Χάνω τα Μαλλιά μου! Πώς να το χειριστώ;

Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε ότι στο Men Of Style, δεν είμαι ο μαλλιάς της παρέας ή για να το πω διαφορετικά, το πλούσιο μαλλί δεν είναι το δυνατό μου σημείο.

Οπότε, αν είσαι στη φάση που ανησυχείς για τα μαλλιά σου, πίστεψέ με το έχω περάσει.

Γύρω στα 16-17, μια ημέρα που τελειώναμε το μάθημα με γυμναστική, παίζαμε μπάσκετ στην αυλή του σχολείου. Οι συμμαθητές μου, που άραζαν στο πρώτο όροφο όπου ήταν η αίθουσά μας, μπορούσαν να παρατηρήσουν από ψηλά, πως μέσα από το μαλλί μου, φαινόταν καθαρά το δέρμα μου. Δεν έχανα ποτέ το μαλλί μου ή τελοσπάντων δεν το παρατηρούσα με τρίχες στα μαξιλάρια ή στο μπάνιο. Δεν έβλεπα τριχόπτωση – ή έτσι νόμιζα. Αλλά είχα σίγουρα πολύ λεπτή, αδύναμη τρίχα. Όταν μου το είπαν σε εκείνη τη φάση, μόλις επέστρεψα στην αίθουσα, ακόμα θυμάμαι την ημέρα, ένιωσα λες και με έβρισκαν τόσο διαφορετικό από αυτούς, όταν ήθελα τόσο πολύ να ανήκω κάπου. Που να ήξερα…

Όσο πέρναγε ο καιρός και μετά από επισκέψεις σε άπειρους δερματολόγους, θεραπείες με ότι μπορείς να φανταστείς, από το γνωστό καπιλαριν μέχρι ινδιανικα σκευάσματα με νύχια κουκουβάγιας και γιατροσόφια και ξόρκια, το πήρα απόφαση.

Μου πήρε περίπου 3 χρόνια για να το χωνέψω. Αλλά συμβιβάστηκα με την ιδέα. Οπότε απλά κούρευα τα γύρω γύρω και πάνω ότι έμενε το άφηνα να θυμίζει τις ένδοξες εποχές που ανέμιζε η χαίτη.

Φυσικά, γνωρίζοντας την αυτοβελτίωση έμαθα και το ότι έπρεπε εγώ να βελτιωθώ πρώτα για να καταφέρω ότι χρειαζόμουν. Όπως το να έχω περισσότερες και ποιοτικότερες γυναίκες στη ζωή μου ή να μη με ενοχλεί το ότι δεν έχω μαλλιά.

 

Οπότε:
Αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα και οι δερματολόγοι πλέον δεν μπορούν να σε σώσουν, θα σου πω μερικά πράγματα που δείχνουν το πως σκέφτομαι για αυτό πλέον, που ίσως σε βοηθήσουν.

Α) Θέλω να τα ξυρίζω όλα. Θέλω να βλέπω πως το κεφάλι μου ακολουθεί μια στυλιστική επιλογή και δεν υπόκειται σε μια φυσική αδυναμία. Αν χάνεις ή έχεις χάσει πυκνότητα από τα μαλλιά σου, δοκίμασέ το και αν δεν σου αρέσει θα ξαναβγούν. Με την ψιλή ή ξυράφι δεν έχει σημασία. (Εγώ προτιμώ ξυράφι).

Β) Ισορροπώ με προσεγμένο μούσι / γενειάδα. Έχει γίνει μόδα το ξυρισμένο κεφάλι με το μούσι (αρκεί να είναι σωστό και όχι ότι να ναι). Κινούμαι συντηρητικά αλλά αυτό είναι και η safe επιλογή. Δοκίμασε να αφήσεις γενειάδα / μούσι και πάρε γνώμες από το περιβάλλον σου.

baldandbearded

Γ) Όταν άρχισα να γνωρίζω γυναίκες με συστηματική προσέγγιση, το είδα ως έναν τρόπο για να πάρω αμέσως ένδειξη ενδιαφέροντος. Μαζί με τον wing μου, που είχε μαλλιά, πλησιάζαμε τις κοπέλες και ρωτάγαμε : « Τι είναι πιο σέξυ; Με μαλλιά ή ξυρισμένο κεφάλι;» Ανάλογα τι απάντηση ακούγαμε, έμπαινε δυνατά όποιος είχε το στυλ που είχε δηλώσει η γυναίκα ότι έβρισκε σέξυ. Από τότε έχουν περάσει χρόνια και φυσικά, υπάρχουν πολλές γυναίκες που δηλώνουν απροκάλυπτα ότι θεωρούν πολύ σέξυ το ξυρισμένο κεφάλι, χωρίς καν να τις ρωτήσεις.

Δ) Το ξυρισμένο κεφάλι μετά από τους Jason Statham, Vin Diesel ακόμα και Bryan Cranston στο Breaking Bad, είναι πλέον σα να λέμε μακρύ μαλλί στα 70s. Πολλοί το κάνουν και χωρίς να έχουν θέμα με την πυκνότητα των μαλλιών τους. Δημιουργούμε μόδα αδέρφια. Αλλά αν το δούμε πιο σοβαρά, είναι μια στυλιστική / αισθητική παρέμβαση που κερδίζει έδαφος, οπότε εσύ και εγώ είμαστε πρωτοπόροι.

breakingbad

Στο φινάλε σκέψου :

Αν είσαι ενδιαφέρων τύπος, έχεις ωραίο στυλ ή/και ωραίο σώμα, το μαλλί είναι το τελευταίο που θα κοιτάξει.

Αν τα χαλάσετε για τρίχες κυριολεκτικά, μάλλον έτσι και αλλιώς δεν θα πήγαινε καλά.

Πηγαίνω κουρείο μόνο για περιποίηση γενειάδας. Παίρνει 5’ αντί για 20’ που παίρνει το κούρεμα και χωρίς ραντεβού. Είναι φοβερή εξοικονόμηση χρόνου.

 

Αν και πάλι δεν σου κάνουν όσα λέω, έλα να σε δούμε να σου προτείνουμε λύσεις που ταιριάζουν ακριβώς σε σένα.
Τι κάνεις όταν ανταλλάζετε τηλέφωνα.

Μέχρι την επόμενη φορά!

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Έχασες τον κωδικό σου? Εισήγαγε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου. Θα λάβεις ένα σύνδεσμο για να δημιουργήσεις έναν νέο κωδικό πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.