Διαδικτυακές Σχέσεις. Σημεία των Καιρών ή Όχι;

Είναι Οι Διαδικτυακές Σχέσεις Μια Σύγχρονη Τάση Ή Ήρθαν Για Να Μείνουν;

Για αρκετούς ανθρώπους μια σχέση μέσω ίντερνετ είναι κάτι που δεν έχει νόημα και ουσία και μάλιστα πολλοί θεωρούν ότι οι διαδικτυακές σχέσεις είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Άλλοι όμως, έχουν κάνει τέτοιες ερωτικές σχέσεις, και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που είχαν ευτυχή κατάληξη και μακροημέρευσαν.

Πριν από μερικά χρόνια οι διαδικτυακές σχέσεις ήταν σχετικά περιορισμένες, αλλά υπάρχει μια διαρκώς αυξανόμενη τάση τελευταία.

Το διαδίκτυο, οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και οι ειδικές εφαρμογές γνωριμιών είναι τώρα πια προσβάσιμες από όλους και έτσι οποιοσδήποτε μπορεί εύκολα να φτιάξει ένα προφίλ και να κάνει γνωριμίες.

Το 80% όσων έχουν πρόσβαση στο internet έχουν μπει σε κάποια σελίδα γνωριμιών ή σε κάποιο chatroom, είτε από περιέργεια, είτε για να βιώσουν την εμπειρία.

Μάλιστα, σημαντικό ποσοστό όσων έχουν κάνει κάποια γνωριμία μετά από διαδικτυακή επικοινωνία, την έχουν προχωρήσει στην “κανονική ζωή”.

 διαδικτυακές σχέσεις

Είναι Οι Διαδικτυακές Σχέσεις Απρόσωπες;

Θα ακούσεις αρκετούς ανθρώπους, ειδικούς και μη, να θεωρούν τις διαδικτυακές σχέσεις ρηχές και απρόσωπες.

Σε μια γνωριμία μέσω ίντερνετ, δεν επικοινωνείς πρόσωπο με πρόσωπο, και έτσι δεν παρακολουθείς τη γλώσσα του σώματος του και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι όσα σου λέει είναι αλήθεια.

Επομένως, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να βρεθείς προ εκπλήξεως και ο άνθρωπος που μιλούσες να μην έχει καμία σχέση με αυτό που περίμενες να δεις.

Ασφαλώς, οι διαδικτυακές γνωριμίες, όταν παραμένουν στο επίπεδο της απρόσωπης γνωριμίας, μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο, καθώς ο χρήστης χάνει την επαφή του από τον κοινωνικό τρόπο ζωής και γίνεται ολοένα και πιο μοναχικός. 

Συνήθως τέτοιοι άνθρωποι έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και εθίζονται στο διαδικτυακό σεξ, το οποίο όμως δεν καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες τους.

Για το πορνό και τις επιπτώσεις του στη ζωή σου μπορείς να δεις το παρακάτω βίντεο του Θέμη.

Είναι Όμως Πάντα Έτσι;

Υπάρχουν περιπτώσεις που τα παραπάνω ισχύουν.

Σε τι διαφέρει η πραγματική ζωή;

Πόσες φορές έχεις γνωρίσει κάποια σε ένα μπαρ ή οπουδήποτε αλλού και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυτό που έδειχνε;

Ασφαλώς, αυτό είναι κάτι που μπορεί – και έχει συμβεί – και σε κανονικές γνωριμίες.

Όπως και να ‘χει όμως, τα ψέματα αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται.

Μοναδική διαφορά είναι ότι στην πραγματική ζωή ένα ψέμα θα αποκαλυφθεί σχεδόν αμέσως, (εκτός αν είσαι πολύ καλός στα ψέματα!), ενώ σε μια γνωριμία μέσω διαδικτύου, θα χρειαστεί να περιμένεις μέχρι να συναντήσεις τον άλλον.

Ας μην παραβλέπουμε όμως ότι πλέον από ένα προφίλ στα κοινωνικά μέσα μπορείς να εξάγεις πολλά και ασφαλή συμπεράσματα για τον άνθρωπο με τον οποίο επικοινωνείς και να έχεις μια αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα.

Και φυσικά, όπως και στις γνωριμίες στην πραγματική ζωή, έτσι και στο ίντερνετ, υπάρχουν κάποια λάθη που αν τα αποφύγεις ανεβάζεις τις πιθανότητές σου για επιτυχία. Δες αυτό το βίντεο.

Γιατί Αναζητούμε Διαδικτυακές Σχέσεις;

Για τους πολέμιους των γνωριμιών μέσω internet το διαδίκτυο είναι ένας τοίχος, πίσω από τον οποίο αισθανόμαστε ασφάλεια και διατηρούμε μια συναισθηματική απόσταση από τον συνομιλητή μας.

Την ίδια στιγμή, προβάλλουμε την εικόνα που πιστεύουμε ότι γίνεται αρεστή και αποδεκτή από τους άλλους και ταυτόχρονα δημιουργούμε στο μυαλό μας την εικόνα που επιθυμούμε για τον συνομιλητή. 

Αυτό μας δημιουργεί μια ικανοποίηση, που δεν μπορούμε να βιώσουμε σε μια κανονική γνωριμία, στην οποία φαίνεται ο πραγματικός μας εαυτός.

Στην επικοινωνία μέσω μηνυμάτων, εκλαμβάνουμε τα λόγια του συνομιλητή, όχι απαραίτητα όπως τα λέει, αλλά όπως θα θέλαμε να τα λέει.

Έτσι δημιουργούμε μια φανταστική, εξιδανικευμένη εικόνα – που σχεδόν πάντα απέχει από την πραγματικότητα – η οποία όμως μας δημιουργεί τεχνητή ικανοποίηση. 

Αυτό σαφώς έχει μια βάση, καθώς πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για πραγματική επικοινωνία και το μόνο που θέλουν είναι να ικανοποιήσουν το εγώ τους.

Η Απιστία Στο Διαδίκτυο

διαδικτυακές σχέσεις και απιστία

Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, τα δύο τρίτα όσων ψάχνουν για διαδικτυακές σχέσεις, βρίσκονται ήδη σε σχέση.

Αυτή σαφώς δεν είναι μια σωστή χρήση, αλλά από την άλλη, αυτός που θέλει να απατήσει, θα το κάνει και χωρίς τη βοήθεια κάποιας διαδικτυακής εφαρμογής.

Φλερτάροντας σε κάποια εφαρμογή θεωρούν ότι δεν απατούν τη σύντροφο τους και τις περισσότερες φορές προετοιμάζουν το έδαφος για έναν επικείμενο χωρισμό.

Άλλες φορές το κρατούν σε επίπεδο “εικονικού” σεξ, που δεν διαφέρει βέβαια από το πορνό.

Υπάρχει Όμως Και Η Άλλη Πλευρά

Η εύρεση συντρόφου μέσω διαδικτύου γίνεται και αυτή γρήγορα, όπως οι ρυθμοί που επιβάλλει η ζωή μας. 

Έχουμε περισσότερες επιλογές, οπότε στατιστικά και μόνο έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και βέβαια με χαμηλότερο κόστος, κάτι που έχει μεγάλη σημασία για κάποιους που δεν έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν συχνά, καθώς δυσκολεύονται οικονομικά.

Τσέκαρε το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, στο οποίο ο Ανέστης, εξηγεί όσα χρειάζεται να γνωρίζεις, αν θέλεις να φλερτάρεις αποτελεσματικά μέσω διαδικτύου.

Τι Ισχύει Τελικά;

Ζούμε σε μια εποχή που για τους περισσότερους ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, η πολύωρη εργασία και οι λίγες διαθέσιμες ώρες για διασκέδαση και εξόδους δημιουργούν συνθήκες ακατάλληλες για καινούριες γνωριμίες με τις “παραδοσιακές” μεθόδους.

Έτσι, πολλά άτομα, ιδιαίτερα στις ηλικίες 30-50 καταφεύγουν στο ίντερνετ και στις διαδικτυακές σχέσεις, καθώς μπορούν να φλερτάρουν από οπουδήποτε και αν βρίσκονται με εύκολο και άμεσο τρόπο.

Το ίντερνετ μπορεί να γίνει ένα εργαλείο, που θα σε βοηθήσει να κάνεις γνωριμίες με γυναίκες που ίσως δεν θα γνώριζες ποτέ από τον κοινωνικό κύκλο σου.

Σαφώς, μπορεί να πέσεις σε ένα προφίλ , για παράδειγμα, με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν από αρκετά χρόνια ή ακόμη και σε προφίλ χωρίς καν φωτογραφίες ή με φωτογραφίες άλλων!

Υπάρχουν λοιπόν περιπτώσεις, όπως αυτή, που πρέπει να είσαι υποψιασμένος. 

Το ζητούμενο είναι μέσα από μια γνωριμία στο διαδίκτυο να βάλεις τις βάσεις και να περάσεις σύντομα σε μια συνάντηση από κοντά, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε μια υγιή σχέση, (μπορεί και όχι).

διαδικτυακές σχέσεις

Το αν οι διαδικτυακές σχέσεις είναι σημεία των καιρών ή όχι εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο καθένας τις χρησιμοποιεί.

Πλέον το διαδίκτυο είναι κομμάτι και της κοινωνικής ζωής των ανθρώπων και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο, αρκεί να μπορούμε να βρούμε τη χρυσή τομή και να το χρησιμοποιήσουμε με τον σωστό τρόπο προς όφελος μας.

Θα επιλέξεις να το χρησιμοποιήσεις ως μέσο προβολής ενός ψεύτικου εαυτού και ως υποκατάστατο μιας πραγματικής γνωριμίας που θα σε φέρει στην αποξένωση και στη μοναξιά ή αντιθέτως θα εκμεταλλευτείς το χρήσιμο αυτό μέσο, για να επεκτείνεις τον κύκλο σου, να αποκομίσεις εμπειρίες, να βελτιωθείς επικοινωνιακά και να γίνεις καλύτερος στο φλερτ;

Εξέλιξε τον εαυτό σου και την επικοινωνία σου και γίνε καλύτερος στις σχέσεις σου, διαδικτυακές και μη. Δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.