Δύναμη της θέλησης – Νιώθεις πως κάνεις κουμάντο στον εαυτό σου;

Πως η δύναμη της θέλησης είναι το εισιτήριό σου για ένα κόσμο πολύ ανώτερο ακόμα και από το Γκοθαμ του Bane.

Σε μια από τις αγαπημένες μου ταινίες, το Dark Knight Rises με Christian Bale & Tom Hardy, στην οποία ο τελευταίος παίζει έναν από τους πιο επιτυχημένους αντι-ήρωες που μια τέτοιου βεληνεκούς ταινία θα μπορούσε να έχει, υπάρχουν μερικές από τις καλύτερες σκηνές που μπορεί να δει κάποιος σε περιπέτεια αλλά και διάλογοι που εμπνέουν και σε κάνουν να προβληματίζεσαι.

 

Do you Feel in charge?

Σε μια σκηνή από αυτές που δεν σου γεμίζουν το μάτι, λαμβάνει χώρα ένας διάλογος που βοηθάει να καταλάβουμε πολλά, όχι μόνο για τους ήρωες, αλλά και για εμάς. Ένας διάλογος από αυτούς που μένουν και χαρακτηρίζουν την ταινία. Ο Bane συνεργάζεται με έναν πλούσιο για να κάνει τους στόχους του για το Gotham πραγματικότητα με αντάλλαγμα να τον βοηθήσει να αναλάβει ο τελευταίος τα ηνία της εταιρείας του Wayne. Αυτή η εξουσία δεν είναι δυνατόν να παραδοθεί στον πλούσιο και αρχίζει να τα χώνει στον Bane. O Bane διατάζει ουσιαστικά, τον υπάλληλο του πλούσιου να τους αφήσει.

Πλούσιος : Δεν έχεις να πας πουθενά. Εγώ κάνω κουμάντο.

Bane : Νιώθεις πως κάνεις κουμάντο; (Κοιτάζοντάς τον αφ’ υψηλού και απειλητικά)

Πλούσιος : Σε πλήρωσα μια μικρή περιουσία!

Bane : Και αυτό σου δίνει εξουσία πάνω μου;

 

Μπορείς να δεις τη σκηνή εδώ.

 

Εσύ νιώθεις ότι έχεις εξουσία;

Είσαι στη φάση που πιστεύεις ότι έχεις δύναμη; Στο Men Of Style, συνηθίζουμε να λέμε πως η μεγαλύτερη δύναμη είναι αυτή που σε βοηθάει να επιβληθείς στον καλύτερό σου φίλο αλλά και στον μεγαλύτερό σου εχθρό. Τον εαυτό σου.

  1. Πότε ήταν η τελευταία φορά που προχώρησες σε μια πολύ μεγάλη και χρονοβόρα θετική αλλαγή στη ζωή σου;
  2. Ποια ήταν η τελευταία φορά που αντιστάθηκες σε ένα ακόμα νόστιμο αλλά λιπαρό και ανθυγιεινό γεύμα ενώ πείναγες πολύ ή στο ελκυστικό τσιγάρο με τον πρωινό σου καφέ;
  3.  Ποιο θηλυκό που ήθελες πολύ, έστειλες σπίτι της βγάζοντάς την από τη ζωή σου επειδή οι απαιτήσεις της ή τα θέλω της ήταν πολύ διαφορετικά από όσα ανεχόσουν;

 

Νιώθεις πως έχεις την δύναμη;

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι έχουμε γνώση ότι δεν έχουμε την δύναμη. Σε μια πρόσφατη έρευνα, ένας στους 3 συμμετέχοντες δήλωσε ότι ο λόγος που δεν έχει επιτύχει ή δεν έχει επιφέρει τεράστιες θετικές αλλαγές στη ζωή του είναι η δύναμη να επιβληθεί στον εαυτό του ή αλλιώς η δύναμη της θέλησης. Όχι η τύχη, όχι η έλλειψη πόρων, όχι το περιβάλλον ή εκατό χιλιάδες άλλα πράγματα. Αλλά κάτι που ορίζουμε αποκλειστικά εμείς.

Πραγματικά το ορίζουμε;

Στην ίδια έρευνα βγήκε το εξής αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι μπορούμε να μάθουμε πώς να έχουμε πιο ισχυρή δύναμη της θέλησης. Αυτό τουλάχιστον απάντησαν και οι περισσότεροι συμμετέχοντες. Οι επιστήμονες της έρευνας, υποστήριξαν πως όντως η δύναμη της θέλησης, μπορεί με προπόνηση να αυξηθεί. Είναι πιο εύκολο για όσους το εξασκούν από μικροί – πειθαρχία ή αυτοπειθαρχία από παιδιά – παρά για τους ενήλικες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε οι μεγαλύτεροι. Τα οφέλη φυσικά είναι τεράστια. Οι άνθρωποι με αυτοπειθαρχία, σύμφωνα με την έρευνα έχουν πολύ ισχυρότερη υγεία, φυσική και πνευματική αλλά και το κορυφαίο κατά την άποψή μου: Είναι πιο επιτυχημένοι στη ζωή τους σε σχέση με ανθρώπους με μεγαλύτερο IQ από αυτούς αλλά λιγότερη θέληση.

 

Γιατί δεν μπαίνουμε όλοι στη διαδικασία να εξασκήσουμε την δύναμη της θέλησης;

Για να μπεις εδώ και να διαβάζεις, οι πιθανότητες είναι υπέρ του να είσαι ένας από αυτούς που μπαίνουν στη διαδικασία – ή τουλάχιστον την ξεκινούν. Η αδυναμία του να συνεχίσεις – αν δεν υπάρχει πρακτικός λόγος – έχει να κάνει με τα εξής απλά:

Α) Δεν θες να ξεβολεύεσαι

Β) Ο πόνος της υπομονής ή της αδυναμίας απόλαυσης της στιγμιαίας ικανοποίησης είναι εξαιρετικά δυνατός

Γ) Αδυναμία εντοπισμού ή συγκέντρωσης στα πραγματικά εσωτερικά κίνητρα

Δ) Περιβάλλον που επηρεάζει αρνητικά τη προσπάθεια.

Ευτυχώς για σένα, τα προγράμματά μας έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν τα παραπάνω και να σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος. Όμως πριν αποφασίσεις να παρακολουθήσεις ένα, στείλε μας ένα μήνυμα και ενημέρωσέ μας για το τελευταίο σου μεγάλο στόχο και τι δυσκολίες αντιμετωπίζεις και εμείς θα απαντήσουμε άμεσα βοηθώντας σε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μη ξεχάσεις να γραφτείς στο φορουμ μας. Υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι εκεί μέσα που θα ήθελαν να ακούσουν πως το παλεύεις.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .