Δισταγμός: Ξεπέρασε τον και Άλλαξε τα Πάντα

διασταγμός και φόβος απόρριψης

Πόσες φορές ο δισταγμός σε έχει κρατήσει στάσιμο σε μια κατάσταση που πάνω κάτω ξέρεις ήδη; Αν χρειαζόταν να κάνεις μια αλλαγή, αυτή την στιγμή, με τι γυναίκες ποια θα ήταν; Θα μίλαγες με άλλο τρόπο; Θα εκφραζόσουν καλύτερα ή απλά θα έκανες αυτό που ήθελες; Και αν ναι, τι είναι αυτό που τελικά θέλεις περισσότερο;

Διάβασε παρακάτω κάποια απλά και δοκιμασμένα, ατελείωτες φορές, εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια ξεχωριστή επανεκκίνηση.

 • Σταμάτα να ρίχνεις ο ίδιος τον εαυτό σου με δηλώσεις δεν θα της αρέσω. Η έλξη είναι ένας περίεργος συνδυασμός τύχης, ικανότητας και εμπειρίας. Αυτό μην το ξεχάσεις ποτέ.
 • Μην ασκείς συνεχώς πίεση στον εαυτό σου ότι πρέπει να κάνεις την κίνηση. Με αυτό τον τρόπο υπενθυμίζεις στον εαυτό σου το πόσο μεγάλη ανάγκη έχεις. Και η ανάγκη δυστυχώς μεταφράζεται πολλές φορές σε έλλειψη, με αποτέλεσμα ο δισταγμός να χειροτερεύει.
 • Μην περιορίζεις τον εαυτό σου στον αριθμό των λαθών που χρειάζεται να κάνεις. Αντί αυτού συγκεντρώσου στις πράξεις που χρειάζεται να κάνεις για να ξεπεραστεί ο δισταγμός σου.
 • Οι σκέψεις σου δεν θα είναι σύμμαχος. Τουλάχιστον στην αρχή. Μάθε να θυμίζεις στον εαυτό σου τους λόγους που το θέλεις τόσο πολύ. Η εξάσκηση της θέλησης μπορεί να αλλάξει την ζωή σου.
 • Σε περίπτωση που ο δισταγμός σε παγώνει από το να μιλήσεις στην γυναίκα που σου αρέσει σκέψου πως οτιδήποτε νέο ξεκινάς, ο δισταγμός θα είναι παρών. Οπότε έχεις την ευκαιρία να αυξήσεις τις ικανότητες σου και σε άλλους τομείς. Η προσέγγιση είναι μόνο η αρχή.
 • Η νευρικότητα και ο δισταγμός στηρίζονται στην ανασφάλεια. Βασίζονται σε σκέψεις ότι δεν είσαι ακόμα έτοιμος ή ότι θα προσπαθήσεις την επόμενη φορά. Μην πέσεις σε αυτή την νοητική παγίδα γιατί είναι η αρχή της απραξίας. Εξάσκησε τον εαυτό σου σε δύο καθοριστικές ικανότητες:

Να παίρνεις γρήγορα αποφάσεις

Να κάνεις πράξη τις αποφάσεις που παίρνεις όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Με αυτήν την διαδικασία ο δισταγμός θα γίνει παρελθόν και θα αισθανθείς ένα κύμα γαλήνης και ελευθερίας.

 • Όταν μιλάς με μια γυναίκα μην σκέφτεσαι τι θέλεις να αποφύγεις. Συγκεντρώσου απόλυτα στο τι θέλεις να εκφράσεις, τι θέλεις να κερδίσεις από αυτή την επαφή και σε πόσο χρόνο.
 • Να περιμένεις το καλύτερο σενάριο. Μπορεί να φαίνεται ουτοπικό όμως σε αντιδιαστολή με το να σκέφτεσαι το χειρότερο, δεν είναι καθόλου χρήσιμο για την συναισθηματική σου σταθερότητα ειδικά την στιγμή που θέλεις να αποδώσεις και να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό.
 • Οι πρώτες προσεγγίσεις είναι και οι πιο δύσκολες. Αισθάνεσαι πως αυτό που κάνεις είναι περίεργο και ότι σε κοιτάζουν. Κατανοητό. Όμως είναι το ελάχιστο τίμημα που χρειάζεται να πληρώσεις ώστε να καταφέρεις αυτό που θέλεις.
 • Το χειρότερο σενάριο που προκαλεί ο δισταγμός το ξέρεις ήδη καλά. Είναι η ακινησία και η απογοήτευση του να μην κινείσαι προς αυτό που δηλώνεις συνεχώς στον εαυτό σου ότι θέλεις τόσο πολύ. Οπότε σκέψου καλά: το χειρότερο που υποθέτεις, όπου είναι η απόρριψη, είναι ήδη γεγονός αν δεν κάνεις την κίνηση.
 • Δεν χρειάζεται να πάνε όλα τέλεια. Δεν έχουν επιτυχία οι τέλειοι αλλά αυτοί που απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και έχουν όρεξη και επιμονή να το βελτιώνουν συνεχώς.
 • Μην τοποθετείς όλη σου την ελπίδα σε μια προσέγγιση. Είναι καταστροφικό. Θα πιεστείς τόσο πολύ που η ενέργεια που σπατάλησες στην προετοιμασία του τι θα πεις και το πώς, πάει χαμένη. Μάλιστα μετατρέπεται σε ενέργεια άγχους, αφού έχεις τόσα πολλά να σκεφτείς. Ο καλύτερος σου εαυτός, χωρίς ο δισταγμός να κυριαρχεί πάνω του, βγαίνει όταν είσαι χαλαρός.
 • Μην σκέφτεσαι για το αν ενδιαφέρεται να σε γνωρίσει η γυναίκα που έχεις απέναντι σου. Δεν την ξέρεις και δεν σε ξέρει. Όσο ο δισταγμός χτυπάει και εσένα άλλο τόσο χτυπά και εκείνη. Είναι λογικό αλλά όχι αποτρεπτικό. Όταν προβάλεις ηρεμία και θετικότητα ανοίγεις νέα και φρέσκα κανάλια επικοινωνίας.
 • Προσπάθησε να μετατρέψεις τον φόβο σε ενθουσιασμό. Είναι το ισχυρότερο συναίσθημα που θα έχεις ποτέ. Είναι φυσιολογικό να φοβάσαι. Όμως μην ξεχνάς: θα γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, θα βελτιωθείς επικοινωνιακά και θα έχεις την ευκαιρία να ξεπεράσεις τα όρια που σε κρατούν πολλές φορές καθηλωμένο στην στασιμότητα.
 • Είναι καλύτερο να προσπαθείς σημαντικά πράγματα και να μαθαίνεις από την αποτυχία παρά να αισθάνεσαι κολλημένος στην ίδια καθημερινή ρουτίνα. Κάθε στιγμή έχεις μια μοναδική ευκαιρία. Να επεκτείνεις τον εαυτό σου.
 • Οι παλιές αποτυχίες δεν καθορίζουν το μέλλον. Εσύ το ορίζεις με συγκεκριμένες πράξεις. Βγάλε από το μυαλό σου το αποτέλεσμα και συγκεντρώσου στο πως θα κάνεις όσο γίνεται περισσότερο την διαδικασία πιο απολαυστική.

Η επιλογή για να αλλάξεις είναι πάντα δική σου.

Περιμένω τα σχόλια σου στο προσωπικό μου προφίλ ή στο chris@demo1.menofstyle.gr.

Ακόμα, μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας. Θα λάβεις αυτόματα ένα Δωρεάν E – Book.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.