Πώς να Διαχειρίζεσαι τους Αρνητικούς Ανθρώπους Χωρίς να σε Εξαντλούν

Είναι σίγουρο πως δε μπορούμε να αποφύγουμε τους αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή μας. Μπορούμε όμως να μάθουμε να τους διαχειριζόμαστε.

Στην ζωή σου θα κληθείς να αντιμετωπίσεις κάθε είδους ανθρώπους. Πολλοί θα είναι ευχάριστοι και εύκολοι, όμως μερικοί μπορεί να είναι αρνητικοί και εξαιρετικά δύσκολοι.

Οι αρνητικοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να εξαντλούν τους άλλους, με την στάση τους. Εστιάζουν σε όλα τα αρνητικά, τονίζουν τις αδικίες που υφίστανται και ποτέ δεν έχουν κάτι θετικό να συζητήσουν.

Σίγουρα όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται έναν άνθρωπο να μιλήσουν και να εκφραστούν, όμως οι αρνητικοί άνθρωποι τείνουν να έχουν αρνητική ενέργεια χωρίς όριο, η οποία καταλήγει να επηρεάζει τους γύρω τους.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές συμβουλές, για να διαχειρίζεσαι τέτοιους αρνητικούς ανθρώπους, χωρίς να σε εξαντλούν.

#1. Προσπάθησε να μην Κρίνεις και να μην Κάνεις ΥποθέσειςΕίναι σίγουρο πως δε μπορούμε να αποφύγουμε τους αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή μας. Μπορούμε όμως να μάθουμε να τους διαχειριζόμαστε.

Είναι πολύ δύσκολο να προσφέρεις σε όλους την συμπάθεια σου, ειδικά στους αρνητικούς ανθρώπους, που σε φτάνουν στα όρια σου.

Σε πρώτη φάση. σκέψου ότι θα πρέπει να βοηθήσεις τους αρνητικούς ανθρώπους, ώστε να αλλάξουν και αυτό δεν είναι κάτι εύκολο.

Όταν κάποιος έχει αρνητικές σκέψεις στο μυαλό του, αυτές γίνονται ορατές μέσω της γλώσσας του σώματος του. Θα δεις τους αρνητικούς ανθρώπους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να δείξουν τι αισθάνονται.

Οι αρνητικοί άνθρωποι δεν διαθέτουν κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση, όπως μπορείς να δεις στο ακόλουθο βίντεο.,

Από την δική σου θέση, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αντιπαραβάλλεις μια θετική νοοτροπία και να υποθέσεις ότι μέσα τους κρύβουν και εκείνοι μια θετικότητα.

#2. Εμβάθυνε στην Σκέψη τους, Χωρίς να Πέσεις στην ΠαγίδαΕίναι σίγουρο πως δε μπορούμε να αποφύγουμε τους αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή μας. Μπορούμε όμως να μάθουμε να τους διαχειριζόμαστε.

Είναι πάντοτε ευκολότερο να δείξεις την συμπάθεια σου, αν προσπαθήσεις πραγματικά να καταλάβεις τους αρνητικούς ανθρώπους, την συμπεριφορά τους και από πού αυτή πηγάζει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δικαιολογήσεις την συμπεριφορά τους. Άλλωστε αν δείξεις ότι αποδέχεσαι την συμπεριφορά τους, δεν τους δίνεις την ευκαιρία να αλλάξουν.

Η προσέγγιση σου απέναντι στους αρνητικούς ανθρώπους θα πρέπει να βασίζεται στην ευγένεια, στην κατανόηση και στην προθυμία για βοήθεια, υπό τον όρο όμως ότι δεν θα επιτρέψεις την αρνητικότητα τους να περάσει σε εσένα.

#3. Κράτησε ένα Θετικό ΌριοΕίναι σίγουρο πως δε μπορούμε να αποφύγουμε τους αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή μας. Μπορούμε όμως να μάθουμε να τους διαχειριζόμαστε.

Όταν αντιμετωπίζεις αρνητικούς ανθρώπους, θα έχεις προσέξει ότι προσπαθούν να επεκτείνουν την αρνητικότητα τους σε όλους.

Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το επιτρέψεις, όση καλή θέληση και αν έχεις, για να βοηθήσεις.

Προστάτεψε την δική σου θετικότητα και παράλληλα προσπάθησε, όχι να δρας θετικά, αλλά να κάνεις τους αρνητικούς να αισθανθούν καλύτερα και να δράσουν εκείνοι με θετικότερο τρόπο.

Μην πιεστείς να καθίσεις να ακούσεις τι έχει να σου πει ένας αρνητικός άνθρωπος, αν βλέπεις ότι προσπαθεί να σε επηρεάσει. Βάλε όρια και κράτησε μια απόσταση στην αλληλεπίδραση μαζί του.

#4. Αφόπλισε Προσωρινά τον ΑρνητισμόΕίναι σίγουρο πως δε μπορούμε να αποφύγουμε τους αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή μας. Μπορούμε όμως να μάθουμε να τους διαχειριζόμαστε.

Επικοινωνώντας με αρνητικούς ανθρώπους, μπορεί να σου δημιουργηθεί η επιθυμία να κάνεις τον ψυχολόγο και να δώσεις συμβουλές για να τους δώσεις ένα διαφορετικό πλαίσιο και να λύσεις τα προβλήματα τους.

Βέβαια, μια σύντομη συζήτηση με κάποιον, δεν θα τον κάνει να αλλάξει νοοτροπία, ειδικά όταν δεν το θέλει ο ίδιος.

Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να ακούσεις με κατανόηση και να προσπαθήσεις να εστιάσεις σε κάτι θετικό, την στιγμή εκείνη.

Αφότου ακούσεις τι έχουν να σου πουν, ζήτησε τους να σου πουν εκείνοι κάτι θετικό.

Μην προσπαθείς να αλλάξεις τα πάντα, απλά προσπάθησε να τους βοηθήσεις στην συγκεκριμένη στιγμή.

#5. Συγκράτησε τον Εαυτό σουΕίναι σίγουρο πως δε μπορούμε να αποφύγουμε τους αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή μας. Μπορούμε όμως να μάθουμε να τους διαχειριζόμαστε.

Κάτι που χαρακτηρίζει τους αρνητικούς ανθρώπους είναι η προσπάθεια τους να εκμεταλλευτούν εκείνους που τους δείχνουν ενδιαφέρον και συμπάθεια.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που μπορεί να σε εκνευρίσει ή να σε εξαντλήσει και κάποια στιγμή να αισθάνεσαι ότι θα τους μιλήσεις ή θα φερθείς άσχημα.

Προσπάθησε να συγκρατήσεις τον εαυτό σου και αν χρειαστεί άλλαξε το θέμα της συζήτησης και βρες κάτι πιο θετικό και ευχάριστο να κάνεις ή να πεις μαζί τους.

Γενικώς, βρες έναν τρόπο, ώστε να αποτρέψεις τον εαυτό σου από το να επενδύσει συναισθηματικά στους αρνητικούς ανθρώπους και στα προβλήματα τους.

Απλά χαμογέλασε και φρόντισε να μην “κολλήσεις” με τα προβλήματα τους.

#6. Δράση και Όχι ΑντίδρασηΕίναι σίγουρο πως δε μπορούμε να αποφύγουμε τους αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή μας. Μπορούμε όμως να μάθουμε να τους διαχειριζόμαστε.

Όταν κληθείς να αντιμετωπίσεις αρνητικούς ανθρώπους, όπως ήδη είπαμε είναι καλό να συγκρατήσεις τον εαυτό σου και να μην αντιδράσεις άσχημα.

Αντί αυτού, μπορείς να κάνεις ένα κοπλιμέντο, για κάτι που έκαναν καλά ή να τους θυμίσεις μια θετική κατάσταση, προσπαθώντας να τους κάνεις να νιώσουν καλύτερα εκείνη την στιγμή.

Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο, για να δεις την συζήτηση μας στην εκπομπή Apla+Andrika, σχετικά με τους αρνητικούς και τοξικούς ανθρώπους και πώς μπορείς να τους διαχειριστείς.

#7. Απόφυγε τους!Είναι σίγουρο πως δε μπορούμε να αποφύγουμε τους αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή μας. Μπορούμε όμως να μάθουμε να τους διαχειριζόμαστε.

Αν ξέρεις ότι κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται συνεχώς σε μια κατάσταση αρνητική που τείνει να σε επηρεάσει και αν αυτό σε εξαντλεί και δεν έχεις όρεξη να βοηθήσεις ή βλέπεις πως καμία σου προσπάθεια δεν φέρνει αποτέλεσμα, απλά βρες έναν τρόπο να αποφεύγεις τους αρνητικούς ανθρώπους.

Μερικές φορές είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπίσεις ανθρώπους αρνητικούς και γκρινιάρηδες. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι δικό σου το πρόβλημα και ότι δεν μπορείς να βοηθήσεις τους πάντες, ειδικά αν οι ίδιοι δεν θέλουν να βοηθήσουν τον εαυτό τους.

Δεν χρωστάς σε κανέναν μια λύση και όσον αφορά μερικούς αρνητικούς ανθρώπους, πρέπει απλά να τους αγνοήσεις και να συγκεντρωθείς στην δική σου θετική ενέργεια.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν ενδιαφέρεσαι να βελτιώσεις τη ζωή σου και σε πολλά ακόμα επίπεδα, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.