Πως θα Καταλάβεις ότι έχει Ακόμα Κόλλημα με τον Πρώην

Μήπως πιστεύεις πως η γυναίκα που σου αρέσει και είστε μαζί, είναι ακόμα κολλημένη με τον πρώην; Διάβασε τι μπορείς να κάνεις.

Έχω υπάρξει στο παρελθόν κολλημένος με πρώην. Ο έρωτας ξεθυμαίνει. Το πάθος, η δυνατή έλξη με τον καιρό εξαντλούνται, τουλάχιστον μονομερώς. Και μένει η μία πλευρά να παλεύει να αναγεννήσει ένα συναίσθημα, που έχει πεθάνει οριστικά από την άλλη πλευρά.

Ο έρωτας συχνά δεν είναι δίκαιος. Αυτό που λέμε «πραγματική αγάπη» ή «αληθινός έρωτας» είναι υπερβολικά δύσκολο να βρεθεί. Συχνά, καταλήγει σε ένα μονόπλευρο συναίσθημα σε μορφή εξάρτησης και εθισμού. Σε ένα αρρωστημένο συναίσθημα που το ονομάζουμε «κόλλημα».

Γνωρίζεις λοιπόν μία γυναίκα και σου αρέσει πολύ. Έχει βγει πρόσφατα από μία έντονη ή μεγάλη σχέση. Το αν θα σου το αναφέρει αυτό ως γεγονός / δεδομένο ή όχι, δεν έχει άμεσα σχέση με το αν είναι ακόμα κολλημένη με τον πρώην της.

Για να ξεκίνησες να διαβάζεις αυτό το άρθρο: Ή έχεις περάσει γνωριμία με γυναίκα που ήταν κολλημένη με τον πρώην της ή ακόμα χειρότερα, μπορεί να υποψιάζεσαι ότι περνάς μία τέτοια φάση τώρα.

Πρόσεξε καλά λοιπόν τα σημάδια που δείχνουν ότι μία γυναίκα δεν είναι έτοιμη συναισθηματικά, επειδή είναι ακόμα κολλημένη με τον πρώην.

#1. Περιορίζει Tη Σχέση Στο Σεξουαλικό Κομμάτι Γιατί Είναι Κολλημένη Με Τον Πρώην
σεξ

Κατά κανόνα, η γυναίκα εμφανίζεται πιο τρυφερή, συναισθηματική, ρομαντική και με διάθεση να δεθεί συναισθηματικά με τον άνδρα που γνωρίζει και κάνει σεξ. Πάντα σε σύγκριση με τον άνδρα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα έτσι.

Σε περίπτωση που το αγνοείς, ήρθε η στιγμή να το μάθεις. Σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσει, θέλω να στο υπενθυμίσω: Η γυναίκα απολαμβάνει το σεξ όσο και ο άνδρας, αν όχι περισσότερο.

Όταν λοιπόν η γυναίκα που σου αρέσει περιορίζει τη γνωριμία σας στο σεξουαλικό κομμάτι, ο λόγος είναι ένας: Δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμη για κάτι παραπάνω από σωματική επαφή.

Είναι πιθανόν για τον ίδιο λόγο που και ένας άνδρας επιλέγει να κάνει επιφανειακές / σεξουαλικές σχέσεις. Έχει πληγωθεί και προσπαθεί να προστατεύσει τον εαυτό του. Έτσι και η γυναίκα, είναι ακόμα κολλημένη.

Προσοχή: Μπορεί η γυναίκα να μην είναι έχει κόλλημα με τον πρώην της, αλλά να έχει τόσο έντονα απωθημένα με τον πρώην της που την κρατάνε κολλημένη σε μία κατάσταση συναισθηματικής αδράνειας.

Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο με αυτό της γυναίκας που είναι κολλημένη με τον πρώην της. Η διαφορά είναι πως η γυναίκα που είναι κολλημένη με μία κατάσταση, συνήθως είναι πιο κοντά (χρονικά) στη συναισθηματική διαθεσιμότητα.

