Δεν έχω Καμία Εμπειρία! Τι Μπορώ να Κάνω;

Δεν έχω καμία εμπειρία! Τι μπορώ να κάνω;

Καμία Εμπειρία ; Κάνε Την Αρχή !

Όταν είσαι σε επικοινωνία με πολλούς άνδρες που επιθυμούν να βελτιωθούν στο φλερτ, ένα από τα θέματα που αναπόφευκτα προκύπτει είναι αυτό της έλλειψης εμπειρίας. Το θέμα της εμπειρίας προβληματίζει πολλούς καθώς, λένε, οι γυναίκες δεν θέλουν κάποιον άνδρα με μικρή ή καθόλου εμπειρία. Και φυσικά αυτό οδηγεί στον προβληματισμό του πως τότε μπορείς να αποκτήσεις αυτή την εμπειρία…

Έτσι για πολλούς το άγχος για την έλλειψη εμπειριών τους γίνεται αφόρητο. Φοβούνται τις γυναίκες που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από τους ίδιους. Έτσι δεν προσεγγίζουν ποτέ καμία και δεν έχουν φυσικά καμία πιθανότητα επιτυχίας.

Ή άλλοι ανησυχούν ότι οι γυναίκες θα μυριστούν από μακριά την έλλειψη εμπειρίας τους και θα φύγουν τρέχοντας. Φυσικά, αν ντρέπεσαι για την απειρία σου, τότε είναι φυσικό να σε απορρίψουν, όχι όμως για την απειρία σου καθαυτή, αλλά για την συμπεριφορά που έχεις και το βάρος που νιώθεις.

Όμως η απειρία σου δεν αποτελεί το εμπόδιο που νομίζεις ότι είναι. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Μην Απολογείσαι Επειδή Δεν Έχεις Καμία Εμπειρία

μην απολογείσαι αν δεν έχεις εμπειρία

Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να δικαιολογήσεις την έλλειψη εμπειριών σου. Αν ψάχνεις λόγους να αποδείξεις γιατί δεν είναι ντροπή η απειρία σου, τότε το μόνο που κάνεις είναι να αναδεικνύεις το πόσο ντρέπεσαι για αυτήν. Οπότε δεν χρειάζεται να προσπαθείς να εξηγήσεις ή να απολογηθείς. Καταλαβαίνεις και μόνος σου πόσο μη ελκυστικό είναι αυτό.

Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψη είναι πως όσες πολλές συντρόφους κι αν είχαμε (ή δεν είχαμε), σε κάθε σχέση μπαίνουμε χωρίς να ξέρουμε καλά τον άλλο. Πχ το ότι στις τελευταίες 40 γυναίκες με τις οποίες έκανες κάτι, άρεσε κάτι συγκεκριμένο στο σεξ, δεν σημαίνει ότι θα αρέσει το ίδιο πράγμα και στη νέα σου σύντροφο.

Δεν Χρειάζεσαι Εμπειρία Αλλά Θέληση Για Αυτοβελτίωση

Το καλό σεξ δεν έχει τόσο να κάνει με την τεχνική, όσο με τη χημεία και την άνεση. Καλός εραστής δεν γίνεσαι μόνο με την εμπειρία, αλλά και με το πάθος και την σύνδεση. Οκ δεν λέω, καλό είναι να το ψάξεις και λίγο το θέμα (μια καλή αρχή μπορείς να κάνεις εδώ), και σίγουρα στην αρχή θα κάνεις και λάθη.

Αλλά με το να αφήνεις την απειρία σου να αποτελεί δικαιολογία για να μην προσπαθείς ή για να αναμένεις να ηγηθεί η κοπέλα, δεν πρόκειται να βοηθηθείς και πολύ.

Παρομοίως, αν αφήνεις την απειρία σου να υπαγορεύσει τη συμπεριφορά σου είναι βέβαιο ότι θα χάσεις. Ναι, αγχώνεσαι ότι δεν θα ξέρεις τι να κάνεις. Αλλά όλοι νιώθουν έτσι, ειδικά τον πρώτο καιρό μιας νέας σχέσης, καθώς όλοι θέλουν να κάνουν μια καλή αρχή και εντύπωση. Η έλλειψη εμπειρίας όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για συμπεριφορές που είναι πιεστικές, απεγνωσμένες ή παθητικές, ούτε τις κάνει αποδεκτές.

Δες εδώ ποιες απελπισμένες συμπεριφορές ξενερώνουν τις γυναίκες.

