Οι Χειρότεροι Τρόποι για να Χωρίσεις Ever!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χωρίσεις, όμως κάποιοι είναι με διαφορά οι χειρότεροι. Διάβασε ποιοι είναι.

Είτε η σχέση νομίζεις ότι πάει καλά, είτε ακόμα και αν η σχέση περνάει κρίση και νιώθεις ίσως ότι το τέλος πλησιάζει και ότι πρέπει να χωρίσεις. Ένας χωρισμός σχεδόν ποτέ δεν είναι εύκολος. Αν έχεις βρεθεί ποτέ στη θέση να λήξεις μία σχέση, λοιπόν, σίγουρα θα σε έχει προβληματίσει και ο τρόπος με τον οποίο θα την λήξεις.

Από την άλλη, λίγο πολύ όλοι έχουμε περάσει έναν άσχημο χωρισμό, ως προς τον τρόπο που ο χωρισμός ήρθε δηλαδή. Είτε όντας θύμα στην κατάσταση αυτή, είτε προσπαθώντας να παρηγορήσουμε κάποιον φίλο ή φίλη μας που ήταν σε αυτή την κατάσταση.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα και θα αναφέρω μερικούς από τους χειρότερους τρόπους για να χωρίσεις ever. Και επειδή φαντάζομαι δε θα θέλεις να σε χωρίσει κάποια κοπέλα με έναν από αυτούς τους τρόπους, θα ήταν καλό να τους αποφύγεις και εσύ.

Πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις το άρθρο όμως, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο, σε περίπτωση που σε χώρισε χωρίς να το περιμένεις:

#1. Χωρίζεις Σε Κρίσιμη Για Την Ίδια Περίοδο
κρισιμη χρονικη περιοδος

Μπορεί να είναι περίοδος εξεταστικής. Πριν από ένα σπουδαίο γεγονός ή σε άσχημη για την ίδια περίοδο. Συνέντευξη για δουλειά, εξετάσεις για άδεια οδήγησης, πρόσφατη απώλεια δικού της ανθρώπου, εξεταστική, πανελλήνιες.

Σίγουρα μπορεί να σκεφτείς:

Αφού δε νιώθω καλά μαζί της, γιατί να υποκριθώ;

Δεν χρειάζεται να υποκριθείς. Απλά στήριξέ την και μην την αφήσεις να καταρρεύσει. Άλλωστε η κρίσιμη περίοδος συνήθως δεν έρχεται ξαφνικά. Γνωρίζεις προ πολλού πότε θα έχει εξεταστική ή πότε θα δώσει μία κρίσιμη συνέντευξη. Το να συμπέσει ο χωρισμός με κρίσιμη περίοδο σπάνια είναι σύμπτωση.

Συνήθως είναι αμέλεια ή πιο σπάνια εκδικητικότητα.

#2. Χωρίζεις Κατά Τη Διάρκεια Διακοπών
διακοπες

Θυμάμαι ακόμα στο σχολείο ένα τραγικό συμβάν χωρισμού. Μία παρέα από συμμαθητές είχαν πάει διακοπές σε νησί. Ένας από την παρέα, είχε σχέση ενάμιση χρόνο με μία κοπέλα συμμαθήτρια. Ο συμμαθητής αυτός, είχε την φαϊνή ιδέα να χωρίσει την κοπέλα ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ στο νησί.

Το τι ακολούθησε δε λέγεται. Ο συμμαθητής ατάραχος, θεωρούσε ότι δεν έγινε και τίποτα τρομερό. Αφού έτσι αποφάσισε δεν μπορούσε να περιμένει (το είχε αποφασίσει πριν τις διακοπές, απλά αποφάσισε να μην περιμένει άλλο). Το κορίτσι, φυσιολογικά, σε έξαλλη κατάσταση και όλο το γκρουπ (του θύτη) να προσπαθεί να την παρηγορήσει.

Το αποτέλεσμα ήταν η παρέα να αποφασίσει να ξεκόψει από τον συμμαθητή, εντελώς. Οι διακοπές καταστράφηκαν για όλους, όπως ήταν προφανές και αναγκάστηκαν να γυρίσουν σπίτια τους νωρίτερα.

#3. Χωρισμός Γιατί «Σε Aπάτησα»
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χωρίσεις, όμως κάποιοι είναι με διαφορά οι χειρότεροι. Διάβασε ποιοι είναι.

Εξαρχής, το να απατήσεις τον/την σύντροφό σου και να το μάθει από αμέλεια δική σου, είναι κάτι που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα καταστροφικό συναισθηματικά. Πόσο μάλλον να το ανακοινώσει κάποιος/κάποια ως αιτία χωρισμού.

Όντας τυχερός να μην έχω βιώσει κάτι τέτοιο ως θύμα και όντας μάλλον όχι τόσο κακός για να το βιώσω ως θύτης, είμαι σίγουρος παρ’ όλα αυτά ότι είναι ο πιο οδυνηρός τρόπος να χωρίσεις κάποιον/κάποια.

#4. Χωρισμός Σε Δημόσιο Μέρος
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χωρίσεις, όμως κάποιοι είναι με διαφορά οι χειρότεροι. Διάβασε ποιοι είναι.

Φαντάσου το σκηνικό. Είσαι σε ένα μπαρ με πολύ κόσμο. Είσαι συναισθηματικά φορτισμένος. Πρέπει να κρατήσεις τις αντιδράσεις σου στο ελάχιστο ή να γίνεις θέαμα δημοσίως. Δεν μπορείς να δείξεις έντονη εκφραστικότητα, να φωνάξεις, να ξεσπάσεις, να τσακωθείς.

Από την άλλη, σε ένα χωρισμό, πάντα θεωρώ την πιο αξιοπρεπή κίνηση να φύγεις χωρίς αντιδράσεις.