#2. Δείχνει Ενδιαφέρον Ωστόσο Δεν Πιστεύει Ότι Έχετε Μέλλον
δεν εχετε μελλον

Σου έχει συμβεί αυτό μέσα σε μία γνωριμία; Θα σε προϊδεάσω. Όταν ακούσεις μία από αυτές τις προτάσεις από γυναίκα που έχετε ξεκινήσει να βγαίνετε, βλέπεις καπνό. Άρα υπάρχει και φωτιά:

  • Αν χωρίσουμε θα μείνουμε φίλοι;
  • Μην κάνεις σχέδια από τώρα για τον επόμενο μήνα / για τα Χριστούγεννα, μπορεί να μην είμαστε μαζί τότε.
  • Δε θέλω να σου δίνω ελπίδες (για το μέλλον / για εμάς).

Όταν μία γυναίκα δεν είναι έτοιμη να δεσμευτεί και σκέφτεται τον πρώην της, σε στιγμές που θα νιώσει ευάλωτη και θα τον σκεφτεί, ενώ είστε μαζί, θα πει κάτι παρεμφερές (ή και ίδιο) με τα παραπάνω.

Δεν θα σου πει πάντα τον λόγο, αλλά οφείλεις να το καταλάβεις. Ο πρώην της την έχει μπλοκάρει συναισθηματικά.

Μην προσπαθήσεις να την «πείσεις» ωστόσο ότι κάνει λάθος.

Γενικότερα, προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις ότι η γυναίκα είναι ένα συναισθηματικό πλάσμα και όταν θέλεις να την «πείσεις» για κάτι, πρέπει να της αλλάξεις τη διάθεση. Όχι τη γνώμη ή την άποψή της.

#3. Θα Αντιληφθείς Σε Άσχετη Στιγμή Να Χάνεται Το Βλέμμα Της Γιατί Είναι Κολλημένη Με Τον Πρώην
Μήπως πιστεύεις πως η γυναίκα που σου αρέσει και είστε μαζί, είναι ακόμα κολλημένη με τον πρώην; Διάβασε τι μπορείς να κάνεις.

Θα είστε μαζί. Μπορεί και να περνάτε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ. Δεν είναι απαραίτητο να περνάτε μέτρια ή να βαριέται. Μπορεί ακόμα να είναι και μετά από υπέροχο σεξ που κάνατε. Θα νομίζει ότι χαζεύεις και δεν την παρατηρείς και το βλέμμα της θα χαθεί στο κενό.

Ω, ναι. Σκέφτεται τον πρώην της.
Δεν είναι απαραίτητο να περνάει άσχημα μαζί σου. Μη σκέφτεσαι ότι μπορεί να φταις εσύ και μη γεμίζεις με ενοχές. Μπορεί να της προσφέρεις μία μαγική στιγμή. Δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει πως έκανες ή έγινε κάτι που της θύμισε κάποια στιγμή με τον πρώην της.
Η μάχη είναι άνιση, όταν ο αντίπαλός σου είναι το παρελθόν.

Θυμάμαι ακόμα μία σχέση μου στα 23. Ήμουν 2 μήνες με μία κοπέλα. Είχε χωρίσει από σχέση 5 ετών όταν με γνώρισε. Τους 2 πρώτους μήνες ο ενθουσιασμός της ήταν στα ύψη. Ωστόσο, με το που ο πρώην της μετακόμισε σε άλλη πόλη, άρχισε να τον σκέφτεται.

Ήμασταν μαζί την ημέρα που της είπε ότι θα μετακομίσει Θεσσαλονίκη (μιλούσαν ακόμη, ενώ είχαν χωρίσει και ήταν κάτι που κακώς το είχα δεχτεί).

Το ανέφερε, μετά μου είπε ότι θέλει να είναι μαζί μου και συνεχίσαμε τη βραδιά μας. Ή έτσι τουλάχιστον πίστευα.

Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο να την πάω σπίτι, έβαλα μουσική και ξεκίνησα να οδηγώ. Κάποια στιγμή στη διαδρομή που σταματήσαμε να μιλάμε, με την άκρη του ματιού μου είδα το βλέμμα της: Το απόλυτο κενό. Χαμένη στο διάστημα.