Επιπλέον η εμπειρία δεν στηρίζεται ευθέως με την αυτοπεποίθηση. Προσωπικά γνωρίζω πολλούς πολλούς ανθρώπους που είναι πραγματικές αυθεντίες στο πεδίο τους και παρόλ’ αυτά αποτελούν μνημεία ανασφάλειας. Όπως και ανθρώπους που θεωρούν πως είναι θεοί και πραγματικά δεν κάνουν για τίποτα.

Βρες Τη Χαμένη Σου Αυτοπεποίθηση

Δες το σχετικό βίντεο πριν συνεχίσεις.

Αν βασίζεις την αυτοπεποίθηση σου σε τι έχεις ή δεν έχεις κάνει, ουσιαστικά στηρίζεσαι σε εξωτερικές παραμέτρους, που εξαρτώνται από άλλους.

Αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει εγγύηση για την επιτυχία, αλλά πεποίθηση ότι η επιτυχία είναι επιτεύξιμη. Μπορείς να έχεις πίστη στον εαυτό σου και την ικανότητά σου να αναπτυχθείς και να βελτιωθείς, χωρίς να έχεις εξαρχής μεγάλη εμπειρία.

Η έλλειψη εμπειρίας δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες θα σε βρίσκουν μη ελκυστικό, όμως αυτό μπορεί να συμβεί για την μη ελκυστική συμπεριφορά σου. Ένας άνδρας με καμία εμπειρία να επιδείξει, αλλά με ωραίο ντύσιμο, ελκυστική συμπεριφορά και ανάλογη αυτοπεποίθηση, σίγουρα θα έχει επιτυχία. Κάποιος που δεν προσεγγίζει ή προσεγγίζει φοβισμένα, που δεν παίρνει τα ρίσκα του και αφήνει τις αρνητικές σκέψεις να πλημυρίζουν το μυαλό του, σίγουρα δεν θα έχει ποτέ καμία επιτυχία.

Σχέση Κάνουν Μαζί Σου, Όχι Με Τις Εμπειρίες Σου

δεν πειράζει που δεν έχεις εμπειρία

Αν δίνεις έμφαση σε αριθμούς, χάνεις το νόημα. Οι γυναίκες δεν κάνουν σχέση με τις παρελθούσες σεξουαλικές εμπειρίες σου, αλλά με εσένα. Η σεξουαλική ιστορία σου (ή η απουσία της) αποτελεί μέρος μόνο του ποιος είσαι και όχι το όλον. Ακόμα και αν δεν έχεις καμία εμπειρία, δεν αποτελεί αυτό κάποιο μειονέκτημα εφόσον έχεις και άλλα πράγματα να τρέχουν στη ζωή σου. Αν το μόνο που έχεις είναι το με ποιες (δεν) έκανες σεξ, τότε, οκ, γιατί να θέλει κάποια να είναι μαζί σου;

Αν θες να έχεις γυναίκες στη ζωή σου, περισσότερο μετράει το τι φέρνεις (ως προσωπικότητα, χαρακτήρας, αυτοπεποίθηση κλπ), παρά η απόλυτη εμπειρία σου.

Και ναι, θα υπάρξουν γυναίκες που θα απορρίψουν εξαρχής κάποιον που δεν έχει εμπειρίες. Και ναι, δεν έχει καμία σημασία. Ακόμα και αν η απόρριψη σε πονέσει, είναι για καλό: Σου δείχνει ότι οι δυο σας δεν θα ταιριάζατε σε θεμελιακό επίπεδο. Οπότε κερδίζεις το χρόνο και την προσπάθεια από το να προσπαθήσεις να ξεκινήσεις κάποια σχέση (οποιουδήποτε είδους) μαζί της.

Μπορείς πάντως να έχεις κι εσύ τη γυναίκα που σου αρέσει.

Η έλλειψη εμπειρίας μπορείς να σε αγχώνει, αλλά δεν αποτελεί το μεγάλο μειονέκτημα που νομίζεις. Μην αφήνεις τέτοιου είδους περιοριστικές αντιλήψεις να σε κρατάνε πίσω. Αντί να δίνεις έμφαση σε ότι δεν έχεις κάνει, εστίασε στο πως θα μάθεις να εκφράζεις καλύτερα τον εαυτό σου, τις προθέσεις σου και την προσωπικότητά σου.

Σκέφτεσαι κι εσύ ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσεις μια πιο έντονη σεξουαλική ζωή; Κέρδισε χρόνο, πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.