Ωστόσο, μερικές φορές κατανοώ, ειδικά σε περίπτωση που ο χωρισμός έρθει απροειδοποίητα, να μην μπορέσεις να συγκρατήσεις κάποια συναισθήματα ή κάποια έκρηξη. Και πολλές φορές, η/ο σύντροφός σου το γνωρίζει αυτό και προτιμά ένα δημόσιο μέρος για να σε χωρίσει για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Έτσι και αλλιώς, η απόρριψη πονάει και τους λόγους μπορείς να τους δεις στο παρακάτω βίντεο:

#5. Η Αναμονή
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χωρίσεις, όμως κάποιοι είναι με διαφορά οι χειρότεροι. Διάβασε ποιοι είναι.

Τι εννοεί ο ποιητής;..

Υπάρχουν αρκετοί/αρκετές που φοβούνται να πουν στο/στη σύντροφο ότι θέλουν να χωρίσουν. Είτε λόγω δειλίας, είτε επειδή δε θέλουν να στεναχωρήσουν πολύ τον άλλο/την άλλη.

Ας το παραδεχτούμε, είναι δειλία. Αν δε θέλεις να στεναχωρήσεις κάποια ενώ πρέπει να τελειώσει μία σχέση, είσαι δειλός εκείνη τη στιγμή και καθυστερείς το αναπόφευκτο.

Η ερωτική σχέση έχει το νόημα να κρατάει και τους δύο ευτυχισμένους και να περνάτε καλά. Εάν λοιπόν αυτό δε συμβαίνει, η σύντροφός σου θα είναι στεναχωρημένη έτσι κι αλλιώς, αν συνεχίσετε να είστε μαζί. Είτε θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά, είτε θα εθελοτυφλεί και θα είναι μόνιμα με ένα άγχος αφού τη διαφορά θα τη νιώθει, αλλά θα προσπαθεί να την αγνοήσει.

Τι συμβαίνει λοιπόν σε αυτή την all time classic περίπτωση χωρισμού;

Ο «θύτης» αρχίζει να αραιώνει την επικοινωνία, να ακυρώνει ραντεβού, να επιδεικνύει μία συμπεριφορά που είτε θα εξοργίσει τη σύντροφο/τον σύντροφο, είτε θα του/της δώσει να καταλάβει ότι η σχέση έχει τελειώσει, ελπίζοντας ότι θα κάνει το θύμα την κίνηση να μιλήσει, ώστε να μη νιώθει ο θύτης την ευθύνη του χωρισμού.

Να έχει το άλλοθι ότι:

ΟΚ, δεν της είπα εγώ να χωρίσουμε, εντέλει ήταν δική της απόφαση.

Not Cool!!!

#6. Από Απόσταση
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χωρίσεις, όμως κάποιοι είναι με διαφορά οι χειρότεροι. Διάβασε ποιοι είναι.

Το να έχεις σχέση μεγάλης διάρκειας και να χωρίσεις με sms, μήνυμα στο facebook, viber, είναι απλά απαράδεκτο. Ειδικά χωρίς καμία εξήγηση. Και όμως συμβαίνει. Μία όμορφη μέρα, χωρίς να έχει δοθεί κάποια προειδοποίηση, «θέλω να χωρίσουμε».

Ακόμα χειρότερη υποπερίπτωση, είναι απλά να εξαφανιστείς. Το «θύμα» ξυπνά μια ωραία μέρα και συνειδητοποιεί ότι έχει μπλοκαριστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου.

Και πάλι, καταλαβαίνω ότι μπορεί να φοβάσαι να αντιμετωπίσεις την κατάσταση και τη σύντροφό σου. Να μη θέλεις να βιώσεις  τον χωρισμό που πολλές φορές ακόμα και αν εσύ τον θέλεις, είναι δυσάρεστη ή και οδυνηρή εμπειρία.

Όμως όπως είμαι σίγουρος ότι δε θα ήθελες να σε χωρίσουν έτσι ποτέ, ας μην το κάνεις και εσύ (κλισέ, αλλά έτσι είναι).

Τέλος, χωρίς να δώσω τον αριθμό #7, υπάρχει και το σενάριο εκλογίκευσης του χωρισμού.

Να αναφέρεις όλους τους λόγους στη σύντροφό σου για τους οποίους θες να τη τη χωρίσεις, κάνοντάς την να νιώθει άχρηστη, απωθητική. Αφήνοντάς της τραύματα και κάνοντάς της το να προχωρήσει ακόμα πιο δύσκολο από ό,τι ίσως είναι, καθώς θα νιώθει ανεπαρκής.

Κλείνοντας, δε χρειάζεται να μειώσεις τον άλλο, ούτε να εμπλακείς σε χωρισμό με φωνές, βρισιές και λόγια βαριά που είτε εννοείς εκείνη τη στιγμή είτε όχι, μετά θα μετανιώσεις. Να χωρίσεις πολιτισμένα, ως Άνδρας Αξίας που είσαι, δεν χρειάζεσαι ακρότητες. Διαχειρίσου την κατάσταση ψύχραιμα. Ένας χωρισμός μπορεί να είναι αφορμή για μια νέα σελίδα στη ζωή και τον δυο και να σας οδηγήσει κάπου καλύτερα.

Περνάς και εσύ τώρα έναν άσχημο χωρισμό; Δεν κατάλαβες γιατί σε χώρισε ή γιατί σε χώρισε με αυτό τον τρόπο; Σε περιμένω στο γραφείο μας να το συζητήσουμε. Μέχρι τότε, να είσαι καλά.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν η σχέση σου σε χώρισε και δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς, δες εδώ.

Βρες και διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.