Μόλις είχαμε μοιραστεί μία υπέροχη βραδιά. Ήμασταν πιο ωραία από ποτέ. Στο μυαλό μου όμως, μόνο. Μετά από τόσες ώρες συντροφιάς, το μυαλό της ταξίδευε στον πρώην της.

Είχα χάσει τον πόλεμο. Δεν θα το παραδεχόμουν παρά πολύ αργότερα, αναγκαστικά (ένα μήνα μετά), που θα με χώριζε για να καταλήξει πάλι στον πρώην της, τον οποίο ορκιζόταν ότι έχει ξεπεράσει.

Δεν το χειρίστηκα 100% σωστά, αλλά ένα είναι σίγουρο: Όπως και να είχε, ήταν ακόμα κολλημένη με τον πρώην της και δεν είχα καμία ελπίδα.

Μπορώ Να Κάνω Κάτι Για Το Κόλλημα Αυτό;;

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika:

Η κοπέλα που γνώρισες ενώ έχει ξεκινήσει μία ερωτική γνωριμία μαζί σου, δείχνει κολλημένη με τον πρώην της. Μπορείς άραγε να κάνεις κάτι για να την ξεκολλήσεις; Η απάντηση είναι μία: ΟΧΙ πάντα. Τι μπορείς να κάνεις όμως:

  • Αν ήταν πολύ δεμένη με τον πρώην της και της φερόταν όμορφα, μην κάνεις και εσύ το ίδιο. Αναπόφευκτα, στη σύγκριση θα χάσεις. Πρόσφερέ της αυτό που δεν της προσέφερε, δηλαδή: Τρέλα, πάθος, περιπέτεια.
  • Μη γίνεσαι ο ψυχολόγος της, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Δεν είσαι εκεί για να την παρηγορήσεις για τον πρώην της.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ 100 φορές περισσότερο από ό,τι με οποιαδήποτε άλλη γυναίκα: Μη γίνεις δεδομένος.

Και για να μην ασχολείται με τον πρώην της, δες μερικά tips ώστε να είσαι όσο πιο σέξυ γίνεται στο video του Χρήστου παρακάτω.

Συμπέρασμα

Όλα αυτά που διάβασες στο σημερινό άρθρο δεν σημαίνουν ότι θα πρέπει να αναλύεις όλες τις συμπεριφορές της ανά πάσα στιγμή και να κυνηγάς φαντάσματα. Κατά τη διάρκεια της σχέσης μπορεί να πετύχεις την κοπέλα σε φάσεις που κάτι την απασχολεί ή κάτι την κάνει να βλέπει τα πράγματα απαισιόδοξα. Ή απλά να έχει τις κλειστές της.

Δεν είναι όλα τα σημάδια ίδια, ούτε και κάποιο από όλα αυτά τα σημάδια από μόνο σημαίνει απαραίτητα ότι σκέφτεται τον πρώην. Στο κάτω κάτω κι εσύ είχες κι άλλες σχέσεις πριν από αυτή και ξέρεις πόσο σου στοίχισε να ξεπεράσεις την πρώην σου.

Χρησιμοποίησε λοιπόν με προσοχή αυτά που έμαθες στο σημερινό άρθρο. Αν έχεις υποψίες, πολύ πιθανόν τα σημάδια να σε βοηθήσουν να επιβεβαιώσεις αυτό που ήδη κατά βάθος ξέρεις.

Αν πάλι όχι, μην δημουργείς με το μυαλό σου σενάρια που μπορεί να καταστρέψουν μια από τις καλές σχέσεις της ζωής σου.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αν η σχέση σου δεν σε καλύπτει και αν δεν καλύπτει ούτε εκείνη, ανεξάρτητα από πρώην, καλό θα είναι να αναθεωρήσετε από κοινού και να πάτε παρακάτω.

Αν πάλι θέλεις να νιώθεις δυνατός και να έχεις πολλές επιλογές ώστε να μην κολλάς και εσύ με κοπέλες που δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμες, σε περιμένω για ένα δωρεάν ραντεβού, να εξετάσουμε τις επιλογές σου.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Ένας Άνδρας Αξίας ξέρει ποιος είναι και δεν χρειάζεται να πάρει αξία από πρώην. Διάβασε το βιβλίο μας . Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.