατότητες τις μοτοσυκλέτας.

Για χάρη του παραδείγματος θα παρουσιάσω την γυναίκα υψηλής αυτοεκτίμησης η οποία ”έχει” επαφή με την σεξουαλικότητα της (ανεξάρτητα αν είναι υψηλή η χαμηλή) σαν την επαφή που έχει ο Valentino Rossi με τις μοτοσυκλέτες, ανεξάρτητα αν οδηγεί την αγωνιστική του μοτοσυκλέτα (υψηλή ορμή) ή ένα απλό μοτοποδήλατο (χαμηλή ορμή).

Αντίθετα η γυναίκα χαμηλής αυτοεκτίμησης η οποία δεν έχει ”επαφή” με την σεξουαλικότητά της είναι σαν ένας οδηγός που έχει κάποιες απλές γνώσεις και ικανότητες για απλή οδήγηση ενός μηχανοκίνητου δίτροχου, ο οποίος είτε οδηγεί ένα απλό μοτοποδήλατο (χαμηλή ορμή) είτε οδηγεί την αγωνιστική μοτοσυκλέτα του Valentino Rossi (υψηλή ορμή) δεν έχει την ”επαφή” με τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας.

– Η άμυνά της στα όρια του τέστ προσβολής της αυτοεκτίμησης της.
Στην προσπάθειά μας να ανιχνεύσουμε το όριο αυτοεκτίμησής της με τον ”πειραχτικό” τρόπο που περιγράψαμε στο προηγούμενο άρθρο, θα παρατηρήσουμε ότι η γυναίκα ΥΑ θα προσπαθήσει να μας σταματήσει πιό σύντομα από την γυναίκα ΧΑ και όσο πιο πολύ ανεκτική είναι η γυναίκα στην ”επίθεσή” μας στην αυτοεκτίμησή της τόσο πιο πολύ ΧΑ γυναίκα είναι.

Αυτό είναι ένα σημείο που έχει ιδιαίτερη σημασία. Η ΧΑ και ταυτόχρονα ΧΟ γυναίκα αποτελεί εξαίρεση αυτού του κανόνα. Μπορεί φαινομενικά να συμπεριφέρεται με τρόπο που δείχνει ότι υπερασπίζεται την προσωπικότητά της όσο κλιμακώνουμε το πείραγμα και την επίθεσή μας αλλά το κάνει από φόβο για σεξουαλική οικειότητα. Εξαιτίας του επιπέδου αυτοεκτίμησης σε συνδυασμό με το επίπεδο επαφής της με την σεξουαλικότητά της, στερείται της ικανότητας να απολαύσει την σεξουαλική επαφή σε φυσιολογικό για τον μέσο άνθρωπο τρόπο αλλά και της ικανότητας για σεξουαλική σύνδεση, ταύτιση και οικειότητα.

– Ο βαθμός ανταπόκρισης και συγκατάβασης στην σεξουαλική κλιμάκωση.
Όταν λοιπόν στην αλληλεπίδραση με μια γυναίκα έχεις φτάσει στο σημείο να προκαλείς σεξουαλική ένταση και διέγερση με μια γυναίκα ΧΑ θα παρατηρήσεις ότι η ΥΟ θα επιδείξει μια αυξημένη βιασύνη για γρήγορη σεξουαλική κλιμάκωση ενώ αντίθετα η ΧΟ θα παρουσιάζει μια ”απόσχιση” από την διαδικασία (στο σημείο αυτό προσπάθησε να συνδυάσεις τα χαρακτηριστικά μιας γυναίκας ΧΑ με τις γυναίκες οι οποίες κατά καιρούς στη ζωή σου σου είπαν το απολαυστικό ”δεν είμαι τέτοιου είδους γυναίκα ”). Με πολύ απλά λόγια θα χρειαστεί αρκετά περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο για να την αποπλανήσεις σε σεξουαλική συνεύρεση.

Νιώθω σίγουρος πως πλέον δεν θέλεις να αφιερώνεις χρόνο με σεξουαλικές προθέσεις σε αυτή την κατηγορία γυναικών.

Μην ξεχνάς : Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις σε μια γυναίκα ΧΑ-ΧΟ, τόσο περισσότερο χρόνο στερείς από τον εαυτό σου την συντροφιά με ΥΑ και ΥΟ γυναίκες.

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.