Dale Carnegie Training – Πώς να ξεχωρίζεις από το πλήθος

Ο Άνδρας Αξίας όπως τον βλέπει ο Dale Carniege

Ο Άνδρας Αξίας αποτελεί μια κατάκτηση. Αποτελεί το τελικό στάδιο ενός ταξιδιού αυτογνωσίας. Ο Άνδρας Αξίας έχει αποδεχθεί και αντιμετωπίσει την πρόκληση της αυτοκριτικής. Γνωρίζει πώς θέλει να ζήσει τη ζωή του. Έχει μελετήσει το παρελθόν του, έχει κριτικάρει τα λάθη του, έχει εφοδιαστεί με τις αξίες και γνωρίζει τον σκοπό του. Πώς όμως μπορεί αυτό να ενσωματώνεται στο έργο ενός συγγραφέα, όπως ο Dale Carnegie, που ξεκίνησε να γράφει λίγο πριν τα μέσα του περασμένου αιώνα;

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενσωματώνονται μέσα στην προσωπική σου  ταυτότητα. Το brand name του εαυτού σου ενσωματώνει τις αξίες και τους τρόπους συμπεριφοράς. Και αυτά τα χαρακτηριστικά, ένας Άνδρας Αξίας τα προβάλει σε κάθε περίσταση. Κατά την διάρκεια της αυτοκριτικής εντόπισς τα δυνατά σου σημεία και γνωρίζετε καλά ποιες είναι οι αδυναμίες σου. Μην ανησυχείς όμως για τα μειονεκτήμαντα. Αυτά βελτιώνονται. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχεις ανακαλύψει τι μπορείς να κάνεις καλά. Αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που διαθέτεις είναι ευκαιρία να το προβάλεις προς τα έξω για να ξεχωρίσεις από το πλήθος.

Dale Carnegie Training

 

Πάνω σ’ αυτόν τον τομέα επικεντρώνεται η τελευταία κυκλοφορία του Ινστιτούτου Dale Carnegie που μόλις μεταφράστηκαν στα ελληνικά και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα. Βασιζόμενα πάνω στην κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Dale Carnegie (1888-1955),  συγγραφέας του πασίγνωστου πλέον βιβλίου «Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις ανθρώπους» (1936). Ένα βιβλίο που αν δεν το έχεις ήδη διαβάσει, σε συμβουλεύω να το πράξεις άμεσα.

Η φιλοσοφία του Carnegie μας εξηγεί τους τρόπους και τις τεχνικές που χρειαζόμαστε για να αναδείξουμε τα δυνατά μας σημεία. Μας δείχνει πώς να ενισχύσουμε την ατομική μας ταυτότητα και να γίνουμε μοναδικοί. Να ξεχωρίσουμε. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι μια ανθρώπινη προσωπικότητα δεν χτίζεται αμέσως. Το ταξίδι της αυτογνωσίας απαιτεί κόπο, χρόνο και διάθεση. Χρειάζεται να γίνουν κάποια συγκεκριμένα βήματα. Το κλειδί είναι να εξασφαλίσεις ότι το ταξίδι αυτογνωσίας θα είναι σταθερό, καθώς η μάρκα του εαυτού μας θα αναπτύσσεται σταδιακά.

Τα βιβλία του Carnegie αποτελούν εφόδια σε αυτό το μεγάλο, αλλά πλούσιο από εμπειρίες ταξίδι, το οποίο θα μας ολοκληρώσει ως ανθρώπους. Θα μας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουμε πιο εύκολα κάποια βασικά χαρακτηριστικά όπως το θάρρος, η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα, καθώς και μας δείξει επίσης πώς να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και την πίεση της καθημερινότητας.

Η καθημερινότητα είναι μια σειρά από διαπραγματεύσεις. Υπάρχει όμως τρόπος να βγεις νικητής και σε αυτό το πεδίο. Δες το video από το Apla + Andrika με τον Νικόλα Σμυρνάκη, που θα σε βοηθήσει σε αυτό:

Τι Σημαίνει όμως Ξεχωρίζω από το Πλήθος;

Πώς το καταφέρνουμε αυτό; Πολύ απλά προβάλουμε ακριβώς τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε, διότι γνωρίζουμε πως να το κάνουμε και τον τρόπο για να εξελιχθούμε. Οι συμβουλές που μας δίνει το βιβλίο το Carnegie επικεντρώνεται στην ανάδειξη της προσωπικότητας και στην ενίσχυση της ατομικής ταυτότητας. Μέσα από τα κεφάλαια του βιβλίου, μαθαίνουμε τεχνικές, συμβουλές και ασκήσεις, βασιζόμενα σε πραγματικές ιστορίες από την ζωή, θα μας βοηθήσουν να ολοκληρωθούμε ως άνθρωποι.

Μέσα από συνεχή σκέψη και ψάξιμο, βασιζόμενοι στις προσωπικές μας εμπειρίες, θετικές και αρνητικές, επιλέγουμε τις συμβουλές που προτείνει ο Carnegie που μας ταιριάζουν και τις εφαρμόζουμε. Οι ιδέες του μας βοηθούν να συγκροτήσουμε τη σκέψη μας και να δούμε ξεκάθαρα την γενικότερη εικόνα του εαυτού μας. Ελέγχουμε ξανά και ξανά με συνέπεια και πειθαρχεία τους στόχους μας, τα συναισθήματα μας, τις ικανότητες μας, τις επιθυμίες μας και έχοντας ως εφόδια τις αξίες και την πυξίδα μας πραγματοποίούμε το ταξίδι της ενδοσκόπησης. Τα τυχόν εμπόδια και οι περιορισμοί που ορθώνονται είτε από το κοντινό μας περιβάλλον, είτε από την κοινωνία αντιμετωπίζονται με τις συγκεκριμένες συμβουλές και τεχνικές πιο εύκολα.

 

Εμείς ως Men Of Style έχουμε να συμπληρώσουμε ότι οφείλεις στον εαυτό σου να είσε γνωστός στον κοινωνικό περίγυρο για την ποιότητα των σκέψεων σου. Για την συνέπεια των πράξεων σου. Να δείχνεις και να τιμάς τις προσωπικές σου αξίες. Τότε θα το δεις κι εσύ, θα σε εκτιμούν γιατί θα είσαι αυθεντικός. Θα ξεχωρίζεις από το πλήθος. Θα είσαι ένας Άνδρας Αξίας.

Είναι μοναδική εμπειρία να ξεκινάς την διαδρομή σου για να καταλήξεις στον στόχο σου. Μην χάνεις άλλο χρόνο. Ξεκίνα σήμερα από εδώ

 

Μπορείς να βρεις τα βιβλία του Dale Carnegie στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα, εδώ

Μεγαλώνοντας ως μοναχοπαίδι με παρέα τα βιβλία και την μουσική, ο Γιώργος προβληματίστηκε αρκετές φορές με τις σχέσεις των δύο φύλων. Τα βιβλία, ο Lemmy και μια σειρά από περίεργες καταστάσεις συναισθηματικού τύπου τον ώθησαν να κάνει την ενδοσκόπηση και να διαμορφώσει την προσωπικότητα του. Θεωρεί ότι είμαστε το αποτέλεσμα των επιλογών μας και ότι στα βιβλία κρύβονται ολόκληροι μυστικοί κόσμοι που περιμένουμε απλώς να τους ανακαλύψουμε.